cartman14 είπε:
Φίλε Waterfall δεν με ενιωσες νομίζω.
Μπορώ να σου αναλύσω εκτενέστατα γιατί τα μεταφορικά δεν αποτελούν μέρος της αξίας του προϊόντος αλλά δεν έχει νόημα να ξεφύγουμε και να χαλάσουμε το θέμα.
Σκέψου όμως το εξής: αγόρασα 5 πράγματα από τον Θωμά.
1) Αν η συνολική τους αξία είναι <300€ τότε έδωσα ΚΑΙ για τα 5 πράγματα 20€ μεταφορικά.
Αν βάλω 5 αγγελίες για να τα πουλήσω θα υπολογίζω 20€ plus στην τιμή πώλησης για
το ΚΑΘΕΝΑ;
2) Αν η συνολική αξία είναι >300€ δεν έδωσα ΤΙΠΟΤΑ για μεταφορικά και πάλι θα βάλω και
το κατιτίς μου παραπάνω σε κάθε ξεχωριστό προϊόν που θα πουλήσω;
Ελπίζω τώρα να έγινα κατανοητός, αν όχι no problem, δε θα χαλάσουμε τις καρδιές μας με αντεγκλίσεις, την άποψή μου καταθέτω (με επιχειρήματα) γιατί δεν θα αγοράσω ποτέ από πωλητή που θέλει να μετακυλήσει το κόστος των δικών του μεταφορικών σε εμένα (εκτός από την εξαίρεση που ανέφερα).
Αγαπητέ τα μεταφορικά παίζουν ρόλο στην τιμή.
Καταρχήν εμείς οι χομπίσται δεν είμαστε επιχειρήσεις για να μπουν λογιστικοί κανόνες. Αν έχουμε δώσει 50 ευρώ μεταφορικά για να φέρουμε την τάδε μπουτικιά από το Βόρειο Πόλο (για να μην πω από το Βόρειο Σέλας) είναι στη διακριτική μας ευχέρεια η μετακύλιση και είναι ουσιαστικά σωστό αφού αφορά ένα ρίσκο που το πήρα ηγουώ από απόσταση και το απολαμβάνει κάποιος ντόπιος αγοράζοντας safely δίπλα από την πόρτα του το τάδε εξωτικό μηχάνη
ζμα.
Δεύτερον, ακόμη και από το Thomann ισχύει το ίδιο. Θα το πω απλά. Έστω ότι ο Thomann έχει ένα πεταλάκι Boss ή EHX 30 ευρώ κάτω από την εδώ πιάτσα. Εφόσον θες και 20 ευρώ μεταφορικά, η τιμή του Thomann είναι 10 ευρώ κάτω από την τοπική και όχι 30. Δεν σκάνε όλοι κάθε φορά από 300 για να γλιτώσουν τα μεταφορικά, και αν τα έσκασαν μαγκιά τους που αξιοποίησαν την προσφορά. Και πάλι η ουσιαστική τιμή κτήσης για το προϊόν παραμένει η τιμή Thomann + 20 ευρώ μεταφορικά. Αλλιώς δεν το παίρνεις, σωστά;
Τώρα εμένα και τσάμπα να μου το έδωσε endorser (αν δεν το γνώριζες είμαι πολύ διάσημος στο σπίτι μου ;D ), πρέπει να το δώσω στις αγγελίες τσάμπα; Αν μου το χάρισαν; ;D Όπως αντιλαμβάνεσαι οι συνθήκες απόκτησης είναι άσχετες, η τιμή κτήσης στην αγορά είναι το μέτρο της τιμής πώλησης. Και αυτή συχνά παίζει προς τα πάνω ή και προς τα κάτω σε σχέση με την εποχή που αγοράσαμε κάτι.
Κατά τα άλλα σε σχέση με την κουβέντα, πιστεύω ότι πολλοί βάζουν ψηλά την τιμή όχι με πονηρή πρόθεση αλλά γιατί:
α) ζορίζονται οικονομικά και βάζουν όσα τους λείπουν θεωρώντας ότι είναι εντός πλαισίου (ανεδαφικό αλλά όχι αντιπαθές)
β) Είναι πολύ τσιγκούνηδες και αρνούνται να πέσουν 3 ευρώ κάτω από την τιμή κτήσης προ τριετίας (αντιπαθές αλλά όχι δόλιο)
γ) Δεν έχουν σοβαρή ενημέρωση, ρώτησαν κάποιον και έβαλαν στην τύχη κλπ κλπ.
Έχω παρατηρήσει ότι αυτοί που πουλούν (και μεταπωλούν) συστηματικά εδώ με σκοπό όχι τον εξοπλισμό αλλά το κέρδος, συνήθως δεν δίνουν στόχο. Βάζουν ψηλές αλλά λογικές τιμές και περιμένουν να βγάλουν όσο περισσότερα μπορούν.