Εισαι λιγο υπερβολικος!!!The Genius Loci είπε:Φίλε Ιγνάτιε, επειδή θέτεις την οικονομοτεχνική διάσταση:
1) Axe-Fx Ultra : 2100€
2) Ένας πολύ καλός MIDI controller: ~600€
3) Δύο καλά expression pedals: ~300€
4) (προαιρετικά) Σύστημα FRFT (Full Range Flat Response) με στέρεο ενισχυτή και 2 ηχεία: από 500 έως 2000 ευρώ (για πολύ απαιτητικούς)
Ακόμα και αν τα κάνουμε σούμα όλα μαζί, πάμε στα 5 χιλιάρικα. Για δες πόσο κάνει ένας κορυφαίος ενισχυτής μόνος του, πρόσθεσε κορυφαία εφφέ επιπέδου Eventide, τον απαραίτητο controller, κλπ.
Και μιλάμε για ΕΝΑΝ ενισχυτή μόνο, όχι ένα σκασμό που έχει το Fractal.
Μήπως τώρα αρχίζει και αποκτά νόημα το θέμα?![]()
Προσπαθώντας να είμαι λακωνικός σε αυτό που θέλω να πω, καταλήγω στοMarillion είπε:Εισαι λιγο υπερβολικος!!!
Το δικο μου setup εινα
axe fx ultra 2100ευρω
ΑRT SLA2 PA amplifier 380 ευρω
BEHRINGER FC1010 100ευρω απο τις αγγελιες συν 16 ευρω για το UNO eprom που σου δινει πολλες δυνατοτητες προγραματισμου ( εχει κ 2 expression pedals)
Ειχα κ μια κιθαριστικη καμπινα 2χ12 με 2 eminence delta pro που εχουν σχετικα flat αποκριση κ τελος!!!
Συνολο 2600 ευρω κ εισαι υπερπληρης!!!!
στην ΕΛΛΑΔΑ κανενας πιστεψε με (ειναι πολλα τα λεφτα Αρη...)και άλλοι που ξαναγυρίζουν.
Δίκιο έχεις, αλλά επίτηδες τα φούσκωσα, για να δείξω ότι, ακόμα και έτσι, το κόστος δικαιολογείται από την απόδοση.Marillion είπε:Εισαι λιγο υπερβολικος!!!
Το δικο μου setup εινα
axe fx ultra 2100ευρω
ΑRT SLA2 PA amplifier 380 ευρω
BEHRINGER FC1010 100ευρω απο τις αγγελιες συν 16 ευρω για το UNO eprom που σου δινει πολλες δυνατοτητες προγραματισμου ( εχει κ 2 expression pedals)
Ειχα κ μια κιθαριστικη καμπινα 2χ12 με 2 eminence delta pro που εχουν σχετικα flat αποκριση κ τελος!!!
Συνολο 2600 ευρω κ εισαι υπερπληρης!!!!
Κοιτα Κωστη , το κολλητηρι κ τα πυκνωτακια δεν τα εχω αφησειaudiokostas είπε:Προσπαθώντας να είμαι λακωνικός σε αυτό που θέλω να πω, καταλήγω στο
ΔΕΝ ΠΑΣ ΚΑΛΑ.
Που να σουνα και pro....
Ελα Αγία σήμερα το βραδυ.
Και το άλλο ΣΚ καφέδες![]()
Αυτο ειναι αληθεια κ μαλιστα οι αναβαθμισεις του firmware που γινονται με πολυ γοργους ρυθμους ( σχεδον ανα μηνα ) εχουν κ πολλα καινουρια πραγματα ( πεταλακια , ενισχυτες , καμπινες ) που ειναι free!! Κ μονο σαν εφεδιερα αξιζει τα λεφτα του μιας κ τα εφε του ειναι κορυφαιας ποιοτητας! ( οπως κ τα amp βεβαια!!!)The Genius Loci είπε:Δίκιο έχεις, αλλά επίτηδες τα φούσκωσα, για να δείξω ότι, ακόμα και έτσι, το κόστος δικαιολογείται από την απόδοση.![]()
Να επίσης άλλο ένα πλεονέκτημα που έχουν τα πεταλάκια. Δεν ξενυχτάς για πάρτη τους ούτε χάνεις μπυροποσίες.Marillion είπε:Θελω να ερθω το βραδακι αλλα εχω να φτειξω κατι preseτακια για το Κυριακατικο μασ jam κ μιας κ δεν υπαρχει αλλος χρονος αναγκαστικα ξενυχταω!!!
Ναι ρε συ χαλαρα,εγω για εξωτερικό μιλάω(π.χ. Kreator στο τελευταιο)...Αν και μέχρι πριν κάτι χρόνια υπήρχε ένα στούντιο στη θεσσαλονικη που έπεμενε αναλογικά ,είχε και κάτι αίθουσες με γκράφιτι,δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα και αν είναι στην ίδια φάση.Superfunk είπε:στην ΕΛΛΑΔΑ κανενας πιστεψε με (ειναι πολλα τα λεφτα Αρη...)
στην TL (τουλαχιστο) αυτο εν μερει γινεται μιας και ενα drive μπορει να θεωρηθει ο βρωμικος ενισχυτης.hitman είπε:Να ρωτήσω εγώ κάτι άλλο? Δεν σας εκνευρίζει που οι (περισσότερες) πεταλιέρες έχουν τα εφέ ομαδοποιημένα και επιτρέπουν ενεργό ένα μόνο από κάθε ομάδα? Εγώ το βρίσκω κάπως περιοριστικό αυτό. Πχ γιατί να μην μπορείς να βάλεις 2 drive στη σειρά? Ή να βάλεις μαζί chorus και flanger?
Εμένα αδελφέ δε με εκνευρίζει καθόλου, γιατί μπορώ να βάλω και 4 drive (ή chorus, ή flanger ή delay) μαζί αν θέλω να το παίξω Robert Fripp. 8)hitman είπε:Να ρωτήσω εγώ κάτι άλλο? Δεν σας εκνευρίζει που οι (περισσότερες) πεταλιέρες έχουν τα εφέ ομαδοποιημένα και επιτρέπουν ενεργό ένα μόνο από κάθε ομάδα? Εγώ το βρίσκω κάπως περιοριστικό αυτό. Πχ γιατί να μην μπορείς να βάλεις 2 drive στη σειρά? Ή να βάλεις μαζί chorus και flanger?
hitman είπε:Δηλαδή στην M13 έχεις 4 εφέ από οποιαδήποτε ομάδα θέλεις? Ή 4 ομάδες εφέ και ένα από κάθε ομάδα κάθε φορά? Με μπέρδεψες...
Στην m13 αν έχω καταλάβει καλά έχεις 4 στήλες με 4 πεταλάκια η καθε μία.Σε κάθε στήλη μπορείς να έχεις μόνο ένα ενεργοποιημένο.Αυτό είναι και το ελλάτωμα της για μένα κατα τα άλλα είναι πολύ ωραία.Αν θέλεις ανοιχτό πχ ένα μαλακό κομπρέσσορα μόνιμα ανοιχτό και ένα reverb(πες οτι του ενισχυτη είναι χάλια η δεν έχει...) σου μένουν 2 θέσεις στις οποίες έχεις να διαλέξεις απο 4 πράματα στη καθε μία.
Ναι, μέχρι 4 σύνολο. Όμως εσύ πόσα πεταλάκια έχεις ανοιχτά ταυτόχρονα συνήθως?pinhead είπε:ναι έχεις δίκιο για κάποιο λόγο θυμομουν οτι ήταν 4x4 ενω είναι 3x4.Κατα τα άλλα σωστα δεν λέω;ένα σε κάθε στήλη.
Έχει 4 στήλες με εφφέ (ή banks αν προτιμάς), κάθε bank έχει 3 εφφέ, και τα εφφέ ανήκουν σε 5 κατηγορίες.Μπορείς σε κάθε bank από τις 4 να έχεις ένα εφφέ ανοιχτό (ή κανένα) κάθε φορά, ανεξαρτήτως κατηγορίας.hitman είπε:The Genius Loci, την παρουσίαση την διάβασα, και κατάλαβα ότι έχεις 4 ομάδες από εφέ, 3 preset σε κάθε ομάδα και επιλέγεις 1 preset από κάθε ομάδα. Σωστά?