New Strat

metaxa13

Θαμώνας
Λοιπον, ως στοχο εχω να παρω μια strat που να παιζει τα παντα απο funkο-κατασταση single coil μεχρι andy timmons - hard rock virtuose ηχους. Λεω να παρω μια American Deluxe, και να αλλαξω το neck stock pickup με τον cruiser DP187 . Τι λετε?

metaxa13 είπε:
Λεω να παρω μια American Deluxe, και να αλλαξω το neck stock pickup με τον cruiser DP187 . Τι λετε?
Να πάρεις μια American Deluxe HSS και να μην αλλάξεις τίποτα.

Ένα καλό alternative για αυτό που ψάχνεις (μία λίγο πιο modern strat δηλαδή..) θα ήταν και μία G&L  S-500.

(12άρι radius, μεγάλα τάστα, hotter κεραμικοί μαγνήτες...)

Check it out.

Ναι, αλλα διαβασα το "strat buying guide" που εχετε εδω στο forum οτι στην HSS οι single coils ειναι πιο hot απο τη non-hss. Eπαιξα και μια hss American deluxe, και οντως ο middle και ο neck μου φανηκαν να εχουν χασει αυτον τον vintagy ηχο, και δεν τους πολυλατρεψα.

Η απολυτη λυση ισως ειναι να παρω την deluxe HSS και να αλλαξω τον middle με κατι πιο vintage single και τον neck με τον πιο beefy cruiser DP187. Αλλα αυτη ειναι πιο η πιο ακριβη λυση και θα μου μεινουν και 2 pickups  στο χερι.

Γιαυτο ελεγα για την non-HSS

longshadow είπε:
Ένα καλό alternative για αυτό που ψάχνεις (μία λίγο πιο modern strat δηλαδή..) θα ήταν και μία G&L  S-500.

(12άρι radius, μεγάλα τάστα, hotter κεραμικοί μαγνήτες...)

Check it out.
+1

Eξαιρετικο οργανο. Και αυτη και η Comanche η οποια βεβαια απομακρυνεται λιγο περισσοτερο απο κλασσικο strat ηχο και ανεβαινει σε κοστος.

metaxa13 είπε:
οταν λετε s-500 ενοειτε την tribute s-500 ή την deluxe s-500 ? γιατι τοσο διαφορα στην τιμη?
Οι tribute είναι οι φθηνές κιθάρες της g&l (made in Indonesia)

Η deluxe είναι usa αλλά μαόνι με maple χωρίς pickguard.

Εγώ εννοούσα αυτήν...

http://www.glguitars.com/instruments/USA/guitars/s500/index.asp

η G&L legacy μου ακουγετε πιο ωραια. Η s-500 ξεφευγει μου φαινεται λιγο απο την εννοια της strat

metaxa13 είπε:
η G&L legacy μου ακουγετε πιο ωραια. Η s-500 ξεφευγει μου φαινεται λιγο απο την εννοια της strat
Mιας και μιλαμε για G&L..

Εχω παιξει 4...ΟΛΕΣ ηταν κιθαρακλες..

Εχω παιξει 5 deluxe στρατ...3 στα 5... :-\

Εχε υποψιν σου οτι οι Legacy με rosewood,εχουν μανικια..για μπετατζηδες.. :P

(2 εχω παιξει,στη μια..ιδιοκτητης ημανα.. ;))

Οχι σε radius..Σε πλατος...

Να την δοκιμασεις.

Μια Comanche με maple ηταν ΒΟΥΤΥΡΟ.. :)

Εγώ θα έλεγα να πάρεις μια strat sss που θα σου αρέσει στο χέρι και στο αυτί και να παίξεις τα πάντα ;D. Εγώ με τη δική μου αυτό κάνω ;) :D.

παντως παιδες εγω επιμενω

Dimarzio Cruisers DP187 για neck...ειναι οτι πιο ωραιο ηχοχρωμα εχω ακουσει (και δεν εννοω σε αυτο το βιντεο μονο, γενικα για τους μαγνητες αυτους μιλαω).
Τι θα συνηστουσατε λοιπον να κανω?

θελω:

1)να ειναι strat

2)να εχει στο neck Cruiser DP187

3)ο middle μαγνητης να πιο παραδοσιακος vintagy single

...α και budget πανω κατω στο χιλιαρικο.

metaxa13 είπε:
παντως παιδες εγω επιμενω
Και καλά κάνεις. Απλά έχε στο μυαλό σου ότι υπάρχει περίπτωση η κιθάρα στο video που παρέθεσες να ακούγεται εντελώς διαφορετικά αν: α)την ακούσεις live κι όχι στο youtube

β)την ακούσεις παιγμένη από κάποιον άλλο (που δεν του αρέσει ο Andy Timmons ;D).

Μήπως να έκανες μια εξερευνητική βόλτα σε μαγαζιά (και γιατί όχι και σε φίλους κατόχους strat) και να έβλεπες τι σου ταιριάζει;;; ;)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back