Μια κριτική ματιά στο πΓοιοτικο ελληνικο τραγουδι

X-minor είπε:
Είμαστε πάντως ερωτιάρης λαός ρε παιδί μου. Δύο ειδών στίχοι υπάρχουν μόνο: "Αγαπάω και τα πουλιά κελαηδούνε κι όλα τέλεια και τι καλά περνάμε" και "με άφησε, με παράτησε, πονάω, κόβομαι, θα πεθάνω παναγιά μου γύρνα πίσω θα χαθώ".
Ενταξει αυτο ισχυει για ολες τις μουσικες δεν ειναι κακο,ετσι ειναι ο ανθρωπΑς

Η μεγαλύτερη απογοήτευση είναι όταν στο γραφείο βάζουν κάτι έντεχνα ραδιόφωνα και παίζουν ακόμα τραγούδια που βγήκαν πριν δέκα δεκαπέντε χρόνια!

Όχι ότι καιγομουν ποτέ για το δήθεν ποιοτικό τραγούδι, αλλα είναι κρίμα.

Δε λέω, σίγουρα υπάρχουν κάποιοι καλοί (η Μπάμπαλη μ' αρέσει) αλλά γενικά το χάος.

Από την άλλη όμως σκέφτομαι ότι έτσι κι αλλιώς, δεν γίνεται το ποιοτικό να έχει πολύ κοινό. Η μάζα πάει στο εύκολο. Πάνε οι εποχές που οι άνθρωποι είχαν γενική παιδεία στην μουσική. Στο σουβλατζίδικο που δουλεύω δεν ξέρουν π.χ τον Μανό Λοΐζο και απορούν που δεν μ' αρέσει ο Τερλέγκας. Λάθος χώρα.

X-minor είπε:
Ισχύει, αλλά τουλάχιστον σε άλλα είδη έχουν τραγουδήσει και γι'άλλα πράγματα ρε παιδί μου. Αλλά ναι, γενικώς συμφωνώ. Πάρε για παράδειγμα την Adele. Ο Πλούταρχος της Γηραιάς Αλβιώνας με τόση κλαψομ... :-X.
Ενταξει εχουμε και εμεις τον Θωμα Μπακαλακο

Νομίζω ότι ο κάτωθι τυπάκος έχει απαντήσει το ζήτημα...

Superfunk είπε:
Μπα....απο μετρια εως και  κακα (στην περιπτωση Μαλαμα και Δεληβορια) αυτα που μου προτεινεις ... ο καλυτερος ολων σαφως ο Αλκινοος αλλα  και αυτοι την εντεχνιλα υπηρετουν
Νίκο, θεωρώ προσωπικά, ότι η άποψη αυτή απέχει από την πραγματικότητα όσο ότι ο συριζα θα μας βγάλει από το μνημόνιο.  ;D ;D

Οι συνθέτες που ανέφερα και ανέφεραν και άλλοι (με αποκορύφωμα τον Θανάση Παπακ.) είναι ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η χώρα ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ από τα late '90s, μέχρι και την αιωνιότητα (όπως βλέπω από τους ''μουσικογλετζέδες'' που βγάζουμε, τρομάρα μας).

Είναι τουλάχιστον άτοπο να μου βάζες έστω στο ίδιο τραπέζι τους c-real, τον κιάμο τον πάνο, τις μέλισσες και τους προανεφερθέντες.  ;D

υ.γ: ε, δε μπορεί την μία να μιλάμε για την αξία του Bowie και του Barrell, του Hiland και των Clash Και την άλλη να μου λες για μελισσούλες και κιάμους. ;D

Τέλος πάντων. Αγάπη μόνο.

Δεν μπορώ να αμφισβητήσω την μουσική σου παιδεία και άποψη. ;)

Νομιζω η κατασταση πανω κατω εχει περιγραφει με ακριβεια. Αντιπαλο δεος δεν υπαρχει ουτε κατα διανοια. Τωρα βεβαια αν αρχισουμε να κοιταμε καλλιτεχνες και μουσικες που δεν εχουν ιδιαιτερη βλεψη σε mainstream επιτυχια κααααατι ψιλογινεται.

εγω παλι θεωρω οτι η μουσικη κατασταση στην ελλαδα αντικατοπτριζει αρκετα καθαρα την σημερινη κατασταση μας σα λαο, μια κατασταση πληρους παρακμης κατα την γνωμη μου.    Αν συγκρινεις τους καλλιτεχνες που ειναι δημοφιλεις σημερα με αυτους που ηταν 30-40 χρονια πριν ειναι φανερο αυτο, οπως και αν συγκρινεις τους σημερινους ελληνες με τους αντιστοιχους σε αλλες χωρες. Και μιλαω για συγκριση σε μουσικη ποιοτητα, αλλα και σε δημιουργικοτητα, στο τι εκφραζει ενας καλλιτεχνης και στο τι αφηνει στον χρονο. Τα περισσοτερα σημερινα ελληνικα τραγουδια μου ακουγονται μπλιπ μπλιπ τιποτε...  ;D

Οι συνθέτες που ανέφερα και ανέφεραν και άλλοι (με αποκορύφωμα τον Θανάση Παπακ.) είναι ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η χώρα ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ από τα late '90s, μέχρι και την αιωνιότητα
Αν ειναι ετσι τοτε απλα εχουμε μια κλασσικη περιπτωση του μονοφθαλμου που βασιλευει στους τυφλους....ΙΜΗΟ ειναι ΜΕΤΡΙΑ πραγματα....βεβαια στη χωρα της απολυτης μετριοτητας δεν με εκπλησει καθολου το γεγονος αυτο....

Αντιπαλο δεος δεν υπαρχει ουτε κατα διανοια.
Αυτο διαπιστωνω και εγω....στις ΗΠΑ και στην Αγγλια ΥΠΑΡΧΕΙ...ακουει ο κοσμος αηδιες (χυδαιο Hip Hop & ψευτο R&B) αλλα βγαινουν και ΠΟΥΛΑΝΕ και υπεροχα πραγματα και μαλιστα ΠΟΛΥ.

Αυτος ο τυπος ας πουμε ηταν νο.1 τον προηγουμενο μηνα...

στην Ελλαδα δεν εχουμε κατι τετοιο σε ..ελληνικο ε?  ;D

Superfunk είπε:
...οι ΜΕΛΙΣΣΕΣ πολυ καλοι και...νεοι ... αλλα ενας κουκος δεν φερνει την ανοιξη...
Προφανώς κάνεις πλάκα.

Superfunk είπε:
Καλα....σιγουρα   LFS (LAKIS,Freerock & Superfunk) δεν ειναι για να αγγιξουν το τελειο αλλα κατι κανουν  ;D
Μπράβο Νίκο. Στην βουτιά από το σκάφος ήσουν καταπληκτικός  ;D 8) Μπράβο και στον σκηνοθέτη που «αιχμαλώτισε» τη σκηνή με τόση χάρη.  ;D

Alter είπε:
εγω παλι θεωρω οτι η μουσικη κατασταση στην ελλαδα αντικατοπτριζει αρκετα καθαρα την σημερινη κατασταση μας σα λαο, μια κατασταση πληρους παρακμης κατα την γνωμη μου.    Αν συγκρινεις τους καλλιτεχνες που ειναι δημοφιλεις σημερα με αυτους που ηταν 30-40 χρονια πριν ειναι φανερο αυτο, οπως και αν συγκρινεις τους σημερινους ελληνες με τους αντιστοιχους σε αλλες χωρες. Και μιλαω για συγκριση σε μουσικη ποιοτητα, αλλα και σε δημιουργικοτητα, στο τι εκφραζει ενας καλλιτεχνης και στο τι αφηνει στον χρονο. Τα περισσοτερα σημερινα ελληνικα τραγουδια μου ακουγονται μπλιπ μπλιπ τιποτε...  ;D
Αν και είμαι εναντίον του "παλιά ήταν όλα καλύτερα", για το συγκεκριμένο πρέπει να συμφωνήσω. Αν σκεφτείς ότι ο λαϊκός πληθυσμός της χώρας (και όχι μόνο) κάποτε άκουγε Μπέλλου/Τσιτσάνη π.χ. και τώρα Χολίδη/Οικονομόπουλο, ε κάτι λέει αυτό.

Υ.Γ. Για τη Στικούδι μην πει κανείς κακιά κουβέντα τον έφαγα.

Jazzjoker είπε:
Αν σκεφτείς ότι ο λαϊκός πληθυσμός της χώρας (και όχι μόνο) κάποτε άκουγε Μπέλλου/Τσιτσάνη π.χ. και τώρα Χολίδη/Οικονομόπουλο, ε κάτι λέει αυτό.
Η τηλεόραση συνέβαλλε σε αυτό. Αν και ο Οικονομόπουλος μου αρέσει και θεωρώ ότι έχει καλή φωνή και σωστή επιλογή κομματιών

Δεν ξερω αν παρατηρησες οτι αλλα τα μουσικα ειδη που παραβαλεις με το σκυλαδικο ειναι δυτικης προελευσης, και το ελληνικο σκυλαδικο ανατολιτικο ιδιωμα… (λεω ελληνικο σκυλαδικο γιατι υπαρχει πχ και τουρκικη πανομοιοτυπη εκδοχη του και πολλες αλλες ακομα…) και το εντεχνο και αυτο… κεκαλυμμενο ανατολιτικο οπως ειπες… το αναφερω γιατι δεν βλεπω να το παρατηρει κανενας… για εμενα ειναι προφανες τι συμβαινει εδω ισως γιατι  βλεπω το θεμα απο ''μακρια''.

Δεν υπαρχει ασφαλεστερη αποδειξη για την κουλτουρα ενος λαου απο τις προτιμησεις του στη μουσικη… αυτο που συμβαινει στην ελλαδα ειναι ενα ανατολιτικο παρελθον που καλα κρατει… και μια ισχυρη δυτικη επιρροη (οχι παντα καλη) που δεν μπορει να στεριωσει… γενικα σε αλλους τους τομεις. συγκεκριμενα ομως στην μουσικη μπορει να μην ειναι και απαραιτητα κακο… καθως η εναλλακτικη ειναι το χιπχοπ? ουτε ειναι τυχαιο οτι απο ολα αυτα που εισαγονται, δημοφιλεστερο ειναι συνηθως το χειροτερο, οτι πιο σκουπιδι παραγεται εκει περα, αλλη μια ενδειξη της κουλτουρας του λαου  

blue monk είπε:
αυτο που συμβαινει στην ελλαδα ειναι ενα ανατολιτικο παρελθον που καλα κρατει… και μια ισχυρη δυτικη επιρροη (οχι παντα καλη) που δεν μπορει να στεριωσει…
Γιατί κατά βάθος είμαστε ανατολική χώρα και δηλώνουμε δυτικοί λόγω "εθνάρχη"

Superfunk είπε:
Oh yes...στο θεο σου δηλ....εχεις ακουσει κανεναν ανθρωπο ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ να φωναζει τη γυναικα του...ΠΡΙΓΚΙΠΕΣΑ? ;D ;D

οσοι την χρησιμοποιουσανε καποτες

αυτη τη λεξη ειναι νεκροι εδω και ΧΡΟΝΙΑ  ;D ;D ;D
Ε τότε να σταματήσει ο κόσμος να διαβάζει ποίηση γιατί είναι "έντεχνη". Να μην ακούμε jazz γιατί είναι  pretensious. Όλοι Κιαμο και Χολιδη γιατί έχουν κομματαρες.

Ή μας τρολαρεις ή απλά τα λες για να τα λες.

Παρόμοια θέματα

Trending...

Νέα θέματα

Back