Προσωπικά το έχω πει μύριες φορές ότι είμαι υπέρ της μίας και καλής..... άσχετα ότι πέφτω με τα μούτρα στο μέλι και πήρα πολλές και καλές....
Καθαρά υποκειμενικές απόψεις... όλων.
Είχα πάμπολες φτηνές και καλές... αλλά τελικά ήταν όντως "φτηνές".
Δεν θα μιλήσω με κόστος αγοράς π.χ πόσο κάνει μια Fender -
Gibson Κλπ μας κοροιδεύουν.... όμως έχω διαπιστώσει ότι κιθάρα πάνω από χιλιάρικο αρχίζει και είναι σοβαρή υπόθεση... π.χ Tokai LP ενός κολλητού δείχνει και είναι αξιοπρεπέστατη LP σίγουρα δεν είναι
Gibson όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν τα "λέει" χοντρα και δεν ακούς ένα πραγματικά ποιοτικό όργανο...
Εγώ βέβαια λόγω κολλήματος χρησιμοποιώ κάποιες
Gibson original.
Πολλές και φτηνές? Μάλλον όχι... παρασύρεσαι να την βελτιστοποιήσεις και οδηγείσαι σε λύσεις αμφιβόλου ποιότητας του αποτελέσματος... π.χ άλλοι μαγνήτες, γεφυρες, κλπ κλπ.... κατά βάθος θα παραμείνει φτηνή και ίσως καλή....
Μία και ακριβή? Μα φυσικά... όργανο που θα δώσεις ένα σκασμό ευρά, θα το δεις, θα το δοκιμάσεις, και πάνω από όλα δεν θα σε προβληματίσει με σκέψεις μήπως οι μαγνήτες δεν είναι καλοί, μήπως τα τάστα είναι κακοβαλμένα,΄μήπως δεν κρατάει κούρδισμα.
Η ακριβή θα είναι 100% συνειδητή επιλογή.. οι πολλές και φτηνές είναι επιλογές κάλυψης gas, και την ελπίδα ή τον πόθο ότι θα "κλέψεις" δόξα και ήχο από τα πρωτότυπα original μοντέλα..
Φυσικά χαίρομαι που η αγορά καλύπτει όλες τις απόψεις γούστα και προπάντων τσέπες..
Σίγουρα οι λίγες εξαιρέσεις όπως του Regent είναι ίσως ευχάριστες εκπλήξεις..
και εγώ δεν το κρύβω έχω νιώσει το ίδιο με μεσαίας κατηγορίας Fender
Gibson κλπ.. ευχάριστη έκπληξη, και να σημειώσω εδώ ότι έχω μετανιώσει για 2 Highway one που έδωσα πριν λίγα χρόνια.
Επίσης οι γενικεύσεις για την κοστολόγηση των οργάνων και ο μύθος που πλαισιώνει τις Γιαπωνέζικες Fender ως υπερστρατοκάστερ που πατάνε και βγάζουνε τα άντερα όξω όλων των Αμερικανικών καλό θα είναι να σημειώνονται ώς αυστηρα προσωπικές γιατί αλλιώς η Αμερικάνικη Fender θα είχε κλείσει και το μονοπώλιο θα το είχαν οι καμικάζι... επίσης δεν είμαστε λογιστές κόστους σε ανώνυμες εταιρείες οργανοποιείας.