Maple Vs Rosewood

bluesbreaker

Της παρέας
Οπως λεει και ο τιτλος θα ηθελα να μου εξηγησετε τις διαφορες στον ηχο(η αν υπαρχουν και αλλες που αγνοω :P) αναμεσα στα δυο αυτα ξυλα,μιλωντας παντα για fingerboards!Περιμενω τις απαντησεις σας...σας ευχαριστω! ;D

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Σε γενικές γραμμές:

Maple: Πιο "καθαρή" νότα, περισσότερο σκάσιμο

Rosewood: Περισσότερο sustain...

Αλλά αυτά είναι βλακείες! Δεν γίνεται να σου εξηγήσει κανείς τη διαφορά έτσι....

Πρέπει να ακούσεις το ίδιο μοντέλο και με τις δύο ταστιέρες, και να καταλάβεις τι ακούς εσύ, γιατί το θέμα είναι και λίγο υποκειμενικό....

Οι βασική τους διαφορά είναι στο χρώμα, το μάπλ είναι ανοιχτόχρωμο ενώ η τριανταφυλλιά πολύ πιό σκούρα.

kwstas79 είπε:
Οι βασική τους διαφορά είναι στο χρώμα, το μάπλ είναι ανοιχτόχρωμο ενώ η τριανταφυλλιά πολύ πιό σκούρα.
Μπα! κι αυτό υποκειμενικό έχει καταντήσει... ;D

Κατ 'εμε τρομερή διαφορά δεν έχει τόσο στον ήχο όσο στο πιάσιμο και το feeling του mapple σε σχέση με το  Rosewood σαν ξύλα.

Wow καταιγισμος απαντησεων!ευχαριστω πολυ!!!! ;D ;D ;D ;D ;D

Πρέπει να ακούσεις το ίδιο μοντέλο και με τις δύο ταστιέρες, και να καταλάβεις τι ακούς εσύ, γιατί το θέμα είναι και λίγο υποκειμενικό....
Μακαρι...αλλα στο ιδιο μοντελο λιγο δυσκολο...αυτο θα ηταν το καλύτερο παντως!!

Βασικα εχω παιξει και με τα δυο διαφορες κιθαρες,αλλα ηταν εκ' διαμετρου αντιθετες μεταξυ τους απο τη μανα τους(Β.C Rich,yamaha,strat,gibson.....)και δεν μπορω να συγκρινω!!!

Στο rosewood δε μου αρεσουν οι "ποροι" που εχει,αλλα το εχω συνηθισει

Στο mapple μου αρεσει το feeling,αλλα δεν το ειχα ποτε μου σε κιθαρα και με φοβιζει καπως αυτο!!

Εχω μια Carvin DC-135,πριν απο αυτη δεν γνωριζα τον εβενο σαν ξυλο!ομολογω οτι μου αρεσε πολυ σαν παιξιμο και ηχος!σε ποιο απο τα δυο ειναι πιο κοντα πιστευετε?

Υ.Γ.

Μπα! κι αυτό υποκειμενικό έχει καταντήσει... Grin
αυτο θα ηθελα να μου το εξηγησεις ;D ;D ;D ;D!

Στάνταρ, ειδικά αν ρωτάς τέτοια πράματα.

Το μισό νοιζ είναι μια διαμάχη μαπλ εναντίον τριανταφυλλιάς, φέντερ εναντίον γκίμπσον, χοιρινού εναντίον προβατίνας κλπ κλπ κλπ.

προσέχουμε όταν ρωτάμε για ξύλα σε αυτό εδώ το forum (πρέπει να μπει στους κανονισμούς αυτό κύριε διαχειριστά)

τεσπά, σε μια κιθάρα μου έχω ταστιέρα μουριά και έχω μπόλικο sustain, όσοι πιστοί ας το δοκιμάσουν....

bluesbreaker είπε:
Μακαρι...αλλα στο ιδιο μοντελο λιγο δυσκολο...αυτο θα ηταν το καλύτερο παντως!!
Ναι, αλλά τουλάχιστον φρόντισε να τις ακούσεις σε δύο παρόμοιες κιθάρες, γιατί αυτές που αναφέρεις εσύ δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους...

Βασικα εχω παιξει και με τα δυο διαφορες κιθαρες,αλλα ηταν εκ' διαμετρου αντιθετες μεταξυ τους απο τη μανα τους(Β.C Rich,yamaha,strat,gibson.....)και δεν μπορω να συγκρινω!!!

bluesbreaker είπε:
Μουρια????
ΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!! ;D ;D ;D ;D ;D

όχι ρε φίλε blues...εννοείται πως κάνει πλάκα...ή μήπως...... λες;

Προτείνω να κάνεις αυτό που αρχίζει με S και τελειώνει σε earch.

bluesbreaker είπε:
Μουρια????
πλάκα σε κάνω...

απλώς είναι θέμα που στο νοιζ έχει συζητηθεί (καλά αν αυτά ήταν συζητήσεις εγώ είμαι ο Ρονάλντο) περισσότερο από όσες φορές έχεις πει "μ@λ@κ@" τον κολλητό σου.... :)

πήγαινε απάνου δεξιά στην αναζήτηση και θα δεις ωραία πράματα από το παρελθόν στο noiz....

αχ ωραίες εποχές.... 8)

Παρόμοια θέματα

Trending...

Νέα θέματα

Back