Μαζί σου, απόλυτα σύμφωνοςaudiokostas είπε:Α, μία μόνο κιθάρα, δύσκολο να υπάρξει. Γιατί απλά δύσκολα κανείς μας είναι τόσο κατασταλαγμένος ή τόσο μονοσήμαντος.
Βεβαια, αν καποτε εχω την οικονομικη ανεση να ΑΠΟΧΩΡΩ σε καποιο ΕΞΟΧΙΚΟ θα ειχα και 1-2 ακριβεςevris είπε:- Θελουμε να πειραματιστουμε ξανα και ξανα και ξανα. Πως αλλωστε θα ξερουμε τι ειναι "ποιοτητα" οταν την συναντησουμε αν δεν εχουμε "εκπαιδευτει" με μπολικη ποσοτητα ωστε να κανουμε τις απαραιτητες reference συγκρισεις?
- Θελουμε να μην ειναι ακριβη. Οταν λεμε παιζουμε με αυτες, παιζουμε με την κυριολεκτικη εννοια του ορου. Αν ειναι να φοβομαστε να την γδαρουμε, να την δει ο ηλιος, να πεσει κατω κλπ το μισο παιχνιδι παει στραφι.
- Θελουμε να εχουμε την σωστη κιθαρα για το σωστο ειδος. Δεν ειναι οτι οι αλλες δεν μπορουν. Αν καποιος δεν μπορει ειμαστε εμεις και τα δακτυλα μας. Ειναι κυριως ψυχολογικο.
- Το ταξιδι (εναλλακτικα: "Και αν σου κατσει?" ) Ελπιζεις οτι αλλαζοντας φτηνες κιθαρες θα πετυχεις μερικα "καλα" κομματια. Φυσικα αλλαγη στην αλλαγη θα εχεις ξοδεψει πιθανως πιο πολλα απο το να παρεις μια "ακριβη" εξ αρχης. Αλλα τοτε πoια θα ηταν η πλακα?
- Αυτογνωσια και διαφορα συνδρομα αυτοτιμωριας. Με καποιον τροπο νιωθουμε οτι δεν μας αξιζουν οι καλες κιθαρες. Οτι αν πχ ο SRV ... ειχε πχ κιθαρες των 1000 ευρω, παικτικα εμεις με κιθαρες των 200 ευρω ηδη υπερβαλουμε.
Chord κατ'αρχήν συγχαρητήρια γιά το παίξιμό σου.Στη μάζωξη που σε άκουσα για λίγο, μου ακούστηκες πολύ παίχτης και αυτό είναιchord είπε:Μιας και ειμαι ο κατοχος της strat που προανεφερες,εχω να σου πω οτι κι εγω ειμαι χτυπημενος
VAGTANPLAN είπε:Ρε παιδια παντα ηθελα να παρω μια κιθαρα σκαφος.....ειναι ποιοτικη ή ποσοτικη αγορα ????
Εγώ πάλι νομίζω ότι χρειάζεσαι τουλάχιστον 4spimav_z είπε:sorry που θα ειμαι λιγο "απολυτος" * , αλλα ολα οσα χρειαζεται καποιος ειναι μια κιθαρα stratocaster με τρια pickguard :
s-s-s
h-s-s
h-s-h
Aυτό δεν ισχύει, για έλα βάλε στη Stratocaster Steinberger Tremolo....spimav_z είπε:αντε και μια δευτερη για πειραματισμους ,
(ξυσιματα , relicing , βαψιματα , σκαψιμο , "αλλαξομαγνητιες" , αλλαξοτρεμολιες κλπκλπκλπ)
οff topic. Ίσω δεν χρειάζεσαι 2 διπλούς αλλά 2 μονούς και ένα διπλό. Και μιλάω γαι τους Tom Anderson. Τους άκουσα στη Strat eνός φίλου και έπαθα πλάκα Και με τη τιμή τουςspimav_z είπε:(για προτεινε μου 2 διπλους για στρατ.)
funky_bassman είπε:α) Ποιος μίλησε πως παίρνεις 2,3,5-10 κιθάρες/μπάσσα για την διαφορά ποιότητας ή για την διαφορά ήχου? παπαπαπα αλλιώς δεν θα θέλαμε διαφορετικά σχήματα θα θέλαμε διαφορετικούς μαγνήτες!!!
β) Θέλουμε φθηνές κιθάρες για να μη μας νοιάζει το τι θα πάθουν... Τις κουβαλάμε πρόβες, για καφε (μετά τις πρόβες), στα live, για ποτό μετά το Live... Για αυτό δεν θέλουμε να είμαστε υστερικοι "ΤΗΝ ΚΙΘΑΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ"...
γ) Πολλες κιθάρες/μπάσσα = Ποζεριά... Και είμαι πολύ ποζέρι!!!