Μια ερώτηση... φαντάζομαι ότι οι κιθάρες αυτές έχουνε συρμάτινες χορδές, γιατί έχουν headstock από κλασικές;
Κυρ Στράτε μου, μόνο οπτικά καλούμαστε να επιλέξουμε;
Γιατί εγώ ούτε που ήξερα οτι αυτοί είναι οι βασικοί τύποι.
Έχουν συγκεκριμένες ακουστικές ιδιότητες οι διαφορετικές τρύπες; (τώρα που τη ξαναβλέπω, ίσως να μη πάει όπως περιμένω αυτή η ερώτηση :classic_laugh: )
Να πω επίσης, ότι οι γέφυρες στις gypsy κιθάρες, είναι διαφορετικές από αυτές στις ακουστικές και κλασσικές.
Ακουμπάνε στο καπάκι της κιθάρας μόνο στις δύο τους άκρες, ενώ στην μέση έχουν κενό σε σχέση με το καπάκι (δεν ακουμπάνε).
Και εχω και την εντυπωση οτι συχνα ειναι "σκαμμενες" απο μεσα για να ειναι πιο ελαφριες.Να πω επίσης, ότι οι γέφυρες στις gypsy κιθάρες, είναι διαφορετικές από αυτές στις ακουστικές και κλασσικές.
Ακουμπάνε στο καπάκι της κιθάρας μόνο στις δύο τους άκρες, ενώ στην μέση έχουν κενό σε σχέση με το καπάκι (δεν ακουμπάνε).
Ποιος ο λόγος να είναι έτσι;
1. εγώ δεν βολεύτηκα ποτέ με oval.
D είχα πάντα και τέτοια θα ξαναεπαιρνα.
σε αραχτη φάση μπορείς να παίξεις και άλλα πράγματα, εγω την έβλεπα σαν κάτι μεταξύ κλασικής και ακουστικής πάντα ενώ την oval τη βλέπω σαν καθαρή gypsy.
2. Οι γέφυρες μεγάλος καημός. Τυπικά, είναι κλασικό θέμα να βυθίζονται στον ξύλινο καβαλάρη οι καντινι χορδές. Στην 1η μου κιθάρα είχα φτιάξει 3 γέφυρες. Η επόμενη είχε εξαρχής κόκαλο για να αποφεύγεται αυτό το πρόβλημα
ναι, είχα μια D-500 που βλακωδως έδωσα.1. Εγώ σε θυμάμαι με μια D-500, για πες περισσότερα για τα όργανα.
Γι' αυτό μου αρέσει η ρουφιάνα η οβάλ, γιατί με πάει κατευθείαν εκεί ηχητικά.
ναι, είχα μια D-500 που βλακωδως έδωσα.
Μετά είχα μια χειροποίητη Goulielmos, την είχα παρουσιάσει εδώ παλιά.
Δεν έχει πολύς κόσμος D για να συγκρινεις ...
Γιατί για την ώρα ταλαιπωρώ την σκεβρωμένη μου κλασσική.