Les Paul vs SG

συμφωνω με την παρατηρηση αυτη . δεν ξερω αν ειναι ο κανονας αλλα παντως ισχυει στις δικες μου LP - SG
ευτυχως δεν ειμαι ο μονος που....i see dead people  :D

Άσε καλύτερα. Από το να βγάζεις τα μάτια σου, καλύτερα να πας σε ένα σχετικό forum για να ξεμπερδέψεις. Στις κριτικές του Harmony Central δεν ξαναμπήκα από τότε που διάβασα μία κριτική μίας σελίδας - με συνοχή και δομημένα επιχειρήματα παρακαλώ - και στο τέλος υπήρχε η πρόταση "είμαι 12 ετών και αυτή είναι η δεύτερη κιθάρα μου..."
:) :)εμενα δεν μου εχει τυχει κατι παρομοιο..

Άσε καλύτερα. Από το να βγάζεις τα μάτια σου, καλύτερα να πας σε ένα σχετικό forum για να ξεμπερδέψεις.
εγω αν εχω χρονο προσπαθω να τα κανω και τα 2  :)

Ελπίζω να εννοείς την SG γιατί επειδή ασχολούμαι με το είδος, αυτομάτως μου ήρθαν περισσότερα παραδείγματα σε SG από ότι σε LP... ακόμη και φίλοι μου άσχετοι με μουσική έρχονται και με ρωτάνε "η SG δεν είναι η στονεράδικη κιθάρα";
Μα εννοείται πως γι αυτήν λέω. Παίζει και το 99% των συγκροτημάτων να παίζει με τον ταύρο (ξεφεύγει κανάς άμπαλος sessionας του μισού ρεφρεν! )

Για το youtube τώρα, φτάνει μόνο και μόνο η άθλια συμπίεση σε mp3 που κάνει, για να μην μπορείς να εξάγεις ασφαλή συμπεράσματα. Δεν  μπα να περνάς και ηχογραφημένο μέσω aurora υλικό; Από τη στιγμή που σκάει αυτή η άθλιά του συμπίεση (παίζει ο αλγόριθμός της, να είναι παλιότερος και από το Νόε) τα κάνει όλα κέας! Πόσο μάλλον για να "δει" κάποιος διαφορά μεταξύ sg-lp. Εντάξει διαφορά μεταξύ tele-warlock θα "δεις" αμέσως, αλλά για άλλα προϊόντα με αρκετές ομοιότητες, φέξε μου και γλύστρησα!

Τόσο απλό είναι το θέμα με το youtube

Εξάλλου ο lespaul δεν έβαλε το όνομά του, εξαιτίας των 2 κεράτων και του πιο βαρύ ήχου που έβγαζε η sg. Ευτυχώς που εμφανίστηκε και ο ύψιστος matador IOMMY και έδειξε το πως πρέπει οριτζινάλε να παίζεται και πως πραγματικά ακούγεται!

boukas είπε:
Μα εννοείται πως γι αυτήν λέω. Παίζει και το 99% των συγκροτημάτων να παίζει με τον ταύρο (ξεφεύγει κανάς άμπαλος sessionας του μισού ρεφρεν! )
αμπαλος σεσσιονας?? γουατ ντου γιου μιν μπουκας??  ;D :)

εκτως απο το παρισσοτερο ξυλο μια les paul εχει και διαφορετικα ξυλα...οχι μονο διαφορετικος ηχος αλλα και διαφορετικο παιξιμο κιολλας μιας και η sg εχει διαφορετικο στησιμο

Kafka είπε:
αμπαλος σεσσιονας?? γουατ ντου γιου μιν μπουκας??  ;D :)

Η σωστή απάντηση.

Άντε, και άλλη μία:

http://www.youtube.com/watch?v=jY_736x8JNU&feature=related

και αυτή:

http://www.youtube.com/watch?v=-ztzMW5VDl4

Χα νομίζεις, αλλά θα συνεχίσω αύριο, γιατί νυστάζω τώρα ;D

Πάντα ήμουν περίεργος όμως, τόση σαπίλα που να χτυπιέμαι δεν μπορώ να βγάλω. Αυτοί πως τη βγάζουν?!?  >:(

stam and the witches είπε:
Είναι απλό, πρέπει να ακολουθήσεις αυτούς τους 55 απλούς κανόνες:

http://www.doom-metal.com/articles/article008.html
Ντάξει, τα'σπασε ο 55λογος του doomster  ;D, αλλά σοβαρά ψάχνομαι πολύ για τον συγκεκριμένο ήχο. Δεν παίζω doom, παίζω ατμοσφαιρικό metal (ίσως είναι κάτι παραπλήσιο, ίσως όχι, όπως το δεί κανείς) και πάντα ήθελα στα τραγούδια τέτοιο ήχο στις κιθάρες, και μια 7χορδη απλά δεν φτάνει (ξέρω, τροφή για πολλή συζήτηση, κι εννοείται ότι δεν θα φτάσει ποτέ, αλλά τ'αφήνω εδώ). Απλά ήμουν περίεργος αν ξέρει κάποιος το rig που χρησιμοποιούν. Και πάλι, όχι πως θα μπορέσω να πάω να τα πάρω όλα (π.χ. δεν είμαι fan του δοξασμένου ταυρακίου, και δεν θέλω να πάρω ταυράκι μόνο για να αναπαράγω έναν ήχο που μ'αρέσει, αντιθέτως θέλω να μάθω πως θα φτάσω πιο κοντά σ'αυτό τον ήχο με μια απ'τις δικές μου κιθάρες). Θα βοηθούσε γενικά να'ξερα συγκεκριμένα πράγματα. Π.χ. μαγνήτες, ενισχυτές, ρυθμίσεις ενισχυτών, πετάλια, οτιδήποτε. Αν κάποιος ξέρει θα την εκτιμούσα απείρως μια απάντηση.  :)

Το πραγματικό doom είναι στο χέρι και στην σάπια ψυχή του καθενός,, δεν κρύβεται σε πεταλάκια και ενισχυτές. Έτσι και αλλιώς όλοι αυτοί χρησιμοποιούν κυριολεκτικά ότι να'ναι από εξοπλισμό.

Αν βρεις και τον δίσκο των Thergothon και (καταφέρεις να) τον ακούσεις, θα καταλάβεις τι εννοώ.

bloody_sunday είπε:
Αν θες έναν οδηγό για τον βρωμερό ήχο των Fu Manchu (που μέχρι τουλάχιστον το Εatin'Dust είχε πολύ λάσπη, αν και όχι doom βέβαια), κοίτα εδώ: http://www.noiz.gr/index.php?topic=152760.0
Ναι αυτοί είναι Stoner αλλά +10 για τον βρώμικο ήχο που λες bloody..!! Πραγματικά έτσι είναι.. 8)

Κατ'αρχήν να ευχαριστήσω τον bloody_sunday, με βοήθησε αρκετά το thread, ομολογώ πως δεν το είχα προσέξει.

kwstas79 είπε:
Το πραγματικό doom είναι στο χέρι και στην σάπια ψυχή του καθενός,, δεν κρύβεται σε πεταλάκια και ενισχυτές. Έτσι και αλλιώς όλοι αυτοί χρησιμοποιούν κυριολεκτικά ότι να'ναι από εξοπλισμό.

Αν βρεις και τον δίσκο των Thergothon και (καταφέρεις να) τον ακούσεις, θα καταλάβεις τι εννοώ.
Σαφώς, δεν αντιλέγω, αλλά σίγουρα θα υπάρχει κάποιο "μυστικό" στον ήχο τους, έτσι δεν είναι? Δεν νομίζω δηλαδή να βγάζουν τέτοιον ήχο με X2N πάνω σε jackson V, ENGL ενισχυτές και metal zone (ένα παράδειγμα δίνω). Απλά ψάχνω κάτι το πιο συγκεκριμένο σε εξοπλισμό, that's all...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back