Kαπάκια διπλών μαγνητών

marathon

Κλικαδόρος
Θρύλος του Noiz
Φτιάχνω ένα project για ένα φίλο...Μια Ibanez Prestige που θα κλειστεί ο μεσαίος και θα μείνουν οι 2 διπλοί.

Η ερώτηση είναι...έαν βάψω τα καπάκια των διπλών άσπρα, τυπώσω και μετά περάσει και ένα χεράκι πολυουρεθάνη...θα μουγκαθούν τελείως?

Θα την πατήσουμε ή όχι?

Άσχετοι...μια φορά και εγώ θέλω βοήθεια.... 8) :o :-*

Οχι ρε αρχηγε μου δεν επηρεάζεται το μαγνητικο πεδιο απο το..πλαστικο...τι να πουν και οι στρατ που εχουν καπακια....3 χιλιοστα παχος...   ;D

εδω δεν επηρεαζεται ο μαγνητης που ειναι ΚΑΤΩ απο το pickguard

(βεβαια αυτη η κιθαρα φοραει σοβαρους μαγνητες οχι humbuckers... ;D)

Superfunk είπε:
εδω δεν επηρεαζεται ο μαγνητης που ειναι ΚΑΤΩ απο το pickguard
Αυτό...είναι καλό...δεν το είχα σκεφτεί ;)

(βεβαια αυτη η κιθαρα φοραει σοβαρους μαγνητες οχι humbuckers... )
και η άλλη (μάλλον) θα φοράει ΕΜG...οπότε βάφω άφοβα?

ναι ρε paint away σε λεω.... ;D (και αν χαλασει ο μαγνητης ελα να με βρεις στο Βερολινο αν μπορεις.... ;D ;D)

Αυτό...είναι καλό...δεν το είχα σκεφτεί
αυτα τα σκεφτεται μονο η ΑΝΩΤΑΤΗ φυλη των κιθαριστων (δηλ.οι τελεκαστερακηδες... ;D)

Superfunk είπε:
και αν χαλασει ο μαγνητης ελα να με βρεις στο Βερολινο αν μπορεις.... ;D ;D)
Θα σου στείλω τον άλλον...που έχει τη κιθάρα...θα τον στείλω direct στο σουβλατζίδικο να στο κάνει λαμπόγυαλο :D ;)

αυτα τα σκεφτεται μονο η ΑΝΩΤΑΤΗ φυλη των κιθαριστων (δηλ.οι τελεκαστερακηδες...
και εγώ έχω ρε Tele...αλλά δεν χαλάω τις κιθάρες των άλλων  ;D

Superfunk είπε:
Ε πσσστ...επειδη δεν ξερω αν εισαι συμπατριωτης του...ΚΩΦΙΔΗ ... ;D τα καπακια να τα βαψεις μονα τους οχι ΜΑΖΙ με το μαγνητη.... ;D ;D
Αυτό το σκέφτηκα (άσε που όταν τυπώνω, περνάει και μία λάμπα UV και τα ψήνει όλα...)...αλλά βγαίνουν τα καπάκια από τους EMG?

Γι αυτό άλλωστε ακούγονται πολύ ωραία οι κιθάρες μου...έχουν ψημένο ξύλο ;D ;D

Στους EMG SA τα καπάκια δεν βγαίνουν. Παρόλα αυτά, δεν νομίζω να πάθουν τίποτα με το βάψιμο-ψήσιμο. (Δεν νομίζω να θερμαίνονται καν από το UV. )

harilatron είπε:
Στους EMG SA τα καπάκια δεν βγαίνουν. Παρόλα αυτά, δεν νομίζω να πάθουν τίποτα με το βάψιμο-ψήσιμο. (Δεν νομίζω να θερμαίνονται καν από το UV. )
Τον άλλον στο Βερολίνο...δεν μπορώ να τον βρώ, αλλά εσένα στη Κρήτη, μπορώ ;D ;D...ορκίζεσαι στη Πανεπιστημιακή σου τιμή ότι δεν θα κάψω τους μαγνήτες του παλλικαριού?

Χαμηλής έντασης UV δε νομίζω πως πειράζει. Αν όμως, όπως καταλαβαίνω, η λάμπα είναι στον φούρνο εξαγωγής του εκτυπωτικού, τότε η ισχύς είναι αρκετά μεγάλη.

Μήπως αν τύπωνες για εκείνα τα σημεία διαφανές αυτοκόλλητο (ίσως και το θερμάντοχο των laser), το κολλούσες στο μαγνήτη και μετά περνούσες το βερνίκι;

dmilo είπε:
Χαμηλής έντασης UV δε νομίζω πως πειράζει. Αν όμως, όπως καταλαβαίνω, η λάμπα είναι στον φούρνο εξαγωγής του εκτυπωτικού, τότε η ισχύς είναι αρκετά μεγάλη.
Έτσι λέω και εγώ...και δεν το ρισκάρω

Μήπως αν τύπωνες για εκείνα τα σημεία διαφανές αυτοκόλλητο (ίσως και το θερμάντοχο των laser), το κολλούσες στο μαγνήτη και μετά περνούσες το βερνίκι;
Αυτό είναι η επόμενη λύση

Πιο ακριβά είναι τα εισιτήρια για Κρήτη παρά να του πάρεις 2 καινούριους μαγνήτες.  ;D

Πέραν την πλάκας, το ίδιο το υπεριώδες δεν πρόκειται να καταστρέψει τους μαγνήτες. Το πολύ πολύ να ξεθωριάσει το πλαστικό (όπως συμβαίνει στις πλαστικές καρέκλες που είναι 3 χρόνια στον ήλιο).  Αλλά αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, γιατι το UV θα απορροφηθεί  στην πολυουρεθάνη και το χρώμα που θα έχεις βάλει που λογικά είναι φτιαγμένα για να υόκεινται σε αυτή την κατεργασία.

Τώρα αν οι λάμπες είναι παλιού τύπου (με τόξο) και μαζί με το UV βγάζουν και υπέρθυρο "με το κιλό" και θερμαίνουν το αντικείμενο, τότε εσύ ξέρεις τη θερμοκρασία που "πιάνει" ένα πράγμα που βάφεις με αυτόν τον τρόπο και αν οι μαγνήτες θα την αντέξουν.

EDIT: Τώρα είδα τις απαντήσεις σας... ;D Τι εκτυπωτικό είναι αυτό?

harilatron είπε:
Τι εκτυπωτικό είναι αυτό?
0.jpg

http://www.agfa.com/en/gs/products_services/all_products/anapurna_2500_led.jsp

Kάτι τέτοιο :)

Ω ρε μαναμ'... Φίλος, αυτό τυπώνει και τατουάζ ενώ κάνεις μαυρισματάκι;

Πωωω αυτό είναι εκτυπωτής.  ;D

Τι να σου πω... αν δεν λιώνουν τα pickguard, γιατί να λιώσουν τα καπάκια των μαγνητών?  :)

harilatron είπε:
Τι να σου πω... αν δεν λιώνουν τα pickguard, γιατί να λιώσουν τα καπάκια των μαγνητών?  :)
Σίγουρα δεν λιώνουν...τους μαγνήτες φοβάμαι...συνήθως τέτοιες δοκιμές τις κάνω πρώτα σε δικά μου δείγματα...όχι στη πλάτη του καμπούρη...

Καλά... έτσι από περιέργεια, καίει πολύ το αντικείμενο πάνω στο οποίο έχεις τυπώσει όταν το βγάζεις από εκεί? (Δεν νομίζω)

Το ερώτημα βασικά είναι αν δεν λιώνουν τα πλαστικά τι μπορεί να χαλάσει...; Βέβαια στους active μπερδεύονται τα πράγματα με ορισμένα κυκλώματα μέσα έτσι δεν είναι;

Trending...

Νέα θέματα

Back