P/J Μπάσσο γύρω στα 300 ευρώ

SlenderSmash

Νέο μέλος
Καταρχήν να δηλώσω ότι είμαι κατά βάση κιθαρίστας, συνεπώς από μπάσσα γνωρίζω μόνο τα βασικά. Μπάσσο θέλω να αγοράσω γιατί είναι το μόνο που λείπει πλέον από το Home Recording project μου.

Με ενδιαφέρει αρκετά ο rock ήχος (split coil μαγνήτης, ή ακόμα και humbucker), αφού θα παιχτούν αρκετά πράγματα με πένα.

Θα ήθελα όμως πάρα πολύ και έναν jazz μαγνήτη για να πειραματιστώ με τίποτα flatwound και να έχω έναν πλούσιο low end ήχο για πιο ηλεκτρονικές παραγωγές.

Το καλύτερο θα ήταν να είχα ένα jazz και ένα precision, αλλά προτιμώ να μην ανοίγομαι...

Υπάρχουν αξιοπρεπή μπάσσα με συνδυασμό P/J στο pricerange των 300 ευρώ;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων  :)

Ενδιαφέρον, και πολύ μουράτο εμφανισιακά! Απ'ότι καταλαβαίνω έχει και καλούς μαγνήτες ε...

Βλέπω 2 knobs πάνω όμως... Στο site της Fender βλέπω είναι stacked; Δηλαδή 2 tone 2 volume και ανακατεύω ήχους όσο θέλω κανονικά;

Όσο θες...  χωρίς φόβο και πάθος  ;D

.....τώρα για τους μαγνήτες ...νταξ.. μια χαρά πιστεύω να είναι για την δουλειά  σου

Το λοιπόν πιστεύω οτι είναι μια αξιοπρεπέστατη πρόταση  για αυτο που θες  ,με δυνατά ατού

α)ευελιξία στον ήχο με P + J  μαγνήτες

β)ευελιξία στο παίξιμο λόγω πλάτους ταστιέρας (λεπτή ,όπως στα jazz bass)

γ)  εύκολα αναβαθμίσιμο  λόγω του value for money

δ) πανέμορφο

ε) μόνο 33 € πάνω από το budget σου  ;D

lgbesios είπε:
  δ) πανέμορφο
ΕΛΕΟΣ ρε Λευτέρη !!!!!!!

Στα άλλα πάω πάσο.

Τίγκα στο φυτοφάρμακο και η Φθιώτιδα λοιπόν...........

lgbesios είναι όντως πολύ ωραίo deal, thank you για την πρόταση τό έχω βάλει πρώτο στην λίστα μου...

audiokostas είπε:
ΕΛΕΟΣ ρε Λευτέρη !!!!!!!
Κοίτα εμένα μόνο το μαύρο headstock με προβληματίζει λίγο. Όπως και να έχει είσαι ΣΑΦΩΣ πιο μουράτος on stage από τον οποιοδήποτε που φοράει ένα κλασικό P ή J μπασσάκι, και ας είναι και μαύρο το headstock... Έχει και ωραία inlays...
Πάω και παίρνω αυτό δηλαδή; Δεν υπάρχουν αντιπροτάσεις και flames και λοιπά;;!; ;D

audiokostas είπε:
Τίγκα στο φυτοφάρμακο και η Φθιώτιδα λοιπόν...........
από  τους πρωτεργάτες......  ;D

εμένα μόνο το μαύρο headstock με προβληματίζει λίγο.
εμ εκεί είναι  η…ομορφιά  στο matching headstock  8)

lgbesios είπε:
εμ εκεί είναι  η…ομορφιά  στο matching headstock  8)
Είσαι πιο style-ας με matching όπως και να το κάνουμε.
Με ένα τέτοιο μπάσσο έχω ελπίδα να προσεγγίσω ήχους reggae και dub; (δάχτυλο και flatwound) Η μόνο με neck μαγνήτη jazz; (απόσο καταλαβαίνω αυτό έχει bridge jazz μαγνήτη)

Βρες ένα μεταχειρισμένο Squier P-Bass Special και άλλαξε του τα ματάκια σιγά σιγά.

Πάρε ένα Squire Mike Dirnt ή άλλο P που σου αρέσει δεύτερο χέρι και σκάψε ρουτερ για έναν jazz.

Όχι το κακοχυμένο βρε παιδί μου.

audiokostas είπε:
Βρες ένα μεταχειρισμένο Squier P-Bass Special και άλλαξε του τα ματάκια σιγά σιγά.

Πάρε ένα Squire Mike Dirnt ή άλλο P που σου αρέσει δεύτερο χέρι και σκάψε ρουτερ για έναν jazz.

Όχι το κακοχυμένο βρε παιδί μου.
+1000

Λέμε όχι στα «φστττ- μπόινγκ» σχήματα  ;D ακόμα και όταν γράφουν Fender  ;D

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Λέμε όχι στα «φστττ- μπόινγκ» σχήματα  ;D ακόμα και όταν γράφουν Fender  ;D
;D ;D

+100

kpeyos είπε:
Εγώ πάντως αν ήταν κι έφτανα στα 300+ για PJ θα σκεφτόμουν πρώτο αυτό:

http://www.thomann.de/gr/esp_ltd_vintage204_rw.htm
Το σκέφτηκα να το προτείνω αλλά ήταν ένα κατοστάρικο πάνω.

Εγώ πάντως, θα το δινα.

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Με 1000- αν μη τι άλλο είναι alder body και όχι οι... αγριοπασετεμπιές που βάζει η Fender στα Squier  :D
Να υποθέσω ότι το alder body θα προσθέσει χαρακτήρα/low end στον ήχο του οργάνου;
Γιατί το μπάσσο με ενδιαφέρει περισσότερο ως παραγωγό παρά ως οτιδήποτε άλλο (πώς να το κάνουμε δύσκολα βγάζεις ωραία μπασσογραμμή μόνο με plugins...).

Αν είναι έτσι να το δώσουμε το έξτρα κατοστάρι ρε παιδιά...

SlenderSmash είπε:
Γιατί το μπάσσο με ενδιαφέρει περισσότερο ως παραγωγό παρά ως οτιδήποτε άλλο (πώς να το κάνουμε δύσκολα βγάζεις ωραία μπασσογραμμή μόνο με plugins...).
Ότι θες βγάζεις στο στούντιο.

Μου έχουν βγάλει σε εγγραφή, ηχάρα από PJ του ενάμιση κατοστάρικου.

audiokostas είπε:
Ότι θες βγάζεις στο στούντιο.

Μου έχουν βγάλει σε εγγραφή, ηχάρα από PJ του ενάμιση κατοστάρικου.
Αυτό εννοείται. Και στην ουσία "ηχάρα" δεν υπάρχει. Υπάρχει μόνο ο ήχος που ο παραγωγός πιστεύει ότι θα δέσει το κομμάτι. Ή ο ήχος που εκφράζει το γούστο του μπασσίστα (από ένα σημείο επαγγελματισμού και πάνω έτσι  :P). Όπως και να έχει όμως ένα κάποιο versatility από το όργανο δεν πάει χαμένο.

Όχι ότι περιμένω να καταλάβω πολλές μικροδιαφορές από την αγορά του πρώτου μπάσσου μου, όμως θα ήταν καλό να έχω μια γενική ιδέα του γιατί δίνω 100 ευρώ παραπάνω.... ;)

Παρόμοια θέματα

Trending...

Νέα θέματα

Back