Μια δημοσκόπιση για το gear (εκτός από κιθάρες)

Κυρίως αναλογικά πεταλάκια wah και λαμπάτο ...τρώω στη μάπα μπόλικο θόρυβο και μικροφωνισμούς αλλά θα ζήσω πιστεύω... ;D

λαμπατος ενισχυτης κ πεταλακια  ;)

FritzBlackLP είπε:
Κυρίως αναλογικά πεταλάκια wah και λαμπάτο ...τρώω στη μάπα μπόλικο θόρυβο και μικροφωνισμούς αλλά θα ζήσω πιστεύω... ;D
Βάλε ένα isp decimator και καθάρισες  ;)

Προς το παρόν τουλάχιστον, με λίγο πάνω από 100 μέλη να έχουν ψηφίσει, το αποτέλεσμα είναι σχετικά αναμενόμενο. Ωστόσο ίσως θα έπρεπε να γίνουν κάποιες διευκρινήσεις από τους συμμετέχοντες:

1) Η πλειοψηφία των κιθαριστών (δεν ξέρω πόσοι μπασσίστες ψήφισαν, να μας πουν!), επιμένει σε "πατροπαράδοτες" λύσεις, πεταλάκια+λαμπάτος ενισχυτής.

2) Τα πολυεφφέ/πεταλιέρες έχουν ισχυρή παρουσία, ενώ αρκετοί έχουν ήδη δηλώσει ότι χρησιμοποιούν έναν συνδιασμό τους με πετάλια (ή, εναλλακτικά)

3) Από τη στιγμή που άλλαξε ο προσανατολισμός του poll, με τις πολλαπλές επιλογές, δεν ξέρω αν οι χρήστες solid state ενισχυτών τους χρησιμοποιούν αποκλειστικά, ή αν μεγάλο μέρος των ψήφων προέρχεται από αυτους που έχουν ΚΑΙ κάποιον solid state ενισχυτή που χρησιμοποιούν μια στις τόσες. Αυτό είναι κάτι που θα μπορούσε να διευκρινησθεί.

4) Τα rack effects και γενικά οι λύσεις τύπου δεκαετίας '80  ;D με pre/τελικούς, φαίνεται ότι έχουν υποχωρήσει πλέον δραστικά (πάλι δεν ξέρω αν, σε κάποιες περιπτώσεις, αποτελούν "υπολείματα" παλιού rig που ο ιδιοκτήτης τους δεν θέλει για συναισθηματικούς λόγους, ή δεν μπορεί, να "ξεφορτωθεί")

5) Πιο "περιπετειώδεις" λύσεις τύπου modeling, MIDI κλπ δεν φαίνονται να έχουν μεγάλη απήχηση, πάνω από 10% πάντως απαντά ότι χρησιμοποιεί computer software. Εδώ η ερώτηση είναι αν εννοούν τη χρήση τους σε ηχογραφήσεις, που δεν αφορά το poll, ή για παίξιμο (που αφορά το ερώτημα).

The Genius Loci είπε:
1) Η πλειοψηφία των κιθαριστών (δεν ξέρω πόσοι μπασσίστες ψήφισαν, να μας πουν!), επιμένει σε "πατροπαράδοτες" λύσεις, πεταλάκια+λαμπάτος ενισχυτής.
Μια ψήφισε σίγουρα, αλλά solid state :)

3) Από τη στιγμή που άλλαξε ο προσανατολισμός του poll, με τις πολλαπλές επιλογές, δεν ξέρω αν οι χρήστες solid state ενισχυτών τους χρησιμοποιούν αποκλειστικά, ή αν μεγάλο μέρος των ψήφων προέρχεται από αυτους που έχουν ΚΑΙ κάποιον solid state ενισχυτή που χρησιμοποιούν μια στις τόσες. Αυτό είναι κάτι που θα μπορούσε να διευκρινησθεί.
Αποκλειστικά λόγω τιμής και εμπειριών (lol). Θέλω κάποια στιγμή να δοκιμάσω λάμπα. Δεδομένου ότι αρέσκομαι στον παλιατζούρικο ήχο, παίζει και να μ αρέσει :) :)

5) Πιο "περιπετειώδεις" λύσεις τύπου modeling, MIDI κλπ δεν φαίνονται να έχουν μεγάλη απήχηση, πάνω από 10% πάντως απαντά ότι χρησιμοποιεί computer software. Εδώ η ερώτηση είναι αν εννοούν τη χρήση τους σε ηχογραφήσεις, που δεν αφορά το poll, ή για παίξιμο (που αφορά το ερώτημα).
Και για ηχογράφηση και μελέτη σπίτι χρησιμοποιώ προσομοίωση καμπίνας - καρφί στην κάρτα ήχου.

Ευχαριστώ Εύη, με πρόλαβες, γιατί ένα ερώτημα είναι και πόσοι ψήφοι στους solid state προέρχονται αποκλειστικά από μπασσίστες.  ;)

Eγω παντως και το μπασο σε λαμπατο ενισχυτη... κιθαρας το παιζω,

οχι τιποτα αλλο, για να μην γινει μπερδεμα με το poll :D

The Genius Loci είπε:
Ευχαριστώ Εύη, με πρόλαβες, γιατί ένα ερώτημα είναι και πόσοι ψήφοι στους solid state προέρχονται αποκλειστικά από μπασσίστες.  ;)
Πιάσε ακόμα μια ψήφο από μένα μάστορα.

Λυχνίες και πεταλάκια από 'μένα αποκλειστικά (όπως έχετε καταλάβει  ;D )

και υπάρχει και ένας solid state αν θέλω να παίξω για κανένα μισάωρο μόνο, ή αν είναι πολύ προχωρημένη η ώρα.

Λοιπον ψηφισα με το που ανοιξε το poll αλλα τοποθετουμαι τωρα:

Ψηφισα τα εξης:

1) Λαμπατος ενισχυτης. Λογοι αυτονοητοι. Εχω στην κατοχη μου και solid state/modelling ενισχυτη αλλα ΔΕΝ τον επελεξα παρολο που τον χρησιμοποιω. Ο λογος, οτι τον χρησιμοποιω μονο για practice και μονο οταν δεν εχω τον λαμπατο μου στην διαθεση μου (aka ειμαι σε διακοπες).

2) Πεταλια...κλασσικα.

3) Εφφε σε rack. Ειμαι κατοχος εδω και λιγο καιρο ενος G-Sharp που χρησιμοποιω για reverb κυριως. Δεν εχω καποιο κολλημα εναντιον των rack, ειδικα οταν προκειται για εφε οπως reverb, οπου θελω πολλες επιλογες και παραμετροποιηση σε μεγαλο βαθμο και δεν καιγομαι να το εχω στα ποδια μου για τρομερα γρηγορες αλλαγες (ενω ενα OD θελω να το εχω στα ποδια μου, σε περιπτωση που mid solo μου ερθει να προσθεσω gain...συμβαινει συχνα).

4) Computer Software. Δεν το κανω πολυ συχνα, αλλα εχω σκασει μυτη σε τζαμαρισμα με καρτα ηχου - λαπιτοπι και καρφι στο PA...δεν ειναι κακη λυση, ειδικα αν δεν εχει ενισχυτες το μαγαζι/μερος που θα παιξεις σου λυνει τα χερια. Αν βεβαια δεν διαθετεις floor controller οι αλλαγες ηχων ειναι ολιγον δυσκολες.

Εγώ ψήφισα solid state ενισχυτή (Gallien πάντα) διότι οι λαμπάτοι όσο μου αρέσουν στην κιθάρα τόσο με χαλάνε στο μπάσο... Δεν ξέρω γιατί... Γούστα είναι αυτά... Πετάλια διότι παρ'όλο μπασίστας χωρίς το fuzz το wah και το phaser δεν μπορώ κάτι παθαίνω... Αυτά γενικά...

πετάλια (μάλλον πιο πολλά από όσα παργματικά χρειάζομαι)

λαμπάτο ενισχυτή

και εκ περιτροπής μια πεταλιέρα.

8)

Εγώ ψήφισα:

1) Λαμπάτος ενισχυτής (πρόβες & live)

2) Πεταλιέρα (aka Tonelab SE)

3) Solid state amp (Trademark 30) για εξάσκηση στο σπίτι και recording

elavd είπε:
Εγώ ψήφισα:

1) Λαμπάτος ενισχυτής (πρόβες & live)

2) Πεταλιέρα (aka Tonelab SE)

3) Solid state amp (Trademark 30) για εξάσκηση στο σπίτι και recording
Δηλαδή Ηλία τον SS τον χρησιμοποιείς πρακτικά "το ίδιο" με τον λαμπάτο, απλώς για άλλες δουλειές.  ;)

Ίσως θα έπρεπε να βάλω επιλογή "Solid State - Μπάσσο", τώρα όπως το βλέπω, μάλλον το 1/4 με 1/3 των όσων έχουν απαντήσει solid state, μάλλον είναι μπασσίστες....

The Genius Loci είπε:
Δηλαδή Ηλία τον SS τον χρησιμοποιείς πρακτικά "το ίδιο" με τον λαμπάτο, απλώς για άλλες δουλειές.  ;)
Τον ss τον έχω "εσώκλειστο" σπίτι μιας και παίζει & γράφει αρκούντως καλά ακόμη και σε χαμηλές εντάσεις , ενώ τον λαμπάτο μονίμως εκτός, στο χώρο που κάνουμε πρόβες.

(Αυτός είναι και ο λόγος που πήρα ss ενισχυτή, αντικαθιστώντας τον "μικρό "Fender Pro Jr που είχα παλαιότερα μόνο για οικιακή χρήση).

elavd είπε:
Τον ss τον έχω "εσώκλειστο" σπίτι μιας και παίζει & γράφει αρκούντως καλά ακόμη και σε χαμηλές εντάσεις , ενώ τον λαμπάτο μονίμως εκτός, στο χώρο που κάνουμε πρόβες.

(Αυτός είναι και ο λόγος που πήρα ss ενισχυτή, αντικαθιστώντας τον "μικρό "Fender Pro Jr που είχα παλαιότερα μόνο για οικιακή χρήση).
αυτός ο trademark πρεπει να είναι πολύ καλό μηχανημα αν κρίνω απο τον ήχο στα βιντεακια σου..

αν χρησιμοποιείς προσομοιώσεις απο πχ TL πάνω του το αποτελεσμα βγαίνει το ίδιο καλο?

IraklisZS είπε:
αν χρησιμοποιείς προσομοιώσεις απο πχ TL πάνω του το αποτελεσμα βγαίνει το ίδιο καλο?
Ναι μια χαρά παίζει. Βέβαια, ο λαμπάτος έτσι κι αλλιώς είναι άλλη φάση (ειδικά σε υψηλή ένταση) ;)

The Genius Loci είπε:
Ίσως θα έπρεπε να βάλω επιλογή "Solid State - Μπάσσο", τώρα όπως το βλέπω, μάλλον το 1/4 με 1/3 των όσων έχουν απαντήσει solid state, μάλλον είναι μπασσίστες....
Αυτό συμβαίνει μάλλον (βγάζω συμπεράσματα από εμένα) επειδή οι Solid State ενισχυτές έχουν άμεση απόκριση και ατάκα ενώ οι λαμπάτοι είναι πιο στιβαροί (με την κακιά όμως έννοια) και έτσι είναι σαν να είσαι συνέχεια φουλ κομπρεσαρισμένος και περιορισμένος... Ενώ οι solid state χωρίς να σου κόβουν συχνότητες κλπ σου δίνουν απίστευτη ατάκα (ειδικά αν είναι gallien ;) )και σου λύνουν τα χέρια στο groove... ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΑ ΜΗΝ ΠΕΣΕΤΕ ΝΑ ΜΕ ΦΑΤΕ!!!

blue είπε:
λαμπατο,πεταλιερα,πεταλια   (με αυτη τη σειρα) :)
Μετά την αλλαγη του αριθμού των επιλογων, προσθετω και ss ενισχυτη, μιας και σε ειδικες περιπτωσεις (οταν παιζω με σκαφος σε ακουστικο σχημα) , προτιμω να το βαζω σε εναν fender ultra chorus απότι σε αλλες λαμπατες επιλογες :)

Μια modelling πεταλιερούλα digitech gnx3000 στην πρόβα και στο σπίτι.Κατευθείαν σε κονσόλα και από εκεί σε ότι full range υπάρχει(κατι qsc στο προβάδικο και ένα jbl surround 5.1 της πλακας σε ένα sony home theater amp αλλιώς ακουστικά στο σπίτι).

Trending...

Νέα θέματα

Back