Costas Siachamis
Noiz Addict
αφήνεις μπόλικα ερωτηματικά σε κάθε λέξη σου Μανώλη.....η μιλάς..ή σε πετσοκόβουμε !Μανώλης Χναράκης είπε:Γιατί; Δεν μπορώ να γελάω; Ντε και καλά κάτι πρέπει να ξέρω;
Είμαι απασχολημένος με άλλα πράγματα.
αφήνεις μπόλικα ερωτηματικά σε κάθε λέξη σου Μανώλη.....η μιλάς..ή σε πετσοκόβουμε !Μανώλης Χναράκης είπε:Γιατί; Δεν μπορώ να γελάω; Ντε και καλά κάτι πρέπει να ξέρω;
Είμαι απασχολημένος με άλλα πράγματα.
Δεν υπάρχουν ερωτηματικά και μην ανησυχείς. Όταν και άμα υπάρξει κάτι έτοιμο, τότε θα μπορούμε να μιλήσουμε όλοι μας (μαζί) επί της ουσίας. Σε γενικές γραμμές, δεν μιλάμε απλά για να εντυπωσιάσουμε. Είναι κακό.Korgious είπε:αφήνεις μπόλικα ερωτηματικά σε κάθε λέξη σου Μανώλη.....η μιλάς..ή σε πετσοκόβουμε !![]()
Korgious είπε:Α-γετ Ηρακλης -1
(χιουστον ακούει???....α?)
Εχουν το Fantom G αυτοι..δεν φοβούνται τίποτα.
Προσωπικά μετά το φιάσκο με το θέμα "Υποστήριξη και διόρθωση bugs" στο Fantom-G, η Roland με έχει χάσει πλέον από πελάτη. Και δεν ελπίζω πλέον σε τίποτα. Αντί να ανακοινώσει κάτι ουσιαστικό, να υποστηρίξει το flagship workstation της, εντούτοις το αφήνει στο έλεος και σε ολόκληρη Winter NAMM ανακοινώνει διατονικά ακκορντεόν και π@π@ριές.Φοβάμαι ότι θα ξεμείνουμε από ονόματα πλανητών/αρχαίων θεών.
Αναμένω με ελαφρά ανυπομονησία την απάντηση της Roland.
O επαγγελματίας που παίζει LIVE χρειάζεται 9 μηχανές σύνθεσης;;;anitus είπε:Το Kronos λοιπον ειναι φτιαγμενο για κατι συγκεκριμενο. ΓΙΑ τον επαγγελματια που παιζει LIVE!
Weight:anitus είπε:Μακαρι το 61 να μην βγει πολυ βαρυ.
Προσωπικά πιστεύω ναι, τις χρειάζεται, για να έχει τους καλύτερους ήχους απο κάθε κατηγορία, ακόμα και σε συνθήκες live, δηλαδή όσο το δυνατόν καλύτερο πιάνο, ηλεκτρικό πιάνο, συνθετικούς και εφετζίδικους ήχους, καθώς και ήχους που βασίζονται σε δείγματα υψηλής ποιότητας.nektarios είπε:O επαγγελματίας που παίζει LIVE χρειάζεται 9 μηχανές σύνθεσης;;;
Mα τους έχει ήδη έτοιμους τους καλύτερους ήχους, αποθηκευμένους εσωτερικά, δεν χρειάζεται να τους συνθέσει από την αρχή.Φροντίσανε άλλοι για αυτό.Τι θα κάνει δηλαδή επιπλέον;Θα πειράξει το ήδη υπάρχον δείγμα πιάνου επί σκηνής, ή θα κάτσει σπίτι του να "χτίσει" ένα καινούριο;Δεν έχεις άδικο σε αυτό που λες, θα το δεχόμουν απόλυτα αν ήταν τόσο άθλια τα δείγματα του Oasys ή του Μ3 και ήταν τόσο επιτακτική η ανάγκη για αντικατάσταση τους με κάτι πιο φρέσκο και κατα πολύ περισσότερο ποιοτικό.Συμβαίνει;Είσαι έμπειρος χρήστης για να καταλαβαίνεις ότι τα δείγματα υψηλής ποιότητας δεν είναι ΜΟΝΟ αποτέλεσμα των μηχανών σύνθεσης.cyclops είπε:Προσωπικά πιστεύω ναι, τις χρειάζεται, για να έχει τους καλύτερους ήχους απο κάθε κατηγορία, ακόμα και σε συνθήκες live, δηλαδή όσο το δυνατόν καλύτερο πιάνο, ηλεκτρικό πιάνο, συνθετικούς και εφετζίδικους ήχους, καθώς και ήχους που βασίζονται σε δείγματα υψηλής ποιότητας.
Μα για να δημιουργηθούν οι ήχοι αυτοί ήταν αναγκαία η ύπαρξη των μηχανών αυτών. Και επίσης για οποιαδήποτε αναβάθμιση ήχων απο την Korg ή οποιονδήποτε developer, οι συγκεκριμένες μηχανές σύνθεσης είναι απαραίτητες. Και όχι μόνο γι' αυτό, αλλά και για τον χρήστη που θέλει να πειραματιστεί. Για όλους τους υπόλοιπους λόγους και όλους τους υπόλοιπους χρήστες, υπάρχουν τα έτοιμα/εργοστασιακά προγράμματα ήχων.nektarios είπε:Mα τους έχει ήδη έτοιμους τους καλύτερους ήχους, αποθηκευμένους εσωτερικά, δεν χρειάζεται να τους συνθέσει από την αρχή.Φροντίσανε άλλοι για αυτό.Τι θα κάνει δηλαδή επιπλέον;Θα πειράξει το ήδη υπάρχον δείγμα πιάνου επί σκηνής, ή θα κάτσει σπίτι του να "χτίσει" ένα καινούριο;Δεν έχεις άδικο σε αυτό που λες, θα το δεχόμουν απόλυτα αν ήταν τόσο άθλια τα δείγματα του Oasys ή του Μ3 και ήταν τόσο επιτακτική η ανάγκη για αντικατάσταση τους με κάτι πιο φρέσκο και κατα πολύ περισσότερο ποιοτικό.Συμβαίνει;Είσαι έμπειρος χρήστης για να καταλαβαίνεις ότι τα δείγματα υψηλής ποιότητας δεν είναι ΜΟΝΟ αποτέλεσμα των μηχανών σύνθεσης.
Εγώ, απ' την άλλη, θα στοιχημάτιζα ότι μιλάς μόνο για λαϊκά / σκυλάδικα... άντε και για πρωινάδικα στη τηλεόραση.anitus είπε:Το Kronos λοιπον ειναι φτιαγμενο για κατι συγκεκριμενο. ΓΙΑ τον επαγγελματια που παιζει LIVE! (ΜΙΛΑΜΕ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ τουλαχιστον αυτο εχω καταλαβει στο συγκεκριμενο forum) και φυσικα δεν ενοω μονο λαικα και σκυλαδικα.
???manosx είπε:Νεκτάριε οι μηχανές σύνθεσης δεν είναι μόνο για να συνθέτεις ήχους, αλλά και για να παίζεις με ήχους καλύτερους από αυτούς των βασισμένων σε δείγματα.
Αυτό το "στείρα αναπαραγωγή" πολύ μου αρέσει λόγω του οξύμωρου...Τα δείγματα είναι μια στείρα αναπαραγωγή, που δεν θα είχε ελπίδα αν δεν ενσωμάτωνε ουσιαστικά σαν επόμενο στάδιο την αφαιρετική σύνθεση, με φίλτρα, envelopes κλπ.
Εν προκειμένω δεν ισχύει αυτό. Ίσως με κανένα ήχο σαξόφωνου φτιαγμένο με physical modelling κ.λ.π. εκεί όπου χρειάζεται κανείς breath controller για να έχει εκφραστικότητα στο παίξιμο... αλλά αυτό έχει περισσότερο να κάνει με την αδυναμία των πληκτροφόρων να παίξουν ήχους που προέρχονται από μη πληκτροφόρα όργανα (όπως το σαξόφωνο) παρά με την μέθοδο σύνθεσης αυτή καθ' αυτή. Άρα, ένα μοντελοποιημένο σαξόφωνο, εν δυνάμει, έχει περισσότερες πιθανότητες να περάσει σαν αληθινό (χρησιμοποιώντας τα παρελκόμενα βέβαια) παρά samples σαξοφώνου. Με τα πιάνα ισχύει το αντίθετο καθ' ότι αφ' ενός έχουμε πολύ καλά δείγματα, αφ' ετέρου έχουμε πάρα πολλά δείγματα παρμένα με διάφορες δυναμικές, και επιπλέον προσφέρεται και το ίδιο το KRONOS (όντας πληκτροφόρο) για τέτοιους ήχους.Δηλαδή θέλω να πω πως ένα modelled electric piano π.χ. έχει ΠΟΛΛΕΣ πιθανότητες να είναι πιο εκφραστικό στο παίξιμο από ένα τυπικό sampled electric piano.
Ζω και αναπνέω γι' αυτή τη στιγμή. ;D ;D ;DOurDarkness είπε:Αφήνω ένα 1% γιατί δεν το έχω ακούσει ακόμα και αυτά που γράφω προκύπτουν από αυτά που διαβάζω. Επιφυλάσσομαι λοιπόν και αν έχω λάθος (που δεν έχω αλλά λέμε τώρα...) τότε θα διασκευάσω Θώδη, θα ντυθώ Θώδη, θα το ανεβάσω στο YouTube και θα το στείλω και εδώ για να περάσετε καλά όλοι. Ναι, τόσο σίγουρος είμαι. ;D
Mάνο έπιασες τον συλλογισμό μου.Στην αρχή όσων είπα, τόνισα, ότι οι περισσότεροι από εδώ ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στον target group της Korg για την αγορά του Kronos.manosx είπε:Από εκεί και πέρα, μπορεί να είναι και πιο "βαθύ" στον προγραμματισμό, αλλά αυτό αφορά αυτούς που προγραμματίζουν τους ήχους τους, δηλαδή το 1% της αγοράς. ;D