Laney CUB12R πρόχειρο τέστ

IraklisZS

Παλιά καραβάνα
Καλησπέρα!

Σήμερα πήγα στο κέντρο και δοκίμασα στον Νάκα τον cub 12 R απο τη νέα σειρα της laney.

Έπαιξα κανένα μισαωράκι στο μαγαζί με την κιθάρα μου και την πεταλιέρα μου και πραγματικά εντυπωσιάστηκα απο τον ήχο αυτού του μικρού κόμπο!

Κάποια απο τα features του είναι ακριβώς αυτά που θα ήθελα σε έναν ενισχυτή:

-2 inputs, στο πρώτο δουλεύει στα 15watt, στο δεύτερο στα 0.75watt

-serial effects loop για σωστή χρήση με μοντελλινγκ μηχανήματα

-12" ηχείο celestion (δεν ξερω αν ειναι απο τα καλά ή όχι, ουτως ή άλλως δε ξέρω απο ηχεία γενικότερα ;D)

-11.5 κιλα βάρος

-ένα πολύ χρησιμο pot "Tone" το οποίο λειτουργεί ΜΕΤΑ το effects loop που σημαίνει άψογη συνεργασία με μοντελλινγκ, όπως η rp1000 μου. "Ξυρίζει" λίγο? γυρνας λίγο το tone αντι να αλλάζεις κάθε μπάνκα χωριστά

*Ο ενισχυτής τα πάει πάρα πολύ καλά στο να αναπαράγει vox-οειδείς ήχους, καθαρους και ελαφρώς overdriven. Είναι πάρα πολύ ευαίσθητος στο παίξιμο αυτό που (μάλλον) λένε "touchy"

*Έχει αρκετό drive για να παράγει ωραίο crunch marshallίζον θα έλεγα. Με τους δικους μου μαγνήτες (JB-Jazz) κάπου στη μέση του ντράιβ έχεις ωραίο crunch.

*Σε full gain δεν ακούγεται τόσο καλά, δηλαδή δεν τα πάει τόσο καλά αν χρειάζεσαι πολύ sustain, ειναι πιο παλιομοδίτικος δηλαδή. Πάντως μπορείς να βγάλεις κάποιο καλό ήχο και σε φουλ γκέιν.

*Το <1watt feature είναι φοβερό! ακούγεται πολύ χαμηλά, και πρέπει να ανοίξεις αρκετά το volume. Εγώ στο δωμάτιο το είχα στο 4-5 με το gain στο 2 (για καθαρό ήχο).

*"Ακούει" πολύ καλά το volume της κιθάρας, και τις δυναμικές

Γενικά τον έψηνα καιρό με reviews κλπ, κυρίως επειδή τα specs του είναι ακριβώς αυτά που θέλω, οπότε σήμερα αφού τον άκουσα όσο μπορούσα καλύτερα στο μαγαζί, δεν μπόρεσα να αντισταθώ και τον τσίμπησα.

Σ'αυτό το σημείο να αναφέρω πως η τιμή του είναι πολύ χαμηλή για τον ήχο και τα features του. Επίσης αισθάνομαι οτι πρέπει να αναφέρω πως στο νάκα μου κάνανε πολύ καλή τιμή (220 ευρώ+κάτι ακουστικά ψείρες δώρο τη στιγμή που το dv247 τον έχει 270 και ο θωμάς πάνω απο 300) και αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην άμεση αγορά του. (μαζί με το gas ;D)

Γενικά είμαι ΠΑΡΑ πολύ ευχαριστημένος με το καινούριο μου ενισχυτάκι, νομίζω πως είναι ακριβώς αυτό που ήθελα καιρό τώρα: Ενα μικρό, ελαφρύ κομπο με 12" ηχείο, effects loop, παιζει και ΔΥΝΑΤΑ και σιγανα, συνεργάζεται άψογα με την rp1000 και έχει το είδος ("σχολή") του καθαρού ήχου που μου αρέσει.

Σας ετοίμασα 2 χαζά βιντεάκια με πολυλογάδικο παίξιμο παίζοντας με τις ρυθμίσεις. Ως συνήθως φοβήθηκα να το βάλω πολύ δυνατα για να μην κομπρεσσάρει η μηχανή πολύ, και αρπάζει τον ήχο της πένας. Ήταν όμως αρκετά δυνατά σαν να ακούς δυνατά μουσική, δηλαδή ο ενισχυτής "δούλευε". Ελπίζω κάποια στιγμή που θα πάρω το μικρόφωνό μου να κάνω ένα πιο σωστό ριβιου :-[

Επίσης παρατήρησα πως η μηχανή σαν να τονίζει τα πρίμα και να κοβει μπάσα. Τελοσπάντων γενικά δεν είναι και τόσο καλά τα βιντεάκια αλλα τα ετοίμασα για να μοιραστώ τη χαρά μου μαζί σας! θαψτε όσο θέλετε! ;D ;D

15 watt

15 watt

<1 watt

<1 watt

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Άκου να δεις τι αγοράζει κανείς με 220 ευρά! Αν δεν έλεγες τιμή, από τον ήχο και μόνο θα έβαζα αρκετά παραπάνω. Σούπερ ο ήχος και φαντάζομαι ότι από κοντά θα είναι και σαφώς καλύτερος.

Ωραίο και κατατοπιστικότατο review Ηρακλή.

Ωραιο review και ενισχυτακι.Με γεια!

Σωπα ρε τιμη ο Φιλιππας;Μπραβο , τετοια να βλεπουμε!

Ανεβασε ρε συ Ηρακλη και κανα βιντεακι με την RP για ν'ακουσουμε κι εμεις , μολις ευκαιρεσεις.

ευχαριστώ παιδιά! ;D

με πετύχατε πάνω που έπαιζα με το cubάκι μου!

έχω ενα χαμόγελο ώς τα αφτια! είναι η πρώτη φορά που βάζω να παίξω καρφί στον ενισχυτή με λίγο ντράιβ.

Είναι πρωί ακόμα αλλιώς θα έβαζα και ένα ποτήρι κονιακ και βίντεο να δείχνει τζάκι στην οθόνη του υπολογιστή ;D ;D ;D

να πω και κάτι που ξέχασα, που για μενα μετράει κι αυτό, απο κάτω ο ενισχυτής έχει ένα σθδεράκι που αν το τραβήξεις, το κομπο "κάθεται" κοιτώντας ελαφρώς προς τα πάνω. Γέρνει δηλάδή λίγο προς τα πίσω για να ακους ήχο πιο κοντά σε αυτό που θα "ακουει" το μικρόφωνο και πιο δυνατά.

duckino θα ανεβάσω κι άλλα βιντεάκια, πιο σοβαρά και με την ρπ1000 για hight gain απλα βιάστηκα γιατι δεν άντεχα άλλο, ήθελα να το πώ! ;D

και μια φωτογραφία για τους ματάκηδες 8)

IMGP4180-lvl-cntr-ushrp-scale.JPG

καλοριζικο φιλε ο ενισχυτακος.με ενδιαφερει και εμενα να τσιμπισω κατι τετοιο.η ενταση για σπιτι στα 15w πως ειναι?εχω εναν peavey classic 50 για τις προβες και θελω να παρω εναν μικροτερο για το σπιτι.και κατι ακομα ειναι madi in...????

ευχαριστώ!

Η ενταση στο σπίτι στα 1watt είναι αρκετή για να παίξεις οσο δυνατά θες (σε λογικά πλαίσια)

ενδεικτικά, στο 1 βατ gain+volume κάπου στη μέση, βγάζει ένταση που τη νιωθεις λίγο στο στομάχι σου. (μιλάω πάντα για διπλους μαγνήτες)

στα 15 watt εχει σαφώς μεγαλύτερο headroom και πρόβα μια χαρά θα σε βγάλει πιστεύω. Παίζει και χαμηλά αλλά με το 1w εχεις καλύτερα αποτελέσματα.

ειναι κατασκευασμένος στην κινα νομίζω, βέβαια η ποιοτητα κατασκευής (απ'εξω-δεν τον εχω ανοιξει) θα σε εκπλήξει.

σε ευχαριστω πολυ φιλε μου.βασικα για σπιτι τον θελω,στις προβες εχω τον peavey.

απλα ρωταω γιατι κατι τυπου vht 6watt δεν μου κανουν,θελω κατι ποιο ενισχυτη.

και παλι ευχαριστω

Καλημέρα

Πολύ καλή η περιγραφή, δυστυχώς εδω που είμαι δεν έχω ηχεία και δεν μπορώ να τον ακούσω..

Να σε ρωτήσω, το reverb του πως είναι? Προσομοιάζει καλά ενα spring reverb?

Επίσης ξέρεις αν μπορείς να συνδέσεις δύο κιθάρες στα διαφορετικά inputs?

Ευχαριστώ!

Το reverb του ειναι πάρα πολύ καλό στ'αφτιά μου, αλλα δεν ειναι "spring" reverb. Δημιουργεί εναν ωραίο "αχό" και δεν ειναι ενοχλητικό ακόμα και πολύ να βάλεις. Λειτουργεί ωραία με τις δυναμικές, και "spring-ίζει" ελάχιστα αμα το βάλεις τέρμα.

Αν εχεις ακούσει το σόλο midnight blues - gary moore, είναι τέτοιου τύπου.

Γενικά μ'αρέσει πολύ το βαθάκι του! ;)

τώρα για τα 2 ινπουτς κάτι μου λεει οτι δε θα δουλευουν και οι 2 κιθάρες, αλλα δε το χω δοκιμάσει ακομα. Θα επανέλθω ομως.

zatoichi είπε:
Επίσης ξέρεις αν μπορείς να συνδέσεις δύο κιθάρες στα διαφορετικά inputs?
λοιπόν έστειλα μέιλ στην λάνευ και μου απάντησαν

ερώτηση:

Hello! I would like to know if its possible to connect two guitars, one in each input of the Laney Cub 12. Is there any risk? thank you!

απάντηση:

Hi there,

Thank you for your email.

Unfortunately this will not work in the way you intended – connecting a guitar into one socket will cut out the signal from a guitar connected to the other socket.

Thanks

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, άκουσα και τα ντέμο σου και άλλα στο youtube και μου άρεσε πολύ μπορώ να πω

Όσο κι αν είναι ρίσκο να το πω κρίνοντας από λίγα video, έχει μια φλου...Lionheart-ίλα στον ήχο του! Άρα μιλάμε για instant addiction... ;D

To reverb αν είναι αντίστοιχο του υπάρχοντος στους Lionheart ναι, θα είναι κάργα "συγκρατημένο" (εμένα μ'αρέσει πολύ αυτό). Επίσης, λογικά το Tone σου ακούει σε 3 θέσεις: Κλειστό, τέρμα ανοιχτό, και ενδιάμεσα.

το reverb του lionheart δεν ξερω τι ειναι. το συγκεκριμένο ειναι ψηφιακό, και αν ακουσεις το κομματι που λεω στο σόλο, τετοιο στυλ ακριβως.

ρε, ειναι ωραιος ενισχυτής λεμε! ;D

το tone, οντως κανει μεγάλες αλλαγες στον ήχο κοντα στην κλειστή θέση και στην ανοιχτή θεση, αλλά αν εισαι σπίτι και ακους καθαρά, εχει νόημα να το βαλεις ας πουμε στο 3 αντι στο 5. Δηλαδή όπως τα λές ειναι, αλλά διαφορές ακούγονται σε όλη τη διαδρομή αν εισαι σε ησυχο μερος.

ειμαι τόσες μέρες ακόμα πολύ τρελαμένος με τον ενισχυτάκο μου! του έβαλα και ενα TS μπροστά και αν και μου άρεσε το αποτέλεσμα και οι δυνατότητες που προστίθενται, ωστόσο το ξαναέβγαλα γιατί ψήνομαι πιο πολύ να βλέπω το καλώδιό μου να πηγαίνει κατευθείαν στον ενισχυτή! ;D ;D

έλεγα κάποια στιγμή να κάνω ένα ντέμο της προκοπής με δυναμικό μικρόφωνο, αλλά έχουν πέσει εργασίες στη σχολή και δε ξέρω ποτε :(

IraklisZS είπε:
το reverb του lionheart δεν ξερω τι ειναι. το συγκεκριμένο ειναι ψηφιακό, και αν ακουσεις το κομματι που λεω στο σόλο, τετοιο στυλ ακριβως.
Tου Lionheart είναι Accutronics (το οποίο δε θυμάμαι αν είναι ψηφιακό). Σχεδόν "αόρατο" σε ήπια χρήση πάντως.

το tone, οντως κανει μεγάλες αλλαγες στον ήχο κοντα στην κλειστή θέση και στην ανοιχτή θεση, αλλά αν εισαι σπίτι και ακους καθαρά, εχει νόημα να το βαλεις ας πουμε στο 3 αντι στο 5. Δηλαδή όπως τα λές ειναι, αλλά διαφορές ακούγονται σε όλη τη διαδρομή αν εισαι σε ησυχο μερος.
Εκτός αν πρόλαβαν να βελτιώσουν το συγκεκριμένο feature, όχι. "Ακούει" μόνο τις τρεις θέσεις που προανέφερα (του θανατά τσεκαρισμενο ;D).

Μακάρι όμως να είναι όπως τα λες, είναι και γαμώ τα χρήσιμα αυτό το knob. :D

ναι είναι πολύ χρησιμο, και ακόμα περισσότερο αν σκεφτείς οτι ενεργεί στο στάδιο του τελικού (δηλαδή μετα το effects return) που σημαινει οτι δε χρειάζεται να ξαναφτιάξω όλους τους ήχους της πεταλιέρας μου απο την αρχή.

οπως τα λες μαλλον θα ειναι πιο ενεργητικό απο το tone του lionheart. Εγώ το έχω στο 3.5 και μου ακουγεται διαφορετικό σε σχέση με το 5. Ακόμα μεγαλύτερη διαφορά το 3.5 με το 6.5.

ΒΕΒΑΙΑ να πω κι αυτο, ισως γι'αυτο εχεις σχηματισει τετοια αποψη.

Αν εχεις το master δυνατα, ο ηχος ειναι τοσο κομπρεσσαρισμενος ωστε δεν ξεχωριζουν πολυ οι δθακυμανσεις στις συχνοτητες. Το ίδιο γινεται σε μικροτερο βαθμο και με το preamp. Γενικά όσο πιο δυνατα ειναι ο ενισχυτής, τοσο μικρότερη η ικανότητα του να αναδείξει διαφορες στην ενταση περιοχων συχνοτητων.

Δεν έχω master volume στο καθαρό κανάλι.

(Γι'αυτό τις πιό πολλές φορές παίζω με το volume κάπου μεταξύ 0 και 1  ;D)

Καλησπέρα σε όλους!

Επανέρχομαι μετά απο ηχογράφηση με μικρόφωνο 8) (ευχαριστώ το φίλο μου alexediman που παρείχε τα μηχανήματα ;D)

*το κλιπακι αποτελείται απο 6 ήχους

*το tone section παραμενει σταθερο και αλλάζουν μονο τα gain και volume

*εχω χρησιμοποιήσει μονο το 1 watt input, που νομιζω ενδιαφερει και πιο πολλους χάρη στη δυνατοτητα τερματισμου. Το 15 watt input λίγα αλλάζει στον ήχο, περα απο την παραμορφωση του ηχειου και το πολυ περισσότερο headroom

*οι ρυθμισεις tone: high 6 / mid 8 / bass 4 / tone 10

1) καθαρό: gain 2, volume 5

2)καθαρό, με reverb: ιδια με πριν, μονο που το reverb ειναι στο 7

3)drive: gain 4, volume 5

4)crunch: gain 6-7, volume 5

5)full gain: gain 10, volume 5

6)cranked: gain 10, volume 10 (ρε γμτ ξεχασα να βαλω και ολα τα tone στο τερμα, αλλα τι να γινει :()

προσπαθησα να αναδειξω τις δυναμικες και τις δυνατοτητες τοσο σε καθαρους αλλα και σε μαρσαλίζοντες ήχους.

Συγγνώμη για το παιξιμο, οσο δυναμωνε η ενταση τόσο τρελαινόμουν απο αυτό που ακουγα και επαιζα βλακειες :)

το βίντεο:

υπάρχει και συννημένο mp3 αγνώστου ποιοτητας σε σχέση με το youtube

ακουστε το δυνατα και... enjoy! :)

laneycub12r.mp3

Attachments

Έχω ψηθεί λέμε... Έχει τρελό ήχο το μηχάνημα, πόσο μάλλον για τα λεφτά του. Μου άρεσαν ιδιαιτέρως τα καθαρά του που είναι και το δικό μου ζητούμενο για compact ενισχυτή.

Το μόνο κακό είναι ότι η τιμή πήρε την ανιούσα πριν λίγες μέρες σε Νάκα και thomann που τσέκαρα.

Πολύ ωραίο και το κλιπ και εκτενέστατο ηχητικά. Thanks Ηρακλή.

ευχαριστώ jazzjoker!

παρατήρησα κι εγώ την άνοδο στην τιμή..

επίσης παρατήρησα οτι η τιμή που τον είχα πάρει ήταν ολόιδια (θυμαμαι και τα σεντς) με την τιμή που εχει ο νακας για το cub 10 με 10άρι ηχειο. Οπότε μπορεί να είχαν κάνει λάθος στην τιμολόγηση και να το διόρθωσαν... πάντως ακόμα και στα 300 πιστεύω τα αξίζει τα λεφτά του!

θα ήθελα να είχα γράψει και κανεναν καφροενισχυτή απο την rp1000 μεσω του effects loop αλλα δεν ειχα το χρονο, κάποια άλλη φορά ίσως!

Trending...

Νέα θέματα

Back