Συμφωνω οτι πρεπει να εχεις ψυχη και ποιοτητα παιξιματος, ο εξοπλισμος δεν εχει τοση σημασια. Εχω δει tribute Floyd band που ο κιθαριστας επαιζε με Les Paul με διπλους και ο ηχος του ηταν πολυ κοντα. Αν ξερεις να ρυθμισεις τον ενισχυτη σου μπορεις να προσομοιωσεις τα παντα. Σε DVD που εχω οταν ο Gilmour παιζει με Gretch μικρη διαφορα εχει ο ηχος του απο τη strato.degdekis είπε:για να προσομοιώσεις τον ήχο του gilmor σε επίπεδο να παιξεις καμια διασκευούλα αξιοπρεπώς με τη μπάντα σου και να γουστάρεις θες τα εξής.
Ενα λαμπάτο ενισχυτή με κρυστάλινα καθαρά (προυπόθεση για όλα)
μια στρατοκαστερ με μονούς αλνικο κατα προτίμηση και όχι κεραμικούς
ένα οποιδήποτε ποιοτικό overdrive (εγώ χρησιμοποιώ το dist x με χαμηλά το gain στο 1/4)
βασικό ΈΝΑ PHASE 90
ένα αναλογικό ποιτικό ντιλέυ
και έχεις το 90% των ήχων του
στα γεράματα χρησιμοποιούσε και πολυ whammy
αλλά βασικά θέλεις ΔΑΧΤΥΛΑ και FEELING που οι περισσότεροι απο εμάς δεν διαθετουμε
ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα...![]()
Διαφορετικοι ηχοι... Ο Ηendrix κυριως εβαζε το fuzz σε πουσαρισμενο Marshall, ο Gimour σε καθαρο Hiwatt. Eννοειται οτι και οι δυο εχουν παιξει και ηχογραφησει και με αλλους ενισχυτες αλλα αναφερω για τι εγιναν γνωστοι....Moυ αρεσει αυτος ο γεματος fuzz ηχος του hendrix αλλα με γοητευει και η λυρικη χροια του Gilmour