Ξεκινώντας...το θέμα μαμάει.Για την ακρίβεια μαμάει η συζήτηση και όχι η ''επιστημονική'' θεωρία του blue monk.Να πω επίσης ότι συμφωνώ με LK,Audiokosta,gdevelek και όσους είπαν τα ίδια.
SF σε αρκέτα συμφωνώ (βασικά σχεδόν σε όλα) αλλά τι ακριβώς είπες ότι είχαμε ως πολίτευμα;Άστο αυτό γιατί αν κάτσουμε να το σχολιάσουμε θα κλείσει το thread από modulators.O συντηρήτισμός σου με εκπλήσσει δυσσάρεστα.
Το θέμα βέβαια εκ φύσεως είναι έντονα ιδεολογικό/πολιτικό και είναι αναπόφευκτο να μην συζητήσουμε πάνω σε αυτό ακριβώς τον χαρακτήρα του, οπότε παρακαλώ να μην κλειδωθεί μιας και φτάσαμε ως εδώ με πολύ ωραία ροή.
Απόψεις σαν του blue monk έχω διαβάσει σε πάμπολα ''ρεμπέλικα'' βιβλία ''περιθωριακών'' ''αντιεξουσιαστικών'' απόψεων ουκ ολίγες φορές και ευχαριστώ το θεό που δεν επηρεάστηκα καθώς έστω και ένα μικροσκοπικό μυαλό το διαθέτω για να αντικρούσω τις π@πάρι*ς.Ομολογώ βέβαια ότι αυτές οι μπούρδες αρχικά φαίνονται δελεαστικές...εξαιρετικά θα έλεγα.
Δεν είναι όλες οι γλωσσικές εξελίξεις ορθές κύριοι.Όσο πάμε δυστυχώς από την ακριβολογία καταλήγουμε στο περίπου αλλά έλα μωρέ συννενοούμαστε.Η γλώσσα ως αναγκαία προυπόθεση της σκέψης και φορέας του πολιτισμού ΝΑΙ δείχνει την νοημοσύνη μας.
Οπότε αν την βιάζουμε(και στο βιασμό συμπεριλαμβάνεται η ανορθογραφία) μάλλον δεν μας διέπει ιδιαίτερη ευφυϊα. :
Η μητρική μας κοντεύει να καταντήσει παρακατιανή. >
Η λεξιπενία δεν δικαιολογείται όσο και να προσπαθούν οι δήθεν επαναστάτες οι οποίοι ρίχνουν το φταίξιμο για τα κακώς κείμενα της κοινωνίας σε όλα.Ούτε προάγει τον πολιτισμό.Δεν μπορώ να δεχτώ την βλακώδη ιδέα η οποία λέει οτιδήποτε έχει κοινωνική βάση,νομιμοποιείται...πολλές μπούρδες έχουν κοινωνική βάση.
Κάτι άλλο τώρα...η γλώσσα δεν είναι μια ουρανοκατέβατη απλή εφεύρεση όπως ειπώθηκε..είναι η ταυτότητα μας. Δεν τελειώνει ο ρόλος της στην ικανοποίηση της τυπικής επικοινωνίας.Επιπλέον τα ιδιώματα μερικών μικρών κοινωνικών ομάδων είναι επιεικώς αστείο να παρουσιάζονται ως πλήρης γλώσσα.
Εν κατακλείδι όποια γλώσσα μας αποσυνθέτει διανοητικά,συναισθηματικά,ψυχικά χειροκροτώντας την ασάφεια ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΛΩΣΣΑ.Δεν πρέπει να θεωρείται τουλάχιστον.
End of story για μένα εδώ. (να τη και η ξενομανία) ;D ;D ;D ;D
Επειδή η γενιά μου πάει κατα διαόλου σε αυτό το θέμα και προβληματίζομαι όσο δεν μπορείται να φανταστείται, με φασιστική σιγουριά επιβάλλω αυτήν την άποψη σε κάθε φαντασμένο τεμπέλη.
Φυσικά και γώ ακόμα δεν κατέχω όσο θα έπρεπε την γλώσσα μου...δεν κάνω τον ξύπνιο.
ΥΓ:Πάντως εμένα δεν μου κολλάνε ταμπέλα ακροδεξιού...φαίνομαι ότι είμαι άπλυτος 8)
Συνήθως όσοι εκφέρουν τις παραπάνω ειπωμένες ιδέες και ΕΙΝΑΙ ακροδεξιοί...δεν ξέρουν ούτε την αλφαβήτα. ;D