Σε προσωπικές και pm-ικές συζητήσεις με αρκετούς από εσάς έχω αναφέρει εν εκτάσει τη γνώμη μου για την κληρονομιά των συζητήσεων περί επικαιρότητας. Να τί πιστεύω for what it's worth, και ευχαριστώ προκαταβολικά αν ανεχτείτε τον πιο προσωπικό τόνο του post:
Eκείνα τα threads δημιούργησαν ένα κλίμα "βάλτε-τώρα-που-γυρίζει" επί μιας σειράς θεμάτων που λίγο ως πολύ τα τρώμε στη μάπα καθημερινά. Είναι δύσκολο να γίνει μια τέτοια συζήτηση με ψυχραιμία, χωρίς επιρροή απ' τα καλά ή κακά media, χωρίς επιρροή από την ίδια τη χειροπιαστή, καθημερινή πίεση. Ειδικά αφού μιλάμε για κάτι πολύ γενικότερο από τη σύνδεση μιας κάρτας ήχου στο PC ή το biasing σε έναν ενισχυτή, το πράγμα φαντάζει ανοιχτό για όλους. Εν ολίγοις έχουμε κάθε ικανή και αναγκαία συνθήκη για να μετατραπεί μια τέτοια κουβέντα σε ροντέο, και σε αρκετές περιπτώσεις μετατρέπεται όντως.
Το μεγάλο μου πρόβλημα και ο βασικότερος λόγος αποχής μου από τέτοια threads είναι ότι δημιουργούνται προηγούμενα που θέλοντας και μη τα βλεπουμε να μεταφέρονται σε threads για το action μιας ηλεκτρικής, τις flat χορδές στο μπάσο, τα Mac και τα Πισιά κ.ο.κ. Και κάπως έτσι κόβονται ή μισοκόβονται καλημέρες, μέλη με παρουσία και προσφορά λουφάζουν, και οι πιο τακτικοί χρήστες μοιάζουν να κουβαλάνε μαζί και το "φάκελό" τους.
Απεταξάμην. :
Αν το θέλετε πιο συνοπτικά, όλα αυτά που έφερε η τελευταία τριετία μας βρήκαν σε ένα χώρο όπου κάποτε μιλούσαμε κυρίως "για ζάντες" (όπου "ζάντες" βάλτε το gear της προτίμησής σας), και σταδιακά αποστέρησαν από τους περισσότερους το μετρητό αλλά και τη διάθεση ίσως έστω και για μοναχικό οφθαλμόλουτρο στο x, y κατάστημα.
Πρέπει να προσαρμοστούμε και εν πολλοίς προσαρμοζόμαστε (εκτός Noiz εννοώ). Εντός Noiz, μιας και προσωπικά πέρα από το πρεστίζ, τις γυναίκες και την υποψία γράμμωσης το αξίωμα του μπινέ Mod μου έφερε πολλή (και εντελώς άχαρη) λάντζα, ενδεχομένως να μου έκανε ευκολότερη τη ζωή να μαζευτούν σε ένα παχνί τα περί πολιτικής και να μη τα κυνηγάω σε όλη την αλάνα. Φοβάμαι όμως ότι ακόμα και με τις ασφαλιστικές δικλείδες που προτάθηκαν, οι πιθανότητες είναι σέρνουμε μια πληγή. Κι αυτό το ενδεχόμενο με απωθεί πολύ - ως αναγνώστη.
Στο δια ταύτα, αν και έχω καταλήξει πως ούτε το άσπρο ούτε το μαύρο θα αποδώσουν με τα δεδομένα που έχουμε, ψηφίζω "όχι". Αναγνωρίζω την ανάγκη ύπαρξης βαλβίδων αποσυμπίεσης αλλά δε μου αρέσουν ούτε προσωπικά ούτε ως μέρος του Noiz. Διευκρινίζω ότι αν τελικά κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση θα συμμορφωθώ προς τη νέα πραγματικότητα και ως συζητητής και ως μίσθαρνο όργανο της ξενοκίνητης Μεθενίτικης ολιγαρχίας, aka κρέας διαχειριστής. ;D
Δεν είμαι σίγουρος ότι θα μου αρέσει, και είμαι ακόμα λιγότερο σίγουρος ότι θα αρέσει στους υπόλοιπους αλλά ζωή είναι, θα περάσει. 8)