Πρίν να ξεκινήσω να πυροδοτώ ερωτήσεις προς τα αλλα μέλη για τα προβλήματα μου θα ήθελα να πω οτι αυτο το φόρουμ είναι απο τα πιό χρήσιμα και ενεργά που έχω δει μέχρι τώρα.
Αρκετά όμως με αυτά, τα προβλήματα δεν λύνονται μόνα τους!
Ένα απλό πράγμα θέλω να πετύχω και δεν μπορώ, εχω ένα κλασικό πρόβλημα που φαντάζομαι όλοι καθώς ασχολούνται έχουν συναντήσει. Θέλω να πετύχω κάποιο είδος ήχου και δέν τα καταφέρνω.
Δηλώνω fan των In flames και παλιά έκδοση και νέα. Ας υποθέσουμε οτι δεν θα διαφωνήσουμε με κάποιον εδω μέσα για το gender της μπάντας.
Θέλω να βρώ έναν τρόπο να ακουστώ κάπως έτσι [1990-2001] και [2002- A Sense of Purpose].
Η πάσα αλήθεια είναι οτι είμαι αρκετά νέος στο χώρο της ηλεκτρικής κιθάρας ( 3 μήνες ) και προσπαθώ – πειραματίζομαι ακόμα με διάφορους τρόπους – ήχους.
Αναφέρω παρακάτω τι χρησιμοποιώ και πώς δουλεύω γενικά μέχρι τώρα.
Έχω ενα PC: Quand core [ 2.33Ghz ],RAM 2G
Το πρόγραμμα που κάνω recording είναι το Nuendo 4.
Κάρτα ήχου είναι η Guitar rig session i/o.
Το monitoring μέχρι τώρα γίνετε απο τα ακουστικά AKG-K77 ή απο τα ηχεία του PC.
Η κιθάρα μου είναι η Ibanez GRGR121EX-BKN.
Λογισμικά που αντικαθηστούν το hardware της μουσικής σκηνής είτε είναι όργανα είτε amps και etc είναι :
-Superior Drummer 2.0 με ότι expansion θέλετε
-Μια μεγάλη συλογή απο την Native Instruments με όργανα και Synth + Guitar rig 4
-Guitar Pro 5.2
-AmpliTube Metal
-Amplitube 2.0.2 Live
-Ampeg SVX v1.1.3
-FL Studio 9 XXL Producer Edition
-RealStrat Guitar
-RealGuitar 2
Πανω κάτω αυτά είναι οτι έχω και δεν έχω.
Extra πληροφορίες :
Δεν έχω αλλάξει χορδές και δέν ξέρω αν θα βοηθούσε και επίσεις δεν έχω κουρδίσει σε άλλο τίποτα απο το προκαθορισμένο standar tuning.
Απ’ ότι δίαβασα αριστερά δεξιά στο internet τα tunings για αυτό που θέλω είναι : C,F,Bb,Eb,G.
Θα το πώ ( μην διαφωνήσουμε όμως γι αυτό λόγο μπάντας ) : θέλω έναν ωραίο melodeath Gothenburg sound.
Πρίν πείτε οτιδήποτε θέλω προτάσεις είτε για ρυθμίσεις στα προγράμματα, είτε για κάποιο πεταλάκι είτε για κάτι άλλο. Εχω δεί ενα δυό πεταλάκια αλλά δέν ξέρω απο αυτά τίποτα [ Digitech Death Metal και Boss Metal Zone MT-2 ].
Ορίστε τελείωσα, ευχαριστώ για την ώρα σας
Αρκετά όμως με αυτά, τα προβλήματα δεν λύνονται μόνα τους!
Ένα απλό πράγμα θέλω να πετύχω και δεν μπορώ, εχω ένα κλασικό πρόβλημα που φαντάζομαι όλοι καθώς ασχολούνται έχουν συναντήσει. Θέλω να πετύχω κάποιο είδος ήχου και δέν τα καταφέρνω.
Δηλώνω fan των In flames και παλιά έκδοση και νέα. Ας υποθέσουμε οτι δεν θα διαφωνήσουμε με κάποιον εδω μέσα για το gender της μπάντας.
Θέλω να βρώ έναν τρόπο να ακουστώ κάπως έτσι [1990-2001] και [2002- A Sense of Purpose].
Η πάσα αλήθεια είναι οτι είμαι αρκετά νέος στο χώρο της ηλεκτρικής κιθάρας ( 3 μήνες ) και προσπαθώ – πειραματίζομαι ακόμα με διάφορους τρόπους – ήχους.
Αναφέρω παρακάτω τι χρησιμοποιώ και πώς δουλεύω γενικά μέχρι τώρα.
Έχω ενα PC: Quand core [ 2.33Ghz ],RAM 2G
Το πρόγραμμα που κάνω recording είναι το Nuendo 4.
Κάρτα ήχου είναι η Guitar rig session i/o.
Το monitoring μέχρι τώρα γίνετε απο τα ακουστικά AKG-K77 ή απο τα ηχεία του PC.
Η κιθάρα μου είναι η Ibanez GRGR121EX-BKN.
Λογισμικά που αντικαθηστούν το hardware της μουσικής σκηνής είτε είναι όργανα είτε amps και etc είναι :
-Superior Drummer 2.0 με ότι expansion θέλετε
-Μια μεγάλη συλογή απο την Native Instruments με όργανα και Synth + Guitar rig 4
-Guitar Pro 5.2
-AmpliTube Metal
-Amplitube 2.0.2 Live
-Ampeg SVX v1.1.3
-FL Studio 9 XXL Producer Edition
-RealStrat Guitar
-RealGuitar 2
Πανω κάτω αυτά είναι οτι έχω και δεν έχω.
Extra πληροφορίες :
Δεν έχω αλλάξει χορδές και δέν ξέρω αν θα βοηθούσε και επίσεις δεν έχω κουρδίσει σε άλλο τίποτα απο το προκαθορισμένο standar tuning.
Απ’ ότι δίαβασα αριστερά δεξιά στο internet τα tunings για αυτό που θέλω είναι : C,F,Bb,Eb,G.
Θα το πώ ( μην διαφωνήσουμε όμως γι αυτό λόγο μπάντας ) : θέλω έναν ωραίο melodeath Gothenburg sound.
Πρίν πείτε οτιδήποτε θέλω προτάσεις είτε για ρυθμίσεις στα προγράμματα, είτε για κάποιο πεταλάκι είτε για κάτι άλλο. Εχω δεί ενα δυό πεταλάκια αλλά δέν ξέρω απο αυτά τίποτα [ Digitech Death Metal και Boss Metal Zone MT-2 ].
Ορίστε τελείωσα, ευχαριστώ για την ώρα σας