Marshall AVT Tribute 50W

g_georgop

Θαμώνας
Καλημέρα σε όλους!

Διαθέτω περίπου 500Ε για ενισχυτή,και ύστερα απο πολύ κόπο κ ψάξιμο κατέληξα στο συγκεκριμένο ενισχυτή.

Δεδομένο του οτι όποιο λαμπάτο άκουσα σε αυτή την κατηγορία (Kustom Defender,Laney Vc15 κλπ.),κατέληξα στο συμπέρασμα οτι είναι ίσως η καλύτερη επιλογή.Λάμπα στην προενίσχυση,12' Celestion ηχείο και made in UK.

Ποιά ειναι η γνώμη σας;;

Rescue me or Bury me!

ΥΓ:Η κιθάρα μου είναι μια Squier by Fender (made in Korea) με EMG SA(active,single coil) μαγνήτες και ψάχνω "γεμάτο" καθαρό ήχο αλλά και γκάζι (πάντα με τη βοήθεια πεταλακίων!)...

Περιμένω Σχόλια και Προτάσεις!

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

 
Sinios είπε:
Οι Marshall πάνω απο 100watt κατι λενε....

Κατω απο 100watt είναι ψώφιοι!!!! :-\

Αλλα ειναι αναλογος κ για το τι τον θες...

Nαι ειδικά κάτι bluesbreaker, handwired 20αρηδες, 18αρηδες κλπ.....ασε ψοφιμια του κερατα, για πέτάμα τελειως...πάρε ένα mg100 να γουσταρεις (και αυτος στο οριο ειναι αλλα δε βαριεσαι).

Ε sinios?

@georgop

Σοβαρα τώρα, είναι όντως UK ο ενισχυτής που θες?΄Γιατι οι uk με τους κανονικους valvestate που είναι made in china και έχουν διαφορετικους μετασχηματιστες κλπ είναι μέρα με τη νύχτα.Αν είναι china μακρια κατα τη γνώμη μου (δέν είναι ότι έχω κόλλημα γενικα εναντιον των china....με τους valvestate έχω)

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ο marshall αυτος ειναι υβριδικος. Κανε ενα search σχετικα με τους υβριδικους να δεις τι παιζει. Συμφωνω μαζι με πολλους αλλους οτι οι marshall αυτοι δεν ειναι τιποτα το ιδιαιτερο και ιδιως οχι ανταξιοι του ονοματος τους. βεβαια εσυ μπορει να γουσταρεις και ετσι τον ηχο. Ολα περι ορεξεως ειναι τελικα.  :P

Εαν θες να παιξεις με πεταλια για παραμορφωσεις, ψαξε καλυτερα για φουλ΄λαμπα για να εκμεταλευτεις το πολυ καλο καλο καθαρο καναλι που εχουν. Σε αυτες τις περιπτωσεις ,για μενα παντα, δες laney lc15r, peavey classic 30. Τους εχω δοκιμασει και πιστεψε με οτι ειναι φοβερες πεταλομηχανες!  ;) Διαφορετικα δες και τους line 6 spider III. Εχουν πολυ πειστικους ηχους.

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
εχω παιξει με τον συγεκριμενο ενισχυτη και θα σου πω οτι δεν ειναι κατι αξιολογο  .. επισης θα διαφωνησω οτι ολοι οι μαρσαλ ειναι ψοψιοι κατω απο 100 watt..ας επαινεσω λιγο το σπιτι μου!!

σου προτεινω αφου θα ανακατεψεις πεταλακια δλδ δεν θα εχεις την απαιτηση να εχει ενα καναλι βρομικο καλο να παρεις ενα φουλ λαμπα ενισχυτη αν εχεις σκοπο να διαθεσεις και αλλα λεφτα..

αν δεν εχεις ομως τετοιο σκοπο εγω θα σου προτεινα να παρεις εναν line 6  που εχει πανω αξιολογα εφφε και παραμορφωσεις (το insane θα σου αρεσει πολυ!) και να μην παρεις κανενα πεταλακι :)

 
Πρόσφατα που τον άκουσα στον Καγμάκη (στις άθλιες συνθήκες του ισογείου στριμωγμένος από κόσμο και με θαμένο τον ενισχυτή) δεν μπορώ να πω ότι ήταν κάτι που με ενθουσίασε. Βέβαια υπήρχε ένας γλυκός τσαμπουκάς λόγω Mosfet (και οι Αγγλοι ξέρουν να δουλεύουν τα Mosfet) αλλά....... ΘΑ ήθελα να τον ακούσω καλύτερα βέβαια με γνωστή κιθάρα και ίσως καμιά λαμπίτσα της προκοπής.

Για την ιστορία όμως στα δύο φιλαράκια (κιθαρίστες) άρεσε αρκετά. Περισσότερο και από τον Kustom του Κουρμπή, πράγμα για το οποίο διαφώνησα.

Αλλά είπαμε. Γούστα είναι αυτά.........

Παρακαλούνται όσοι δεν έχουν ιδία άποψη, τουλάχιστον να αποφεύγουν αφορισμούς του στυλ "Οι Marshall είναι έτσι, οι Fender γιουβέτσι και οι Laney κοκορέτσι"

 
Καταρχάς σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Συμφωνώ απόλυτα σχετικά με την υπεροχή της λάμπας στον ήχο, το θέμα όμως είναι οτι το budget είναι σχετικά μικρό για μια αξιόλογη αγορά λαμπάτου (με επαρκή watt για μια πρόβα της προκοπής!).

Γι'αυτό το λόγο κ κατέληξα εκεί..

ΥΓ: @odis13: Το παιδί που δουλεύει στον Καγμάκη μου τόνισε την προελευσή του απο UK, γιατί κ εγω εκανα τη σύγκριση με τους προηγούμενους Valvestate που ηταν αρκετά μέτρια μοντέλα.Αυτός πραγματικά διέφερε...

 
α) Οντως δεν έχει σχέση με τους άλλους Valvestate (τουλάχιστον με τον αντίστοιχο 50άρη). Αρκετά καλύτερος.

β) Δεν μπόρεσα να το επιβεβαιώσω αλλά μάλλον όντως είναι UK made και όχι απλώς designed.  Με ότι και αν μπορεί να σημαίνει (ή όχι) αυτό.

γ) Εχει πολλές ευκολίες και πλήρως εξοπλισμένος (loop, Accutronics, xtra spkr, footswitch, 12" Celestion, , , , )

β) Δεν συμφωνώ ότι δεν βρίσκεις λάμπα για πρόβα στα ίδια λεφτά. Τα 15 καλά λαμπάτα watt σε υπερκαλύπτουν για πρόβα ΚΑΙ μικρο live.

γ) Μην ξεχνάς ότι η συμβίωση με τη λάμπα (I know a little) δεν είναι για όλους και δεν είναι εύκολη.

δ) Αν τον άκουσες και σου άρεσε ποικιλοτρόπως γιατί το ζαλίζεις; Εδώ θα σου προτείνουμε από ΗΒ 5W μέχρι Marshall Stacks. Παρτον και σκίστον. That's the whole point.......... Rock on

 
OK then.Αφου σου άρεσε και δεν είναι κινέζικος, έχε τον υπόψην.

Με τα λεφτά που δίνεις (και λιγότερα) υπάρχει σε φουλ λάμπα, 2x12, 30 watt ο epiphone blues custom.Καταπληκτικός ενισχυτής με γλυκά καθαρά, ρίξε μια ματια στο νετ για info και αν τον πετύχεις σε κανένα μαγαζί δοκίμασε τον.Το μόνο πρόβλημα είναι ότι αν θες να παιξεις ποτέ στο Καλιμάρμαρο χωρις PA ιιιιιιιισως να μη σου φτασει σε ενταση. Απλά να ξέρεις ότι θα χρειαστεις γερή μέση στο κουβάλημα, αλλά τα καθαρά του είναι το κάτι άλλο αν τα συγκρινεις με του valvestate.Υπάρχουν γενικά πολλοι αξιολογοι λαμπάτοι σε αυτα τα λεφτά, give them a look.

Αν βεβαια έχεις ερωτευτει τον avt, ε τότε go for it

 
Συμφωνώ και επαυξάνω για τον Epiphone Blues. Ασε που τον αλλάζεις με 6550, EL34, KT88, KT66 κλπ κλπ όπως τον θες

Τώρα το θέμα συμβίωσης (μέχρι και τα ρεύματα -ανόρθωση- είναι λαμπάτα) όπως κουβάλημα -ωχχχ-, φερεγγυότητα, service, ρεύματα, , , ,  up to you.

 
Ο Κύβος Ερίφθη παιδιά!

Τον έχω ήδη στο σπίτι κ μ'αρέσει..!

Σας ευχαριστώ όλους..

Τα ξαναλέμε εδώ γύρω!

 
audiokostas είπε:
Συμφωνώ και επαυξάνω για τον Epiphone Blues. Ασε που τον αλλάζεις με 6550, EL34, KT88, KT66 κλπ κλπ όπως τον θες

Τώρα το θέμα συμβίωσης (μέχρι και τα ρεύματα -ανόρθωση- είναι λαμπάτα) όπως κουβάλημα -ωχχχ-, φερεγγυότητα, service, ρεύματα, , , ,  up to you.
Πώς μπορείς να το κάνεις αυτό?

Γίνεται και χωρίς την αγορά κάποιου extra converter?

 
Eίσαι σίγουρος για αυτό Audiokosta; Είναι μεν cathode biased αλλά δεν μπορείς να του πετάξεις ό,τι λάμπα θες. To μόνο που σημαίνει σε απλά ελληνικά είναι ότι δεν θα χρειαστεί rebiasing όταν του βάλεις καινούργιες (παρόμοιες) λάμπες.

Έχω ξαναγράψει για αυτόν στο φόρουμ, τον είχα στο παρελθόν και είχα κάνει εξαντλητική έρευνα για αλλαγές λυχνιών σε όλες τις γωνιές του διαδικτύου (έχω ακόμη κι ένα ειδικό τεράστιο folder στον υπολογιστή γεμάτο με σημειώσεις για αυτόν). Αν θες, παραθέτω κι επίσημο email από το customer service της Gibson που συνιστά αλλαγή ΜΟΝΟ με 5881 ή 6L6GC.

 
Γιγαντιαίο λάθος για το οποίο ζητώ ταπεινά συγγνώμη.  :-[

Μπέρδεψα την 5881 με την 6550 ως βλάξ. Συνεπικουρούμενου του γεγονότος ότι ο blues custom διατίθεται με ΕL34 σύμφωνα με όλες τις διαφημίσεις. Δεν ήταν δικός μου αυτός που επί 15λεπτου άκουσα και ιδέα δεν έχω τι λάμπες φορούσε.

Βέβαια εάν τζαμπερώσεις τα ποδαράκια 1/8, κάνεις το σωστό bias και είσαι σίγουρος ότι έχεις το μηχάνημα έχει τα απαιτούμενα trafos ................... δικαιολογίες. Εκανα λάθος. Ζητώ συγγνώμη

 
Εντάξει βρε, δεν έγινε τίποτα... μακάρι να έφτιαχνα κι εγώ λαμπάτους ενισχυτές όπως κι εσύ κι ας μην έλεγα τίποτα! Αλλά και πάλι θα διαφωνήσω: επειδή έχω ασχοληθεί πολύ με τον ενισχυτή, είμαι βέβαιος ότι ποτέ & σε καμία διαφήμιση δεν είχε αναφερθεί η ανακρίβεια ότι έχει EL34. Φοράει Sovtek 5881. Ο μόνος Epiphone που φοράει EL34 είναι ο So Cal, ο οποίος είναι ενισχυτής που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον Blues Custom 30 που συζητήθηκε...

 
Τον ζαχάρωνα απο δω ......... http://www.dv247.com/invt/37457/ και για αυτό. Υπάρχει και αλλού έτσι.

Δεν λέω άλλα γιατί συνεχίζω να υποπίπτω σε λάθη.

Παρεπιπτόντως τέλειωσα και τις αλλαγές στην τοπολογία των pots του μικρού ενισχυτή μου και μισοτέλειωσα και την Squier. Αν είχα και εύκαιρο έναν κιθαρίστα να γράψω κανένα demo θα τα "ανέβαζα".

Bloody δεν είναι φιλοφρόνηση αλλά πιστεύω ότι οι γνώσεις ηλεκτρονικών είναι καλύτερες από τις δικές μου 

 
Έχεις απόλυτο δίκιο για τις παραπλανητικές περιγραφές, δεν το είχα δει.

Θα αστειεύεσαι βέβαια για τις γνώσεις μου... σε καμία περίπτωση δεν συμβαίνει αυτό & στο εγγυώμαι. Όσοι έχουν πραγματικές γνώσεις ηλεκτρονικών φτιάχνουν δικά τους πετάλια κι ενισχυτές, δεν κάθονται να καλύπτουν την ημιμάθειά τους σε φόρουμ όπως εγώ... Απλά είναι πραγματάκια που θυμάμαι από δεξιά-αριστερά, αλλά καμία σχέση - ιχθυολόγος είμαι!!!  ;D ;D

 

Trending...

Νέα θέματα

Back
Top