Χαμένος στην επιλογή μαγνητ

funkysoul

Παλιά καραβάνα
πολοι και διαφοροι μαγνητες για στρατ ρε παιδια και μπερδευτηκα

εχω ενα σετ texas special αλλα ελεγα μιας και ερχονται γιορτες να μου κανω ενα δωρο!!!any way ειμαι καπου αναμεσα σε αυτους αλλα χωρις να ξερω ακριβος περι τινος προκοιται και θελω μια βοηθεια ;D

http://www.seymourduncan.com/products/antiquity/stratocaster/1102402_texas_h/

http://www.lollarguitars.com/mm5/merchant.mvc?Screen=PROD&Store_Code=LGP&Product_Code=209&Category_Code=strat-pickups

http://www.kinman.com/Shop/plusset.htm

http://www.fralinpickups.com/stratstyleBS.asp

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
ακου μερικα κλιπακια να παρεις μια ιδεα...

οι Τexas Hot του Duncan που ειχα παιξει καποτε μου φανηκαν καλοι, αλλα με λιγο "θολο" definition (οπως οι περισσοτεροι Duncan που εχω παιξει σε Strats)

Απο Lollar εχω τους tweeds και ειναι παρα πολυ καλοι, και παρολο που ειναι low output ειναι αρκετα καυτερουληδες ωρες ωρες (AlNiCo II γαρ). Γλυκος, καθαρος ηχος και με αναλογο σετ πυκνωτη/ποτενσιομετρων μπορουν να εχουν και πολυ Punchy attack.

Εγω με +265Κ ποτ. και .1μF πυκνωτη Tone τους εχω σε πιο "παχυ mode" και με αρκετο attack για AlNiCo II.

Οι Fralin δεν μου αρεσουν. Τους βρισκω πολυ γκαζωμενους και μεσαιους για Vintage Strat. Oλες μου οι εμπειριες μαζι τους το ιδιο μου ειπαν. (εχω παιξει και με τους "κρυωμενους" του Callaham.)

Οι Κinman δεν ειναι singles, ΔΓ/ΔΑ...   ;)

Πρεπει να μας πεις ΕΣΥ τι ηχο θελεις και μετα να σου προτεινουμε μαγνητες.

Προσωπικα οι καλυτεροι μαγνητες στρατ που εχω ακουσει ποτε μου ειναι οι στοκ της Eric Johnson strat ακολουθουμενοι απο τους all time classic Lindy Fralin (ολα τα μοντελλα του ειναι απιστευτα) και τους Lollar.

Εκπληκτικοι και ισαξιοι με τους παραπανω αν θες ενα πολυ καθαρο vintage style strat set ειναι και αυτοι (σε ..ανεκδοτικη τιμη)

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=260336135866&_trksid=p3907.m32&_trkparms=tab%3DWatching

Υπάρχουν βεβαίως και οι Bare Knuckle ;)

Σύντομα θα "χτυπήσω" κι εγώ ένα σετάκι για τη strat μου... ;)

ευχαριστω παιδια για την βοηθεια εχω σχεδων σηματισει αποψη και ειμαι κοντα στους lollar blackface αλλα θα ξανριξω ενα αξιματακι ακομη

να κάτσεις στα αυγά σου και να μην χαλάσεις τους Texas Special (είναι από τους λίγους Fender με προσωπικότητα). Κάποια στιγμή φτιάξε άλλη μια Fender και βάλε ότι μαγνήτες θέλεις...έτσι θα μπορεί να συγκρίνεις...και θα μου χρωστάς κιόλας!

Στο stratosphere(ebay shop) μπορεις να βρεις μεμονομενους,EJ signature strat pickups,που ειναι κ οι καλυτεροι που εχω ακουσει.

Παροτι δεν  μας αναφερεις τι προσανατολισμο θελεις να εχουν οι νεοι μαγνητες σου να ξέρεις οτι ολοι σχεδον οι μαγνητες με το συνθετικο texas δεν εχουν vintage προσανατολισμο, και ειναι συνηθως overwound μαγνητες με πολλα μεσαια.

Προσωπικες προτιμησεις για vintage μαγνητες ειναι οι duncan ssl1, fralin VH (οχι δεν ειναι καθολου mid heavy) και οι fender cs69 (αυτοι και αν δεν εχουν καθολου μεσαια). Οι ΕJ ειναι ωραιοι μαγνητες αλλα σε στρατ στην οποια τους φορουσα με 250Κ ποτενσιομετρα δεν ακουγονταν ακριβως οπως σε EJ στρατ φιλου που στοκ χρησιμοποιει 375Κ.

εχεται δικαιο δεν αναφερω προσανοτολισμο ηχητικο γιατι θεωρησα οτι strat-single coils-texas special ειναι μια πιξιδα να το πω ετσι του που εμαι απλα εχεται εσεις τα δικαια σας που το παρατηρειτε.η αληθεια ειναι οτι μου αρεσουν απο αρκετετα εως πολυ οι T.S. αλλα ειμαι καινουργιος στον κοσμο των στρατ και μου αρεσει να μαθαινω-πεδευομαιμε κατι που μου αρεσει,ειναι οπως λανε μερικοι εδω στο site οταν παρουσιαζουν ενα οργανο το χαρακτηριζουν ως <<το νεο μου παιχνιδι>>>!!! :) :)

λοιπον οπως ειπα και παραπανω στο αλλο μου μηνημα απο αυτους στο site που μου ειπε ο alder μοθ αρεσαν περησοτερο οι blackface

marathon είπε:
να κάτσεις στα αυγά σου και να μην χαλάσεις τους Texas Special (είναι από τους λίγους Fender με προσωπικότητα). Κάποια στιγμή φτιάξε άλλη μια Fender και βάλε ότι μαγνήτες θέλεις...έτσι θα μπορεί να συγκρίνεις...και θα μου χρωστάς κιόλας!
δεν αποκλειεται κιολας!!!! ;) που ξερεις?

funkysoul είπε:
εχεται δικαιο δεν αναφερω προσανοτολισμο ηχητικο γιατι θεωρησα οτι strat-single coils-texas special ειναι μια πιξιδα να το πω ετσι του που εμαι απλα εχεται εσεις τα δικαια σας που το παρατηρειτε.
Και πάλι όμως δεν μας λες το απλό: "τι ήχο προσπαθείς να πετύχεις με τη strat σου;"

Επίσης, δε μας είπες αν σε χαλάει κάτι στον ήχο των T.S., ώστε να σε βοηθήσουμε να το αποφύγεις στην αγορά που θα κάνεις...;)

funkysoul είπε:
αυτο που ψαχνω ας το πω ετσι ειναι αυτος ο ηχος που θα τον χαρακτηριζα πιο γλυκο στο αυτι και χωρις να ξιριζει
αν βρεις σε κανα ebay, WCR SR. 

Δεν παραγονται πλεον, αλλα ισως ο Jim να κανει κατοπιν παραγγελιας (= θα σε σκισει, λογικα)  :o

καθαροι, αλλα ΠΟΤΕ δεν ξυριζουν. Tους σεταρεις χαμηλα, ακουγονται vintage. Τους ανεβαζεις, αρχιζουν να γκαζωνουν. Ειναι αλλο πραμα που μονο αν τους εχεις καιρο μπορεις να καταλαβεις/εκτιμησεις...  (ναι τους εχω καιρο... ;D)

Τους θεωρω reference Strat tone.

Οι Lollar ειναι αλλου, αλλα πολυ καλοι.

Τexas εχω, τους βαρεθηκα, δεν τα "βρηκαμε" ποτε 100% και τους "ξετυλιξα" 1000 στροφες περιπου τον καθενα για να "μαλακωσουν"...

Duncan SSL-1 καλοι και τιμιοι, yet θολοι οπως προειπα οτι βρισκω την πλειοψηφια των μαγνητων του Seymour.

Οι Fralins δεν μου αρεσουν γιατι τους βρισκω πολυ Ηι-Fi και θα επιμεινω για τα τονισμενα (ok, ελαφρα-επ ουδενι oμως heavy) μεσαια, κατι το οποιο υποτιθεται δεν υπαρχει, κατα τα λεγομενα του Lindy. Ισως ετυχε, αλλα επαιξα πολλες διαφορετικες Strats με LF vintage hots και real 54's και Callaham cryos.

φιλε alder το μονο που βρεικα στο e-bay ειναι αυτη η στρατ που φοραει τους συγκεκρημενους αλλα αν δεις τις τιμες που λεει ο τυπος οτι τους πηρε και αν αληθευει τοτε οντως ο jim skizi kanonika σε αυτους  :o

http://cgi.ebay.com/2000-Fender-American-Ash-Natural-WCR-SR-Pups_W0QQitemZ330295627413QQcmdZViewItemQQptZGuitar?hash=item330295627413&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1205|66%3A2|65%3A12|39%3A1|240%3A1318|301%3A1|293%3A1|294%3A50

και θα επιμεινω για τα τονισμενα (ok, ελαφρα-επ ουδενι oμως heavy) μεσαια, κατι το οποιο υποτιθεται δεν υπαρχει, κατα τα λεγομενα του Lindy.
περι ορεξεως κολοκυθοπιτα.. ;D εγω παλι αυτο το ακουω σε ολους τους Lolar... ;D ;D

στο θεμα μας τωρα αυτον τον ηχο που ψαχνεις θα στον δωσουν και οι...ταπεινοι FENDER 57/62 ;)

Trending...

Νέα θέματα

Back