bloody_sunday
Θρύλος του Noiz
Δεν απαντώ σε τέτοιες φαιδρότητες γιατί θα παρεκτραπεί η συζήτηση.trolley είπε:Στο μέλλον, όταν θέλεις να γράψεις κάτι για 'μένα, να έχεις το αντριλίκι να το γράφεις.
Δεν απαντώ σε τέτοιες φαιδρότητες γιατί θα παρεκτραπεί η συζήτηση.trolley είπε:Στο μέλλον, όταν θέλεις να γράψεις κάτι για 'μένα, να έχεις το αντριλίκι να το γράφεις.
To προφανές το διαπιστώνεις εσύ. Με χαρά να ακούσω τον αντίλογο για όσα γράφω, καθώς δεν αποτελούν θέσφατα. Εάν από την άλλη θες να συζητάμε με ατάκες, μπορούμε να το κάνουμε και αυτό.gdevelek είπε:Προφανώς δεν είσαι ανοικτός σε (οσοδήποτε τεκμηριωμένο) αντίλογο στο θέμα. Όποτε μόνο όσοι διαφωνούν μαζί σου πρέπει να το "ξανασκεφτούν το όλο θέμα", ώσπου να συμφωνήσουν μαζί σου, μάλλον. Όμορφα.
Εάν δεν είσαι πρόθυμος να συζητήσεις περί ιντερνετικού πολιτισμού εδώ, λυπούμαι. Δεν καταλαβαίνω όμως τον λόγο που εγείρεις το ζήτημα in the first place. Περί moderation και μηνυμάτων που έχω λάβει, προτιμώ να τα πούμε κατ'ιδίαν για να καταλάβεις πόσο άστοχο είναι αυτό που έχεις γράψει.Μάλιστα, ενημερώνω (διότι δεν ντρέπομαι για τις απόψεις μου) ότι το συγκεκριμένο σχόλιο είχε γραφτεί κυρίως λόγω ενόχλησης για τον τύπο moderation που ασκούσε τότε ο ndnikola (ο οποίος γνωρίζει ότι έχω προβλήματα με τον τρόπο που ασκεί το moderation, άλλωστε επίσης παραδέχεται ότι δεν είμαι ο μόνος, αναφερόμενος σε π.μ. που έχει λάβει).
Δε θα λύσουμε το πρόβλημα της ανεπάρκειας ιντερνετικού πολιτισμού εδώ.
Σου εξήγησα το αυτονόητο, ότι αν μπει φρένο στις κακές συμπεριφορές, και μάλιστα με "σταδιακή επιβάρυνση" όσων τις ακολουθούν, αυτές θα σταματήσουν, νομοτελειακά.ndnikola είπε:To προφανές το διαπιστώνεις εσύ. Με χαρά να ακούσω τον αντίλογο για όσα γράφω, καθώς δεν αποτελούν θέσφατα. Εάν από την άλλη θες να συζητάμε με ατάκες, μπορούμε να το κάνουμε και αυτό.
Μην απαντάς, γιατί μπορεί να ακούσεις και άλλες φαιδρότητες.bloody_sunday είπε:Δεν απαντώ σε τέτοιες φαιδρότητες γιατί θα παρεκτραπεί η συζήτηση.
Δεν εγείρω εγώ το ζήτημα ndnikola αλλά ο bloody sunday. Εγώ απλώς απάντησα ΣΤΟΝ bloody sunday και ΟΧΙ δεν με ενδιαφέρει να το συζητήσουμε, διότι η συζήτηση περί καταλληλότητας των moderators δημόσια απάγορεύεται από τους κανονισμούς. Ιδιωτικά, πάρε με τηλέφωνο όποτε θέλεις.Εάν δεν είσαι πρόθυμος να συζητήσεις περί ιντερνετικού πολιτισμού εδώ, λυπούμαι. Δεν καταλαβαίνω όμως τον λόγο που εγείρεις το ζήτημα in the first place. Περί moderation και μηνυμάτων που έχω λάβει, προτιμώ να τα πούμε κατ'ιδίαν για να καταλάβεις πόσο άστοχο είναι αυτό που έχεις γράψει.
ndnikola είπε:Άρα παλιά μέλη τα οποία μπορούν π.χ. να προσφέρουν στα τεχνολογικά/μουσικά θέματα του forum, θα μπορούσαν κάλλιστα να ban-αριστούν λόγω κακής συμμετοχής σε πολιτικά θέματα (ο νοών νοείτω). Εάν το κάνουμε αυτό, δεν αλλάζει ο χαρακτήρας του forum?
Και το κυριώτερο βλέπουν όλοι ότι ο Χ που συμπεριφέρθηκε άσχημα, λίγες ώρες αργότερα έφαγε -1, ενώ με τα πράγματα κρυφά τα μέλη αναρωτιούνται αν τελικά οι κανόνες εφαρμόζονται δίκαια σε όλους και πώς. Με άλλα λόγια, η διαφάνεια αποτρέπει υποψίες ευνοιοκρατίας.![]()
Αυτό το έχω πει (σαν ιδέα για αναβαθμισμένο software) εδώ και πέντε χρόνια. Πολύ σωστά εντοπίζεις ότι το ζητούμενο δεν είναι η γνώμη μας για το μέλος (το οποίο άλλωστε είναι ένα avatar) αλλά για το κάθε ποστ ξεχωριστά.theoctapus είπε:Θα μου πείς τώρα σε δουλειά να βρίσκεται ο yameth, αλλά μήπως θα ήταν καλή ιδέα σε κάθε πόστ να υπάρχει η δυνατότητα like/dislike (για τα πόστ της συγκεκριμένης ενότητας πάντα); Όχι ότι θα αποτρέψει απαραίτητα τους καβγάδες αλλά τουλάχιστον θα φαίνεται ποια είναι η γνώμη της κοινότητας για το εκάστοτε πόστ.
Είναι βέβαιο πως πολλά μέλη θα κρίνουν ωθούμενοι από προσωπικές συμπάθειες/αντιπάθειες οπότε η γνώμη της κοινότητας θα χάνει την αξία της.theoctapus είπε:αλλά τουλάχιστον θα φαίνεται ποια είναι η γνώμη της κοινότητας για το εκάστοτε πόστ.
Έχε όμως υπόψη σου ότι οπουδήποτε υπάρχει "like/dislike" (από fora και ειδησεογραφικά sites έως το youtube), χρησιμοποιείται σχεδόν πάντα σαν "συμφωνώ/διαφωνώ" και πολύ σπάνια σαν "βρίσκω το σχόλιο χρήσιμο/άχρηστο".theoctapus είπε:Θα μου πείς τώρα σε δουλειά να βρίσκεται ο yameth, αλλά μήπως θα ήταν καλή ιδέα σε κάθε πόστ να υπάρχει η δυνατότητα like/dislike (για τα πόστ της συγκεκριμένης ενότητας πάντα); Όχι ότι θα αποτρέψει απαραίτητα τους καβγάδες αλλά τουλάχιστον θα φαίνεται ποια είναι η γνώμη της κοινότητας για το εκάστοτε πόστ.
Σωστό, όμως το αποτέλεσμα αυτής της τάσης θα είναι μεγάλο μόνο αν η πλειοψηφία των μελών θα βαθμολογεί έτσι. Αν είναι αυτή η πραγματικότητα συγνώμη αλλά ότι και να γίνει πάλι μπάχαλο θα έχουμε, δεν θα φταίει το σύστημα αλλά το επίπεδο της κοινότητας.gdevelek είπε:Είναι βέβαιο πως πολλά μέλη θα κρίνουν ωθούμενοι από προσωπικές συμπάθειες/αντιπάθειες οπότε η γνώμη της κοινότητας θα χάνει την αξία της.
Γιατί το "συμφωνώ/διαφωνώ" είναι κακό;Έχε όμως υπόψη σου ότι οπουδήποτε υπάρχει "like/dislike" (από fora και ειδησεογραφικά sites έως το youtube), χρησιμοποιείται σχεδόν πάντα σαν "συμφωνώ/διαφωνώ" και πολύ σπάνια σαν "βρίσκω το σχόλιο χρήσιμο/άχρηστο".
Υπάρχει λύση και γι' αυτό, αλλά θα την πω σε όποιον σπονσονάρει την κατασκευή του software..spy είπε:Έχε όμως υπόψη σου ότι οπουδήποτε υπάρχει "like/dislike" (από fora και ειδησεογραφικά sites έως το youtube), χρησιμοποιείται σχεδόν πάντα σαν "συμφωνώ/διαφωνώ" και πολύ σπάνια σαν "βρίσκω το σχόλιο χρήσιμο/άχρηστο".
Μήπως πρέπει να το γράψουμε μαζί;theoctapus είπε:Τώρα που το σκέφτομαι είναι εφικτή και η ταξινόμηση των πόστ σύμφωνα με τα likes. Βαριέσαι να διαβάζεις 10 σελίδες, κάνεις μια ταξινόμηση βλέπεις αν η ερώτησή σου απαντήθηκε από το "καλύτερο" πόστ κι έφυγες.
λύνει στην ουσία του και το πρόβλημα που αναφέρεται εδώtheoctapus είπε:Βαριέσαι να διαβάζεις 10 σελίδες, κάνεις μια ταξινόμηση βλέπεις αν η ερώτησή σου απαντήθηκε από το "καλύτερο" πόστ κι έφυγες.
Your place or my place?Μήπως πρέπει να το γράψουμε μαζί;
Δεν μπορώ να σκίσω κανέναν, σας αγαπώ όλους. :-* ;DΣκέψου το, μετά θα το πουλήσουμε στον yameth και θα απαιτήσουμε να μας κάνει mods για να σκίζουμε όποιον γουστάρουμε.
1. ποτέ δεν θα ξέρεις σε τι ποσοστό οι βαθμολογήσεις βασίζονται σε προσωπικά πάθηtheoctapus είπε:Σωστό, όμως το αποτέλεσμα αυτής της τάσης θα είναι μεγάλο μόνο αν η πλειοψηφία των μελών θα βαθμολογεί έτσι.
Συγνώμη gdevelek αλλά όσο εμείς εδώ συζητάμε κάποιοι άλλοι αυτά τα θεωρούν ήδη δεδομένα. Όχι για να μην νομίζεις ότι πάμε να ανακαλύψουμε τον τροχό.gdevelek είπε:1. ποτέ δεν θα ξέρεις σε τι ποσοστό οι βαθμολογήσεις βασίζονται σε προσωπικά πάθη
2. ποτέ δεν θα ξέρεις αν ο Χ ειδήμων του φόρουμ απλά βαρέθηκε να βαθμολογήσει, ή αν ο newbie μοιράζει βαθμούς (καλούς η κακούς) σε κάθε ευκαιρία
--> θα έχεις ένα νούμερο, ξερό και ανούσιο
Αυτό ακριβώς.theoctapus είπε:http://www.ted.com/talks/rachel_botsman_the_currency_of_the_new_economy_is_trust.html
Συγνώμη gdevelek αλλά όσο εμείς εδώ συζητάμε κάποιοι άλλοι αυτά τα θεωρούν ήδη δεδομένα. Όχι για να μην νομίζεις ότι πάμε να ανακαλύψουμε τον τροχό.