Πετάλια EQ

Jasemeister

Master of Ceremonies
Noiz Addict
Ώρα για poll!

Κατά καιρούς διαβάζουμε μεγάλους ή/και δημοφιλείς κιθαρίστες να λένε για το πετάλι EQ σα να είναι το πιο σημαντικό γι'αυτούς (π.χ. Slash). Εσείς τι σχέση έχετε με το EQ? Σας φτάνει ένα; Το έχετε πριν ή μετά το drive? Έχετε κάποιο ανορθόδοξο setup?

Εγώ προς το παρόν έχω ένα πριν το drive με μπουσταρισμένα μεσαιοψηλά για solos στο neck μαγνήτη. Σκέφτομαι να αρχίσω να πειραματίζομαι και με 2ο σε διάφορες θέσεις.

Spill your beans, τι σχέση έχετε με το EQ?

Edit

Γράψτε και καμιά κουβέντα μετά την ψήφο, τσάμπα είναι  :P

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Jasemeister είπε:
Κατά καιρούς διαβάζουμε μεγάλους κιθαρίστες να λένε για το πετάλι EQ σα να είναι το πιο σημαντικό γι'αυτούς (π.χ. Slash).
Μεγάλος κιθαρίστας και Slash? Στραβά ξεκινάς... ;D

marathon είπε:
Μεγάλος κιθαρίστας και Slash? Στραβά ξεκινάς... ;D
Ενταξει...Μακης Καραπιπερης απο τα Δολιανα..αφτο ινε??? ;D ;D

Επι του θεματος ,δεν χρησιμοποιω ποτε πεταλι eq,εχει ο ενισχυτης...

Superfunk είπε:
...ναι ...μα ο Slash είπε....μήπως θέλεις να διορθώσεις το post σου? ;D

Το αυτό και δι εμέ...με τη διόρθωση "έχει το Guitar Rig"

To EQ μπορει να κανει ενα βρώμικο καναλει να αλλαζει προσωπα και να γίνεται πιο αιχμηρο η οχι χωρις να πειραζεις καθόλου το gain(Κερυ Κινγκ)...Αυτος πιστευω ειναι ο λογος υπαρξης του!!!! ;D ;D :P :P >:( >:( >:( :P ;D :P :P

Αλλα φαντάσου πριμομπασους μαγνήτες χαμηλωμενα μεσαια μετα εξτρα χαμηλωμα και αυξηση στο EQ μετα στο drive το tone sto τερμα το ίδιο και στον ενισχυτη....

Νατο μια ηαχαρα με απλα υλικα!!!

Ξεχασα(και το tone της κιθαρας τέρμα)

Χαιρετώ την ομήγυρη :)

Λοιπόν, όλως τυχαίως,  αυτό το θέμα με απασχόλησε αρκετά τον τελευταίο καιρό και κατέληξα στον εξής συνδιασμό: Η κιθάρα πρίν απο οποιοδήποτε εφφέ καρφί σε ποιοτικό equ στο rack (αλλα όχι οτι κ οτι.. είναι σε μέγεθος μικρού ντουλαπιού το μηχάνημα, ένα dynacord των 60's  ;D ... προφανώς δεν είναι για πολλά πηγαινοσεργιανίσματα, δεδομένου μάλιστα οτι τον έχω σέτ με το αδερφάκι του, έναν dynacord gigant ;Ρ) και βγάζω οοοότι ηχόχρωμα θέλω, ανάλογα με την εφαρμογή! Η ισοστάθμιση του ήχου είναι πλέον για μένα - που δεν έχω ένα κάρο μαγνήτες και μια αποθήκη κιθάρες, απαραίτητη τόσο πριν το drive όσο και μετά (ωπου συνήθως αρκεί ο ενισχυτής).. Μπορείς έτσι να πάρεις το "κάτι παραπάνω".. ακόμα  και "θαύματα" να κάνεις! Η ταπεινή μου γνώμη παντα :)

Superfunk είπε:
Ούτε κι εγώ το έχω ψάξει αυτό. Ότι έχει η Tonelab.

Γιατί στις επιλογές αναφέρεται το drive?

Ένα EQ μπορεί να είναι χρήσιμο και στο καθαρό κανάλι

Μάλλον γιατί αυτός που έφτιαξε το poll το χρησιμοποιεί μόνο για το drive.  :P

Αν χρησιμοποιείς το EQ μεταξύ κιθάρας και ενισχυτή νομίζω σε καλύπτει η επιλογή "ΠΡΙΝ το drive".

Αν το χρησιμοποιείς στο effects loop του ενισχυτή μάλλον σε καλύπτει η επιλογή "META το drive". Αυτό ασ'το δεν ισχύει.

Εγώ στο μπάσο χρησιμοποιώ τα 2 EQ του ενισχυτή, το EQ της GT10B, το EQ του μπάσου, to EQ του BDI καθώς και ένα πετάλι EQ ΠΡΙΝ to BDI... Το EQ είναι το σημαντικότερο πετάλι σε ένα gear... Κάνε Live χωρίς πετάλια και με δανεικό όργανο αλλά να έχεις το EQ μαζί σου...

Δεν χρησιμοποιω ΕQ πεταλι γιατι τo EQ του ενισχυτη οπως και το ΕQ ή tone pot του καθε πεταλιου με καλυπτουν.. ασε που εχει και η κιθαρα tone.

Για μια περιοδο μονο χρησιμοποιουσα το boss GE-7 EQ στο τελος της αλυσιδας ρυθμισμενο ωστε να περναει μονο μια πολυ στενη περιοχη μεσαιων (radio-effect).

Εγώ πάλι χρησιμοποιώ Εκουαλάιζερ(Behringer) πριν το ντράιβ γιατί o mg10 μου δεν έχει. Άλλα πέρα από αυτό είναι αρκετά χρήσιμο και το βάζω πίσω από το ντιστόρσιον σε όλους τουσ άλλους ενισχυτές,αφού η κιθάρα αποκτά ευελιξία στον ήχο.Όταν έχω τον μικρο μάρσαλ εμτζι δέκα βγάζω μπάσα και βάζω πρίμα γιατί ο μάρσαλ κανει πολλαααααααααααααααααά μα παααααααααααααάρα πολλά μπάσα.Αφου όταν έπαιζα καμία μι (χοντρη) το ταμπούρο του ντράμερ συντονιζόταν!!!

Πάντως για τον Slash δεν μπορείς να πεις ότι είναι και κακός κιθαρίστας.

yannis37 είπε:
  και η κιθαρα εχει ;D
Όμως το EQ της κιθάρας είναι παθητικό δηλαδή μόνο κόβει (πρίμα) δεν προσθέτει ούτε μπάσα ούτε πρίμα,άλλα το πεταλάκι που έχει προενίσχυση προσθέτει κιόλας ο,τι θές.

Όταν το γκάζι μου έβγαινε από το DS-1 Keeley στο καθαρό κανάλι του TSL έβαζα 1 eq μετά το DS-1. Τώρα που το γκάζι μου βγαίνει από το βρώμικο κανάλι του Recto βάζω το eq. στην λούπα και δίνω έμφαση σε κάποιες συχνότητες ενώ "κόβω" κάποιες άλλες που δεν μου αρέσουν. Γενικά νομίζω ότι με 1 καλό eq. μπορείς να κάνεις παπάδες στον ήχο σου...

Ενα κακο-μετριο eq περισσοτερο ζημια κανει παρα καλο. Οσοι χρησιμοποιειτε δοκιμαστε και κανενα ποιοτικο παραμετρικο αν πεσει στα χερια σας. Δημιουργει λιγοτερα εως καθολου φασικα προβληματα.

Trending...

Νέα θέματα

Back