Κιθαρίστας ή Ντράμμερ (Beginner)

nkod

Μόνιμος θαμώνας
Hello all,

Αρχικά να παρουσιάσω την κατάσταση. Είμαι κιθαρίστας εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά εδώ και καιρό (πολύ καιρό) έχω μια κρυφή λατρεία να φλερτράρω με τον θαυμάσιο κόσμο των κρουστών...

Πάντα θυμάμαι τον εαυτό μου σε πρόβες και οποτεδήποτε έβρισκα τύμπανα, να κάθομαι και να παίζω 4/4 και να δοκιμάζω κλπ κλπ. Πάντα βέβαια είχα το πρόβλημα χώρου και έντασης, ενώ παλίοτερα ώς φοιτητής και την οικονομική δυσκολία για αγορά ηλεκτρονικής ντράμς. Πλέον μπορώ να διαθέσω 300-400 ευρώ για να αγοράσω μία, και να ξεκινήσω να μαθαίνω. Έχω διαβάσει μέσα από το φόρουμ πολλά άρθρα σχετικά με αρχάριους που ξεκινάνε και τι ντράμσετ ηλεκτρονικό να πάρουνε, το πώς να βρούνε δάσκαλο, αν είναι καλό ή κακό να βλέπουν dvd ή όχι κλπ κλπ κλπ...

Πρός το παρόν έχω αγοράσει ένα ζευγάρι μπαγκέτες και προσπαθώ να ακολουθήσω κάποια main rythms (στο πόδι φυσικα), εναλλαγές αξιών σε σταθερό tempo, το grip της μπαγκέτας, μικροπράγματα δλδ. και μέσα και απο βίντεάκια με τύμπανα κλπ... (πιστεύω ότι είμαι λίγο πιο ώριμος και μπορώ να κρίνω τι είναι για το beginner level μου και τι όχι [δεν είμαι και 15 χρονών που ξεκινούσα κιθάρα]) Θα ήθελα να αγοράσω ενα σετ e-drums για να μάθω αρχικά αλλα και για να μπορώ να είμαι ψιλο-ικανοποιημένος από τον ήχο τους.

Οι απορίες μου είναι:

*Πρέπει να πάρω άμεσα τύμπανα ή μπορώ να ξεκινήσω μαθήματα και να αγοράσω αργότερα (σε βάθος 2-3 μηνών);

*Τα διάφορα μοντέλα e-drums που έχουν προταθεί εδώ (MILLENIUM MPS-100-200-300-400-600, alesis DM6,7,8,10 , roland HD1<- που απόσο έχω καταλάβει είναι αστεία)... ποιά πιστεύετε ότι είναι καλύτερα για την περίπτωσή μου;

* Μήπως απλά να πάρω ενα pad σετ χωρίς trigger και εγκέφαλο, μόνο και μόνο για training ή θα απογοητευτώ από τη μή ακοή των ήχων; Μπορώ σε ένα τέτοιο σετ αργότερα να προσθέσω trigger και εγκέφαλο;

Υπόψιν ότι δεν με ενοχλέι αν θα είναι μεταχειρισμένα τα τύμπανα (για αρχή - και η πρώτη μου κιθάρα...έτσι ήταν),

Αυτά για αρχή...αν έχω ξεχάσει κάτι θα το προσθέσω...

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας...

Τραγουδιστής!!! Παίρνουν όλη τη δόξα και τις γυναίκες.  :D :D :D

Θα  σου απαντήσουν καλλίτερα οι drummer- drummer, αλλά εγώ θα σου έλεγα:

Αν υπάρχει χώρος για ακουστικά  τύμπανα, να πάρεις από δαύτα.

Αν δεν υπάρχει να πάρεις pads αλλά με ήχους , όχι μόνο λάστιχα, γιατί ναι θα ξενερώσεις.

Όπως κατάλαβες , ό,τι και να διαπλέξεις, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ, διότι αλλιώς αν δεν εξασκηθείς, δεν θα μάθεις.

Αστα φίλε μου, αν τραγουδίσω εγώ, τότε οι drummer θα πάρουν τις γυναίκες ΚΑΙ την δόξα ;D

Πέρα από τα αστεία, το ξέρω ότι ΠΡΕΠΕΙ να αγοράσω τύμπανα για να μπορώ να μελετήσω.

Η απορία μου είναι αν μπορώ να αγοράσω ενα training set και να τοποθετήσω μετά triggers και εγκέφαλο. Αν δηλαδή υπάρχει τέτοια δυνατότητα. Ώστε να μην σκάσω 800 ευρώ αμέσως αλλα σταδιακά.

Επίσης απο τα μοντέλα που έδωσα παραπάνω υπάρχει καμία γνώμη (φυσικά γνωρίζω ό,τι, ότι πληρώνεις παίρνεις).

Τέλος, κάτι που ξέχασα να ρωτήσω. Σε τί τιμές κυμαίνονται οι καθηγητές για drums, στην Αθήνα. Συχνότητα μαθημάτων είναι 1 ανα εβδομάδα συνήθως;

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας...

μπορεις να  να παρεις τα πιο φτηνα ντραμς για να κανεις τη δουλεια σου με 150-200 ευρω και να τους βαλεις καλυματα ωστε να μην υπαρχει δονηση και να εξασκεισαι χωρις θορυβο και μετα αντικαθιστας τα δερματα με mesh heads, παιρνεις εναν εγκεφαλο κτλπ και τα κανεις ηλεκτρονικα .

Χμμμ...

Αυτο να πω την αληθεια δεν το ειχα σκεφτει...αυτη τη διαδικασία...

Παρόλαυτα πριν παω εκεί θα ήθελα και κάποια γνώμη για τις ηλεκτρονικές drums που προανέφερα..

Thnx anyway...

Σκέφτομαι ότι αν κάποια απο αυτές αξίζει (κάποιες είδα οτι κοστίζει 350 ευρώ), αντέχω να τα δώσω και να έχω κάτι πιο standar αντι για κατι hybrid...

Από τη στιγμή που και έχεις πρόβλημα έντασης και θέλεις κάτι παραπάνω από ένα απλό practice σετ και δεν θέλεις ακουστικό σετ με σίτες, νομίζω ότι τα ηλεκτρονικά είναι μονόδρομος.

Από αυτά που ανέφερες, σου προτείνω τα DM10 (αν είναι μέσα στον προϋπολογισμό σου) που έχουν κανονικά mylar δέρματα που "κουρδίζονται", οπότε έχεις φυσικό feel (επίσης δεν σου προτείνω τα DM6, μόνο και μόνο γιατί το hihat είναι άχρηστο, τουλάχιστον σ' αυτά που έπαιξα...).

Πάντως καλό θα είναι να παίζεις/μελετάς έστω και μία φορά την εβδομάδα σε ακουστικό σετ (π.χ. σε ένα προβάδικο ή στο ωδείο σου).

Ευχαριστώ Χάρη για την απάντηση...

Φυσικά και έχω σκεφτεί, ότι εφόσον ξεκινήσω μαθήματα, θα αφιερώνω κάποιο χρόνο σε 1 studio μετά απο τη μελέτη στο σπίτι για να έχω και το αληθινό feel μιας ακουστικής drums πέρα από τα ηλεκτρονικά..

Τα dm10 που προτείνεις είναι φοβερό σετ, αλλα βγαίνει λιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιγο παραπάνω απο το badget μου (:P). Από την άλλη βέβαια, μπορεί να το ρισκάρω λίγο παραπάνω και να πάω σε αυτά... έχουν από ότι έχω δεί μεμβράνες και πιστεύω ότι θα έχουν αρκετά καλύτερο feeling από τα πλαστικά.

Άλλη μια ερώτηση που μου δημιούργησες... Είναι καλύτερα να βρώ έναν δάσκαλο για τύμπανα (ιδιαίτερα - Ένα παιδί που έχω ρωτήσει μου έχει πεί περίπου 20 ευρώ την ώρα) ή να πάω σε κάποιο ωδείο;

Σας ευχαριστώ και πάλι

Το ζήτημα είναι να βρεις ένα καλό δάσκαλο, ανεξάρτητα από το αν θα είναι σε ωδείο ή αν θα σου κάνει ιδιαίτερα. Τα ωδεία - αν είναι σοβαρά - έχουν κάποια πλεονεκτήματα (χώρος για μελέτη, πρόσθετα μαθήματα, σεμινάρια κ.λπ.), αλλά είναι ακριβότερα.

Υπάρχει και ένα (τουλάχιστον) σχετικό thread. Κάνε μία αναζήτηση για να δεις περισσότερες λεπτομέρειες και απόψεις.

Δεν έχεις καθόλου άδικο Haris,

Το θέμα είναι ότι πέρα από το δάσκαλο, θα πρέπει να έχω και ένα σετ για να μελετάω και πίστεψε με, έχω μπερδευτεί πάρα πολύ με το θέμα "ηλεκτρονική drums". Διάβαζα στο forum μια κουβέντα για τα millenium ms-300 που ενώ ο κάτοχος τα εκθίαζε εν καιρό φάνηκαν ίσως λίγα για κάποιον που γνωρίζει από τύμπανα... Έχω ήδη επικοινωνίσει με κάποιον δάσκαλο τυμπάνων κια θέλω να ακούσω την άποψη του..

Εν το μεταξύ αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει στα παραπάνω ερώτήματα μου θα ήμουν ευγνώμων.

Ευχαριστώ και πάλι

ρε συ ο ηχος ειναι ψευτικος οκ .η αισθηση δεν εχει σχεση με τα κανονικα ντραμς προφανως οι δυναμικες που βαζεις δεν ειναι ιδιες με τα κανονικα ντραμς για να βγαλεις τον ιδιο ηχο και στα δυο αλλα παρολα αυτα μια προβα με φιλους σου μια χαρα την βγαζεις .αν πας και μερικες φορες και μελετας και στα ντραμς του ωδειου σου η σε κανα στουντιο που βγαζουν προσφορες για ντραμερ πχ 3 ευρω η ωρα θα εισαι μια χαρα

Δεν υπάρχει λόγος να μπερδεύεσαι με τα ηλεκτρονικά.

Ο Pandev έχει σε γενικές γραμμές δίκιο (αν και η αίσθηση ενός ηλ. σετ με κανονικά δέρματα ή με mesh heads είναι αρκετά κοντά στα φυσικά τύμπανα).

Πάρε το σετ που σου επιτρέπουν τα οικονομικά σου (ακόμα και αν είναι ένα απλό practice), και απλά φρόντισε να βρίσκεις και κάποιο χρόνο σε ακουστικό σετ.

Οι περισσότεροι ντράμερς έτσι μαθαίνουν. Αν μελετούσαμε συνέχεια σε ακουστικά τύμπανα, θα είμαστε κουφοί και πιθανότατα και άστεγοι. ;)

Haris είπε:
. Αν μελετούσαμε συνέχεια σε ακουστικά τύμπανα, θα είμαστε κουφοί και πιθανότατα και άστεγοι. ;)
Όχι, άστεγοι θα ήσασταν αν σας χώριζαν οι γυναίκες σας Χάρη! Κρυάδες....ξέρω.....συνεχίστε  :P

pandev είπε:
ρε συ ο ηχος ειναι ψευτικος οκ .η αισθηση δεν εχει σχεση με τα κανονικα ντραμς προφανως οι δυναμικες που βαζεις δεν ειναι ιδιες με τα κανονικα ντραμς για να βγαλεις τον ιδιο ηχο και στα δυο αλλα παρολα αυτα μια προβα με φιλους σου μια χαρα την βγαζεις .αν πας και μερικες φορες και μελετας και στα ντραμς του ωδειου σου η σε κανα στουντιο που βγαζουν προσφορες για ντραμερ πχ 3 ευρω η ωρα θα εισαι μια χαρα
Pandev συμφωνώ μαζί σου, αλλα σίγουρα δεν μπορώ να μελετάω 24/7 στο στούντιο. Αρκετή ώρα η μελέτη θα γίνεται στο σπίτι σίγουρα και πίστεψε με ΔΕΝ με παίρνει προς το παρόν ούτε να δώσω 800αρα, αλλα και ούτε να πάρω ακουστική ντράμς (χώρος + γείτονες). Εγω υπολόγιζα να βρώ μια καλή e-drum για μελέτη σπίτι και να κλείνω ένα στούντιο 2-3 φορές τη βδομάδα για να μελετάω και σε ακουστικά τύμπανα.

Απλα μου φαίνεται αδιέξοδο η ηλεκτρονική drums, μιας και η ιδέα του training pad, με τουκου τουκου πιο πολύ πιστεύω θα με χαλάσει παρά θα με βοηθήσει (βέβαια είναι πιο καλό από το set -> πόδι/ταμπούρο, αεροκλοτσία/bass drum, βιβλίοΣτηριγμένοΣτοΓραφείο/Hi-Hat..)...

Ελπίζω at least να καταφέρω να βρώ μια σχετικά καλή μεταχειρισμένη σε αυτα τα χρήματα.  :( :(

LK είπε:
Όχι, άστεγοι θα ήσασταν αν σας χώριζαν οι γυναίκες σας Χάρη! Κρυάδες....ξέρω.....συνεχίστε  :P
Μα αυτό εννοούσα! Αν κοπανάγαμε όλη μέρα θα μας έδιωχναν από το σπίτι (που φυσικά είναι δικό τους γιατί εμείς είμαστε ανεπρόκοποι...;D).

nkod, σόρυ για το οφτόπικ. Τα κάνουμε που και που κάτι τέτοια... ;)

Haris είπε:
Μα αυτό εννοούσα! Αν κοπανάγαμε όλη μέρα θα μας έδιωχναν από το σπίτι (που φυσικά είναι δικό τους γιατί εμείς είμαστε ανεπρόκοποι...;D).

nkod, σόρυ για το οφτόπικ. Τα κάνουμε που και που κάτι τέτοια... ;)
No problem... Απλα το "αδιέξοδο" παραμένει... Μια ερώτηση που μου ήρθε στο μυαλό πριν λίγο βέβαια και με προβλημάτισε... Είμαι 28 χρονών. Σε αυτήν την ηλικία (όχι οτι ειμαι μεγάλος αλλα δεν είμαι 15), μπορεί κανεις αν εχει θέληση για μελέτη, να φτάσει "ψηλά" σε επίπεδο στα τύμπανα; Η' πρέπει να έχει ξεκινήσει απο 3 χρονών (βλ. Tony Royster jr.).... ;

nkod είπε:
Είμαι 28 χρονών. Σε αυτήν την ηλικία (όχι οτι ειμαι μεγάλος αλλα δεν είμαι 15), μπορεί κανεις αν εχει θέληση για μελέτη, να φτάσει "ψηλά" σε επίπεδο στα τύμπανα; Η' πρέπει να έχει ξεκινήσει απο 3 χρονών (βλ. Tony Royster jr.).... ;
Όσο διαβάζεις, εξελίσεσαι... Μη ψάχνεις αν θα γίνεις τόσο καλός όσο κάποιος άλλος. Μπορεί εσύ να γράψεις μια σύνθεση η οποία να είναι απλή και να δημιουργήσει σχολή, αλλα ο γ@μ@τος drummer με πολλά χρόνια εμπειρίας να μην την έχει σκεφτεί ποτέ. Και σκέψου οτι δε το έχουν όλοι μέσα τους... Με τα ίδια χρόνια διαβάσματος, πχ TRJ με εμένα (πχ είπαμε) ;D εγώ δεν έχω φτάσει στο ίδιο επίπεδο με αυτόν. Με τον ίδιο δάσκαλο, τις ίδιες πρόβες κοκ... Απλά επειδή αυτός το έχει πιο πολύ απο εμένα και έχει διαφορετική αντίληψη... Παίξε λοιπόν και διάβασε για σένα..

Δεν κατάλαβες.. δεν το λέω απο την άποψη σύγκρισης. Το λέω με το μέτρο του (μήπως είναι πολύ αργά;;; Too old to rock n' roll???  :P) Μην παρεξηγηθώ κιόλας :) Ότι θα κάνω, το κάνω καθαρά για μένα, και για την πρόοδο μου σαν άνθρωπος... και ίσως σαν "μουσικός"...

Thnx

nkod, ξεκόλλα! Ξέχνα τις ηλικίες, τα πλασματικά αδιέξοδα και τον Tony Royster, πάρε ένα γαμ..ένο οτιδήποτε σετ, κάνε μαθήματα και στρώσου στη μελέτη. Από σένα και μόνο εξαρτάται αν θα γίνεις ντράμερ ή όχι.

Σόρυ για το ύφος, αλλά σε διαβεβαιώνω ότι είναι με την καλύτερη των προθέσεων. Προσωπικά, πολύ θα ήθελα κάποιος να μου έδινε μια κλωτσιά στο κώλο κάθε φορά που με έπιαναν τέτοιου είδους "υπαρξιακές" ανασφάλειες στο παρελθόν...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:

Trending...

Νέα θέματα

Back