Να χτυπήσω τον πόλο του μαγνήτη γιά να χαμηλώσει?

bassonova

Θαμώνας
Καλή χρονιά !

Έχω μιά  MIJ strat - '64 reissue, με τους μαγνήτες αλλαγμένους σε cs '54.

Το radius είναι 7.25" και  οι μαγνήτες έχουν βαθμιδωτούς πόλους, όμως έχω πρόβλημα

με τη χορδή Σολ : βγαίνει πολύ δυνατά και με χαλάει αγρίως.

Χρησιμοποιώ 9άρες χορδές και δοκίμασα μιά Σολ λεπτότερη, συγκεκριμένα 0.14 αντί 0.16

που περιέχει το σετ, με χλωμά όμως αποτελέσματα  :-X

Κάποιος μου είπε νά χτυπήσω τον πόλο γιά να χαμηλώσει, όμως δεν ξέρω απ' αυτά

και φοβάμαι μή χαλάσω τούς μαγνήτες.

Θα σας ήμουν υπόχρεως  αν μου απαντούσατε στά εξής :

1.   Είναι δυνατό να χτυπηθούν οι πόλοι ενός μαγνήτη ώστε να κατέβουν λίγο, χωρίς να καταστραφεί ο μαγνήτης ?

2.   Είναι μιά απλή διαδικασία που μπορώ να κάνω ο ίδιος, ή πρέπει να πάω σε μάστορα ?

3.   Το μοιραίο σπάσιμο του προστατευτικού κεριού που θα προκαλέσει το χτύπημα

θα έχει ανεπιθύμητες επιπτώσεις  ?    ( Σφυρίγματα, βόμβος... κλπ )

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
και την επομενη  φορα που θα χεις πονοδοντο , κοπανα το στομα σου με σιδερολοστο !

τι ειναι αυτα που λες ;

απλα χαμηλωσε την βιδα απο την πλευρα που θελεις. αλλιως παρε μαγνητες με ρυθμιζομενα Poles !

adjustable poles in a strat?

τζιζας κράιστ!!!

παιξε με το υψος των μαγνητων οπως σου προτεινε ο φιλος  ;)

Aν χαμηλώσω τη βίδα απ' το μέρος των καντινιών, το μόνο που θα καταφέρω

θάναι να "εξαφανιστεί " η Μι !

Το πρόβλημα είναι στή Σολ πού είναι κεντρική χορδή και δεν επηρεάζεται άμεσα

απ΄τη ρύθμιση των ακριανών βιδών...

Ελπίζω σε απαντήσεις πιό αναλυτικά δαφωτιστικές που γίνονται " μετά λόγου γνώσεως "

κι όχι κρυάδες του στυλ : " Τζίζας Κράιστ ! " και " Τι είναι αυτά που λες ! "

" Αυτά που λέω ", να χτυπηθει δηλ. ο πόλος, τα άκουσα από επαγγελματία τεχνικό

σε μεγάλο κιθαρομάγαζο, γκέκε ?  ;)

Να σου πω την αληθεια για τον ιδιο ακριβως λογο(οπως και "ψοφια" ρε χορδη) εσπρωξα (ασκωντας "ευγενικα" σταθερη πιεση,σιγουρα οχι χτυπωντας) πολους απο τους μαγνητες μιας στρατ μου και δεν δημιουργηθηκε κανενα απολυτως προβλημα.

Σε ορισμένους μαγνήτες γίνεται να "σπρώξεις" το μαγνητάκι κάτω και σε ορισμένους όχι. Δοκίμασε μαλακά με ένα κατσαβίδι αλλά να ξέρεις ότι μπορεί να σου ξεφύγει και να κατέβει αρκετά. Κι εγώ το έχω κάνει σε κάτι Noiseless.

Και στους 54άρηδες γίνεται είναι απλό, αλλά αν σου φύγει πρέπει να κάνεις μετά την αντίθετη κίνηση. Δεν έχεις πρόβλημα, φυσικά μπορεις αν βρείς το hot spot να χρησιμοποιήσεις λίγο μανόν (στην πίσω πλευρά φυσικά).

Αυτό, μάλιστα !

Απαντήσεις που στηρίζονται σε προσωπική εμπειρία...

Thanks, Dudes  :)              ( Εδώ που τά λέμε , κι η δικιά μου η Ρε  " ψοφολογάει " λίγο )

Αν δεν κάνω λάθος, γιά κάποιες μετακινήσεις πόλων ( πχ σήκωμα ) πρέπει να βγούν

οι μαγνήτες απ΄το pickguard, έτσι δεν είναι ? 

YΓ:

Το " Να τον βαρέσω τον μαγνήτη ? " του τίτλου, είναι καλαμπουρτζίδικη υπερβολή  ;D

bassonova είπε:
  " Αυτά που λέω ", να χτυπηθει δηλ. ο πόλος, τα άκουσα από επαγγελματία τεχνικό

σε μεγάλο κιθαρομάγαζο, γκέκε ?  ;)

ε τοτε αφου ηδη εχεις ρωτησει τον μαστορα σου γιατι ρωτας εδω ; μας τεσταρεις , παιζουμε σε κουιζ γνωσεων ;

αλλα μετα να δουμε ποιος θα αναλαβει να αντικαταστησει τον μαγνητη, γκεγκε ;

Hey, Mr "Ksekourdistos": Ρωτάω για νάχω μιά δεύτερη γνώμη, τι ζόρι τραβάς εσύ  ???

Σταμάτα να παρεμβαίνεις χωρίς να λες τίποτα ουσιαστικό...

ελπιζω να καταλαβαινεις οτι το να εκβιαζεις τους αλλους να συμφωνησουν μαζι σου την στιγμη που ΕΣΥ ζητας πληροφοριες ειναι τουλαχιστον φαιδρο.

Ημουν παρων στο τρυπημα του plate ενος ακριβου custom shop δια χειρος abbigail ybarra απο ενα φιλο που  με ελαχιστη δυναμη και με πλαστικο σφυρακι προσπαθησε να κατεβασει τα μεσαια pole pieces.

Φυσικα και γινεται και το κανουν αλλα κανενας δεν θα σου εξασφαλισει οτι θα χεις το σωστο αποτελεσμα.

Τωρα τι παραπανω θες να μαθεις? τι σκληροτητας σφυρακι πρεπει να χρησιμοποιησεις και ποσα newton δυναμη πρεπει να ασκησεις?

Ναι virusnake υπαρχουν εδω και χρονια adjustable pole pieces μαγνητες. Που ειναι το περιεργο ?

Οι  CS '54 έχουν (όπως αναφέρεις) staggered polepieces με σκοπό να ισορροπήσουν τις εντάσεις από τις χορδές όταν το radius είναι vintage. Αν έχεις πιο flat ταστιέρα (με μια γρήγορη ματιά δεν μπόρεσα να βρω τι έχει η κιθάρα σου) είναι λογικό να έρχεται πιο κοντά η ΣΟΛ από ότι θα έπρεπε.

Έχεις το πρόβλημα σε όλους τους μαγνήτες ή σε κάποιον είναι πιο έντονο?

Θα έλεγα: Ενα σετ CS54 έχει την αξία του και καλύτερα να μην προσπαθήσεις να το πειράξεις. Μπορείς να κατεβάσεις τους μαγνήτες γενικώς και θα μειωθεί η ανομοιομορφία (θα χάσεις σε output βέβαια).

Αν δεν σε καλύπτει η λύση αυτή, μπορείς να τους αλλάξεις με κάποιο non-staggered set. Καθώς το θέμα δεν νομίζω να είναι επείγον, μπορείς αν έχεις υπομονή να πετύχεις και καμία ανταλλαγή που να σε βολεύει ώστε να μην χρειαστεί να πληρώσεις πρακτικά τίποτα.  

bassonova είπε:
Το radius είναι 7.25"
αλλά το θέμα δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι ότι οι μαγνήτες αυτοί είναι για τυλιχτές σολ...

Πράγματι, δεν το πρόσεξα. Τότε όμως δεν θα ήταν "ψόφια" η σολ τώρα που είναι σκέτη?

Τι να σου πω; Τα της φυσικής δεν τα ξέρω καλά. Πάντως όταν βγήκαν οι μαγνήτες αυτοί, δεν ξέρω αν υπήρχαν καν plain σολ.

Κι εγώ έχω το ίδιο θεματάκι με τους 57/62 αλλά το συνήθισα.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back