Θα διαφωνησω καθετα,αν σε ενδιαφερει,που δεν σε ενδιαφερει βεβαια καθοτι παλιοροκας ;D,δες τι και πως εδωyameth είπε:Και αν ξαπλώσεις ανάποδα στο εφηβικό σου δωμάτιο με τα πόδια στον τοίχο και τα μάτια κλειστά, μπορείς να φαντάζεσαι πως κρατάει μια 50's Telecaster Broadcaster με πανάλαφρο Swamp Ash απο τη μια μεριά και vintage Fender Bassman απο την άλλη.
Τι σημασία έχει με τι παίζουν... είτε Χαρλευ Σπορτστερ για κιθάρα να είχε, είτε της γιαγιάς του το τρανζίστορ για ενισχυτή, το ίδιο θα ακουγότανε.
Μια άποψη απο ξενέρωτο τεχνοκράτη.![]()
Κι εγω το ίδιο έκανα με αυτό...yameth είπε:Και αν ξαπλώσεις ανάποδα στο εφηβικό σου δωμάτιο με τα πόδια στον τοίχο και τα μάτια κλειστά, μπορείς να φαντάζεσαι πως κρατάει μια 50's Telecaster Broadcaster με πανάλαφρο Swamp Ash απο τη μια μεριά και vintage Fender Bassman απο την άλλη.
Τι σημασία έχει με τι παίζουν... είτε Χαρλευ Σπορτστερ για κιθάρα να είχε, είτε της γιαγιάς του το τρανζίστορ για ενισχυτή, το ίδιο θα ακουγότανε.
Μια άποψη απο ξενέρωτο τεχνοκράτη.![]()
ΟΚ το διάβασα το άρθρο και έχω να πω το εξής:Θα διαφωνησω καθετα,αν σε ενδιαφερει,που δεν σε ενδιαφερει βεβαια καθοτι παλιοροκας ;D,δες τι και πως εδω
Engineering The Sound: The Jesus and Mary Chain’s 'Psychocandy'
Το μόνο που μου θυμίζει αυτό το κομμάτι, είναι .... τα "παιδιά της νύχτας". ;D ;D ;Dyameth είπε:Τεσ 'πα, ξέρω ποσο σημαντικό ρόλο παίζουν σε όλους μας τα ρομαντικά, εφηβικά μας ακούσματα που δεν έχουν απαραίτητα τεχνοκρατικά εμπεριστατωμένα ή λόγια κριτήρια. Όμως καθορίζουν πολλά πράγματα στην υπόλοιπη ζωή μας. Το θέμα είναι πόσο μπορούμε μαθαίνοντας και αποκτώντας εμπειρία (προοδεύοντας δηλαδή) να ξεκολλήσουμε απο τα ενστικτώδη, χωρίς φυσικά να τα ξεχνάμε. Κάτι που έχει αναφορά στα πάντα και όχι μόνο στη μουσική.
Ιδού το φιλοσοφικό ερώτημα.
Δυστυχώς η ίδια η ιστορία σε διαψεύδει αφεντικό.yameth είπε:ΟΚ το διάβασα το άρθρο και έχω να πω το εξής:
Οταν έχεις άγνοια και το attitude ατόμου που "υπηρετεί την τέχνη", μπορείς να γράψεις ένα κάρο εύσχημες ......λογίες για να υποστηρίξεις το όποιο αποτέλεσμα. Κακό ή mediocre at best στην συγκεκριμένη περίπτωση, απο τεχνικής πλευράς. Και σίγουρα όχι δημιουργικό ή avant guard.
Τουλάχιστον στην εποχή των Mountain ο όρος live ηχογράφηση μόλις έκανε τα πρώτα βήματα και ο συνολικός ήχος είναι flat συμπιεσμένος και χωρίς λεπτομέρεια. 5-6 δυναμικά μικρόφωνα στο τετρακάναλο at best. Αλλά δεν υπήρχε επιλογή ή καλύτερο και ταυτόχρονα δεν βγήκαν ποτέ να πούνε πως έτσι το είχαν... σχεδιάσει.
Τεσ 'πα, ξέρω ποσο σημαντικό ρόλο παίζουν σε όλους μας τα ρομαντικά, εφηβικά μας ακούσματα που δεν έχουν απαραίτητα τεχνοκρατικά εμπεριστατωμένα ή λόγια κριτήρια. Όμως καθορίζουν πολλά πράγματα στην υπόλοιπη ζωή μας.
Το θέμα είναι πόσο μπορούμε μαθαίνοντας και αποκτώντας εμπειρία (προοδεύοντας δηλαδή) να ξεκολλήσουμε απο τα ενστικτώδη, χωρίς φυσικά να τα ξεχνάμε ή να μας θυμίζουν ωραίες στιγμές. Κάτι που έχει αναφορά στα πάντα και όχι μόνο στη μουσική.
Ιδού το φιλοσοφικό ερώτημα.
Σωστό κι αυτό. Είναι άλλη μια λούμπα.fusiongtr είπε:Το μόνο που μου θυμίζει αυτό το κομμάτι, είναι .... τα "παιδιά της νύχτας". ;D ;D ;D
Θα ήθελα όμως να αναποδογυρίσω το φιλοσοφικό σου ερώτημα λέγοντας ...
"Το θέμα είναι πόσο μπορούμε μαθαίνοντας και αποκτώντας εμπειρία (προοδεύοντας δηλαδή) να ξεκολλήσουμε απο τα ενστικτώδη τις τεχνικές και εμπειρικές νόρμες που αποκτήσαμε, χωρίς φυσικά να τις ξεχνάμε. Κάτι που έχει αναφορά στα πάντα και όχι μόνο στη μουσική."
Λίγο-πολύ και τα δύο ισχύουν.
![]()
Για να κανω το σπασικλάκι ;D ;Dfusiongtr είπε:"Το θέμα είναι πόσο μπορούμε μαθαίνοντας και αποκτώντας εμπειρία πείρα (προοδεύοντας δηλαδή) να ξεκολλήσουμε ....... από εμπειρικές νόρμες που αποκτήσαμε,.........
Σωστό σπασικλάκι όμως. 8)LK είπε:Για να κανω το σπασικλάκι ;D ;D
Για αυτό μου αρεσει και ακουω τζαζ......γιατι δεν εχω ιδέα πως παιζεται ;D ;D ;D ;Dfusiongtr είπε:Και αφού το πράγμα πήρε "φιλοσοφικές" διαστάσεις, να πω ότι θεωρώ πολύ δύσκολο για έναν μουσικό να ακούσει/απολαύσει ένα μουσικό κομμάτι ως ακροατής (μου συμβαίνει συνέχεια κι ας μην είμαι μουσικός).
Είναι δύσκολο να ακούσει το όλον χωρίς να αρχίσει να σκέφτεται τι παίζει/συνθέτει ποιος, πως, γιατί, κλπ.
Ομοίως θεωρώ πολύ δύσκολο για ηχολήπτη/μηχανικό ήχου να μην αρχίσει να σκέφτεται πως είναι οι χώροι, οι ήχοι, το pan, οι εντάσεις, κλπ.
Δεν χρειάζεται ιδιαίτερο πετάλι. Συμβαίνει αυτόματα όταν υπεροδηγήσεις μια οποιαδήποτε high fidelity βαθμίδα - συσκευή προενίσχυσης και δεν αποκοπούν τα παραμορφωμένα πρίμα στα μεγάφωνα. Απλά αυτοί εδω έγραψαν και πόσο ακριβή ήταν....Nestoras είπε:Και το κομμάτι είναι καταπληκτικό και ο ήχος είναι σούπερ.
Υ.Γ. Και αν θέλει κάποιος να τον βγάλει και ορθόδοξα (τον ήχο) το Mad Professor Fire Red Fuzz με το tone στα δεξιά τον έχει 98%.![]()
Αρρωστος,εως και ελεεινος ηχος για τα γουστα μου αλλα αν δεν τον ειχε το τραγουδιnickel είπε:είναι σιχαμένος ήχος από μόνος του αλλά μια χαρά λειτουργεί μέσα στο κομμάτι.
;D ;D ;D ;D ;Dσαν να βαραει ο Gadd taperware με πετσετες cocomat απο πανω.... ;D
ποτέ μου δεν θα μπορούσα να τα φανταστώ αλλιώς....Superfunk είπε:Παρτε εδω ΜΑΥΡΑ χαλια για ηχο τυμπανων οι παραγωγες του ΤΟΛΗ ΤΣΙΜΟΓΙΑΝΝΗ καλυτερα τυμπανα εχουν ;D