Καλώς ήλθες σταμάτη με τις μάγισσες.stam and the witches είπε:Εγώ βάζω Boomers 11άρες (βέβαια έχω ελαφρώς χαλαρό setup) και είμαι υπερκομπλέ. Θα δοκιμάσω και Gibson σύντομα.
Εννοείς δηλαδή ότι έχεις χαμηλό action. (Η τάση των χορδών εξαρτάται μόνο από το πόσο βαριές είναι, το μήκος κλίμακας και το κούρδισμα). Πάντως τις χοντρύτερες -γενικά- μπορείς να τις ρυθμίσεις και λίγο χαμηλότερα.stam and the witches είπε:Δεν είναι τσίτα οι χορδές μωρέ, και ούτε έχουν τεράστια απόσταση από την ταστιέρα.
Είναι πολύ ωραίες οι Boomers πάντως, ίσως οι πιο γλυκές στο χέρι που έχω δοκιμάσει.
stam and the witches είπε:Δεν είναι τσίτα οι χορδές μωρέ, και ούτε έχουν τεράστια απόσταση από την ταστιέρα.
...
η συνολικη ταση διαφερει απο μαρκα σε μαρκα ακομα και με το ιδιο σετ απ,λογω κατασκευης,π.χ αν αντι για χορδη εβαζες ενα κομματι πετονια θα ειχε αλλη τασηαλλά στη συνολική τάση
Superfunk είπε:η συνολικη ταση διαφερει απο μαρκα σε μαρκα ακομα και με το ιδιο σετ απ,λογω κατασκευης,π.χ αν αντι για χορδη εβαζες ενα κομματι πετονια θα ειχε αλλη τασηαλλά στη συνολική τάση![]()
.... Ως προς αυτό, όλες οι χορδές είναι ίδιες (αν έχουν την ίδα μάζα ανά μονάδα μήκους).
...
Πολύ σωστά.Superfunk είπε:....
ο βασικος παραγοντας του Tension του ειναι το core/wraping ratio οσο πιο βαρυς ο πυρηνας τοσο πιο "βαριες" οι χορδες,για αυτο οι pure nickel χορδες οι οποιες ειναι thin roundcore ειναι πιο "μαλακες"![]()