Νέος στο μπάσσο ^_^

Blagodarq

Ακροατής
Καλημέρα παιδιά,

σήμερα ημέρα Δευτέρα έρχεται επιτέλους το μπάσσο που παράγγειλα την προηγούμενη εβδομάδα...μετά απο αρκετές ώρες μελέτης στο internet και αφού ρώτησα και κάποια πράγματα έναν φίλο μου(ο οποίος παίζει κιθάρα βέβαια...αλλά δεν έχω κάποιον γνωστό που να παίζει μπάσσο και από το τίποτα...) κατέληξα στο να αγοράσω το Ibanez SR300 σε χρώμα μαύρο... http://www.ibanez.com/BassGuitars/model-SR300

Σκοπεύω να εξασκούμαι τουλάχιστον ένα δυοράκι(μπορεί και παραπάνω) την ημέρα μιας και έχω πολύ ελεύθερο χρόνο...μπάσσο δεν έχω ξαναπαίξει ποτέ στην ζωή μου(έχω παίξει λίγη κιθάρα...κάποια λίγα πράγματα που μου έδειξε ένας φίλος για 2 εβδομάδες) οπώτε όπως καταλαβαίνετε είμαι εντέλως αρχάριος...Ξέρει κανείς σας κάποιο site ή κάποιο βιβλίο ίσως το οποιό να μπορεί να με βοηθήσει να μάθω κάποια απαραίτητα θεωρητικά πράγματα που θα μου χρειαστούν καθώς και κάποιες ασκήσεις?Έψαξα στο Internet βέβαια αλλά θα ήθελα να ρωτήσω κι εσάς που όσο να είναι έχετε και κάποια εμπειρία...εξάλου δεν θα ήθελα με τίποτα να τα μάθω λάθος από κάπου και μετά να τρέχω και να μην φτάνω προσπαθόντας να διορθωθώ και έχοντας χάσει ήδη πολύτιμο χρόνο...

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά :D

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις κατά τη γνώμη μου, είναι να πάρεις έναν δάσκαλο να σου κάνει ιδιαίτερα ή να πας σε ωδείο. Σε περίπτωση που θες κάποια στιγμή να πάρεις δίπλωμα, πάνε σε ωδείο. Αν δεν έχεις τέτοιο σκοπό, κάνε ιδιαίτερα. Ο δάσκαλός σου από κει και πέρα θα σου τα μάθει όλα με τον σωστό τρόπο και χρόνο. Αυτός θα σου πει και ποιο βιβλίο θα χρησιμοποιήσεις. Καλά είναι όλα τα βιβλία στο internet, καλά είναι και τα videάκια στο youtube, αλλά για κάποιον αρχάριο, ειδικά στη φάση που είσαι εσύ (που πρώτη φορά θα πιάσεις μπάσσο στο χέρι σου), το καλύτερο πιστεύω είναι να πάρεις δάσκαλο για να σε διδάξει σωστά και να σου λέει τα λάθη σου και πως να τα διορθώνεις. Γιατί τα βιντεάκια και τα e-books σου δίνουν κάποια γνώση "άψητη". Δεν μπορούν ούτε να σε διορθώσουν τα λάθη σου, ούτε να σου δείξουν από κοντά τον σωστό τρόπο για να μάθεις ένα όργανο. Εκτός αυτού, αν δεν αρχίσεις από το 0 και να τα μαθαίνεις όλα βήμα βήμα, θα εκνευρίζεσαι όταν πας να παίξεις ένα κομμάτι ή να βγάλεις μια άσκηση που δεν είναι ακόμα στο επίπεδό σου.

Αυτά από μένα...  :)

Αφού έχεις χρόνο και διάθεση για μελέτη, θα πας μπροστά!!  ;D

Βρες άλλους δυο φίλους σου που να παίζουν και αυτοί όργανα.

Κιθάρα/ντραμς κατά προτίμηση. Μελόντικα/τριγωνάκι συστήνονται μόνο για alternative.

Φτιάξτε ένα γκρουπάκι και κουράστε μέχρι αηδίας όργανα και γονείς (όχι τους γείτονες παρακαλώ).

Σκαρώστε και καμιά δεκαριά δικά σας κομμάτια και βγείτε και παίξτε live. Αν δεν ακούγεστε με τίποτα, αυτοπροσδιοριστείτε punk ή post melodιc alternative sounds.

Αν μετά από 2-3 χρόνια καταλαβαίνεις ότι σου αρέσει αυτό πας και τα σκας σε δάσκαλο/ωδείο/online courses μπας και καταλαβεις τι ήθελες να παίξεις τόσο καιρό που έπαιζες.

Ή μπορείς και να κάνεις αυτό που είπε ο bassmike7021.............

bassmike7021 είπε:
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις κατά τη γνώμη μου, είναι να πάρεις έναν δάσκαλο να σου κάνει ιδιαίτερα ή να πας σε ωδείο.
+1

οπως αναφερεις και εσυ στο τοπικ σου πρεπει να μαθεις καποια πραγματακια σωστα απο την αρχη.τουλαχιστον μερικα μαθηματα αν οχι σταθερα,πρεπει να μαθεις να μετρας σωστα ετσι ωστε να μπορεις να σταθεις σε ενα γκρουπ χωρις να εχεις προβληματα,τωρα αν θες να παιζεις μονο για προσωπικη ευχαριστηση ειναι αλλο θεμα... ;)

+1 στον Audiokosta!!!

Δες τα βασικά στο YouTube και αν αποφασίσεις ότι το γουστάρεις το όργανο πήγαινε σε ωδείο...

Υ.Γ: Πολύ καλή επιλογή μπάσου!!! Θα το ευχαριστηθείς για χρόνια!

audiokostas είπε:
Βρες άλλους δυο φίλους σου που να παίζουν και αυτοί όργανα.

Κιθάρα/ντραμς κατά προτίμηση. Μελόντικα/τριγωνάκι συστήνονται μόνο για alternative.

Φτιάξτε ένα γκρουπάκι και κουράστε μέχρι αηδίας όργανα και γονείς (όχι τους γείτονες παρακαλώ).

Σκαρώστε και καμιά δεκαριά δικά σας κομμάτια και βγείτε και παίξτε live. Αν δεν ακούγεστε με τίποτα, αυτοπροσδιοριστείτε punk ή post melodιc alternative sounds.

Αν μετά από 2-3 χρόνια καταλαβαίνεις ότι σου αρέσει αυτό πας και τα σκας σε δάσκαλο/ωδείο/online courses μπας και καταλαβεις τι ήθελες να παίξεις τόσο καιρό που έπαιζες.
Χαχαχαχα!!! Τι λέέέει ο άνθρωπος!!  ;D

εγω αδελφε πιστευω οτι πρεπει να ακολουθησεις τις συμβουλες τον παραπανω...

κ εγω ξεκινησα μονος να παιζω μεσω ταμπλατουρων κ "πληροφοριων" κ γαμοσταυρισα μεχρι να αρχισω να παιζω λιγο καλυτερα...

ναι μεν δενεσαι πιο πολυ αλλα χανεις περισσοτερο χρονο...

κατα τη γνωμη μου ανεπτυξα καλυτερα τον τροπο που ακουω νοτες κτλ αλλα μερικα θεωρητικα δεν τα γνωριζω, τα οποια ειμαι σιγουρος οτι θα με βοηθουσαν να εχω διευρημενους μουσικους οριζοντες...

μετα απο καμποσα χρονια αυτοδιδακτης ταλαιποριας (περιπου 10) τωρα εχω αρχισει κ παιζω σχετικα καλα....

αλλα οτι σε βολευει εσενα ;)

εγω δε το μετανιωσα παντως καθως ταυτοχρονα πειραματιζομουν πανω του (στο μπασο) με ολων των ειδων πεταλια κ λοιπες τεχνολογιες...

αυτα..

μερες!

Ω γουσταρω περιοδος δόκιμου μουσικού.ΚΑι γαμω τις απόψεις.Το real thing με ολα του.

Ετσι μετα 8α μπορεις να ξεχωρισεις τον καλαμπόρτζη απ τον σωστό δάσκαλο.ΚΑι ειναι πολλοι οι ρουφιάνοι και παιζουν κ σε καλα ωδεία....

Καλό κ το online distance learning το κανω κ εχω κ φιλους που το κανουν κ αυτοι.Ειναι για ολα τα γουστα αυτο απο αρχαριο μεχρι προφέ.Και ειναι πιο σιγουρο απο εναν μπορτζη ελληνα.

Καλη διαδρομή γιατι διαδρομή στο χρόνο θα ειναι αν ασχοληθεις.

Αν εισε Αθηνα και θες να μαθεις μπάσο ψαξε βρες τον Manuel "Manolito" Orza

και πήγαινε να κάνεις μαθήματα ειναι ο καλύτερος ηλεκτρικός μπασιστας

που πέρασε απο την ελλαδα

παρε και μια γευση

http://www.myspace.com/manuelorza

Θα συστήσω και εγώ δάσκαλο, γιατί το μόνος σου κατά τη γνώμη μου πολύ γρήγορα θα σε περιορίσει αρκετά. Ο δάσκαλός σου δεν είναι ανάγκη να είναι και η κορυφή, αρκεί να είναι μπασίστας :)

Η προσέγγιση με γκρουπ αν και θα μπορούσε να έχει πλάκα, δεν θα σε πάρει και πουθενά αν το γκρουπ σου είναι εντελώς άσχετο.

Εφ' όσον έχεις τη διάθεση να επενδύσεις ώρες μελέτης κάνε και μια επένδυση σε ένα δάσκαλο και δε θα το μετανιώσεις. Παράλληλα βάλε όσα μαθήματα μέσω νετ, youtube, και γκρουπάκια θες.

+1 στην Εύη, δεν χρειάζεται να είναι βιρτουόζος, εξαρτάται βέβαια τι θες να κάνεις και τι μουσική θέλεις να παίξεις.. Εγώ θα σου πρότεινα για αρχή να ρίξεις και ένα ενδελεχές ψάξιμο στην trip hop σκηνή, όπου μπορείς να μάθεις άπειρα πράγματα..Α, και βρες μπάντα.

Η  γνώμη μου ειναι οτι αν υπάρχουν κάποιες ευκαιρίες στην χωρα μας πρεπει να τις

αρπάζουμε ειδικά οταν μιλάμε για εκπαίδευση απο κει και περα ο καθένας μπορει

να αποφασίζει και μόνος που και πως θα μάθει να παίζει ένα μουσικό όργανο  .

Το ποιο δύσκολο βεβαία δεν είναι να μάθεις αλλα είναι να ξεμαθεις κάτι που δεν έμαθες σωστά ???

α) Ο δάσκαλος όντως πρέπει να είναι μπασίστας. Οι εμπειρίες με φαγκότο σε κλασσική ορχήστρα δεν βοηθάνε. Διάφοροι έξυπνοι "και-το-μπάσο-κιθάρα-με-4-χορδές-είναι-μωρέ", πάλι δεν βοηθάνε πολύ.

β) Ο δάσκαλος πρέπει να είναι δάσκαλος. Και τον Jaco να χεις δάσκαλο, αν δεν μπορεί να στο περάσει, αυτός παραμένει Jaco και συ στούρνος

γ) Πρέπει να σου κάνει κλικ. Αν τον θεωρείς καραγκιόζη, στα μάτια σου καραγκιόζης θα παραμείνει. Άσε που θα προσπαθεί - και δεν πρέπει να έχει κανένα λόγο - να αποδείξει το αντίθετο.

-1 στην Εύη  :P. Το γκρουπ (με τους φίλους σου) και η χαρά της μουσικής με αυτό είναι ο σκοπός. Το όργανο είναι το μέσον. Ξεκίνα από το σκοπό σου λοιπόν και αν σε ευχαριστεί και θέλεις να το αναπτύξεις αναπτύσσεις και το μέσον. Απλά.  ;) ;D

Και αν το γκρουπ σου είναι εντελώς άσχετο, αυξάνεται τρομακτικά η πιθανότητα (τα στατιστικά στο Noiz το επιβεβαιώνουν) να γίνετε διάσημοι.

Και αν το γκρουπ σου είναι εντελώς άσχετο, αυξάνεται τρομακτικά η πιθανότητα (τα στατιστικά στο Noiz το επιβεβαιώνουν) να γίνετε διάσημοι.

καλοοο :D

Συμφωνώ με τα παραπάνω με το δάσκαλο. Σε τόσο αρχάριο επίπεδο, δεν χρειάζεσαι τον καλύτερο μπασσίστα που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα για δάσκαλο. Και ο μέτριος την ίδια θεωρία θα σου διδάξει, τις ίδιες ασκήσεις τεχνικής θα σου δείξει και με τα μισά λεφτά. Και άλλο είναι "Ο καλύτερος μπασσίστας" και άλλο είναι "ο καλύτερος δάσκαλος". Δυο έννοιες που δεν έχουν συνεπαγωγή η μία με την άλλην. Π.χ. μπαίνεις στο Myspace που σου πρότεινε το παιδί (δεν έχω κάτι με το παιδί ούτε με τον μπασσίστα που σου προτείνει), βλέπεις (αν μπορείς κιόλας να καταλάβεις στο επίπεδο που είσαι -εγώ δεν θα μπορούσα-)ότι όντως παίζει παπάδες και είναι και grouvάτος και όλα αυτά. Τον κάνουν αυτά καλό δάσκαλο;;; Μπορεί να είναι, μπορεί και όχι... Το πιο σημαντικό είναι ο δάσκαλος που θα βρεις, να σε καταλαβαίνει, να τον καταλαβαίνεις, να είναι καλός χαρακτήρας και υπομονετικός με τους μαθητές του και πάνω από όλα να έχει όρεξη να σου μάθει μουσική, και μάλιστα να σε βοηθήσει να εντρυφήσεις στο στυλ που εσύ θέλεις άσχετα με το αν του αρέσει ή όχι.

audiokostas είπε:
-1 στην Εύη  :P. Το γκρουπ (με τους φίλους σου) και η χαρά της μουσικής με αυτό είναι ο σκοπός. Το όργανο είναι το μέσον. Ξεκίνα από το σκοπό σου λοιπόν και αν σε ευχαριστεί και θέλεις να το αναπτύξεις αναπτύσσεις και το μέσον. Απλά.  ;) ;D
Διαφωνώ και θα σου πω γιατί.

Με την παρέα μου μπορώ να περάσω καλά σε καφέ, στο σινεμά, σε βόλτες σε συναυλίες. Οπουδήποτε. Η πρόβα έχει ως βασικό στόχο τη μουσική. Το μπαίνω σε ένα στουντιο και βαράω και περνάμε καλά και κάτι θα βγει, εμένα δε μου λέει κάτι. Οπότε αν οι φίλοι μου πχ είναι εντελώς άσχετοι μουσικά, ε δε θα βγει κάτι καλό. Αν μάλιστα δεν είναι και διατεθιμένοι να μάθουν, πιο πολύ θα εκνευριστούμε όλοι και άσε με να το ξέρω αυτό από άπειρα "φιλικά" γκρουπάκια στα οποία έχω συμμετάσχει ή απλά έχω γνωρίσει :)

bassmike7021 είπε:
Συμφωνώ με τα παραπάνω με το δάσκαλο. Σε τόσο αρχάριο επίπεδο, δεν χρειάζεσαι τον καλύτερο μπασσίστα που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα για δάσκαλο. Και ο μέτριος την ίδια θεωρία θα σου διδάξει, τις ίδιες ασκήσεις τεχνικής θα σου δείξει και με τα μισά λεφτά. Και άλλο είναι "Ο καλύτερος μπασσίστας" και άλλο είναι "ο καλύτερος δάσκαλος". Δυο έννοιες που δεν έχουν συνεπαγωγή η μία με την άλλην. Π.χ. μπαίνεις στο Myspace που σου πρότεινε το παιδί (δεν έχω κάτι με το παιδί ούτε με τον μπασσίστα που σου προτείνει), βλέπεις (αν μπορείς κιόλας να καταλάβεις στο επίπεδο που είσαι -εγώ δεν θα μπορούσα-)ότι όντως παίζει παπάδες και είναι και grouvάτος και όλα αυτά. Τον κάνουν αυτά καλό δάσκαλο;;; Μπορεί να είναι, μπορεί και όχι... Το πιο σημαντικό είναι ο δάσκαλος που θα βρεις, να σε καταλαβαίνει, να τον καταλαβαίνεις, να είναι καλός χαρακτήρας και υπομονετικός με τους μαθητές του και πάνω από όλα να έχει όρεξη να σου μάθει μουσική, και μάλιστα να σε βοηθήσει να εντρυφήσεις στο στυλ που εσύ θέλεις άσχετα με το αν του αρέσει ή όχι.
Εχεις απόλυτο δικιο σε αυτα που λες  ;)

Οσο για τα χρήματα 30 την ωρα παίρνουν όλοι

και τεχνικη μερα με τη νυχτα

Ο λογος που έστειλα τη διεύθυνση ειναι για να γνωρίζουν οι ανθρωποι που ενδιαφέρονται πραγματικά καλους καθηγητές μα και παίχτες

Δεν ειναι ανάγκη να μονο γνωρίζει ο κόσμος ποια ειναι η ποιο καλή στραβοκαστερ

η ο ποιο καλος ενισχυτής .

Μπορει να γνωρίσει και διαφορετικά πράγματα απο αυτο το site

THEOD είπε:
Οσο για τα χρήματα 30 την ωρα παίρνουν όλοι
Tι λέτε ρε παιδιά? :o Κάποιος που διδάσκει σε αρχάριους και δεν είναι γνωστός θα ζητήσει

30 ευρώ το μάθημα? Αν είναι να διαβάσω και εγώ μουσική, να πάρω ένα πτυχιάκι και να

κάνω μαθήματα ;D

bihlas87 είπε:
Tι λέτε ρε παιδιά? :o Κάποιος που διδάσκει σε αρχάριους και δεν είναι γνωστός θα ζητήσει

30 ευρώ το μάθημα? Αν είναι να διαβάσω και εγώ μουσική, να πάρω ένα πτυχιάκι και να

κάνω μαθήματα ;D
Συμφωνώ. Υπερβολικό.

Κάποιος που έχει πολλούς μαθητές όμως γνωστός ή άγνωστος θα ζητήσει 30 :)

Επίσης καλός καθηγητής είναι αυτός που μπορεί να μεταδώσει τη γνώση του, και όχι ο τεχνικάρας. Όπως το έθεσε κ ο Κώστας (που σε αυτό συμφωνώ) και ο Jaco να είσαι αν δε μπορείς να μεταδώσεις τη γνώση σου... χάλια δάσκαλος θα σαι.

Evilnye είπε:
και άσε με να το ξέρω αυτό από άπειρα "φιλικά" γκρουπάκια στα οποία έχω συμμετάσχει ή απλά έχω γνωρίσει :)
Μάλλον δεν περνάς καλά τελικά............ ;D

Trending...

Νέα θέματα

Back