Κιθάρα 3000 ευρώ ή...?

τελικα απο ποσα euro και μετα αρχιζουν οι ακριβες? (αν καποιος το εχει διασαφηνισει τοτε sorry μου ξεφυγε) ;D

mariopol είπε:
τελικα απο ποσα euro και μετα αρχιζουν οι ακριβες? (αν καποιος το εχει διασαφηνισει τοτε sorry μου ξεφυγε) ;D
Ορισμος:

Φτηνες ειναι αυτες που αν ξεχασεις το ισοδυναμο ποσο μεσα σε ενα ΤΑΞΙ μπορει να παρει μια βδομαδα να το προσεξεις η μπορει και να μην το προσεξεις καν.

Ακριβες ειναι αυτες που αν ξεχασεις αυτο το ποσο μεσα σε ενα ΤΑΞΙ θα το καταλαβεις αμεσως και θα εισαι για δυο μερες εκνευρισμενος με την χαζομαρα σου, αλλα δε χρειαζεται να το μαθει κανεις αλλος

Πολυ ακριβες ειναι αυτες που αν ξεχασεις αυτο το ποσο μεσα σε ενα ΤΑΞΙ πρεπει να το πεις στη γυναικα σου, γιατι δεν υπαρχει περιπτωση να μην το προσεξει, και θα σου δημιουργειται εφιδρωση και μονο με την αναμνηση του γεγονοτος για παντα

Jasemeister είπε:
Κι αν δεν χρησιμοποιείς ΤΑΞΙ  ???
Lol, τοτε ο ορισμος καταρρεει.

Παντως εγω ψηφισα μια και "καλη" αν και δεν υπαρχει περιπτωση αν θελεις

ποικιλια στον ηχο σου να εχεις "μια και καλη".

Θελεις τουλαχιστον 2 για να μην πω 3 και καλες.

φιλε evris αν το σχολιο αναφερεται στο υποκειμενικο του θεματος (ως προς την τσεπη του καθενος δηλαδη) τοτε μολις ακυρωσες το ολο poll. ;D και συμφωνω μαζι σου!

Όταν έχεις 2 ή 3 κιθάρες που η καθεμιά τους είναι κάτι το διαφορετικό, (δεν μιλάμε για 2 ίδιες τέλε διαφορετικού χρώματος) τις έχεις γιατί η κάθε μιά σου προσφέρει διαφορετικά πράγματα.

Δεν ικανοποιούν το gas σου, ικανοποιούν τις ανάγκες σου.

Αλλιώς θα παίξει μια strat, αλλιώς μια les paul.

Αν όμως δεν μπορείς (λόγω οικονομικής στενότητας)να έχεις ταυτόχρονα μία καλή strat και μία καλή les paul διάλεξε μια απο τις 2 και μην παίρνεις 2 κατώτερες (απο τα δικά σου standards πάντα) κιθάρες για να έχεις και τους 2 "ήχους".

Τώρα αν μετά απο καιρό αξιωθείς να πάρεις κι άλλη μία διαφορετικής κατασκευαστικής και ηχητικής φιλοσοφίας δεν το κάνεις γιατί προδίδεις την πρώτη , ούτε γιατί αυτή έπαψε να είναι καλή κιθάρα για σένα...

Αν όμως στην αρχή είχες επιλέξει να πάρεις τις δύο φθηνές υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αν προόδευες σαν παίκτης και σαν "αυτί" να ήθελες να αλλάξεις και τις 2 αργότερα.

Αν δεν προόδευες σε αυτούς τους τομείς υπάρχει επίσης η πιθανότητα να συνέχιζες να συλλέγεις φθηνές κιθάρες αφού δεν κοστίζουν και πολλά (πεπεισμένος πλέον οτι δεν διαφέρουν σε τίποτα απο τις πιο ακριβές)

longshadow είπε:
Όταν έχεις 2 ή 3 κιθάρες που η καθεμιά τους είναι κάτι το διαφορετικό, (δεν μιλάμε για 2 ίδιες τέλε διαφορετικού χρώματος) τις έχεις γιατί η κάθε μιά σου προσφέρει διαφορετικά πράγματα.

Δεν ικανοποιούν το gas σου, ικανοποιούν τις ανάγκες σου.

Αλλιώς θα παίξει μια strat, αλλιώς μια les paul.

Αν όμως δεν μπορείς (λόγω οικονομικής στενότητας)να έχεις ταυτόχρονα μία καλή strat και μία καλή les paul διάλεξε μια απο τις 2 και μην παίρνεις 2 κατώτερες (απο τα δικά σου standards πάντα) κιθάρες για να έχεις και τους 2 "ήχους".

Τώρα αν μετά απο καιρό αξιωθείς να πάρεις κι άλλη μία διαφορετικής κατασκευαστικής και ηχητικής φιλοσοφίας δεν το κάνεις γιατί προδίδεις την πρώτη , ούτε γιατί αυτή έπαψε να είναι καλή κιθάρα για σένα...

Αν όμως στην αρχή είχες επιλέξει να πάρεις τις δύο φθηνές υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αν προόδευες σαν παίκτης και σαν "αυτί" να ήθελες να αλλάξεις και τις 2 αργότερα.

Αν δεν προόδευες σε αυτούς τους τομείς υπάρχει επίσης η πιθανότητα να συνέχιζες να συλλέγεις φθηνές κιθάρες αφού δεν κοστίζουν και πολλά (πεπεισμένος πλέον οτι δεν διαφέρουν σε τίποτα απο τις πιο ακριβές)
Δε νομιζω οτι ο λογος της "ζηλιας" η της "απιστιας" η ο λογος που διατηρει καποιος "χαρεμι" η που επιλεγει να εχει πολλες διαφορετικες "εμπειριες" στη διαρκεια του χρονου η για ποιον λογο τελικα θελει και την μια και την αλλη ταυτοχρονα σπιτομενες γιατι του προσφερουν διαφορετικες απολαυσεις ενδιαφερει οταν εξεταζουμε αν ειμαστε τελικα κατα βαση μονογαμικα η πολυγαμικα οντα, αλλα το τελικο αποτελεσμα. Αντεχουμε με μια (αντε και ας ειναι και ακριβη)? Εγω κατεληξα (για μενα) στο οχι.

evris είπε:
Αντεχουμε με μια (αντε και ας ειναι και ακριβη)? Εγω κατεληξα (για μενα) στο οχι.
Όχι δεν είναι αυτό το θέμα για μένα...

Για τον απλούστατο λόγο οτι αν είχα 30 φθηνοκιθάρες θα κατέληγα να μην έπαιζα με καμμία απο αυτές.

Καλύτερα μία αλλά να είναι πράγματι αυτό που θέλεις να ακούς και να αισθάνεσαι όταν παίζεις. ;)

Αμα εγω θελω να φτιαξω μια κιθαρα με προενισχυτες της Alembic που κανουν 1500 ευρα απο μονοι τους, τοτε τι γινεται? Η αμα θελω ειδικα φινιρισματα που θα φαει ο καλλιτεχνης ενα μηνα να τα τελειωσει? Η αμα θελω σωμα απο ανθρακονηματα?

Οdis13 προφανως μιλαω για κιθαρες μαζικης παραγωγης.Μια κιθαρα με σωμα απο ανθρακονηματα,απεμπλουτισμενο ουρανιο και ειδικα κραματα μπορει και να κοστιζε παραπανω...

Μαθετε να μη κανετε ανουσιες και συχνα βλαβερες γενικευσεις και αφορισμους
Βλαβερη γενικευση για μενα ειναι το Gibson....good.....Expensive....good....

Δε μπορω να σκεφτω ΚΑΝΕΝΑ προιον που να κοστολογειται αποκλειστικα με βαση το κοστος των υλικων του. Οταν αγοραζεις κατι δεν πληρωνεις υλικα, πληρωνεις ωρες εργασιας, πολυπλοκοτητα εργασιας, ονομα, συλλεκτικοτητα, διατηρηση αξιας σε βαθος χρονου, καινοτομια, χρηστικοτητα,  την ερευνα πισω απο το προιον, το marketing πισω απο το προιον, την βενζινη του φορτηγατζη που το εφερε στην πορτα σου και δε ξερω γω τι αλλο
Ωρες εργασιας :Δηλαδη μια Gibson θελει περισσοτερες ωρες εργασιας απο μια ESP,μια Jackson κτλ ?

Πολυπλοκοτητα εργασιας : 50 χρονια φτιαχνουν μια κιθαρα με tuneomatic και δυο διπλους,ποσο πολυπλοκο ειναι αυτο μπροστα σε μια Parker ?

Oνομα : Το πληρωνουν τα θυματα

Συλλεκτικοτητα : Δεν ειμαι συλλεκτης,ειμαι μουσικος.

Διατηρηση αξιας σε βαθος χρονου: Αυτο θα το δουμε...Για βαλε αγγελια για καμια Gibson και πες μου αν πουληθει..

Την ερευνα πισω απο το προιον:Tuneomatic  και humbuckers αλλαξαν την κιθαρα για παντα αλλα σημερα την τεχνολογια αυτη την εχουν ολοι..Εκτος αν εννοεις ερευνα την κιθαρα ρομποτ που ειναι πιο αστειο και απο το ηλεκτρονικο μπουφαν των 80's..

Το marketing: Το μαρκετινγκ της Gibson ειναι αξιοθαυμαστο εδω συμφωνω.Απλα πραγματα Φρανκ...

Εγώ πιστεύω ότι είναι ανάλογα τι θελεις....

πχ όταν δεν έχεις που να την παίξεις την ακριβή κιθάρα τι να την κάνεις??? στο PA μου??? με 500 ευρώ παίζω παπάδες... και αισθητικά και ηχητικά!!

Τώρα αν κάνεις ζωντανά και δεν έχεις να αγοράσεις μαζί με το γκρουπ εργαλεία (μικρόφωνα, βάσεις κλπ) παίρνεις ένα εργαλείο που να ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΠΟΥ!!

psycho όταν κάνεις μαζική παραγωγή, το κόστος των πρώτων υλών δεν πρέπει να ξεπεράσει το 30% της ενδεικτικής τιμής πώλησης αλλιώς δεν είναι βιώσιμο το προϊόν.

Με την ίδια λογική που έγραφες πριν για το κόστος των ξύλων (που ουσιαστικά εξίσωσες το κόστος των ξύλων - που δεν είναι και το σύνολο των υλικών μιας κιθάρας - με το κόστος παραγωγής), θα μπορούσε να πει κανείς ότι όλοι οι επεξεργαστές υπολογιστών είναι απαράδεκτα ακριβοί μιας και ουσιαστικά είναι άμμος που μαζεύω τσάμπα το καλοκαίρι απ'την παραλία.

Jasemeister είπε:
Με την ίδια λογική που έγραφες πριν για το κόστος των ξύλων (που ουσιαστικά εξίσωσες το κόστος των ξύλων - που δεν είναι και το σύνολο των υλικών μιας κιθάρας - με το κόστος παραγωγής), θα μπορούσε να πει κανείς ότι όλοι οι επεξεργαστές υπολογιστών είναι απαράδεκτα ακριβοί μιας και ουσιαστικά είναι άμμος που μαζεύω τσάμπα το καλοκαίρι απ'την παραλία.
Mα εκτός απο το κόστος υπάρχει και το r&d εκεί. Στη gibson και την fender η μόνη

εξέλιξη είναι αυτή των μηχανημάτων ώστε να παράγουν με συνεχώς χαμηλότερο

κόστος τις ίδιες κιθάρες εδώ και μισό αιώνα ενώ τις πουλάνε όλο και ακριβότερα.

bihlas87 είπε:
Mα εκτός απο το κόστος υπάρχει και το r&d εκεί. Στη gibson και την fender η μόνη

εξέλιξη είναι αυτή των μηχανημάτων ώστε να παράγουν με συνεχώς χαμηλότερο

κόστος τις ίδιες κιθάρες εδώ και μισό αιώνα ενώ τις πουλάνε όλο και ακριβότερα.
Δε μου λες, έφαγες γίγαντες; Σοβαρά μιλάω.

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Ενω εσυ υποστηριζεις οτι παλια τους επεξεργαστες τους φτιαχνανε με μερακι και ειχαν μια αλλη αερινη αισθηση οταν παταγες τα πληκτρα....  ;D

Ειναι παλιο κολπο των σοφιστων οταν αντιπαρατιθενται με μια αποψη να την αλλαξουν ωστε να την αντιμετωπισουν πιο ευκολα..

psycho969 είπε:
Ενω εσυ υποστηριζεις οτι παλια τους επεξεργαστες τους φτιαχνανε με μερακι και ειχαν μια αλλη αερινη αισθηση οταν παταγες τα πληκτρα....  ;D

Ειναι παλιο κολπο των σοφιστων οταν αντιπαρατιθενται με μια αποψη να την αλλαξουν ωστε να την αντιμετωπισουν πιο ευκολα..
Προφανώς δεν κατάλαβες τι έγραψα.

Εννοεις οτι σε μια κιθαρα δεν πληρωνεις μονο την αξια των πρωτων υλων της αλλα ολη την κατεργασια και τις συνθετικες διεργασιες οι οποιες την μετατρεπουν σε ενα μουσικο οργανο..Συμφωνω 100%..Διαφωνω με αυτους που οταν τους ρωτησεις γιατι Gibson κλεινουν τα ματια,στραβωνουν το στομα και σου λενε "εεε αλλα ξυλα"..Η αρχικη μου θεση η οποια με εφερε σε αντιπαραθεση ηταν οτι καμια κιθαρα δεν κοστιζει στην εταιρεια που την φτιαχνει 1000 ευρω.Ε ναι ρε φιλε...Ουτε η parker fly Andrian Belew που εχει πανω της της Παναγιας τα ματια δεν κανει τοσο να φτιαχτει ποσο μαλλον μια χιλιοφτιαγμενη  Les Paul που την φτιαχνει η Hagstrom και χιλιες δυο αλλες εταιριες εξισου καλα με την Gibson,την πουλανε κατω απο 500 και βγαζουν και κερδος.

Πάρε αυτές λοιπόν εσυ αλλά σταμάτα να αποκαλείς θύματα όσους κάνουν το αντίθετο, δεν είναι καθόλου ευγενικό...

Trending...

Νέα θέματα

Back