Κιθάρα για εκμάθηση <<πειραγμάτων>>

Mprob

Νέο μέλος
Είμαι στο τσακ να χτυπήσω μια κιθάρα για να μάθω κάποια πράγματα επάνω της αναβαθμίζοντάς την σιγά σιγά..

Είμαι σε αυτές τις 3 επιλογές:

http://www.thomann.de/gr/harley_benton_hbt30be_egitarre.htm

http://www.thomann.de/gr/fender_squier_bullet_strat_rw_bk.htm

http://www.thomann.de/gr/fender_squier_bullet_strat_hss_rw_bsb.htm

Δεν δίνω παραπάνω από 100 ευρώ καθότι μπασίστας και μαζεύω για καλό μπάσο!

Mprob είπε:
Πολύ καλή βάση για :

να αλλάξεις μαγνήτες

ηλεκτρικά

κλειδιά

γέφυρα

ΘΕΟΒΑΡΗ, πιο βαριά από Les Paul

Χρώμα όμορφο (εντάξει είναι υποκειμενικό)

Μπράτσο για άντρες (δεν το κόβω για Fender C )

Nut για κλάματα

Ποτενσιόμετρα που πρέπει να αλλαχθούν

Διαβάζοντας τα κάποιος θα αναφωνήσει ΚΑΙ ΤΙ ΜΕΝΕΙ ;

Ειναι η βάση να ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΑΛΧΗΜΙΑ ΘΕΣ και να βλέπεις διαφορές ΑΜΕΣΑ    ;)

Την έχω και πλέον μετά από ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ    ;D    παίζει τις μεταλιές μου και τα σέα μου τα μέα μου.

Αν θα την αγόραζα ;      Την έχω ήδη  (και μερικοί άλλοι συνφορουμίτες )

Για τις Squier δεν έχω τόσο άποψη. Δεν είχα ποτέ δική μου. Μια δανεική αρχές '90 που έπαιζα κάποτε ήταν Made in Korea και είναι πολλά επίπεδα ανώτερη.

bouzoukleri είπε:
Διαβάζοντας τα κάποιος θα αναφωνήσει ΚΑΙ ΤΙ ΜΕΝΕΙ ;
Για να μην σου μείνουν πράγματα που δεν θα σου χρειαστούν...ρίξε μία ματιά στις αγγελίες, πχ.

http://smart.noiz.gr/details.php?id=108800

Μην ξεχνάς ότι με τον Θωμα, για τέτοια ποσά, πληρώνεις και τη μεταφορά.

Δεν θέλω καταρχήν να είναι κολλημένα μπράτσο με σώμα και κατά 2ον ούτως η άλλως θα αγοράσω ηλεκτρονικά για να παίξει η συγκεκριμένη κιθάρα και κατά 3ον θα έχω μια κιθάρα του κουτιού αν πάρω καινούγια και την διαμορφώσω.

Η benton tele είναι μια καλή βάση οπως είπε και ο bouzoukleri. Κι εγώ είχα πάρει μια benton tele για φίλο που ήθελε να βάλει διπλούς και tune-o matic γέφυρα...

Τα ξύλα ήταν μασίφ απλά όχι μονοκόμματα(3-4 piece body), τα ταστάκια ήταν οκ, το nut πράγματι ήθελε λίγο filing και μολυβάκι, η γέφυρα ήταν οκ αλλά την αλλάξαμε, τα ηλεκτρικά ήταν μια χαρά, τα κλειδιά απλά ήθελαν σφύξιμο γιατί τα είχαν βάλει πολύ χαλαρά κι οι μαγνήτες ήταν κεραμικοί cheap αλλά έπαιζαν χωρίς μικροφωνισμούς (τους αλλάξαμε με διπλούς βέβαια).

Κάνεις και μια ομαδική παραγγελία από thomann με αλλα παιδιά απ το forum και είσαι μια χαρά, ούτε μεταφορικά ούτε τίποτα. Εγώ πάντα κάνω ομαδική παραγγελία γιατι είναι κρίμα να δίνει ο καθένας μας 20ευρώ κερατ... μεταφορικά.

Mprob είπε:
θα έχω μια κιθάρα του κουτιού
εάν σε ενδιαφέρει αυτό...περισσότερο από το να έχεις μία καλή κιθάρα...πάσο.

Δεν θέλω καταρχήν να είναι κολλημένα μπράτσο με σώμα
αυτό πάλι, πού το είδες?

Σωμα και μπρατσο ειναι κολλημενα για καλυτερη ''ακουστικη'' συμπεριφορα του οργανου

(εδώ το είδα..

)

Θα κάνω παραγγελία με 1 φίλο που θα πάρει πεταλιέρα οπότε δεν θα έχω μεταφορικά.

Mprob είπε:
εδώ το είδα..
εγώ, δεν το είδα ;D...Καλά δεν σου είπα πάρε αυτή, είπα ρίχνε μία ματιά στις αγγελίες.

ΥΓ. Τελικά υπάρχουν πολλοί που χαλάνε όργανα! ;D

Εμ,η δημιουργία ξεκινά απο εκεί που τα έχεις όλα χαρβαλωμένα στο τραπέζι....

Να μην μένει τίποτα βιδωμένο.  ;D

Απλά δεν θέλω να δώσω λεφτά για την affinity, γιατί είμαι μπασίστας και μαζεύω για καλό μπάσο.Απλά θέλω να κάνω το κέφι μου και να έχω ένα <<καλό>> αποτέλεσμα!

Αν έχεις ebay κοιτα κι εδώ

http://www.ebay.de/sch/Gitarren-/21762/i.html?_ipg&Instrument=E%252DGitarre&_from&_nkw&_dmpt=Gitarren&_armrs=1&_ssn=ossa345123&_sop=15&_clu=2&_fcid=80&_localstpos&_stpos&gbr=1

Έχει strat με 60 ευρώ και tele με 78 ευρώ ME μεταφορικά.

Τη strat την έχει δοκιμάσει με καλά αποτελέσματα το μέλος του Noiz sottos που είναι μανούλα στα φτηνά όργανα. Σκέφτομαι να χτυπήσω κι εγώ μια strat συντομα να την κάνω σκαλοπ (κι ο θεός βοηθός).

Sad_Baffoon είπε:
Αν έχεις ebay κοιτα κι εδώ

http://www.ebay.de/sch/Gitarren-/21762/i.html?_ipg&Instrument=E%252DGitarre&_from&_nkw&_dmpt=Gitarren&_armrs=1&_ssn=ossa345123&_sop=15&_clu=2&_fcid=80&_localstpos&_stpos&gbr=1

Έχει strat με 60 ευρώ και tele με 78 ευρώ ME μεταφορικά.

Τη strat την έχει δοκιμάσει με καλά αποτελέσματα το μέλος του Noiz sottos που είναι μανούλα στα φτηνά όργανα. Σκέφτομαι να χτυπήσω κι εγώ μια strat συντομα να την κάνω σκαλοπ (κι ο θεός βοηθός).
Πράγματι, πριν 2 χρόνια πήρα τη μαύρη στρατ μαζί με ένα άσπρο jazz μπασάκι από το εν λόγω κατάστημα και κόστισαν μαζί με μεταφορικά =102ευρώ... 51ευρώ/όργανο!

Την πήρα λέγοντας "όσο λαλακία και να'ναι βρε αδερφέ, δεν πήρα και κανένα τρελό ρίσκο...".

Τελικά της έκανα ένα σετάπ με ghs 9 χορδές, έσφιξα κλειδάκια, τρέμολο κλπ, έτριψα λιγάκι με λίμα τις άκρες των τάστων (ήταν λίγο αιχμηρές), άλλαξα pickguard με πέρλα(ομορφιές) και bridge μαγνήτη με διπλό από ebay. Παίζει μια χαρά!

Οκ, δεν είναι καμιά απίστευτη στρατ αλλά παίζει χαλαρά καλύτερα από αρκετές squier οικονομικές που έχω πιάσει/αγοράσει στο παρελθόν. Έχει και σχετικά chunky μπρατσάκι σε ματ φινίρισμα που την κάνει αρκετά playable.

Έχουν και LP με 98Ε...  ;D Σύμφωνα με την περιγραφή το σώμα είναι "ξύλινο" (και η μετάφραση του google πρέπει να είναι ακριβής, ξέρω από άλλη πηγή πως holz=ξύλο).

Καλημέρα παιδιά,

Μου κάνει εντύπωση γιατί δεν του προτείνεται οργανάκια από αγγελίες.Στα +-100 βλέπω γνωστά μοντέλα από squier,yamaha,esp,ibanez,jackson,epiphone.

Συγκεκριμένη πρόταση δεν θα κάνω διότι δεν έχω παίξει με αυτές αλλά θεωρώ ότι αξίζει πολύ περισσότερο το 100στάρικο σε αυτές παρά στις καινούργιες  γερμανικές ύπερ entrylevel.

gdevelek είπε:
Έχουν και LP με 98Ε...  ;D Σύμφωνα με την περιγραφή το σώμα είναι "ξύλινο" (και η μετάφραση του google πρέπει να είναι ακριβής, ξέρω από άλλη πηγή πως holz=ξύλο).
Δεν έχω εμπειρία από αυτήν αλλά σε αυτά τα χρήματα για project, πήρα χαλαρά την παρακάτω:

http://www.thomann.de/gr/harley_benton_l400_shb_classic_series.htm

Την πήρα σε goldtop αλλά είναι το ίδιο μοντέλο. Set neck, νορμάλ πάχους μπρατσάκι 60ς, σωματάκι basswood 3-piece, Οκ ηλεκτρικά με hot pickups, καλά ταστάκια, ματ φινίρισμα, truss rod 2-way που ειναι πολύ χρήσιμο για παχιές χορδές και διάφορα tunings.

Αρνητικά: το brandname που οι κλισέ τύποι θα σνομπάρουν ακόμη κι αν δεν έχουν πιάσει ποτέ μια καλοσεταρισμένη benton(κι ας είναι απ τα ίδια εργοστάσια με j&d, agile, rondo, SX, κλπ...), το κάκιστο σετάπ, η χαλαρή συναρμολόγηση- πρέπει να σφίξεις πρακτικά όλες τις βίδες του hardware-, ο επιλογέας που είναι λίγο σκληρός, ίσως κανένα λαθάκι στο φινίρισμα.

Stoner Jackass είπε:
Καλημέρα παιδιά,

Μου κάνει εντύπωση γιατί δεν του προτείνεται οργανάκια από αγγελίες.Στα +-100 βλέπω γνωστά μοντέλα από squier,yamaha,esp,ibanez,jackson,epiphone.

Συγκεκριμένη πρόταση δεν θα κάνω διότι δεν έχω παίξει με αυτές αλλά θεωρώ ότι αξίζει πολύ περισσότερο το 100στάρικο σε αυτές παρά στις καινούργιες  γερμανικές ύπερ entrylevel.
Απ τη μία, έχει πει πως τη θέλει καινούργια

Απ την άλλη, έχω σετάρει κι έχω ψωνίσει αρκετές squier bullet, yamaha pacifica, ibanez rg170-270, grg121, sa κλπ, epiphone special-jr-lp100. Όλες τους είχαν προβλήματα όπως ακριβώς κι οι benton...

Η yamaha & η squier βάζει κάτι σk@τ0-κλειδιά στα οικονομικά μοντέλα που όταν πας να αλλάξεις χορδές, πέφτουν στο πάτωμα οι ράβδοι χορδίσματος καθώς έχουν ξεβιδώσει εντελώς! Μέγιστο χάλι λέμε... κατευθείαν για αλλαγή κλειδιών και σετάπ.

Η ibanez διατηρεί ποιότητα στα entry models της εκτός απ το tremolo... άλλα χάλια από εκεί με πολύ soft μεταλλικά μέρη και allen που μπορεί να αχρηστευτούν σε 1ετος... Κι άντε να αλλάζεις saddles, studs ή tremolo και να πετύχεις τα ίδια σε καλή τιμή...

Oi κοντραπλακέ-σώματος epi special, jr και η lp100 έχουν πολύ περισσότερα προβλήματα σε ηλεκτρικά, hardware και υλικά από τις benton των 79ευρώ, δεν κάνω πλάκα. Είχα special κι lp100 κατά καιρούς και τις έδωσα, δεν παλευόταν η "ποιότητα". Πολύ ανώτερες είναι οι lp studio, goth, g400 κλπ σειρές.

Η ltd-esp είναι καλή εταιρία και με τα απλά μοντέλα της δεν είχα πρόβλημα ποτέ.

Oi απλές jackson που έχω πιάσει έχουν τα ίδια συμπτώματα με τις ibanez, ειδικά οι 24 τάστων εκδόσεις για κάποιο λόγο. Μερικά μοντέλα 22 τάστων -ιδιαίτερα τα MIJapan-που υπάρχουν σε αγγελίες είναι πάρα πολύ καλά.

Sottos είπε:
Δεν έχω εμπειρία από αυτήν αλλά σε αυτά τα χρήματα για project, πήρα χαλαρά την παρακάτω:

http://www.thomann.de/gr/harley_benton_l400_shb_classic_series.htm
ΟΚ, αλλά με 50Ε παραπάνω υπάρχουν οι HBL450 που πιθανότατα τα αξίζουν τα έξτρα 50Ε...  προς τα κει θα πήγαινα...

Αρνητικά: το brandname που οι κλισέ τύποι θα σνομπάρουν ακόμη κι αν δεν έχουν πιάσει ποτέ μια καλοσεταρισμένη benton(κι ας είναι απ τα ίδια εργοστάσια με j&d, agile, rondo, SX, κλπ...),
Μου αρέσει πολύ ο τρόπος που σκέφτεσαι!  ;D

Η αλήθεια είναι ότι βρισκεις μαμάτες κιθάρες στις Αγγελίες ακόμα και για 200 Ευρώ... Μέχρι και MIJ για 250-300 υπάρχουν... Και μια χαρά μαθαίνεις και σε αυτές...

Ρε παιδιά, έτσι αφού κάνουμε κουβέντα, έχει κανείς ιδέα πόσο θα κόστιζε να μου στείλει κανείς κιθάρα στην Κύπρο...; Ελπίζω να μην είναι εντελώς... deal-breaker. Αλλιώς για φθηνο-κιθάρα θα πήγαινα και εγώ σε μια από τις άνωθι επιλογές.

Trending...

Νέα θέματα

Back