Κλιπς του Κoch Studiotone

bloody_sunday

Θρύλος του Noiz
Ανοίγω αυτό το θρεντ σαν μια πρόσκληση ενδιαφέροντος για συλλογή από κλιπς του Koch Studiotone από οποιονδήποτε προθυμοποιηθεί... Οκ, το ξέρουμε ότι τα κάνει όλα και συμφέρει: καθαρά, blues, φανκ, ροκιές, μπαλάντες, μέταλ...  ;D τα έχουν ακούσει όμως αυτά οι ενδιαφερόμενοι;

Ξεκινάω εγώ με ένα κλιπάκι λίγων δευτερολέπτων σε high gain με το Tonker. Δεν έκανα downtuning γιατί δεν ήθελα να ακουστεί τεχνητά βαρύς (κουρδίστε σε ντο ή σι αντί για μι και θα καταλάβετε τι εννοώ).

Aυτό σαν απάντηση σε ένα παλιό request από τον Animae και τον Μπούκα (νομίζω) που με ρωτούσαν πώς ακούγεται σε high gain καταστάσεις, αν και πιστεύω πως θα ενδιαφέρει και άλλους. Είναι wav και βρίσκεται εδώ: http://www.box.net/shared/6e11eitr4g

Eίναι ηχογραφημένος στην ΕMU 0404 USB στα 48khz/24bit με ένα SM58 λίιιιιγο off axis και κολλητά στη γρίλια, κοιτώντας στο κέντρο του κώνου. Ανέβασα πολύ λίγο τα ψηλά στο eq του Sonar αργότερα γιατί δεν ανταποκρινόταν στον πραγματικό ήχο που άκουγα. Kαμία, μα καμία άλλη επεξεργασία δεν έλαβε χώρα. To export έγινε real time με την επιλογή pow r-3 dithering του Sonar στα 44khz/16bit.

Σπίτι, volume στο 1μισι, λίγο πριν μου κάνουν μήνυση για ηχορύπανση (καμία σχέση με το 1μισι του μαμίσιου μεγαφώνου). Κανάλι ΟD+, ρύθμιση high, bass 1 o'clock, mid 10 o' clock, treble 2 o'clock, gain 4 ο'clock. Mid Shift απενεργοποιημένο, bright στο on. Kιθάρα μια Eastwood Ultra GP με δυο Alnico II ημιψόφιους (6 και κάτι k) και πριμαριστούς humbuckers της κακιάς ώρας που μου χάρισαν από μια παλιά Epiphone (εις αναμονή των Bare Knuckle). Θέση 2 (bridge και neck με full vol, full tone).

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Είσαι ωραίος ρε μάστορα. Άηντε επιτέλους να δούμε τι κάνει και στα βαριά! Πάντως μου ακούγεται ωραίος! Με κανά πεταλάκι θα καλύπτει σχεδόν όλο το εύρος του metal.

Άηντε να χρεωνόμαστε πάλι...

Θενκς!! Πετάλια έχω μπόλικα αλλά δεν ήθελα να του βάλω κανένα για να δείξω τι κάνει μόνος του. Με EMG φτάνει άνετα σε Slipknot μονοπάτια (πχ. μοιάζει πάρα, μα πάρα πάρα πολύ με τον ήχο από το "Duality"). Αν δεν σας πειράζει το κουβάλημα (εγώ τον ανεβοκατεβάζω 3 ορόφους χωρίς ασανσέρ πολύ συχνά), συνιστώ μια ωραία 2x12 ή 4x12...

Δυστυχώς πολύ loose feel για τα γούστα μου. :( Όντως ότι πρέπει για Slipknot εποχής Iowa θα λεγα εγώ ;D Ακούγεται σαν να το έπαιξες με τον neck μαγνήτη.Όταν τον έπαιξα σε ένα μαγαζί αυτόν θυμάμαι ήταν πιο σφιχτός.Και ήταν πάλι με EMG.Μπράβο για την προσπάθεια πάντως ;)

janick είπε:
Ακούγεται σαν να το έπαιξες με τον neck μαγνήτη.
+1 αλλά μήπως ακούγεται έτσι από την ηχογράφηση? Και τα samples από το site πάντως την ίδια αίσθηση μου δίνουν.

Συγγνώμη κιόλας, αλλά αυτό το κλιπ αδικεί απίστευτα αυτόν τον ενισχυτή.

Τον είχα για ένα διάστημα, τα βρώμικά του δε μου άρεσαν (σε αντίθεση με τα απίστευτα καθαρά του), αλλά αυτό το κλιπ τον κάνει να ακούγεται σαν metal zone καρφωμένο σε sb 16bit.

Χωρίς παρεξήγηση, είναι απλώς η άποψή μου, και παρενέβην μόνο επειδή τον είχα τον ενισχυτή.

ειναι λιγο αισχος.....καλα ειπει ο heat βρωμικα απο τρανζιστορατο του 90 μου κανει .....πολυ κακα βρωμικα

Heatseeker είπε:
Συγγνώμη κιόλας, αλλά αυτό το κλιπ αδικεί απίστευτα αυτόν τον ενισχυτή.

Τον είχα για ένα διάστημα, τα βρώμικά του δε μου άρεσαν (σε αντίθεση με τα απίστευτα καθαρά του)

ειναι λιγο αισχος.....πολυ κακα βρωμικα
Οpinions are like assholes. Everybody has one. Τάδε έφη Μπουκόφσκι, νομίζω. Μέχρι εδώ (ας τα λέμε) καλά.

αλλά αυτό το κλιπ τον κάνει να ακούγεται σαν metal zone καρφωμένο σε sb 16bit.
καλα ειπει ο heat βρωμικα απο τρανζιστορατο του 90 μου κανει .....
Μάλλον πρέπει να κοιτάξετε λίγο την ακοή σας ή τα μουσικά σας κριτήρια/αισθητήρια. "Χωρίς παρεξήγηση, είναι απλώς η άποψή μου", βέβαια, και "συγγνώμη κιόλας"!

NicolasAth72 είπε:
θελει και ενα δευτερο καναλακι σολο τωρα ... για παιξε
  ??? ??? Μα ήταν το τρίτο κανάλι...
Είναι λίγο fuzzy, ή πιο σωστά sizzly: έχει ένα "παιχνίδι" στις υψηλές... οι μαγνήτες που χρησιμοποίησα, όπως είπα, ήταν πολύ πριμάτοι και αδύναμοι, και τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά με πιο hot ή ένεργούς. Kατευθείαν από το σάιτ της Koch: http://www.koch-amps.com/upload/documents/MP3/ST-CH3a-M.mp3

ΟΚ...δεν είναι metal zone(δεν είναι τόσο χάλια εννοώ)....αλλά σίγουρα δεν είναι high gain παίδες...

Herbert είπε:
ΟΚ...δεν είναι metal zone(δεν είναι τόσο χάλια εννοώ)....αλλά σίγουρα δεν είναι high gain παίδες...
Τρόπος του λέγειν ήταν η αναφορά στο metal zone.

Μπορεί να τα πάει πολύ καλύτερα αυτός ο ενισχυτής*, αυτό ήθελα να πω.

*=απλά όχι good enough, imho

Στελνω κ εγω ενα κλιπακι απο το recording out σε μια απλη sounblaster. Υποψιν το gain ειναι κουτσουρεμενο μιας κ εχω βαλει στην V1 την ECC81. Δεν ειμαι βεβαια ειδικος στο metal οτι θυμομουνα εριχνα!! :)

bloody_sunday είπε:
Οpinions are like assholes. Everybody has one. Τάδε έφη Μπουκόφσκι, νομίζω. Μέχρι εδώ (ας τα λέμε) καλά.

Μάλλον πρέπει να κοιτάξετε λίγο την ακοή σας ή τα μουσικά σας κριτήρια/αισθητήρια. "Χωρίς παρεξήγηση, είναι απλώς η άποψή μου", βέβαια, και "συγγνώμη κιόλας"!
τα μουσικα μας κριτηρια και αισθητηρια  μια χαρα ειναι πιστευω ,απλα θα το ξαναπω οτι ηταν πολυ κακος ο ηχος τωρα εαν εσυ επιμενεις δεν θα σου χαλασουμε χατηρι .γνωμη μου !

βεβαια υπαρχει και η πιθανοτητα (λεμε τωρα ) να εχουν τα δικα σου κριτηρια και μουσικα αισθητηρια προβλημα...μια και σου το ειπαμε παραπανω απο δυο οτι ο ηχος ηταν κακος αλλα δεν εχει σημασια ....

bloody_sunday ευχαριστούμε εσένα και τους γείτονες  ;D για το κλιπ! Η επιλογή Iced Earth με έκανε να θέλω να προσθέσω φωνητικά επι τόπου  8)

Παιδιά πριν αντιδράτε καλό είναι να εμπεδώνετε τι έχει γράψει ο φίλος μας σαν περιγραφή.

Συγκεκριμένα, έχει αλλάξει ΜΕΓΑΦΩΝΟ (Tonker) στον ενισχυτή. Δεν είναι στοκ πλέον οπότε δεν υπάρχει θέμα σύγκρισης από κατόχους του Studiotone με το στοκ μεγάφωνο, ούτε και σύγκρισης με το direct out του ενισχυτή.

Μετά μας λέει ότι χρησιμοποιεί ένα SM58 για την ηχογράφηση, το πλέον στάνταρ vocal mic.

Ελπίζω να έχουμε υπόψη μας ότι δεν έχουμε όλοι παρόμοια ηχοσυστήματα και συνεπώς δεν ακούμε τα ίδια πράγματα κατά την ακρόαση.

Θενκς γκάις! Ναι, SM58 ήταν, στάνταρ vocal mic είναι αλλά χρησιμοποιείται και σε ενισχυτές, γκουγκλάρετε λίγο... η συχνοτική του απόκριση είναι διαφορετική από του SM57 (προτιμώ αυτή του 57 αλλά δεν είχα κάποιο εύκαιρο):

site_img_us_rc_sm57_large.gif

site_img_us_rc_sm58_large.gif

ignantios είπε:
βεβαια υπαρχει και η πιθανοτητα (λεμε τωρα ) να εχουν τα δικα σου κριτηρια και μουσικα αισθητηρια προβλημα...μια και σου το ειπαμε παραπανω απο δυο οτι ο ηχος ηταν κακος αλλα δεν εχει σημασια ....
Ειλικρινά, δεν θα μπω στην διαδικασία να σχολιάσω τα δικά μου αισθητήρια... απλά να είσαι σίγουρος ότι they have come a long, long, looooong way baby. Mόνο θα παραθέσω πάλι τι είπατε για να μην ξεχνιόμαστε...  :)

αλλά αυτό το κλιπ τον κάνει να ακούγεται σαν metal zone καρφωμένο σε sb 16bit.
καλα ειπει ο heat βρωμικα απο τρανζιστορατο του 90 μου κανει .....
Και το να μην σας αρέσουν τα βρώμικά του είναι δικαίωμά σας, το να διαμορφώνετε άποψη από τις μ&^%*κίες που παίζω εγώ όμως είναι τουλάχιστον... [mode αυτοσυγκράτησης=on] ανώριμο και αφελές [mode αυτοσυγκράτησης=οff].

Να διευκρινίσω ότι το SM58 το ανέφερα ως στανταρ "vocal mic " για να επιστήσω την προσοχή στη διαφορετική συχνοτική απόκριση (όπως και παραθέτεις) και όχι σαν κριτική που χρησιμοποιήθηκε αντί κάποιου SM57 π.χ. :)

το 57 & το 58 ειναι το ιδιο μικροφωνο με διαφορετικη "γρυλλια"

συχνοτικα πανω κατω το ιδιο συμπεριφερονται στις κιθαρες (δηλ. ...με χρυση μετριοτητα... ;D ;D) μια και μεταξυ των 80 Hz & 5 kHz που βρισκονται οι χρησιμες συχνοτητες της ηλ.κιθαρας και τα δυο εχουν μεν μικρες διαφορες αλλα πανω κατω το ιδιο ακουγονται (απλά το 57αρι ειναι λιγο πιο directional & εχει βεβαια και το κλασσικο εντονο proximity effect αν το χωσεις ....καρα on axis.. ;D)

στο θεμα μας τωρα εμενα ΔΕΝ μου ακουγεται σαν "metal zone καρφωμένο σε sb 16bit." ουτε βεβαια σαν "βρωμικα απο τρανζιστορατο του 90" ;)

Trending...

Νέα θέματα

Back