Υπάρχουν βιρτουόζοι στην κατανάλωση φασολάδας?JIMMYPAP είπε:Ποιος έχει πιο βαρύνουσα άποψη για την καλή φασολάδα, αυτός που την μαγειρεύει ή αυτός που την τρώει? ;D
(Μη γίνεστε φανμποιζ με τα μαυρομάτικα, δεν έχουν καμμία διαφορά στον ήχο.)
Υπάρχουν βιρτουόζοι στην κατανάλωση φασολάδας?JIMMYPAP είπε:Ποιος έχει πιο βαρύνουσα άποψη για την καλή φασολάδα, αυτός που την μαγειρεύει ή αυτός που την τρώει? ;D
καθόλου φιλοσοφικό...όταν ο κύριος αντιπροσωπεύει το "βαρύ πυροβολικό" της Fender, με κιθάρες 5-7-10.000 ευρώ, χρειάζεται κατά την άποψη σου να βαράει τη Λα για να σου πουλήσει πχ το φοβερό playability ή το φοβερό σκάσιμο στα καντίνια ή την παχιά στρογγυλή νότα μετά το 12ο τάστο της τάδε κιθάρας,της κιθάρας που αγόρασες?JIMMYPAP είπε:Ναι τον είδα. Φιλοσοφικό το ερώτημα.
Διαφορά στον ήχο δεν έχουν φίλος...η οπή κάνει την διαφορά και τη αντήχηση!!!!Υπάρχουν βιρτουόζοι στην κατανάλωση φασολάδας?
Εάν υπήρχαν, θα ήταν πετυχημένο το παράδειγμα. Ας υποθέσουμε πως κάποιοι την...τρώνε καλύτερα ;Dharilatron είπε:Υπάρχουν βιρτουόζοι στην κατανάλωση φασολάδας?
"Κοστολογώ" με βάση αυτό που ακούω και που νιώθω στα χέρια μου, ασχέτως της χώρας κατασκευής, της εμφάνισης ή των ξύλων. Επίσης, με το πόσο εύκολα παίρνω καλά tones. Υπάρχουν κιθάρες που σου δίνουν απευθείας καλό τόνο, σε όποιον ενισχυτή κι αν τις βάλεις. Υπάρχουν και άλλες που δε σου δίνουν καλό τόνο με τίποτα, όσο και αν το παλέψεις με μαγνήτες, ρυθμίσεις στον ενισχυτή κλπ. Επίσης, κοστολογώ με βάση το πόσο intonάρουν και πόσο κρατάνε κούρδισμα. Υπάρχουν κιθάρες με ήχάρα που όμως δεν κουρδίζουν καλά, κιθάρες που ιντονάρουν φανταστικά αλλά δεν έχουν ήχο.fusiongtr είπε:1. Να ρωτήσω με ποιο τρόπο κοστολογείς?
Επίσης αν άξιζαν 300 ευρώ made in USA, πόσο θα κόστιζαν αν ήταν Ινδονησιακές (που τα κόστη είναι μικρότερα)?
Καμιά 150αριά?
2. Να ρωτήσω επίσης, αν θα μπορούσες να πεις τι εννοείς με το "κακές", τι παραπάνω/καλύτερο είχαν οι "καλές", και τι ήταν αυτό που έκανε κάποιες εξαιρετικές?
Την δική σου άποψη θέλω.
Αρα μιλας καθαρα για setup.Υπάρχουν κιθάρες με ήχάρα που όμως δεν κουρδίζουν καλά, κιθάρες που ιντονάρουν φανταστικά
Κάνεις λάθος. Υπάρχουν και κιθάρες που κατασκευαστικά δεν κουρδίζουν, αλλά και κιθάρες που δεν κρατάνε το κούρδισμα όσο άλλες. Δεν είναι πυρηνική φυσική, σε όλους έχει τύχειSuperfunk είπε:Αρα μιλας καθαρα για setup.
Ακομα και στην,απιθανη αλλα λεμε τωρα,περιπτωση που μια κιθαρα εχει τοσο χαλια σεταπ που δεν....κουρδιζει με τιποτα ενα καλο σεταπ θελει περιπου 30 λεπτα απο τον χρονο σου ,αν ξερεις να το κανεις μονος σου,και 30 ευρω σε ενα καλο τεχνικο αν δεν ξερεις να το κανεις.
κιθαρες που ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΑ δεν....κουρδιζουν απλα ΔΕΝ υπαρχουν.
έχουν δηλ. κατασκευαστικό πρόβλημα? Προσπαθώ να καταλάβω πώς μία Gibson που κατασκευάζεται με επαναλαμβανόμενη διαδικασία και στανταρισμένα υλικά, έχει τόσες αποκλίσεις....JIMMYPAP είπε:Κάνεις λάθος. Υπάρχουν και κιθάρες που κατασκευαστικά δεν κουρδίζουν, αλλά και κιθάρες που δεν κρατάνε το κούρδισμα όσο άλλες. Δεν είναι πυρηνική φυσική, σε όλους έχει τύχει![]()
Το μόνο "κατασκευαστικό" πρόβλημα που έχουν αυτές οι κιθάρες είναι οι 40 χρονών χορδές...marathon είπε:έχουν δηλ. κατασκευαστικό πρόβλημα? Προσπαθώ να καταλάβω πώς μία Gibson που κατασκευάζεται με επαναλαμβανόμενη διαδικασία και στανταρισμένα υλικά, έχει τόσες αποκλίσεις....
Πώς μπορείς να "κοστολογείς" τον ήχο και την αίσθηση?JIMMYPAP είπε:"Κοστολογώ" με βάση αυτό που ακούω και που νιώθω στα χέρια μου, ασχέτως της χώρας κατασκευής, της εμφάνισης ή των ξύλων.
1. Το "καλά tones" είναι εντελώς υποκειμενικό. Σκέψου ότι ....1. Επίσης, με το πόσο εύκολα παίρνω καλά tones. Υπάρχουν κιθάρες που σου δίνουν απευθείας καλό τόνο, σε όποιον ενισχυτή κι αν τις βάλεις. Υπάρχουν και άλλες που δε σου δίνουν καλό τόνο με τίποτα, όσο και αν το παλέψεις με μαγνήτες, ρυθμίσεις στον ενισχυτή κλπ.
2. Πάλεψα χρόνια με την Ej να βγάλω καλό tone (η οποία βέβαια είχε εκπληκτικό intonatiοn παντού για να λέμε και τα καλά), μέχρι που το κολλητάρι μου μου έφερε μια squier japan με το δεκαπλάσιο "σκάσιμο".
3. Πιο συγκεκριμένα, όλες οι Studio που έχω παίξει ήταν "θαμπές". Δεν ξέρω πώς αλλιώς να το περιγράψω, έλειπε αυτός ο bell-like ήχος. Επίσης, δεν είχαν το bite που θέλεις από μία LP.
Οι εξαιρετικές είχαν αυτό ακριβώς που θέλεις από μια LP. καθαρό συχνοτικά ήχο, bite, στρογγυλές νότες και sustain, τόσο στο καθαρό όσο και στο γκάζι. Ακούγανε τα χέρια περισσότερο και κατά κάποιο τρόπο "κολάκευαν" το παίξιμο, και βγάζανε πανεύκολα κορυφαίο ήχο χωρίς να το πολυπαιδεύεις με eq κλπ.
Υπάρχει.. οι πληκτράδες. Αν δεν έχεις διαβάσει εδώ ή ακούσει πληκτράδες να διαφωνούν δεν έχεις δει τίποτα ;Dfrunobulax είπε:Δεν ξέρω αν υπάρχει πιο κουραστικό και πιο επίμονο (στην γνώμη του) είδος απο εμάς τους κιθαρίστες...
Όχι ΔΕΝ υπάρχουν ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή δεν είναι πυρηνική φυσική.JIMMYPAP είπε:Κάνεις λάθος. Υπάρχουν και κιθάρες που κατασκευαστικά δεν κουρδίζουν, αλλά και κιθάρες που δεν κρατάνε το κούρδισμα όσο άλλες. Δεν είναι πυρηνική φυσική, σε όλους έχει τύχει![]()
Η κιθάρα δύο πράγματα είναι: Ήχος και αίσθηση. Αν δεν κοστολογήσει αυτά ο τελικός καταναλωτής τι θα κοστολογήσει? Το αν το ξύλο είναι τριανταφυλλιά ή εάν το καπάκι είναι 3Α ή 2Α? Αυτό το κάνουν αυτοί που τις κοιτάνε, όχι αυτοί που παίζουν.fusiongtr είπε:Πώς μπορείς να "κοστολογείς" τον ήχο και την αίσθηση?
Καταλαβαίνεις φαντάζομαι ότι είναι εντελώς άκυρη αυτή η "κοστολόγηση/τιμή".
1. Το "καλά tones" είναι εντελώς υποκειμενικό. Σκέψου ότι ....
2. ... κάποιοι μπορεί να μην γουστάρουν τόσο σκάσιμο.
3. Άρα οι Studio έχουν consistency, από την στιγμή που έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά (κακά για σένα, ίσως όμως καλά για άλλους).
Είτε πάντως αναφέρεσαι σε καλές, σε κακές, ή σε εξαιρετικές Gibson, το θέμα είναι να συγκρίνεις κιθάρες που ανήκουν στο ίδιο μοντέλο της εταιρείας, και την ίδια χρονιά/χρονιές με παραπλήσια χαρακτηριστικά-μαγνήτες (από την στιγμή που τα specs αλλάζουν σχεδόν κάθε χρόνο).
Εκεί μετράει το consistency.
Το να πεις ότι πχ "μια studio του 2015 είναι θαμπή ενώ μια Standard του 2005 είναι εξαιρετική" δεν δείχνει inconsistency.
Σε άλλες κιθάρες το μπράτσο κουνιέται κάθε μέρα (και όταν την πιάνεις βρίσκεις όλες τις χορδές λίγο sharp ή flat) , και σε άλλες παραμένει σταθερό για μήνες. Τις πρώτες, θα πρέπει να τις σετάρεις κάθε δύο ημέρες.Superfunk είπε:Όχι ΔΕΝ υπάρχουν ΑΚΡΙΒΏΣ επειδή δεν είναι πυρηνική φυσική.
Αν σεταρεις σωστά μια κιθάρα..θα... κουρδίζει... Τόσο απλό.
Πρεπει να εχω σεταρει πανω απο...1000 κιθαρες στη ζωη μου και μονο ΔΥΟ ειχαν ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟ προβλημα και δεν κουρδιζαν ,λαθος βαλμενη γεφυρα η μια (μια ΕΚΟ του 60) και προβλημα στο neck pocket η αλλη (μια VOX απο τα 70s).JIMMYPAP είπε:Συνεπώς...κάνεις λάθος.![]()
Καθε μερα?Σε άλλες κιθάρες το μπράτσο κουνιέται κάθε μέρα
αυτο δεν γινεται λογω του μπρατσου αλλα λογω της αλλαγης της τασης των χορδων λογω αλλαγης στη θερμοκρασια...ΟΛΕΣ οι κιθαρες το παθαινουν εκτος και αν τις εχεις σε ...κενο αερα ;Dκαι όταν την πιάνεις βρίσκεις όλες τις χορδές λίγο sharp ή flat
ειπαμε ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟ προβλημα εχουν ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ κιθαρες δεν εχω δει παρα ΔΥΟ ολα αυτα τα χρονια και δεν ηταν κινεζιες.....ιταλιες ηταν απο τα 60s....Gibson παντως με αυτα τα προβληματα που λες ΔΕΝ εχω δει ακομα....Επίσης, θα σου φέρω μια κινεζιά με στραβά τάστα, στραβή γέφυρα, κλίση στην ένωση μπράτσου-σώματος, με κλειδιά απο...κλειδαρά και μόλις μου τη σετάρεις φαντάζομαι θα πετάει
Δεν εχει καμμια σημασια αν κανουν ή δεν κανουν...bends...αν η κιθαρα εχει σεταριστει σωστα ΔΕΝ θα ξεκουρδιζει...Επίσης πρέπει να σκεφτείς πως οι κιθάρες ξεκουρδίζουν πιο εύκολα σε αυτούς που κάνουν...bends.
Superfunk είπε:ειπαμε ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟ προβλημα εχουν ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ κιθαρες δεν εχω δει παρα ΔΥΟ ολα αυτα τα χρονια και δεν ηταν κινεζιες.....ιταλιες ηταν απο τα 60s
Βρες το λάθος. Ένας από τους δύο λέει ψέμματα.κιθαρες που ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΑ δεν....κουρδιζουν απλα ΔΕΝ υπαρχουν.
Ωραια πηρες το βραβειο σοφιστειας για το 2018,περιμενε λιγο θα σου φερουμε και λουκουμι.JIMMYPAP είπε:Βρες το λάθος. Ένας από τους δύο λέει ψέμματα.
End of story