Kαθαρισμος και περιποιηση Unfinished Maple ταστιερας

Stinky

Νέο μέλος
Συμφορουμιτες ποιος ειναι ο πιο σωστος τροπος για να καθαρισω μια unfinished maple ταστιερα? Eιναι η πρωτη φορα που πιανω στα χερια μου τετοιο μπρατσο. Πιστευω οτι ειναι ευαισθητο μιας και δεν εχει finish.

Ψαχνω κατι που να κανει καλη δουλεια στο καθαρισμα αλλα ταυτοχρονα να προστατευει το μπρατσο. Ειτε τυποποιημενο ειτε οχι. Αρχικα σκεφτηκα κανα overlay για επιπλα. Κανει δουλεια?

Ευχαριστω!

Τον καθαρισμο ξεχνα τον,το αφινιριστο maple βρωμιζει και ποτιζει  ;D οποτε μονο με ...ξυσιμο θα φυγει η μπιχλα,και ΤΙΠΟΤΑ να μη βαλεις δεν προκειται να παθει κατι το μπρατσο,αν θες να κανει μια ωραια "πατινα" & να ειναι smooth στην αισθηση περνα το 2-3 χερακια Pledge καθε 3μηνο.

Maple και αλουστράριστο δεν είναι συνηθισμένο. Δεν το πάς για λουστράρισμα καλύτερα, αμαρτία είναι. Άσε που θα μαυρίζει συνέχεια

Χμμ, μιας και τεθηκε το θεμα, ποσο παει αυτη η εργασια (του λουστραρισματος) μαραθον;

Ειχα παλαιοτερα μια κιθαρα με αλουστραριστο maple μπρατσο και ειχα μπει σε σκεψεις αλλα δεν ειχα προχωρησει.

Υπαρχει ομως το ενδεχομενο να επιστρεψει στα χερια μου...

Ειλικρινα ΠΡΩΤΗ φορα ακουω αλουστραριστο maple........ ::) το mapl μαυριζει μεσα λιγες μερες,ακομα και αν δεν το ακουμπας καθολου.....μαλλον λαθος κανεις.ισως να εχει πιο λεπτο στρωμα λουστρου πανω....

Φανταζομαι ο φιλος εννοει ελαφρα φινιρισμενο μπρατσο, ισως με κερι οπως στις MM?

Γιατι οπως ειπε και ο SF

Superfunk είπε:
Αληθεια τι κιθαρα ειναι και εχει αφινιριστο maple  μπρατσο?Δεν μπορω να σκεφτω κιθαρα παραγωγης χωρις φινιρισμενο μπρατσο.
χλωμο να ειναι ΤΕΛΕΙΩΣ αφινιριστο. Αν εχεις αφινιριστο μπρατσο απο parts και θες να το χρησιμοποιησεις, μη το βαλεις τελειως αφινιριστο, θα σου γινει αχρηστο συντομα. Καντου ενα ελαφρυ φινιρισμα ισα ισα για προστασια.

Αληθεια τι κιθαρα ειναι και εχει αφινιριστο maple  μπρατσο?Δεν μπορω να σκεφτω κιθαρα παραγωγης χωρις φινιρισμενο μπρατσο.
Toυτη εδω ειναι. Χειροποιητη CS οποτε δεν ειναι και τοσο παραγωγης  :P

bc3.JPG

Maple και αλουστράριστο δεν είναι συνηθισμένο. Δεν το πάς για λουστράρισμα καλύτερα, αμαρτία είναι. Άσε που θα μαυρίζει συνέχεια
Μarathon δεν θελω να το λουστραρω. Εχει φοβερη αισθηση ετσι οπως ειναι...

αν θες να κανει μια ωραια "πατινα" & να ειναι smooth στην αισθηση περνα το 2-3 χερακια Pledge καθε 3μηνο.
Πατινα???

Stinky είπε:
Συμφορουμιτες ποιος ειναι ο πιο σωστος τροπος για να καθαρισω μια unfinished maple ταστιερα? Eιναι η πρωτη φορα που πιανω στα χερια μου τετοιο μπρατσο. Πιστευω οτι ειναι ευαισθητο μιας και δεν εχει finish.

Ψαχνω κατι που να κανει καλη δουλεια στο καθαρισμα αλλα ταυτοχρονα να προστατευει το μπρατσο. Ειτε τυποποιημενο ειτε οχι. Αρχικα σκεφτηκα κανα overlay για επιπλα. Κανει δουλεια?

Ευχαριστω!
Εγω για καθαρισμα χρησιμοποιω της Martin το Guitar Polish

Εχω ακουσει ομως πως και το Lemon Oil της Dunlop ειναι καλο.

Superfunk είπε:
10 ευρω (οσο κανει δηλ. ενα σπρευ clear λακας) αν το κανεις μονος σου,80-100 ευρω σε μαστορα.
μονος ειναι πολυ δυσκολο να το κανεις......θελει καλο τριψιμο με πολλα νουμερα γυαλοχαρτο,χωρο χωρις που σκονη.και σιγουρα θα σου σταξει το λουστρο.μετα θα θελει ξανα και ξανα περασμα.τουλαχιστον 3-4 χερια και μετα απο καθε χερι  εννοειται τριψιμο με πολυ ψιλο γυαλοχαρτο νερου...

Superfunk είπε:
10 ευρω (οσο κανει δηλ. ενα σπρευ clear λακας) αν το κανεις μονος σου,80-100 ευρω σε μαστορα.
16 ευρώ για σπρέυ νίτρο (για το πίσω μέρος βολεύει, ρωτήστε τον Studio 54) και τα άλλα τα λέει σωστά (για μιά ακόμα φορά) ;D

μονος ειναι πολυ δυσκολο να το κανεις......θελει καλο τριψιμο με πολλα νουμερα γυαλοχαρτο,χωρο χωρις που σκονη.και σιγουρα θα σου σταξει το λουστρο.μετα θα θελει ξανα και ξανα περασμα.τουλαχιστον 3-4 χερια και μετα απο καθε χερι  εννοειται τριψιμο με πολυ ψιλο γυαλοχαρτο νερου...
Mην υπερβάλλεις, μιλάμε για το μπράτσο. Για το σώμα, ναι, έχεις δίκιο.

Εγω για καθαρισμα χρησιμοποιω της Martin το Guitar PolishΕχω ακουσει ομως πως και το Lemon Oil της Dunlop ειναι καλο
.
Lemon Oil σε unfinished maple παιζει να ειναι οτι χειροτερο ???

Χωρίς το λούστρο βέβαια φεύγει και πιο γρήγορα αυτή η ψιλοάσχημη (προσωπικά ομιλών) ασπρίλα της καινούριας maple ταστιέρας.

Γούστα είναι αυτά ....

Οχι και lemon σε maple  :o

Μπορεις να βαλεις απο οσο ξερω. Απο πολλους κλασσικους (οπου ο εβενος ειναι standard απο τη χαμηλομεσαια κατηγορια και πανω) εχω ακουσει και για χρηση αμυγδαλελαιου.

απλα ακομα δεν ειμαι σιγουρος οτι ειναι εντελως αφινιριστο το μπρατσο σου,δεν μπορει κατι θα εχει πανω...
Ειναι τελειως unfinished. Μαυριζει με τη μια. Οχι οτι δε μαρεσει, ισα ισα δινει μια vintage εσανς :P, αλλα μην δημιουργησει προβλημα στο ξυλο.

Με τι θα μπορουσα να το σκουπιζω μετα το παιξιμο?

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις
9
Εμφανίσεις
2K

Trending...

Νέα θέματα

Back