Λαιμός tele σε σώμα strat

comealot

Θαμώνας
Έχει ξανααναφερθεί πάνω σε κουβέντα,και μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα η ιδέα...

Για να γίνω πιο συγκεκριμένος,έχω μια squier strat (affinity) την οποία σκοπεύω να κρατήσω για χρόνια,οπότε αυτά που σκέφτομαι να αλλάξω εν καιρώ είναι οι μαγνήτες (και ίσως τα pots και γενικά τα ηλεκτρικά,δε ξέρω),και ο λαιμός...

Το 'πρόβλημα' είναι πως θέλω να βάλω λαιμό tele στην στρατ μου :p

Οπότε,έστω πως αγοράζω ένα λαιμό από warmoth πχ.Θα γίνουν άλλες τρύπες (από ότι θυμάμαι έχει την επιλογή να στο φέρουν χωρίς τρύπες για τις βίδες)?Θα χρειαστεί να κοπεί ή να προστεθεί κάτι?

Δε γίνεται καν?

Για πείτε,για πείτε  :P

Γινεται - στο Hard Rock Cafe στη Βαρκελωνη ειχε παρει το ματι μου μια μαυρη στρατ με tele neck που ανηκε στον Bob Dylan.

Aν δεν κανω λαθος ομως, δεν ειναι direct match - χρειαζεται λιγη δουλεια απο μαστορα.

fender.jpg

Aν εχω καταλαβει σωστα, ειναι πιο ογκωδες το heel των tele μπρατσων?

το neck pocket στη strat είναι κοίλο και τα μπράτσα για στρατ έχουν την ίδια καμπύλη. Στις τέλε είναι ίσια. Οπότε το μπράτσο για tele κατευθείαν δεν κάθεται. Μπορείς να το βιδώσεις βέβαια, αλλά δεν ξέρω αν θα μπορείς να ρυθμίσεις το intonation και θα έχεις και κενά. Τώρα αν αρχίσεις και "τρως" ξύλο στο μπράτσο ή στο σώμα, θα το φέρεις υποθέτω...

Όμορφη η κιθάρα odis13,αλλά κι εγώ δεν το ρωτάω στην τύχη,η αδερφή μου έχει μια Yamaha Pacifica με λαιμό tele :p

Superfunk (και skantzo), όταν λες να σκάψεις το μπράτσο εννοείς εκεί στην βάση ή σε όλο το μήκος?;Ή μήπως στο σώμα?Δηλαδή είναι αδύνατο πρακτικά?

Κι αν ρωτάω και καμιά μπαρούφα σχωρέστε με,άσχετος είμαι  ::)

Αλλά έχω πατέρα οργανοποιό,οπότε αν θέλει λίγο σκάψιμο γίνεται!

πρέπει να φας την πλευρά του neck pocket που είναι κάθετη στις χορδές (ή το αντίστοιχο μέρος στο μπράτσο)

neck-swap.jpg

ο σκοπός είναι πέρα από την εφαρμογή, ότι πρέπει τα τάστα να έρθουν στο σωστό σημείο σε σχέση με τη γέφυρα. Χωρίς να είμαι σίγουρος, νομίζω ότι αυτό θα γίνει αν ακουμπήσει το μπράτσο το κέντρο του pocket. Αν έχεις ένα tele neck, πρέπει να μετρήσεις πώς κάθεται σε σχέση με το δικό της.

Το σκεφτόμουν αυτό...

Ίσως πρέπει να προστεθεί ένα κομμάτι ξύλου,αντί να αφαιρεθεί?

Και οι default τρύπες για τις βίδες λογικά δε θα ταιριάζουν φαντάζομαι...

comealot είπε:
Για να γίνω πιο συγκεκριμένος,έχω μια squier strat (affinity) την οποία σκοπεύω να κρατήσω για χρόνια,οπότε αυτά που σκέφτομαι να αλλάξω εν καιρώ είναι οι μαγνήτες (και ίσως τα pots και γενικά τα ηλεκτρικά,δε ξέρω),και ο λαιμός...
Θες ντε και καλα λαιμο τελε? Δηλαδη αν βρεις ενα καλο λαιμο στρατ που να σε βολευει και στο χερι θα τον απορριψεις? Αν σου αρεσει το look τελε λαιμος σε στρατ βεβαια παω πασσο, απλα οπως σου ειπαν και πιο πριν θελει καποιες μετατροπες.

Να σου πω την αλήθεια είναι λίγο χαζούλης ο λόγος που θέλω συγκεκριμένα λαιμό tele,αλλά το χω αποδεχτεί και ζω με αυτό!  :P

Δεν είναι τόσο εμφανισιακός,καθώς οι λαιμοί των strat γενικά μου αρέσουν πιο πολύ αισθητικά από τους tele (όταν μιλάμε για ίδια ποιότητα),ο λόγος είναι πιο πολύ ένα μικρό λειτουργικό πλεονέκτημα που έχουν...

Για του λόγου το αληθές:

http://www.youtube.com/watch?v=P5RQBb_iOD4#

Η αρμονική που βγαίνει πίσω από το nut είναι αγάπη <3

χοντρικα.

παρε ενα μανικι strat και βαλ' το ΑΚΡΙΒΩΣ επανω απο ενα (αντιστοιχων specs) Tele. βιδα-βιδα

κοιτα απο πανω (απο τα ταστα)

οτι βλεπεις να περισσευει θελει φαγωμα, αν θελεις να βαλεις το Teleμανικι στην sTrat.

comealot είπε:
Η αρμονική που βγαίνει πίσω από το nut είναι αγάπη <3
Και ο λόγος που αυτό δεν μπορείς να το κάνεις σε headstock Strat είναι....;;;

The Genius Loci είπε:
Και ο λόγος που αυτό δεν μπορείς να το κάνεις σε headstock Strat είναι....;;;
με πρόλαβες  ;) έλα μου ντε;  ???

στη σολ χορδή το κάνεις; μήπως είχαν 2 string trees και η tele 1;

Ναι,στην σολ ακούγεται μια ρε.

Η στρατ έχει 2 string trees και η τέλε πρέπει να χει ένα (το οποίο όμως πιάνει την σολ)

Έχω δοκιμάσει να βγάλω την χορδή από το string tree,δεν δουλεύει

comealot είπε:
Η στρατ έχει 2 string trees και η τέλε πρέπει να χει ένα (το οποίο όμως πιάνει την σολ)
μπερδεμένα τα λες. Αν μια κιθάρα, στρατ ή τελε, έχει 1 tree πιάνει σι και μι καντίνι. Αν έχει δύο πιάνουν ρε-σολ και σι-μι.

Αν θέλεις να καταργήσεις το ένα string tree και να εχεις καλή πίεση στο nut, μπορείς να δοκιμάσεις staggered tuner. Εναλλακτικά να βάλεις καμιά ροδέλα στο πίσω μέρος του κλειδιού να κατέβει λίγο. Επίσης όταν περνάς τη σολ χορδή να κάνει 4-5 στροφές στο κλειδί προς τα κάτω.

Trending...

Νέα θέματα

Back