nkraounakis
Θαμώνας
Μπαίνω κι εγώ στο θέμα γιατί πρόσφατα έπαιξα με ρέπλικα Gibson LP Studio Gold Top. Για τον συμφορουμίτη που ανέβασε τα βίντεο με τον ήχο κλπ. Μια συμβουλή, αν παίζεις με παραμόρφωση και καυσόξυλο να βάλεις δεν ακούγεται τόσο χάλια. Το θέμα είναι στα καθαρά. Δεν είμαι επαγγελματίας μουσικός το τονίζω αλλά... οι αρμονικές, η ακρίβεια στο κούρδισμα σε ΟΛΑ τα τάστα, η αίσθηση του βάρους, το ξεκούραστο παίξιμο και εν τέλει ο ήχος στα ΚΑΘΑΡΑ που είναι κρύσταλλο χωρίς τα ενοχλητικά βζζζζζζζ, ακόμα κι αν είσαι με το tone τέρμα και τα πρίμα φουλ στον ενισχυτή. ΑΥΤΑ πληρώνεις με μια πανάκριβη κιθάρα εταιρίας. Πληρώνεις οτι αν παίξεις στο 20ο τάστο στι μι καντίνι θα ακούγεται καρφί η νότα κι όχι στο περίπου. Εκεί είναι η διαφορά από όλες τις ρέπλικες, φτηνές, άλλες μάρκες κλπ.
Τώρα για το θέμα ρεπλικα ή αυθεντική. Καμία από τις 2. Εγώ λέω να πειραματιστεί ο κιθαρίστας διάφορα όργανα ανεξαρτήτως τι γράφει στο headstock να πάρει ο,τι τον βοολευει στην τσέπη και την αισθητική του. Και σε τελική ανάλυση ΑΝ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΟΡΓΑΝΟ ΝΑ ΛΑΛΑΕΙ ΚΑΛΑ, ο,τι και να ναι μια χαρά λαλάει... Θυμίζω οτι ο Χέντριξ έπαιζε με αντεστραμένη δεξιόχειρη κιθάρα και μάλιστα χωρίς να σετάρει τον καβαλάρη για καλύτερο κούρδισμα και η στρατοκάστερ του Ρόρυ Γκάλαχερ ήταν για πέταμα από την πολύ βάρβαρη χρήση...
Τώρα για το θέμα ρεπλικα ή αυθεντική. Καμία από τις 2. Εγώ λέω να πειραματιστεί ο κιθαρίστας διάφορα όργανα ανεξαρτήτως τι γράφει στο headstock να πάρει ο,τι τον βοολευει στην τσέπη και την αισθητική του. Και σε τελική ανάλυση ΑΝ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΟΡΓΑΝΟ ΝΑ ΛΑΛΑΕΙ ΚΑΛΑ, ο,τι και να ναι μια χαρά λαλάει... Θυμίζω οτι ο Χέντριξ έπαιζε με αντεστραμένη δεξιόχειρη κιθάρα και μάλιστα χωρίς να σετάρει τον καβαλάρη για καλύτερο κούρδισμα και η στρατοκάστερ του Ρόρυ Γκάλαχερ ήταν για πέταμα από την πολύ βάρβαρη χρήση...