Καφρος με Fender Stratocaster...?

Έναν Ashdown Peacemaker 60, απο τον Τρίμη αγορασμένος πριν χρόνια.

Μπορεί να έχει 2 12άρια Celestion Vintage 30s και να είναι ολόλαμπος, αλλά τα βρώμικα αυτού του ενισχυτή σε συνδυασμό με την κιθάρα μου, οδηγούν σε ένα μάλλον....αστείο αποτέλεσμα.

Οπότε χρησιμοποιώ τα λαμπάτα καθαρά του ως βάση, και προσθέτω εφέ και παραμορφώσεις απο πεταλιέρα.

Ρε συ Jasemeister σιγά τις fender που έχουν οι maiden! Με floyd και διπλούς πέρα ως πέρα (δες του murray).  :D

Πάντως με μοντιφιές και μπάντζο μπορεί να παίξει καφρομέταλ, οπότε γιατί να μην μπορεί να παίξει μια φέντερ, με τις κατάλληλες περιποιήσεις; Βέβαια άλλιώς σε προϊδεάζει μια tele και άλλιώς μια warbeast, αλλά τες πα  :)

Μα με ΤΟΣΗ ψηφιακουρα που υπαρχει , μπορεις να κανεις μια gibson le grand να ακουστει καρα-death του κερατα :D.Με τα ψηφιακα ΧΑΝΕΤΑΙ ο φυσικος ηχος του οργανου.Κοιτα ενα πειραμα

Παιρνεις τον ενισχυτη σου

Παιρνεις την στρατ σου

Παιρνεις και ενα ψηφιακο death metal πεταλι με ΤΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΣΤΙΟ gain

κανεις ρυθμισεις στον ενισχυτη κλπ

Παιζεις , ακους τον ηχο λες "καλα παμε".Ο ηχος της στρατ εξαφανιστηκε

μετα

Παιρνεις  μια ESP με καρα-active μαγνητες

παιρνεις και το παραπανω πεταλι

Βαζεις τις ιδιες ρυθμισεις με το προηγουμενο setup

Ξεκινας να παιζεις .Μενεις με το στομα ανοιχτο.Και ο λογος?Ειναι ΣΧΕΔΟΝ ΙΔΙΟΣ Ο ΗΧΟΣ(οχι ακριβως ιδιος , αλλα ΣΧΕΔΟΝ)

Γιατι μη μου πει κανεις οτι στο sad but true μπορεις να πεις οτι ειναι για παραδειγμα TELECASTER με maple ταστιερα , σωμα απο ελια και λαιμος απο λεμονια....Η ,μπορεις να πεις οτι ειναι η ΤΑΔΕ κιθαρα ,με τους ΤΑΔΕ μαγνητες καιμε τα ΤΑΔΕ ξυλα?ΟΧΙ φυσικα αφου ο ηχος κολυμπαει σε χιλλιαδες μετρα βαθεια στο gain ;D ;D

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Στρατοκαστεράκια, αυτά που γράφεις έχουν μια δόση αλήθειας αλλά εντελώς διαστρεβλωμένης. Από πού να ξεκινήσει κανείς και πού να τελειώσει...

Jmone αυτά είναι overdrives. Aν θες να προτείνεις booster (αν και δεν καταλαβαίνω το γιατί) υπάρχουν άλλοι, ένα ψαξιματάκι στο φόρουμ θα βγάλει άπειρες προτάσεις, όπως πχ.:

SDPUPBoosterBig.jpg

562916.jpg

για boostάρισμα ενισχυτή είναι μια χαρά και δοκιμασμένα αυτά που προτείνω

είχα και το seymour duncan αλλά δεν ήταν αυτό που ψάχνεις όταν θες να βγάλεις καφρίλα

άσε που αν του δώσεις πολλά db και έχεις αρκετό gain απ τον ενισχυτή γεμίζεις θόρυβο

ΥΓ το seymour duncan μου άρεσε στα καθαρά γιατί έκανε ένα πολύ blues σπάσιμο στον ήχο

Επειδή έχει καλό εξοπλισμό ο φίλος, θα έλεγα να κοιτάξει για κάποιο εξ'ίσου καλό καθαρά metal distortion πετάλι. Προσωπικά μου άρεσαν πολύ το Bloody Mary της T-Rex, το sansamp GT2 (αυτό είναι και προενίσχυση και πολύ πιο ευέλικτο ηχητικά από τα άλλα). Μια άλλη αξιόλογη επιλογή είναι το Distortus Maximus της Krank, το οποίο έμενα προσωπικά δε μου άρεσε όσο τα άλλα δύο, παρ'όλο που είναi πολύ αξιόλογο πετάλι.  ;)

http://www.t-rex-engineering.com/Default.aspx?ID=2&ProductID=PROD32&VariantID=

http://www.tech21nyc.com/gt2.html

http://www.krankamps.com/site.html

stratocasterakias είπε:

Παιρνεις την στρατ σου

Παιρνεις και ενα ψηφιακο death metal πεταλι με ΤΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΣΤΙΟ gain
Κλασσική λάθος αντιμετώπιση του θέματος "βαρειά παραμόρφωση" (...4,5 κιλά να την αφήσω...).

Πάρτε το χαμπάρι, το ΒΑΣΙΚΟ κλειδί της επιτυχίας είναι στο EQ.

... πάλι θα φάω κράξιμο .... το νιώθω έρχεται...

Λοιπόν παίρνω βαθιά ανάσα και το λέω:

Η πρώτη μου πεταλιέρα ήταν η Zoom 3030 (...το είπα...) η οποία είχε ΚΑΙ pre KAI post gain EQ

(προσοχή: ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΧΡΟΙΑ, μην αρχίσετε: είναι μάπα / ψηφιακούρα, μα καλά με ZOOM μας ζαλίζεις κλπ)

με τις κατάλληλες ρυθμίσεις έβγαζες πραγματικά ΒΑΡΥ ΗΧΟ. Απλά το αναφέρω... έτσι για να γεμίσω την κόλα αναφοράς...

RockaRolla είπε:
...το ΒΑΣΙΚΟ κλειδί της επιτυχίας είναι στο EQ...

...Η πρώτη μου πεταλιέρα ήταν η Zoom 3030 (...το είπα...) η οποία είχε ΚΑΙ pre KAI post gain EQ

(προσοχή: ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΧΡΟΙΑ, μην αρχίσετε: είναι μάπα / ψηφιακούρα, μα καλά με ZOOM μας ζαλίζεις κλπ) με τις κατάλληλες ρυθμίσεις έβγαζες πραγματικά ΒΑΡΥ ΗΧΟ...
+1 για το eq ΚΑΙ το ZOOM  ;)

Ρε συ Jasemeister σιγά τις fender που έχουν οι maiden! Με floyd και διπλούς πέρα ως πέρα (δες του murray).  :D

Πάντως με μοντιφιές και μπάντζο μπορεί να παίξει καφρομέταλ, οπότε γιατί να μην μπορεί να παίξει μια φέντερ, με τις κατάλληλες περιποιήσεις; Βέβαια άλλιώς σε προϊδεάζει μια tele και άλλιώς μια warbeast, αλλά τες πα  :)
Το floyd δε δίνει extra metal balls (αλλά καλό είναι να υπάρχει  :)) και απ'ότι θυμάμαι ο φίλος μας έχει 2 μονούς και έναν διπλό στη strat. Αν δε σας κάνουν οι Maiden τότε για πάρτε δόση Therion με....τελε  :o (δεν είναι ο ήχος του live αλλά δε θα'βγαινε έτσι αν δεν είχε την απαραίτητη βοθρίλα  ;))

http://www.youtube.com/watch?v=_TvA-9K9Wb4

αρε κωστα ξερεις να με φτιαχνεις...... ;D

παιδια και οι marduk με fender παιζουν (αν κανω λαθος πειτε μου!!αλλα πειτε μου και με τι παιζουν..συγκεκριμενα ο morgan αν και στο live εδω ολοι με fender βγηκαν και ο ηχος ηταν τελειος)

http://www.youtube.com/watch?v=thny3o4hhYM

http://www.youtube.com/watch?v=Z2PDNyD9G0M&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=cGfCWTqR-wc

http://www.youtube.com/watch?v=6QW0-5tkh8U&feature=related

Παρε κανα καλο DS pedal

Metal master(προτεινω αυτο παρα το Death) η Death metal

της Digitech η καμια πεταλιερα rp παλι της Digitech

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
jmone είπε:
για πιο λόγο να αλλάξεις οτιδήποτε αφού λες ότι είναι οκ ο ήχος σου?   ???
ελα ντε?

το μονο που βρισκω εγω να αλλαξεις οργανο ειναι για θεμα και μονο Image οποτε το stratocasteri ισως δεν κολλαει στην φαση σου...εκτος αν ειναι ολο μαυρο :P :P :P :P :P 8)

gpiad είπε:
ελα ντε?

το μονο που βρισκω εγω να αλλαξεις οργανο ειναι για θεμα και μονο Image οποτε το stratocasteri ισως δεν κολλαει στην φαση σου...εκτος αν ειναι ολο μαυρο :P :P :P :P :P 8)
Α καλά, αν είναι θέμα image μπορείς να την γλιτώσεις φθηνά, με μια επίσκεψη στο κοντινό σου εργοτάξιο, φορτώνεις κανα κιλό καρφιά, και ξεκινάς από παπούτσια, προχωράς σε παντελόνι, περικάρπια, ζώνη κιθάρας και μην ξεχάσεις και κάτι στο κεφάλι / λαιμό (π.χ. μια ωραιότατη τιάρα με 10αρια καρφιά είναι ότι πρέπει)

Υ.Γ. και οφτοπικ: gpiad γουστάρω την "υπογραφή" σου....

Παντως καλη επιλογη ειναι η strat γιατι οταν περασεις το σταδιο της....εφηβειας  ;D ;Dμε το καφρο-μεταλ θα θες να ξανα-παιξεις κανονική ΜΟΥΣΙΚΗ ;D ;D & το καυσοξυλο με τα 456κ εξοδο μαγνητες δεν θα σου κανει οποτε η στρατ με μια μετατροπουλα θα ΞΑΝΑ-γινει κανονικη κιθαρα ;D ;D ;D

:) :)

χε,χε,χε τι κακος που ειμαι :) :) :) :)

αν θες καλο image με την στρατ και βαριεσαι να ψαξεις για καρφια βγες γυμνος μεσα στα αιματα με ελαχιστο corpsepaint και εισαι ετοιμος!!!!

Προερετικα: Αναποδος σταυρος και κανα καλο  pagan κρεμαστο....

Αντε μεινε αληθινος στον εαυτο σου και στην μουσικη σου και χεστηκες για το τι θα πουν οι αλλοι..Ολοι κοιτανε την εμφανιση και απο μουσικη τιποτα...

Τοσες μικρες μπαντες τρεχουν για ρουχα καρφια και μαλακιες και οταν τους βλεπεις γελας γιατι φορανε μποτες 300$ δερματινα ειδη 100$ καρφια αλλα 100$ και το συνολο ολου του εξοπλισμου της μπαντας δεν ξεπερνα τα 400$

Superfunk είπε:
Παντως καλη επιλογη ειναι η strat γιατι οταν περασεις το σταδιο της....εφηβειας  ;D ;Dμε το καφρο-μεταλ θα θες να ξανα-παιξεις κανονική ΜΟΥΣΙΚΗ ;D ;D & το καυσοξυλο με τα 456κ εξοδο μαγνητες δεν θα σου κανει οποτε η στρατ με μια μετατροπουλα θα ΞΑΝΑ-γινει κανονικη κιθαρα ;D ;D ;D

Jasemeister είπε:
και απ'ότι θυμάμαι ο φίλος μας έχει 2 μονούς και έναν διπλό στη strat. Αν δε σας κάνουν οι Maiden
3 διπλούς έχει, τον μπερδεύεις με τον smith! ;D

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας παιδιά, ελπίζω ό,τι μου προτείνατε, να το κάνατε ΑΦΟΥ ακούσατε τον ήχο που βγάζει η κιθάρα μου, γιατί αλλιώς δεν έχει πολύ νόημα...! Μάλλον θα αγοράσω (μελλοντικά, όταν ξαναβρώ δουλειά) κάποιο από τα αναλογικά πετάλια που μου προτέινατε, ώστε να μην βάλω τίποτα ψηφιακό στην αλυσίδα μου. Και πάλι thanx.

Superfunk είπε:

;D ;D

Αυτό είπα και στο αρχικό μου post, δεν θέλω να αλλοιώσω τον Fender χαρακτήρα που ήδη μου χρησιμεύει σε τζαμαρίσματα με φίλους αλλά και περιστασιακά live, όπου παίζουμε από Socrates μέχρι Hendrix.

οσο για το κλιπακι ειναι παρα πολυ καλο αλλα death metal δεν ειναι!(γιατι κατι ειπες στην αρχη για death)
Ναι, στο θέμα ήχου ήθελα να σταθούμε και σας παραπέμπω στο κλιπάκι, το είδος που παιζω με τους καφροφίλους μου διαφέρει από αυτό του κλιπ...!

Α, επίσης οι Μaiden όντως δεν είναι ο καφρόηχος ( ;D :P ) που έχω στο μυαλό μου, αλλά τι να κάνεις, στα αυτιά ενός μπλουζά, οι maiden φαντάζουν extreme death metal με grind επιρροές...!

χε,χε,χε είμαι πιο κακός...! ;D ;D ;D ;D ;D

Οι strat (και γενικότερα οι περισσότερες fender - π.χ. tele) είναι πολύ all-around όργανα, δεν είναι τυχαίο ότι τις χρησιμοποιούν από bluesάδες μέχρι metalάδες..

Προσωπικά, πιστεύω πως το 70% του ήχου που θα βγάλεις προέρχεται από τα άλλα μέρη της αλυσίδας (ενισχυτές - πετάλια - εφέ), όχι ότι η κιθάρα δεν παίζει το ρόλο της βέβαια...

Trending...

Νέα θέματα

Back