Κακή προφορά σε αγγλόφωνο στίχο

RayDTutto

Re di tutto e di nessuno
Είμαι από τους ανθρώπους που χαλιούνται ιδιαίτερα με την κακή προφορά σε αγγλόφωνο στίχο από Έλληνες.

Κατ'εμέ η προφορά είναι κάτι που, είτε μπορείς να μάθεις με αρκετό κόπο, είτε μπορείς να ψευδομιμηθείς με λιγότερη δουλειά.

Οπότε (πάλι κατ'εμέ) ένας τραγουδιστής που επιλέγει να τραγουδάει στην αγγλική γλώσσα χωρίς καν να προσπαθεί στην προφορά είναι το ίδιο με έναν μουσικό που δεν μαθαίνει σωστά τα τραγούδια, δεν δουλεύει το τέμπο του ή δεν πατάει στις πρόβες.

Τεσπαν ψηφίστε και συζητήστε...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
RayDTutto είπε:
Είμαι από τους ανθρώπους που χαλιούνται ιδιαίτερα με την κακή προφορά σε αγγλόφωνο στίχο από Έλληνες.
Λογικόν. Ακούγεται ολίγον τι χωριάτικον. ;DΕδω δεν με χαλάει όμως, είναι "εξωτικόν" ;D ;D

Είμαι σίγουρος ότι και οι άλλοι εκτός αγγλόφωνων μπορεί να βρίσκουν την ελληνική προφορά εξωτική ως ακροατές.

Αλλά εγώ το βλέπω ως (Έλληνας) μουσικός.

RayDTutto είπε:
Είμαι σίγουρος ότι και οι άλλοι εκτός αγγλόφωνων μπορεί να βρίσκουν την ελληνική προφορά εξωτική ως ακροατές.
Εγω πάλι δυσκολεύομαι να το πιστέψω  ;D ;D ;D
Υ.Γ. Νταξ ο Χούλιο είναι και "όλο το πακέτο", που μπορεί να με επηρεάζει (θετικά).

RayDTutto είπε:
σε αγγλόφωνο στίχο από Έλληνες.
απο Γερμανους? Απο Γαλλους? Απο Ιταλους? Γαλλοφωνο απο Ελληνες? Γερμανοφωνο απο Ελληνες? και παει λεγοντας

Superfunk είπε:
βατ ντου γιου μιν?
Κοροϊδευεις τον Arny? >:( Μ'αυτη την προφορα φιλε εγινε ο πιο ακριβοπληρωμενος ηθοποιος του Hollywood, και στο καπακι κυβερνητης της Καλιφορνια.
fit.gif

Με χαλάει, ιδιαίτερα σε Ελληνικές μπάντες. Σε μερικές ξένες το βρίσκω ανεκτό, γιατί μερικές φορές είναι πιο κοντά εις την Αγγλικήν.

Παράδειγμα ΕΠΙΚΗΣ Ελλήνγκλιsh προφοράς είναι ο θεούλης Σάκης των Rotting Christ. Συγχωρείται λόγω black cvltίλας.  ;D

Τα περισσότερα άλλα παραδείγματα βρίσκονται συνήθως σε cover bands που πραγματικά οι προφορές είναι βράστα. Ειδικά δε όταν πιάνουν κάτι Γαλλικά είναι να πεθαίνεις στα γέλια. Ακόμα πιο αστείους βέβαια βρίσκω κάτι "rappers" που κάθε κατάληξη σε -ο την κάνουν Αμερικάνικη. Παγωτόου, Σάββατόου, Σ'αγαπώου κτλ. MC Απαρέμφατος straight outta Κουκουβάουνες. Ναούμ.

Επίσης, μην κοροιδεύετε το Σβάρτζ, δεν είναι μόνο αυτός. Πολλοί απ'τους υπόλοιπους action heroes και "σας δέρνω όλους και μασάω τσίχλα" της εποχής ήταν και είναι ακόμα τα ίδια. Βλέπε Jackie Chan, Van Damme... Κι ο Lundgren νομίζω τώρα τελευταία πάει να το παλέψει λιγάκι!

Ωραιος ο Arny. ;D Εφτασε στην κορυφη (ή καλυτερα, σε πολλες κορυφες) ξεκινωντας κυριολεκτικα απ'το μηδεν. Απολυτα Επιτυχημενος, απ'οπου κι αν το δει κανεις. Δεν ειναι καθολου τυχαιος ο τυπος.

Τα πολλά νευράκια έφυγαν.

Ή το μαλλιοτράβηγμα ή τη συζήτηση, διαλέγετε.

Αν διαλέξετε τη συζήτηση, κοσμίως και επί του θέματος παρακαλώ.

Μπορώ να ανεχτώ την κακή προφορά μέχρι ενός σημείου. Ψήφισα το πρώτο btw

X-minor είπε:
Παράδειγμα ΕΠΙΚΗΣ Ελλήνγκλιsh προφοράς είναι ο θεούλης Σάκης των Rotting Christ. Συγχωρείται λόγω black cvltίλας.  ;D
Μπηκα για να γράψω ακριβώς αυτό το παράδειγμα. Επική προφορά και ταυτόχρονα αρκετά άσχημη

Εν αντίθεσει , βρίσκω ιδιαίτερη και εύηχη την αρμενική προφορά των soad πχ....Και τη γερμανική του kai hansen από helloween-gamma ray αλλά είναι πιο κοντά στην αγγλική όπως επισημάνθηκε από άλλο φίλο

Στάλθηκε από το Nexus 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ποια ειναι η "καλη" προφορα για να με χαλασει η "κακη"?

Εδω υπαρχουν "χιλιαδες" διαφορετικες προφορες, απο αυτους που μιλανε την Αγγλικην ως επισιμη γλωσσα.

Τα λεει καλυτερα ο Dylan δλδ απο την Thodi?  ;D

Ολα ειναι θεμα γουστου.

Spyros Delta είπε:
Τα λεει καλυτερα ο Dylan δλδ απο την Thodi?  ;D
Φυσικά και όχι. Άκου εκεί  :P  :P  :D

Στάλθηκε από το Nexus 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ως συνήθως, context is everything.

Αν άκουγα π.χ. Rotting Christ με αγγλική προφορά της Βικτωριανής Οξφόρδης θα γελούσα/ξερνούσα.

Ομοίως γελάω/ξερνάω με Ελληνική hip hop/pop/διασκευές οποιασδήποτε μορφής αν δεν έχουν τουλάχιστον αξιοπρεπή Αγγλική προφορά.

Διαβάζοντας τον τίτλο κατευθείαν στο μυαλό μου ήρθε αυτό που πιστεύω είναι η επιτομή της κακής προφοράς  ;D

Σε γενικές γραμμές το να γράφεις στίχους σε μια γλώσσα που γνωρίζεις επιδερμικά, είναι απλά αστείο. Και τις περισσότερες φορές αυτό είναι που βγαίνει και στην προφορά.

Τωρα το τι κάνει την σωστή προφορά, θα σας πω κάτι που όσοι είστε σε θέση, μπορείτε να παρατηρήσετε.

Ακόμα και οι Βρετανοί τραγουδούν με μια προφορά που έχει καταλήξει ως η politicaly correct της mainstream διεθνούς μουσικής σκηνής. Τα έντονα  στοιχεία της  αγγλικής προφοράς έχουν λειανθεί προς το αμερικάνικο. Εχει δημιουργηθεί δηλαδή μια ουδέτερη lingua franca που δεν ξενίζει κανέναν και απο τις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Παράδειγμα παλιάς σχολής Άγγλων με αγγλική προφορά

Είναι λάθος λοιπόν όταν δεν θέλεις να δώσεις τοπικό χαρακτήρα στη μουσική σου να μην ασχολείσαι με την προφορά. Βέβαια υπάρχουν και οι αλαφροϊσκιωτοι που απλά δεν γνωρίζουν την γλώσσα, οπότε αυτά είναι ψιλά γράμματα.

Εχει δημιουργηθεί δηλαδή μια ουδέτερη lingua franca που δεν ξενίζει κανέναν και απο τις δύο πλευρές του Ατλαντικού.
+1000

pan-continental US accent την λενε

Τρανο παραδειγμα τα περισσοτερα ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΑ συγκροτημα και τραγουδιστες που...αλλοιως τραγουδανε και αλλοιως μιλανε...και ας μην ειναι στον Ατλαντικο ...ενοχος ακομα και ο θεος Nick Cave ;D

Απλα για να μην...μπερδευομαστε αλλοιως θα μιλησει pan-continental US καποιος που εχει ΜΗΤΡΙΚΗ γλωσσα του τα ΑΓΓΛΙΚΑ και αλλοιως καποιος που ΔΕΝ την εχει...οπως αλλωστε αλλοιως θα μιλησει ‘‘λαρσεϊκα‘‘ καποιος που εχει ως μητρικη του γλωσσα τα Ελληνικα και αλλοιως καποιος που δεν την εχει (εγω btw μιλαω λαρσεϊκα καλυτερα και απο Λαρσαιο  ;D)

Trending...

Νέα θέματα

Back