Καλύτερη κιθάρα για εναλλακτικό ροκ

Λοιπόν.Ανάμεσα σε αυτές τις LP τι διαφορές υπάρχουν?Αν υπάρχουν' date='γιατί από ότι φαίνεται...
http://www.thomann.de/gr/epiphone_les_paul_standard_cherry_sunburst.htm

http://www.thomann.de/gr/epiphone_lp_standard_plus_vsb.htm

http://www.thomann.de/gr/epiphone_les_paul_custom_black.htm

http://www.thomann.de/gr/epiphone_les_paul_custom.htm[/quote']

Οι στάνταρντ έπι είναι πολύ καλές, απλά οι κάστομ είναι καλύτερες.

Πιό "προσεγμένες" αν θες, με λίγο καλύτερους μαγνήτες/hardware.

Στην θέση σου θα χτύπαγα την μαύρη πάντως, είναι σκέτη κ@υλα η άτιμη.

Επίσης εκτός από αυτές, οι διαφορές μεταξύ των 2 κάθε κατηγορίας φαίνεται να είναι οι μαγνήτες τους.

Εγώ θα έπαιρνα την λευκή. Έπηξα στις μαύρες....

Μωρέ και μένα μου αρέσει η ασπρούλα, είναι όντως και "διαφορετική", αλλά αν 'επρεπε να είχα μόνο μια, τότε μαύρο δαγκωτό.

Kαι για λευκή το βλέπω.Απλώς δεν ξέρω αν αξίζει την διαφορά που έχει από την κλασσική στο οικονομικό.150 ευρώ είναι αυτά...

βρες μια φοτο των placebo με τελε' date=' μέχρι στιγμής ούτε στο νε, ούτε σε 1 από τους δίσκους που έχω, δεν έχω δει. Στα Λαιβ μέχρι και με flying-v παίζουν. Οι blur έπαιζαν κυρίως με jag. Στον τελευταίο δίσκο, που δεν έχει όμως και πολύ σχέση με τον χώρο (άσχετο του ότι είναι δισκάρα) χρησιμοποιείται και η τελε. Μέχρι πριν όμως; Όσο για τους rhcp για 20 στρατο έχουν 1 τελε. Και αυτό μόνο και μόνο επειδή δηλώνει φανατικός της φεντερ.
[b'] Και Τελε [/b] παίζει όπως πολύ σωστά αναφέρεις και στο αλτερνατιβ. Αλλά δεν είναι το στανταρ. Η στρατο και η lp-style περισσότερο.
Κάνεις λάθος !!! ο molko έχει πάιζει/πάιζει και με thinline !! Μάλλον δεν είσαι και fan τους :wink:

75033250_3f55622f84_o.jpg

8930-1vBrian%20Molko%20with%20his%20band%20Placebo%20ap.jpg

Ναι η μια από τις 100!

Και οι μεταλικα το mama said βγάζουν 1 τελε! ¶ρα παίζουν με τελε, η οποία είναι και στανταρ για το μεταλ

Χώρια που ο θεός να την κάνει τελε αυτήν. Αν ήταν εδώ ο sf θα έκραζε τώρα

lololololol

οκ πάσο !!!!!! συμφωνώ ότι δεν είναι το κυρίως όργανο που χρησιμοποιούν

Ναι ρε παιδιά λέμε αλλά κυρίως έτσι πήγε το πράγμα στη διάρκεια των χρόνων...jaguar,strat,gretsch-sg standard(me tremolo) k re-issue.Mε τις δύο τελευταίες έπαιζε και στα live του 2006.

Κοίτα block τώρα ξέρεις τι θα γίνει;

Το παιδί ρώτησε για μια κιθάρα για 1 συγκεκριμένο είδος. Ε... η στρατο θέλουμε και μη, στον γενικότερο χώρο του ροκ (χαρντ, αλτερνατιβ, ιντι, κλασσικό, μπλα μπλα μπλα....) είναι το στανταρ. Και η τελε παίζει. Και η γκιμπσον. Και η πρς και και και και..... Τώρα ας μην το κάψουμε και αυτό βάζοντας φοτος συγκροτημάτων, για να αποδείξουμε το αυτονότο. (Και να φανταστείς ότι δεν ανήκω στην φεντερική σχολή! )

Σε αυτά τα λεφτά άποψή μου είναι να χτυπήσει φεντερ από μεξικό. Του κάθεται καλή, στο μέλλον αν γουστάρει την αναβαθμίζει, ή την πετάει. Όχι επιφον ή squier. Και την στρατο την προτείνω, καθώς για αυτόν τον χώρο είναι και πιο ευέλικτη (και από γκιμπσον, αλλά και από τελε) και έχει αυτόν τον χαραχτηρηστικό ήχο.

Απλά έπεσε το μάτι μου εκεί !!!! Ας πάρει ότι κιθάρα θέλει ο φίλος μας . Έτσι κι αλλίώς απο ότι κατάλαβα δεν τον νοιάζει ο ήχος αλλά μόνο το look που λανσάρουν οι άλλοι . Οκ δεν λέω και εγώ έτσι ξεκίνησα !!! Αλλά έλεος είμαι σίγουρος ότι και με κουπί να βγεί να παίξει ο τάδε κιθαρίστας θα λένε όλοι τι κιθάρα να πάρω για να παίζω σαν βάρκα ? Ας πάρει λοιπόν ότι θέλει έτσι και αλλιώς θα την αλλάξει το πολύ σε 3 μήνες !!! Έχω ακούσει με Ibanez rg να πάιζονται φοβερά blues πράγματα με τρομερό αίσθημα !! Το θέμα είναι το χέρι !!! Το χέρι κάνει την κιθάρα blues , rock , alternative , gothic , whatever.........

Αυτά !!!!!! Σόρρυ λοιπόν για την παρέμβαση των φωτό !!!!!

Απλά έπεσε το μάτι μου εκεί !!!! Ας πάρει ότι κιθάρα θέλει ο φίλος μας . Έτσι κι αλλίώς απο ότι κατάλαβα δεν τον νοιάζει ο ήχος αλλά μόνο το look που λανσάρουν οι άλλοι . Οκ δεν λέω και εγώ έτσι ξεκίνησα !!! Αλλά έλεος είμαι σίγουρος ότι και με κουπί να βγεί να παίξει ο τάδε κιθαρίστας θα λένε όλοι τι κιθάρα να πάρω για να παίζω σαν βάρκα ? Ας πάρει λοιπόν ότι θέλει έτσι και αλλιώς θα την αλλάξει το πολύ σε 3 μήνες !!! Έχω ακούσει με Ibanez rg να πάιζονται φοβερά blues πράγματα με τρομερό αίσθημα !! Το θέμα είναι το χέρι !!! Το χέρι κάνει την κιθάρα blues ' date=' rock , alternative , gothic , whatever.........Αυτά !!!!!! Σόρρυ λοιπόν για την παρέμβαση των φωτό !!!!![/quote']

Nομίζω ότι με αδικείς...Αν έβλεπα μόνο το look δεν θα άνοιγα thread.Θα έπαιρνα την άσπρη lp και θα τελείωνε το παραμύθι.Δεν θα το ψάχναμε έτσι.Και αν δεις πιο πάνω ρωτάω και για την jaguar.Δεν νομίζω η συγκεκριμμένη να είναι ότι καλύτερο οπτικά?!Επίσης δεν απορρίπτω τις tele,ούτως η άλλος για να πετύχεις τον ήχο των συγκεκριμμένων χρειάζεσαι ένα σορό χρήματα σε εφέ και ενισχυτές...Απλώς ρωτάω,με τα χρήματα που διαθέτω πάντα,τι πιο κοντινό μπορώ να πάρω.Αυτό.

Και κάτι άλλο.Εγώ δν έχω κανένα πρόβλημα να βλέπω και φωτό εδώ...Ίσα ίσα έχει την πλάκα του,αλλά δν σημαίνει κ τπτ.Είναι τόσα άλλα πίσω από την κιθάρα που βλέπουμε που νομίζω ότι δεν λέει κάτι.

Η αρχική μου παρατήρηση (alternative=Tele) αναφέρεται στην τάση που έχουν τα συγκροτήματα των τελευταίων χρόνων να προτιμούν τις Tele από τις Strat. Είναι μια γενική, χαλαρή εκτίμηση (και μην πεταχτεί κανένας με τίποτα ποσοστά σε στυλ 47%Tele, 53% Strat)...

Κατά τ'άλλα, έχω να θίξω 3 σημεία:

α) Όλες οι κιθάρες κάνουν για -κι έχουν παίξει- όλα τα είδη. Εξαρτάται από το πώς τις χρησιμοποιείς. Αυτό ισχύει βέβαια πλην ελαχίστων εξαιρέσεων (πχ λίγο χλωμό να παίξεις ska punk με BC Rich...)

β) Μην ψαρώνετε από τις φώτο. Εφόσον ακούμε και κρίνουμε τον ήχο ενός συγκροτήματος ως επί το πλείστον από τα studio album, ας ψάξουμε να βρούμε τι χρησιμοποιούν στο studio (βλπ. περίπτωση Metallica που αναφέρθηκε παραπάνω). Ο Hendrix "του οποίου ο ήχος βρωμάει Στρατίλα", ηχογραφούσε (και) με Gibson...

γ) Εν τέλει, ο πιο κουλ 8) τρόπος για να διαλέξει κάποιος κιθάρα είναι (όσο κι αν εξαρχής φαίνεται χαζό) να του αρέσει οπτικά. Μόνο έτσι θα γουστάρει να παίζει.

Από κει και πέρα, αρχίζουμε να μιλάμε για κουρδισμένα ποτενσιόμετρα...

Πω πω που να μην εγραφα (κάπου στην 2η σελίδα), ότι αυτή η κουβέντα είναι άκυρη... Μα γι' αυτούς ακριβώς τους λόγους είναι. Δεν υπάρχει ούτε τελεκρατορία, ούτε στρατοκρατορία, ούτε γκιμπσονοκρατορία. Ούτε κάποια μάρκα είναι καταλληλότερη από κάποια άλλη σε 1 είδος μουσικής. Μην ξεχνάμε ότι μια κιθάρα που έχει 1 καλλιτέχνης, πολύ πιθανόν να είναι σε τέτοιο βαθμό πειραγμένη, που και το ίδιο μοντέλο να πάρεις, πιθανόν να μοιάζουν μόνο στο σχήμα. Απλά οι στρατο είναι η νο1 επιλογή σε αυτό το είδος. Δεν ξέρω τους λόγους και ούτε με απασχόλησαν ποτέ, για να πω και την αλήθεια. Αυτό που έγραψα περί φωτο, είχε να κάνει με το ότι θα μπορούσε ο καθένας να σηκώσει από 20 φωτογραφίες και να συζητάμε με τις ώρες για το πόσες παίζουν σε κάθε είδος και άλλα τέτοια άσχετα και άκαιρα.

Και θα φτάναμε για άλλη μια φορά σε μια κουβέντα, που δεν θα είχε σχέση με το ερώτημα του φίλου και θα καταντούσε και δυσνόητο, για κάποιους άλλους που θα είχαν παρόμοια απορία. Αυτά....

Έτσι είναι, όπως τα λές. Και τον Page όλοι τον φανταζόμαστε με μια LP στο χέρι αλλά χρησιμοποιούσε και τέλε!

Όλα αυτά όμως πριν μοντάρει την σπέσιαλ LP του με push-pull κλπ και στρώσει...

Πω πω που να μην εγραφα (κάπου στην 2η σελίδα)' date=' ότι αυτή η κουβέντα είναι άκυρη... Μα γι' αυτούς ακριβώς τους λόγους είναι. Δεν υπάρχει ούτε τελεκρατορία, ούτε στρατοκρατορία, ούτε γκιμπσονοκρατορία. Ούτε κάποια μάρκα είναι καταλληλότερη από κάποια άλλη σε 1 είδος μουσικής. Μην ξεχνάμε ότι μια κιθάρα που έχει 1 καλλιτέχνης, πολύ πιθανόν να είναι σε τέτοιο βαθμό πειραγμένη, που και το ίδιο μοντέλο να πάρεις, πιθανόν να μοιάζουν μόνο στο σχήμα. Απλά οι στρατο είναι η νο1 επιλογή σε αυτό το είδος. Δεν ξέρω τους λόγους και ούτε με απασχόλησαν ποτέ, για να πω και την αλήθεια. Αυτό που έγραψα περί φωτο, είχε να κάνει με το ότι θα μπορούσε ο καθένας να σηκώσει από 20 φωτογραφίες και να συζητάμε με τις ώρες για το πόσες παίζουν σε κάθε είδος και άλλα τέτοια άσχετα και άκαιρα. Και θα φτάναμε για άλλη μια φορά σε μια κουβέντα, που δεν θα είχε σχέση με το ερώτημα του φίλου και θα καταντούσε και δυσνόητο, για κάποιους άλλους που θα είχαν παρόμοια απορία. Αυτά....[/quote']

Σωστά και ο Bellamy με tele παίζει υποτίθεται...αλλά αυτό το πράγμα μόνο tele δν είναι!

Πάντως, άμα τελειώσατε με τις κιθάρες για εναλλακτικό ροκ, εγώ θα ηθελα συμβουλές για στίχους εναλλακτικού ροκ που ψάχνω αυτή τη περίοδο (στα ελληνικά δυστυχώς, διότι ο τραγουδιστής μας δεν ξέρει αγγλικά).

Πάντως' date=' άμα τελειώσατε με τις κιθάρες για εναλλακτικό ροκ, εγώ θα ηθελα συμβουλές για στίχους εναλλακτικού ροκ που ψάχνω αυτή τη περίοδο (στα ελληνικά δυστυχώς, διότι ο τραγουδιστής μας δεν ξέρει αγγλικά).[/quote']
Καλό :wink:

Trending...

Νέα θέματα

Back