Καλύτερη κιθάρα για εναλλακτικό ροκ

Εγώ πάντως για το φίλο μας θα πρότεινα μια fat strat με 2 point τρεμολο.

Ο ΗΒ (brigde) βρίσκω ότι μπορεί να είναι χρήσιμος. Και παράλληλα μπορείς να έχεις και τη στρατίλα με τους άλλους 2 μονούς. :wink:

Ποια είναι κατά τη γνώμη σας?
τα περισσότερα alternative συγκροτήματα, ιδίως των τελευταίων χρόνων, παίζουν χαλαρά με tele...

τα καλύτερα, δε, παίζουν (και έπαιζαν) με jazzmaster :D

τα καλύτερα' date=' δε, παίζουν (και έπαιζαν) με jazzmaster :D[/quote']
...όπως φαίνεται και στο avatar σου... 8)

Ωραία...¶ρα το πρώτο συμπέρασμα είναι πάμε προς Fender.Τώρα μένει να δούμε κ τον τύπο...

Βρε πάρε όποια να 'ναι. την δουλειά σου θα την κάνεις και με το παραπάνω!

Oρίστε και η Tele από τον Stefan...Bασικά επειδή είναι ωραίο βίντεο το βάζω...

Ε αυτή είναι η θινλαϊν με τους 2 χουμπουκερ, που έχω παίξεi με την squier και δεν μου άρεσε καθόλου! Και όπως θα έλεγε και ο superfunk, αυτή δεν είναι τελε, είναι τραβέλι!!!

lolololol

Όποια θες. Οι ίδιες είναι. Τράβα σε κανά μαγαζί και δοκίμασε σε κάποιον καλό ενισχυτή τελε, στρατο, τζαγκο και καμιά lp και δες ποια σου αρέσει. Μετά παραγγέλνεις

έχω δοκιμάσει strato,lp(epiphone) και sg. Mπορώ να πω ότι η SG με εντυπωσίασε περισσότερο,αλλά για αυτήν θα ψαχτώ στο μέλλον.Jaguar είναι λίγο δύσκολο να βρεις στο Ηράκλειο...Σε σύγκριση με strato και tele τι λένε?

Δεν είσαι από αθήνα ε; Κρίμα και υπάρχει μαγαζί που τις έχει όλες αυτές στην σειρά και τις δοκιμάζεις. Η sg πάντως είναι πιο "βαριά" ακουστικά από την Lp.

Τώρα άποψή μου είναι να πάρεις μια ευέλικτη κιθάρα. Η τελε μοιάζει ηχητικά (στα δικά μου τουλάχιστον αυτιά), με τον μαγνήτη της γέφυρας της στρατο. Ο μαγνήτης στον λαιμό μου φαίνεται ότι λασπώνει στην τελε, ενώ στην στρατο είναι πιο καθαρός. Η τελευταία έχει και μεσαίο μαγνήτη, οπότε και έχεις κάποιες επιλογές παραπάνω (3θέσιος επιλογέας στην τελε, 5θέσιος στη στρατο). Τώρα για jaguar δεν έχω πολυασχοληθεί να σου πω την αλήθεια. Οπότε περίμενε να σου πει κάποιος που έχει μια τέτοια.

Βέβαια όλα τα παραπάνω ανατρέπονται, με το που θα αλλάξεις τους μαγνήτες και το hardware της κιθάρας. Πάντως σκέτη κιθάρα με ενισχυτή θα σε απαγοητεύσει αν δεν έχεις και κανά πεταλάκι (ή πεταλιέρα) της προκοπής.

Ναι ξέρω ότι η SG είναι πιο "βαριά".Απλώς θέλω να ξεκινήσω από τα θεωρητικά λιγότερο απαιτητικά alternative και μετά,όταν θα έχω φτάσει σε ένα επίπεδο,να ικανοποιήσω και τα πιο hard γούστα μου.

Πάμε για strato τελικά.Έχετε κάτι συγκεκριμμένο να προτείνετε?Κάποιο πετάλι να συνδυάσουμε?

Το σκέφτηκα και κατέληξα σε δύο.Μία 72 tele με single coil στη γέφυρα και σε μία jaguar 62 με αυτά τα χαρακτηριστικά: RW CAR LTD, E-Guitar, Made in Japan, Limited Run, Alder Body, Maple Neck, Rosewood Fretboard, 2 Pickups, Tremolo, Colour: Candy Apple Red.

Xρειάζομαι βοήθεια εδώ...πραγματικά!Πάντως αυτό ήταν μια από τις δύο θα πάρω.

Xρειάζομαι βοήθεια εδώ...πραγματικά!Πάντως αυτό ήταν μια από τις δύο θα πάρω.
Βοήθεια σχετικά με τι;

Τι σε προβληματίζει συγκεκριμένα;

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back