εχω φτιαξει εναν Ruby και ειναι πολυ καλο μαραφετι...jonisp1 είπε:ωραία τα σχέδια για έτυμο δν θέλω γιατί δν τον θέλω μόνο για κιθάρα όποτε μπορεί να φάει και κάνα κάψιμο για πηραματα παει μήπως ξέρει κανένας για αυτον http://www.runoffgroove.com/ruby.html πως λέγονται αυτά που εχει πάνω και που τα βρίσκω α και κάτι άλλο εάν βγάζει τπτ vatt πόσα βγάζει?
με μια γρηγορη ματια που ειχα ριξει σ' ενα τετοιο, μου μοιαζει με ruby ή little gem.quintiplet είπε:
Ουτε με LM386 ουτε με JRC386 ειχα προβληματα. Και μου φανηκε περιεργο που ειπες οτι "καιγονται" σε μεγαλες καμπινες. Ολοι εχουν να λενε ποσο καλα οδηγει μεγαλες καμπινες το εν λογω κυκλωμα...Alderbody πως και δεν κάηκε ο ρούμπις σε 2Χ12" καμπίνα? Με το LM386 chip εμένα μου καίγεται πάντα... Με το JRC386 έχω δει να αντέχει απίστευτα πράγματα, π.χ. 10ιντσο subwoofer αυτοκινήτου στα 4Ω...!?! Ξέρεις που μπορώ να βρω στην Ελλάδα το JRC386?
Σιγουρα καλο ειναι να ψιλο-ξερεις τι κανεις, αλλα δεν ειναι και τιποτα το πολυπλοκο. Δεν ειναι για "entry level DIYers", αλλα ουτε και "advanced".Παντως για να φτιάξει κανείς έναν τέτοιο ενισχυτάκο πρέπει πρώτα να ασχοληθεί λιγάκι να ηλεκτρονική, δηλαδή να καταλάβει πως συνδέεται & λειτουργει το κυκλωματάκι και τα υλικά του. Αυτό ίσως πάρει χρόνο και χρήμα που δε συγκρίνεται με το να πας σ ενα μαγαζί και να ψωνίσεις ένα micro-amp που να λειτουργεί σίγουρα και με εγγύηση...
Αν δεν ξέρεις να διαβάζεις σχηματικά και να καταλαβαίνεις τι υλικά χρειάζονται, θα δυσκολευτείς αρκετά μάλλον. Πέρνα καλύτερα μιά βόλτα από εδώ κι εδώ, και θα καταλάβεις πολλά πράγματα. Κι οτι απορίες έχεις, εδώ είμαστε...jonisp1 είπε:πως λέγονται αυτά που εχει πάνω και που τα βρίσκω α και κάτι άλλο εάν βγάζει τπτ vatt πόσα βγάζει?
St4rg4z3r είπε:αν και μιά φορά μου ζήτησαν 8€ για ένα J201 εδώ στη Θεσσαλονίκη, το οποίο κανονικά κοστίζει 19 λεπτά
St4rg4z3r είπε:Όντως, κι εγώ με τον Ruby δεν είχα πρόβλημα σε 12" ηχείο. Είναι καλή φάση να τον φτιάξεις μόνος σου και εύκολος. Τώρα για άλλες εφαρμογές εκτός κιθάρας δεν ξέρω αν κάνει (πχ για hi-fi) καθώς clippάρει αρκετά. Τα υλικά είναι σχετικά εύκολο να τα βρεις (δεν ξέρω για το MPF-102) και είναι φθηνά (αν και μιά φορά μου ζήτησαν 8€ για ένα J201 εδώ στη Θεσσαλονίκη, το οποίο κανονικά κοστίζει 19 λεπτά και από τότε μόνο Banzai όπως λέει κι ο AlderBody).
Αν δεν ξέρεις να διαβάζεις σχηματικά και να καταλαβαίνεις τι υλικά χρειάζονται, θα δυσκολευτείς αρκετά μάλλον. Πέρνα καλύτερα μιά βόλτα από εδώ κι εδώ, και θα καταλάβεις πολλά πράγματα. Κι οτι απορίες έχεις, εδώ είμαστε...