Les paul - Strat μπορούμε και τα 2

yannis37

Παλιά καραβάνα
με αφορμή διπλανο θέμα για να δούμε τι λέει το Noiz?

εμένα προσωπικά μου αρέσουν και οι 2 πέραν του 10λεπτου προσαρμογής όλα καλά.

Αν ειναι καλοσεταρισμενες μια χαρα τις...παιζω και τις δυο (οπως αλλωστε και χιλιαδες ανα την υφηλιο κιθαριστες που εχουν & τις δυο) ,δεν βλεπω αλλωστε που ειναι το προβλημα και οι δυο μια χαρα σχεδιασμενες ειναι.

Υπαρχουν 2 προβληματα στην αλλαγη τυπου κιθαρας. Το πρωτο ειναι η θεση των ποτενσιομετρων και του επιλογεα μαγνητη. Δεν ειναι λιγες οι φορες που πανω σε μια γρηγορη αλλαγη μαγνητη το χερι μου επεσε σε κενο. Οπως επισης η θεση του volume του bridge pickup σε les paul δεν ειναι το ιδιο ευκολα προσβασιμη. Το αλλο προβλημα ειναι η <<σκαλα>>(αποστασεις ταστων) καθε τυπου κιθαρας. Τα ανοιγματα στα δακτυλα ειναι διαφορετικα και οταν χρειαζεται να παιξεις κατι απαιτητικο πανω στην αλλαγη κιθαρας χρειαζεται μια προσοχη...

Δεν ξερω πως επαιζα μονο με Λες τοσα χρόνια...ειναι κατι τοσο φυσιολογικο για μενα η Στρατο...

αλλα χτες που ειχαμε ενα micro gig σε γιορτη ενος φιλου...και παιζαμε...αλλαξα κιθαρες στη μεση του σετ λιστ...ετσι απλα...χωρις ιδιεταιρο λογο.... ;D

Για τους metal κιθαρίστες πιστεύω ότι είναι κόλαση η διαφορετική αίσθηση της γέφυρας για τα μπουκωτά riff. Έχω συνηθίσει σε ίσια όργανα με χαμηλές γέφυρες. Η LP είναι απλά καταστροφή! Ωστόσο τις SG και τις Flying V τις συνήθισα λιγότερο δύσκολα  ::)

Costas-Grinder είπε:
Για τους metal κιθαρίστες πιστεύω ότι είναι κόλαση η διαφορετική αίσθηση της γέφυρας για τα μπουκωτά riff. Έχω συνηθίσει σε ίσια όργανα με χαμηλές γέφυρες. Η LP είναι απλά καταστροφή!
+666  ;D

Πωπω... Που να παιζατε και μπασο και να πηγαινατε απο 34" 4χορδο σε 35" 6χορδο. Μπροστα σε αυτο ολες οι κιθαρες ειναι κυριολεκτικα ιδιες. ;D

Superfunk είπε:
Αν ειναι καλοσεταρισμενες μια χαρα τις...παιζω και τις δυο (οπως αλλωστε και χιλιαδες ανα την υφηλιο κιθαριστες που εχουν & τις δυο) ,δεν βλεπω αλλωστε που ειναι το προβλημα και οι δυο μια χαρα σχεδιασμενες ειναι.
+1

Εγώ πάλι έχω αυτό τον φόβο από τότε που παίζω (μόνο) με strat. Ότι αν πιάσω ποτέ LP στα χέρια μου, θα σηκωθεί ο Leo από τον τάφο και θα με στοιχειώσει για την υπόλοιπη ζωή μου  ;D

μπα εγω μπορω να παιξω ανετα μεταλ σε λες παυλ και sg...δεν καταλαβαινω την διαφορα μονο λιγο στην αρχη πρεπει να συνυθησεις την κιθαρα και μετα πιστευω ειναι το ιδιο

Αρκεί το μπράτσο να είναι παχύ, δν μπορώ να παίξω με λεπτό μπράτσο καθόλου. Μου φαίνεται δυσκολότερο. (α,καλό είναι και η strat να έχει 9,5 radius, όχι vintage, αν και αυτό παίζει να είναι κόλλημα του μυαλού)

Από lespaul σε strat μπορώ αν δεν έχει vintage radius k ταστα. Επίσης να μην έχει τίποτα μπρατσο 50s (παλουκι !!!)

Και τις δύο έχω, μια χαρά βολικές είναι και οι δυο τους.

Βέβαια, έχω την αίσθηση ότι με τη Strat παίζω καλύτερα (και με την tele ακόμα πιο καλά).

Αλλά αυτό μάλλον ψευδαίσθηση είναι  :P

Αν και παίζω (ο Θεός να το κάνει δηλαδή...) και τις δύο, νομίζω ότι η στρατ έχει σαφώς καλύτερη εργονομία. Εξαρτάται βέβαια και τι παίζεις.

ειναι 2 θρυλοι της μουσικης και απο την στιγμη που δεν μας πληρωνει καμια τους γιατι να μην εχουμε και απ τα 2.

νιωθεις μια ολοκληρωση ρε παιδι μου ;D

Mε πολύ μεγάλη άνεση και τις 2, άλλωστε δε νομίζω ότι είναι σωστό να προβεί κάποιος σε σύγκριση. Άλλος κόσμος...

Προσωπικά θεωρώ ότι αν κάποιος κατέχει μια Les Paul και μια Fender έχει στη διάθεσή του έχει πλήρες εύρος ήχων..

παιδια εγω οταν ειμαι σε les paul και παιζω metal μου ερχεται πανέυκολα!!!!

και ακομα και τις μπουκωτες τις κάνω πιο έυκολα για αυτον ακριβώς τον λόγο....στηρίζω το χέρι μου πάνω στις χορδές και γίνεται πίο όμορφα φαντάζομαι ότι μου δίνει πιο πολύ έλεγχο αυτό το σήκωμα...κάτι σαν scalloped  ταστιέρα....

όταν όμως το χέρι πρέπει να σηκωθέι ή να πάιξει κάτι άλλο αυτο το ύψος της γέφυρας είναι κόλαση!!!!

Εγω παλι δεν πιστευω πως κανεις μπορει ετσι απλα να μεταπηδησει απο την μια κιθαρα στην αλλη (οκ ισως καποιος αλλος μπορει, αλλα οχι εγω!)

Απο την μικρη μου εμπειρια με les paul και την χρονια ενασχοληση μου με στρατ-οειδη καταληγω πως τα 2 αυτα οργανα απαιτουν τελειως διαφορετικη προσεγγιση (καποιες λεπτομερειες στο δεξι, το πατημα το αριστερου κλπ). Ισως η διαφορα να προκυπτει λογω μαγνητων, φιλοσοφιας του οργανου ή οτιδηποτε αλλο, οπως και να΄χει η τραμπα για μενα δεν ηταν ποτε απλη υποθεση.

Trending...

Νέα θέματα

Back