N.O.S or NOT?

alderbody

ερασιtechniK
Noiz Addict
σε λιγο καιρο θα "εγχειρησω" τον twin μου και μετα θα του αλλαξω και τις λαμπες (κοινως, θα του αλλαξω τα φωτα... ;D)

και ερχεται το κλασσικο διλλημα:

να παρω NOS, ή καλες νεες (βλ. JJ που εχουν και καλη φημη στην πιατσα)

Μηπως να βαλω NOS στις 9pinες και νεες στις τελικες, καθοτι οι τιμες των καλων NOS 6L6GC ειναι αρκετα τσιμπημενες (ειδα κατι $800+ την 4αδα NOS RCA και λαλησα...)

Το καλο ειναι οτι π.χ για vibrato driver δεν χρειαζεται καμια τρελλη λαμπα, απλα μια που να δουλευει σωστα, μια και δεν προσφερει τιποτα στον ηχο η συγκεκριμενη. Η επισης η πρωτη, που εχει να κανει με το normal καναλι, μπορει να μεινει εκτος ή να μπει μια πιο Low budget, αν δεν χρησιμοποιειται και πολυ ή καθολου (οπως στην περιπτωση μου).

Λοιπον, τι λεει η N.O.S.ηρή σας φαντασια?  ;D

Ειλικρινά και προσωπικά μιλώντας, οι NOS τις περισσότερες φορές είναι πολύ κακό για το τίποτα. Αν το είχα πει αυτό σε audio forum θα είχα πριν ποστάρω καν, -20 στο κάρμα.

Καλές λάμπες, ενίοτε πολύ καλές και ελάχιστες ........ω η μαγεία (εμένα μου έχει τύχει με 2 μόνο).

Αλλά η άποψη μου είναι ότι υπάρχουν αξιοπρεπέστατες σύγχρονες λάμπες που δεν θα σου αδειάσουν την τσέπη.

Να επισημάνω ότι blind tests που έκανα κατα καιρούς στον εαυτό μου και φίλους σε λάμπες και καλώδια, συνήθως επιβεβαιώνουν τα παραπάνω.

α) Winged "C" SED 6L6GC

β) Electroharmonix 6l6EH

Λίγη προσοχή όμως γιατί οι υπάρχουν και μερικές 6Π3C που είναι δεν είναι και τίποτα σοβαρό.

Αλλά ΠΑΜΦΘΗΝΕΣ  ;D

Θα τις δοκιμάσω ξανά, σύντομα.

Από την άλλη οι Ρώσσικες "Winged C" (Svetlana) SED 6L6 GC είναι καλές (και πιο ακριβές)

Superfunk είπε:
αν ειναι vintage ο ενισχυτης βαλε NOS,αν ειναι RI μια χαρα ειναι και οι καινουργιες (τσεκαρε και τις TAD STR αν θες πολυ headroom)
ειναι ...ψιλοvintage 

Early 80's re-blackface 135W MV UL (και λοιπα "κακα" αρχικα...)(τα οποια θα αποτελεσουν παρελθον)

audiokostas είπε:
α) Winged "C" SED 6L6GC

β) Electroharmonix 6l6EH
τις β) τις εχω ηδη πανω εδω και χρονια. Not bad...

ειδα στο site του Geral Weber (Kendrick amps κλπ) οτι δινει κατι 6L6GC νεες αλλα και καλα με ηχο NOS... yeah right, ή αξιζει τον κοπο? 

'Νταξει, ο Weber αν μη τι αλλο κατι ξερει, αλλα ειναι επισης και πολυ καλος busynessman...  ;)

Σκεφτομαι να βαλω αναγνωρισμενα καλες νεες 6L6 και μερικες NOS 12Α_7

Εγω θα διαφωνησω,ειδικα οταν μιλαμε για Fender sound.

ΚΑΜΜΙΑ καινουργια λυχνια δεν μπορει να συγκριθει ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΑΣΤΕΙΟ για τεραστιο,καθαρο και γεματο ΚΑΘΑΡΟ ηχο με τις PHILIPS/SYLVANIA 7581A. 

Επισης ΚΑΜΜΙΑ καινουργια λυχνια δεν θα εχει τη γλυκα & την "παρουσια" μιας RCA 6L6GC black plate ;)

Οντως το απαγορευτικο τους κοστος τις κανουν "ειδη πολυτελειας" (αυτες που προσωπικα εχω τις χρησιμοποιω μονο σε ηχογραφησεις) αλλα η διαφορα ΥΠΑΡΧΕΙ και ειναι ΜΕΓΑΛΗ.

("κοντυνές" στον ηχο και αξιοπρεπεστατες για καθημερινη χρηση ειναι οι TAD 6L6STR που ειναι και οι αγαπημενες μου καινουργιες 6L6)

Στις προενισχυτικες  τα πραγματα ειναι σαφως καλυτερα μια και κυκλοφορουν πολλες εξαιρετικες 12ΑΧ7,12ΑΤ7 & 12ΑU7  ,το ιδιο συμβαινει και  στις EL84.

Ομως αν μιλαμε για big bottles (ΚΤ88,6505,ΕL34,KT66,5881,6L6) NOS is better....

ναι αλλα που να δωσεις $800+ για blackplate RCA...

δηλαδη απο νεες 6L6 για κλασσικο(ΤΑΤΟ) 7εndεr ηχο ποιες θα ηταν οι Top 5 ας πουμε? (ανεξαρτητως τιμης)

ποιες πλησιαζουν πιο κοντα στις κλασσικες θεες του παρελθοντος?

Superfunk είπε:
Επισης ΚΑΜΜΙΑ καινουργια λυχνια δεν θα εχει τη γλυκα & την "παρουσια" μιας RCA 6L6GC black plate ;)
Ημουν ιδιαίτερα τυχερός και είχα μια τετράδα RCA 6V6 GTY tan glass brown micanol base και αυτός ήταν ο λόγος που έφτιαξα τον <A HREF="http://www.noiz.gr/index.php?topic=157666.0">τσίφτη μου </A>.

Ομολογώ ότι άλλες λάμπες που δοκίμασα επάνω του δεν είχαν το ίδιο γλυκό αποτέλεσμα με τις RCA. Οχι βέβαια ότι δεν θα ζούσα με εκείνες. Ισως φταίει που ήταν και ο πρώτος ήχος που έβγαλε και συνεπακολούθως, μέτρο σύγκρισης.

δηλαδη απο νεες 6L6 για κλασσικο(ΤΑΤΟ) 7εndεr ηχο ποιες θα ηταν οι Top 5 ας πουμε? (ανεξαρτητως τιμης)
χρησιμοποιωντας σαν βαση τον MARK 1 Boogie μου (landmark για εμενα οσον αφορα τον καθαρο Fender ηχο & με fixed bias) οι καλυτερες που εχω δοκιμασει απο τις νεες ειναι οι TAD STR,ακολουθουμενες απο τις Svetlana Winged C  & απο τις JJ 6L6GC.

καμμια απο τις παραπανω δεν εχει το headroom & punch μιας 7581Α αλλα εχουν αρκετη απο τη γλυκα των RCA & ωραιο καθαρο ηχο.

Superfunk είπε:
χρησιμοποιωντας σαν βαση τον MARK 1 Boogie μου (landmark για εμενα οσον αφορα τον καθαρο Fender ηχο & με fixed bias) οι καλυτερες που εχω δοκιμασει απο τις νεες ειναι οι TAD STR,ακολουθουμενες απο τις Svetlana Winged C  & απο τις JJ 6L6GC.
οι KCA NOS tubes δεν εχουν και πολλες πλεον NOS 6L6s, εκτος απο καποιες που αποτελουν ...επενδυση (οπως οι blackplates)

λετε να παρω ΤΑΔ δηλαδη?...

Εάν παίζεις με τις ώρες, στη θέση σου θα έπαιρνα τις TAD ή τις φτερωτές Svetlana ΚΑΙ καμιά ντουζίνα ρώσικες που στοιχίζουν next to nothing και για το αδιάφορο practice, πειραματισμό αλλά και καβάτζα της δύσκολης στιγμής.

Βέβαια δεν θα αλλάξεις λάμπες για 5 χρόνια μετά από αυτό και θα σε τρώνε τα χέρια σου αλλά τι να κάνουμε. ;D

ε τελικα ψηνομαι για εκει.

ΤΑΔ τελικες και θα βρω τιποτα ΝΟΣ 9πινες και μια χαρα θα την βγαλουμε...

ευχαριστω για τις προτασεις σας και επιφυλασσομαι στο μελλον για θρεντακι... ;)

Πάντως στο λυχνιόμετρο τις καλύτερες ενδείξεις τις έχω πάρει σε λυχνίες ULTRON (κι αυτές NOS είναι πλέον) και αμέσως μετά σε ένα σετάκι 6L6 ρώσικες που ΔΕΝ είναι σαν τις 6Π3C αλλά κοντύτερες, οι Mullard.

Καλή ένδειξη είχαν οι RSD (ναι, έχω και τέτοιες ακόμη) οι SYLVANIA με τα πράσινα γράμματα (Phillips USA) μετά οι RCA, οι Svetlana, οι Tungsram, οι JJ ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ σχεδον τελευταίες οι 6Π3C, ακόμη πιό κάτω οι Telefunken, oi RCA METAL και οι ρωσιδούλες του κιλού 6p3c οι οποίες δεν είναι κακές αλλά όχι και τίποτα το εξαιρετικό.

Το όργανο μου το έσπασε μια στρατιωτική KENRAD του 1946 NOS που μέτρησε 100!!! έναντι 92 των ultron και 80 των 6π3c.

alderbody είπε:
ειναι ...ψιλοvintage   

Early 80's re-blackface 135W MV UL (και λοιπα "κακα" αρχικα...)(τα οποια θα αποτελεσουν παρελθον)
Δηλαδή Rivera-designed; Σκοπεύεις να τον πουλήσεις εννοείς;

Παρόμοια θέματα

Trending...

Νέα θέματα

Back