Ledge
Της παρέας
It's called reading, you should try it sometime...και επειδή ποσταρίστηκαν πολλά boss πετάλια σε φωτογραφίες χωρίς να ξέρω τον λόγο,
It's called reading, you should try it sometime...και επειδή ποσταρίστηκαν πολλά boss πετάλια σε φωτογραφίες χωρίς να ξέρω τον λόγο,
Ρε σεις αλήθεια τώρα, διαβάζετε τι γράφουμε; Τις εικόνες τις κοιτάτε; Ή απλά απαντάτε για να απαντήσετε;No offense, αλλά όπως κάθε φορά, τα Βοss πιστεύω πως ποσταρίστηκαν όπως κάθε παράδειγμα ο,τινανισμού ("ναι, αλλά για τα Boss δεν λέτε τίποτα"). ? Θα μπορούσαν κάλλιστα να έχουν ποσταριστεί boards που να συνδυάζουν μαζικά παραγόμενα, εξαιρετικά πεταλια MXR, ΕΗΧ, Boss, Voodoo Labs, Digitech κ.λπ. και το αντεπιχείρημα να είναι το ίδιο, αν όχι ισχυρότερο: ότι είναι ο παίκτης που κάνει τη διαφορά και όχι τα πετάλια.
Ίσως οι fans των Boss να είναι/νιώθουν στρατευμένοι για κάποιο λόγο στην ιδέα της μονοκρατορίας της εταιρίας για συναισθηματικούς λόγους (την εποχή που ξεκινούσαν να παίζουν μουσική- ακόμη και αυτοί που δεν χρησιμοποιούν μόνο Boss στις πεταλιέρες τους!
Ρε σεις αλήθεια τώρα, διαβάζετε τι γράφουμε; Τις εικόνες τις κοιτάτε; Ή απλά απαντάτε για να απαντήσετε;
Έκανα edit φίλε Ledge ? (γράφαμε ταυτόχρονα)
Δες υπογραμμιση στο σχόλιό μου :classic_smile:
Αλλά ντ' άλλων συμπέρασμα, κρίμαIt's called reading, you should try it sometime...Αν διαβάσεις μία σελίδα πίσω, θα καταλάβεις τον λόγο. Δεν είναι όμως θέμα ανταγωνισμού...Εμείς με τα boss και σεις με τα μπουτίκ (αν και τα μισά από αυτά που έχει το pedalboard που πόσταρες, δεν είναι μπουτίκ, αλλά μαζικά παραγόμενα πετάλια). Ήταν απλά μια παράθεση απόψεων πάνω σ' ένα συγκεκριμένο νήμα σκέψης. Ας παίζει ο καθένας με ό,τι τον βολεύει και ό,τι τον ευχαριστεί. Και ας μάθει να δέχεται και την αντίθετη άποψη. Γιατί πότε το ίντερνετ δεν ήταν τόσο διχαστικό. Μας ανταγωνίζονται συνέχεια, μας επιτίθονται και πρέπει να απαντάμε, να υπερασπιζόμαστε την υπόστασή μας, να δείχνουμε την κρίση μας τη σωστή, την τέλεια, την εμπεριστατωμένη...Ας χρησιμοποιήσουμε όλη αυτή την ενέργεια σε λίγο πιο αποδοτικές φόρμες.
θα πρεπει να ξηλωθεις για να εχεις εκεινη την καταραμενη αποψη. Δεν εισαι υποχρεωμενος, ουτε η μουσικη σου θα ειναι φτωχοτερη αν δεν τα χρησιμοποιησεις. Αν θελεις ομως να εχεις γνωμη για το αντικειμενο, prepare yoself και ελεγξε τους λογαριασμους σου.
"The grass is always greener, where the dogs are shitting", που έλεγε και ο αείμνηστος Cornell ?. Αυτό που λένε οι Αμερικανοί “the grass is always greener on the other side”.
-πλην κακιά- μαιμού και σε ορισμενες περιπτώσεις/εφαρμογές μπορώ να σου πω πως μου ακουγότανε και “καλύτερα” από το klon.
Δεν την βρίσκω σαν μόντα του Wampler συγκεκριμένα, αλλά ως γενική. Προσωπικά, μου αρέσει το BMonkey ως έχει - δεν βρίσκω ότι βελτιώνει το πετάλι καμία από τις μόντες που έχω ακούσει (JHS κ.λπ). Θα έλεγα ότι μάλλον το κάνουν χειρότερο (και ακριβότερο αφού!) χωρίς λόγο."The grass is always greener, where the dogs are shitting", που έλεγε και ο αείμνηστος Cornell ?
Ναι, και ο Κένταυρος έριξε και μια μαύρη χλαπάτσα πάνω στην πλακέτα, για να μην αντιγράψουν το κύκλωμα του, αλλά φευ...
Η "κακιά" μαϊμού πάντως μοντάρεται και γίνεται λίγο καλύτερη. Αν αλλάξεις τον πυκνωτή C5 από 0.047uf στα 0.1uf, η "κακιά" μαϊμού γίνεται πιο transparent, με λιγότερα μεσαία. Για ακόμα λιγότερα μεσαία, μπορείς να πας και σε .15uf. Αυτή είναι η μόντα που έκανε ο Wampler.
Υπάρχει στο βιβλίο με τις μόντες που έβγαλε ο Wampler ως indy guitarist.Δεν την βρίσκω σαν μόντα του Wampler συγκεκριμένα, αλλά ως γενική.
Σόρι, παρακολουθώ περισσότερο τη βιντεογραφία παρά τη βιβλιογραφία! ?Υπάρχει στο βιβλίο με τις μόντες που έβγαλε ο Wampler ως indy guitarist.
Σόρι, παρακολουθώ περισσότερο τη βιντεογραφία παρά τη βιβλιογραφία! ?
(και δεν τον έχω και πολύ σε υπόληψη, αλλά δεν είναι του παρόντος!)
η γυμνη αληθειαΕιμεθα tone junkies και ο εξοπλισμός είναι η πρέζα.
"The grass is always greener, where the dogs are shitting", που έλεγε και ο αείμνηστος Cornell ?
Ναι, και ο Κένταυρος έριξε και μια μαύρη χλαπάτσα πάνω στην πλακέτα, για να μην αντιγράψουν το κύκλωμα του, αλλά φευ...
Η "κακιά" μαϊμού πάντως μοντάρεται και γίνεται λίγο καλύτερη. Αν αλλάξεις τον πυκνωτή C5 από 0.047uf στα 0.1uf, η "κακιά" μαϊμού γίνεται πιο transparent, με λιγότερα μεσαία. Για ακόμα λιγότερα μεσαία, μπορείς να πας και σε .15uf. Αυτή είναι η μόντα που έκανε ο Wampler.
Καλό θα ήταν να μην γενικεύουμε. Υπάρχουν και πολύ αξιόλογες μπουτίκ εταιρείες, κάποιες από τις οποίες παρέχουν και δωρεάν service εφ' όρου ζωής (βλ. Death by audio). Όσον αφορά στον Wampler, προσωπικά τον συμπαθώ πολύ, γιατί πέρα από κάποια ωραία πετάλια που κατασκευάζει, ανεβάζει ωραία επεξηγηματικά βίντεο για ενισχυτές και πετάλια, και τον ήχο γενικότερα. Απαντά σε απορίες και είναι πολύ μετριόφρων. Επίσης έχει μπει σε φόρουμ diy και έχει δώσει λύσεις σε ανθρώπους που έφτιαχναν κλώνους των πεταλιών του. Αυτό λίγοι θα το έκαναν.Εντάξει, εγώ πάντως γελάω με τα σημερινα "μπουτίκ".
Εκτός από μη λειτουργικά στη σκηνή, τα βρίσκω τόσο επιτηδευμένα για χομπίστες/συλλέκτες ώστε καταλήγω να θεωρώ ότι με προσβάλλουν ως μουσικό (και τη νοημοσύνη μου πάνω απ' όλα).
Προσωπικά δεν θα μπορούσα να παίξω με κάτι τέτοιο.
Εχεις δίκιο. Το σωστό θα ήταν να γράψω "με κάποια σημερινά μπουτίκ". Πολλά κουμπιά για το τίποτα. Το συγκεκριμένο που έβαλα, έχει 4 footswitches με αντίστοιχα leds (ζαλάδα!), και επιλογή αν θα τρέξεις τα δυο reverb πριν ή μετά από τα δυο delay, παραμέτρους και διακοπτάκια.Καλό θα ήταν να μην γενικεύουμε. Υπάρχουν και πολύ αξιόλογες μπουτίκ εταιρείες, κάποιες από τις οποίες παρέχουν και δωρεάν service εφ' όρου ζωής (βλ. Death by audio). Όσον αφορά στον Wampler, προσωπικά τον συμπαθώ πολύ, γιατί πέρα από κάποια ωραία πετάλια που κατασκευάζει, ανεβάζει ωραία επεξηγηματικά βίντεο για ενισχυτές και πετάλια, και τον ήχο γενικότερα. Απαντά σε απορίες και είναι πολύ μετριόφρων. Επίσης έχει μπει σε φόρουμ diy και έχει δώσει λύσεις σε ανθρώπους που έφτιαχναν κλώνους των πεταλιών του. Αυτό λίγοι θα το έκαναν.
Ε, σόρι, αλλά για ποιά πισώπλατη πονηριά μιλάμε; Ελεύθερη αγορά λέγεται. Δεν έκανε κάποιου είδους δυσφήμιση. Είναι σα να λες πισώπλατη πονηριά οποιοδήποτε πετάλι βγήκε ύστερα από τα πρώτα Boss OD-1, DS-1, RAT, ts-808 και άλλα. Και ο analogmike σε κάποια υπάρχοντα κυκλώματα βασίστηκε. Μήπως η περιγραφή στο σάιτ του reverb ανήκει σε κάποιον άλλο; Γιατί στο σάιτ του Wampler δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο στην περιγραφή του πεταλιού. Πλέον με το youtube μπορείς να ακούσεις πως είναι ένα πετάλι και να κρίνεις.Τέλος, για τον Wampler, μου είναι γνωστά αυτά που λες. Είμαι όμως από εκείνους που ξενέρωσαν απίστευτα με τη διαφήμιση του στο Reverb.com για το Pantheon overdrive, όπου ποντάριζε στο μεγάλο waiting list του AnalogMan για το King of Tone (ΚΟΤ) , προκειμένου να πουλήσει το δικό του πετάλι (Pantheon) εις βάρος του AnalogMike.
Δεν έχει να κάνει τόσο με το ότι ο Mike είναι φίλος μου ή με το ότι έχουν διαφορετικό business model και γραμμή παραγωγής, όσο με το ότι μεταξύ ανθρώπων που χαίρουν εκτίμησης στην DIY κοινότητα, μια τέτοια πισώπλατη πονηριά είναι ανεπίτρεπτη και κατά τη γνώμη μου και λίγο απατεωνιά καθώς:
α) το Pantheon ούτε κατά διάνοια δεν φτάνει τον ήχο του POT (προσωπικά το θεωρώ πολύ πιο "άτσαλο" στο drive του)
β) δεν συγκρίνεται με το POT δεδομένου ότι το POT είναι διπέταλο (δυο footswitches) ενώ το Pantheon μονό και
γ) παρά τα α) και β), η διαφήμιση του Brian έκανε ευθέως αναφορά στο POT αναφέροντας κάτι σαν "δεν χρειάζεται να περιμένετε δυο χρόνια waiting list για να πάρετε τον θρυλικό ήχο , το δικό μας είναι άμεσα διαθέσιμο κλπ".
All in all, όπως είπε και ο AnalogMike ευγενικά, μετά από αυτό: "εκείνο που τον στεναχωρεί περισσότερο είναι πως ο κόσμος θα δοκιμάσει πιθανόν το Pantheon και θα θεωρήσει -εσφαλμένα- ότι έτσι, ή κάπως έτσι, ακούγεται το POT, πράγμα που δεν θα μπορούσε να είναι πιο άδικο για το πετάλι μου".
Και επιμένω ότι ο Wampler (που έκανε edit εν τέλει στην αγγελία/διαφήμισή του στο Reverb, σβήνοντας την επίμαχη αναφορά) δεν κόπιαρε το POT αλλά το King of Tone (τη μονή version δηλ. του Prince of Tone). Το οποίο επιπλέον, ΔΕΝ έχει/είχε λίστα αναμονής δυο χρόνων, όπως ισχυριζόταν με υστεροβουλία στη διαφήμισή του...