Πρεπει να αναπροσαρμοσεις την τεχνική σου οπως εκαναν πολλοι με προβλημα(αλλα και χωρις δεν ειναι απαραιτητο).zilentman είπε:Παιδια εγω που ειχα ξεκινησει χρονια με κλασσικη και πιθανοτατα λαθος τεχνικη καθως απο το αγχος μου πιεζα με περισσοτερη πιεση της χορδες αρα εσφιγγα τον τενοντα κατω απο τον αντιχειρα δεν μπορω με τιποτα να ισιωσω.Υπαρχει καποια ασκηση που να με κανει να μην ποναω;
Επειδή όπως είπες η κιθάρα είναι λαικό όργανο, μαζικής "κατανάλωσης", υπάρχει ένας σεβαστός αριθμός "κιθαριστών" που είναι αυτοδίδακτοι. Όταν ξεκινάς μόνος σου είναι βέβαιο ότι κάποια πράγματα θα τα βρείς και μόνος σου, τωρά σωστά ή λάθος είναι άλλο θέμα. Γι' αυτό και οι τεχνικές ποικίλουν τόσο πολύ.The Genius Loci είπε:Λόγω της δημοφιλίας της, ήταν μοιραίο να προκύψουν μέθοδοι, συστήματα, κλπ, εκμάθησης (η πρώτη μέθοδος σε βιβλίο για ηλεκτρική, νομίζω βγήκε κάπου στα '50).
Σε μπέρδεψε που δεν έβαλα φατσούλες, ε;theoctapus είπε:Τώρα αν παίζουμε μουσική για να βγάζουμε γκομενάκια, τι να σου πω, speak for yourself. Πιο υγιές από το να κάθεσαι 12 ώρες να κάνεις practice; Μπορεί. Μπορεί και όχι, ανάλογα την περίπτωση. Δεν βλέπω λόγο να γενικεύει κανείς.
Tα δύο συνδυάζονται στην περίπτωση που χρησιμοποιείς την τέχνη σου στην κιθάρα, παίζοντας τόσο καλά ώστε να surgically remove the boyfriend μιας καλλονήςtheoctapus είπε:Μουσική παίζουμε, δεν κάνουμε χειρουργικές επεμβάσεις.
[...]
Τώρα αν παίζουμε μουσική για να βγάζουμε γκομενάκια, τι να σου πω, speak for yourself.
*απλώς IMHO είναι καλό να βλέπουμε την 'σωστή τεχνική' και ως ένα θεμέλιο, που χτίζοντας πάνω του θα μπορέσουμε σε κάποια άλλη φάση της εξέλιξής μας ως μουσικοί, να πετύχουμε τον ήχο που θα έχουμε τότε στο μυαλό.Αυτο που πρεπει να μας ενδιαφερει ειναι να μπορουμε να παραγουμε με οιονδηποτε τροπο τον ηχο που εχουμε στο μυαλο.
Μου άνοιξες τους πνευματικούς μου ορίζοντες ;D Σατανικό.ndnikola είπε:Tα δύο συνδυάζονται στην περίπτωση που χρησιμοποιείς την τέχνη σου στην κιθάρα, παίζοντας τόσο καλά ώστε να surgically remove the boyfriend μιας καλλονής(οκ, κλεμμένο).
Ναι αλλά το θέμα είναι ότι "σωστή τεχνική" δεν υπάρχει. Είναι επινόημα κάποιου και όσο και αν ακολουθείται ως θρησκεία από τους οπαδούς του, αυτό δεν την κάνει απαραίτητα σωστή.ndnikola είπε:απλώς IMHO είναι καλό να βλέπουμε την 'σωστή τεχνική' και ως ένα θεμέλιο, που χτίζοντας πάνω του θα μπορέσουμε σε κάποια άλλη φάση της εξέλιξής μας ως μουσικοί, να πετύχουμε τον ήχο που θα έχουμε τότε στο μυαλό.
Εχεις δικιο.ndnikola είπε:*απλώς IMHO είναι καλό να βλέπουμε την 'σωστή τεχνική' και ως ένα θεμέλιο, που χτίζοντας πάνω του θα μπορέσουμε σε κάποια άλλη φάση της εξέλιξής μας ως μουσικοί, να πετύχουμε τον ήχο που θα έχουμε τότε στο μυαλό.
Συμφωνω απολυτα αλλα εχω την εντυπωση οτι το θεμα δεν αναφερεται σε οποιον πιανει τωρα την κιθαρα αλλα σε οσους εχουν φτασει σ ενα επιπεδο και καποιοι αλλοι με τις δικες τους αποψεις,ανατρεπουν τα κοποις κεκτημενα για καλυτερη εξελιξη,η οποια στο κατω κατω μπορει να μην αφορα τους πρωτους.ndnikola είπε:Για τον αρχάριο όμως, οι 'σωστές' βάσεις κάνουν τουλάχιστον τα βήματα πιο εύκολα (συνήθως - ας μην αρχίσουμε με παραδείγματα/παιδιά θαύματα εαν θέλουμε να μιλήσουμε για τον 'μέσο όρο').
Λευτερη δεν ξερω για το πρωτο..Το σκεφτομαι τωρα ανακαλωντας ατομα που εχω στο μυαλο μου και..μαλλον εχεις δικιο...sfaku είπε:Θεωρώ ότι τα άτομα που έχουν μία στείρα προσήλωση στην τεχνική είναι συνήθως χαρακτήρες με στείρες προσηλώσεις και σε άλλα θέματα της ζωής τους. Το γιατί γινόμαστε βαρετοί μουσικοί δεν έχει να κάνει μόνο με το πόσο εκτεθήκαμε σε υπερβολικές δόσεις τεχνικής. Άνθρωποι με χαρακτήρα σχολαστικό, προσηλωμένο στους τύπους, θα βγάλουν τον ίδιο χαρακτήρα στη σχέση τους, στη δουλειά τους, στην κιθάρα τους, στη μουσική τους, παντού. Και συχνά θα εμβαθύνουν μονόπαντα στην τεχνική γιατί η εφαρμογή οδηγιών δεν θέλει τόση πολλή φαντασία ούτε πρωτοβουλίες.
Από την άλλη μεριά υπάρχουν και κάποιοι μουσικοί με αυστηρή ακαδημαϊκή παιδεία, και υψηλό τεχνικό επίπεδο, που σήμερα παίζουν είδη που απαιτούν περισσότερο φαντασία και ανατρεπτικές ιδέες, παρά τεχνική κατάρτιση. Και δείχνουν ότι ξέρουν πολύ καλά να κλείνουν το διακόπτη και να αφήνονται ελεύθεροι.
Να πεις του Γκούθρι ότι είναι εντελώς κουλός ;Dθα εχω την απιστευτη τυχη να συναντηθω για αρκετη ωρα(οχι για μαθημα)με εναν πολυ μεγαλο κιθαριστα:Toν Guthrie Govan.
;D ;D ;DJazzjoker είπε:Να πεις του Γκούθρι ότι είναι εντελώς κουλός ;D
Πέρα από την πλάκα και οφτόπικ: Παρότι το ύφος του συγκεκριμένου δεν είναι του γούστου μου, εκτός του ότι είναι αδιαμφισβήτητα σπουδαίος κιθαρίστας, φαίνεται ότι είναι ένας εξαιρετικά ανοιχτόμυαλος άνθρωπος, ιδανικός και για τέτοιου είδους συζητήσεις. Σε ό,τι βίντεο τον έχω δει να μιλάει περί θεωρητικών της μουσικής, φανερώνει μια βαθιά γνώση η οποία έχει φυσικά ξεπεράσει προ πολλού τους τεχνικούς προβληματισμούς (αφού προφανώς έχει φάει τα νιάτα του στη μελέτη) και αγγίζει τα όρια της φιλοσοφίας. Όπως πρέπει να είναι δηλαδή ένας μουσικός, κατά την άποψή μου.
Δε νομιζω να διαφωνει κανεις με αυτο.Εγω τουλαχιστον συμφωνω.Dreamdancer είπε:Επομενως η καλη τεχνικη δεν αποτελει τροχοπεδη..χρησιμο και απαραιτητο εργαλειο ειναι...αν ο αλλος δεν ξερει να το χρησιμοποιησει δεν φταιει το...εργαλειο.