Jackson Dinky DK2M vs Ibanez S520X

greg-rat

Νέο μέλος
καλησπερα σε ολους του noizholics

Θα ηθελα να μου δωσετε μια γνωμη για μια κιθαρα που θελω να αγορασω

Λοιπον ειμαι αναμεσα σε http://www.thomann.de/gr/jackson_dk2m_dinky_sw_upgrade.htm

ή σε http://www.thomann.de/gr/ibanez_s520ex_mgf.htm

Εγω προσωπικα θα επελεγα jackson 1.γιατι ειναι japan

2.γιατι εχει Seymour Duncan

3.και γενικα γιατι πιστευω οτι ειναι καλυτερη

Η Ibanez καλη φενεται αλλα ειναι korea και εχει και τους αθλιους μαγνητες

Το ειδος που παιζω ειναι metal & rock κυριως.

Αν καποιος εχει καποια απο τις δυο ή εχει παιξει με καποια θα βοηθουσε ακομα περισσοτερο

Ευχαριστω για τον χρονο σας

Φιλικα Γρηγορης

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
εχω παιξει με την ibanez και ειναι πολυ καλη κιθαρα(γενικοτερα δεν εχω παιξει με ibanez και δεν μου αρεσε)

καθετε ωραια στο σωμα και λατρευω να μανικια τους,ειναι πολυ βολικα,για μαγνητες τωρα τι να σου πω...

παντως εγω θα διαλεγα την ibanez γιατι δεν μαρεσουν καθολου μα καθολου oi Jackson ;D

προσωπικη αποψη παντα ετσι,εσενα μπορει να σου φανει πιο βολικη η Jackson οποτε καλυτερα να πας σε

καποιο μαγαζι,να δοκιμασεις κιθαρες και να σχηματισεις δικια σου γνωμη για Ibanez n' Jackson. ;)

αυτα

Μια χαρα ειναι οι ibanez αλλα δεν ειμαι σιγουρος  :-\ ...Ειχα την rg370dx japan και οντως ειναι πολυ βολικες στο παιξιμο.

θα δουμε στην πορεια  :) thx και παλι

Ας είναι επεξηγηματικότεροι οι τίτλοι των θεμάτων παρακαλώ...

greg-rat είπε:
3.και γενικα γιατι πιστευω οτι ειναι καλυτερη
Με ποιά επιχειρήματα θα σου αλλάξουμε αυτή την άποψη?  :)

Τους μαγνήτες μην του πολυ-υπολογίζεις καθώς μπορείς να τους αλλάξεις.

Το θέμα είναι να σε βολεύει και κατασκευαστικά να σε ικανοποιεί.

Δυσκολα τα πραγματα  :)

Οντως κ εγω ο ιδιος παραδεχομαι οτι ειναι super κιθαρες οι ibanez

Να σου πω την αληθεια σκεφτηκα για αντικατασταση μαγνητων αν την επαιρνα με emg 81/85

Ειμαι κ αναποφασιστος  :) θα το ψαξω καλυτερα...Να'σαι καλα thx

Ibanez και θα έβαζα τους μαγνήτες που θέλω εγώ (όπως και ήδη έκανα στην Prestige μου).

Βασικά παίξε και με τις δύο γιατί έχουν πολύ διαφορετικό μπράτσο και σωμα. Η Ibanez έχει το πιο λεπτό και flat μπράτσο που υπάρχει, και μάλιστα σε ακραιο βαθμό, που είτε θα το αγαπήσεις, είτε θα το μισήσεις. Της Jackson έιναι επίσης αρκετά λεπτό και γρήγορο, αλλά σε πιο λογικά πλαίσια. Επίσης η σειρα S της Ibanez έχει και πολύ λεπτά και ελαφρυά σώματα που επίσης κάποιους ίσως τους ξενίσουν λίγο. Η Jackson από την άλλη έχει το κλασικό δοκιμασμένο και καθιερωμένο superstrat σωμα που ξέρουμε και εμπιστευόμαστε.

Οσον αφορά την προέλευση και την ποιότητα κατασκευής είναι και οι δύο εξ'ίσου καλοφτιαγμένες και προσεγμένες, μην σε προβληματίζει αυτό. Οι μαγνήτες της Ibanez όμως είναι πράγματι υποδεεστεροι.

Στο θεμα japan & korea εχετε να προσθεσετε κατι;Ευχαριστω για τις αποψεις σας...Δεν θελω να δινω αργοτερα κι αλλα χρηματα για μαγνητες  :-\

greg-rat είπε:
Στο θεμα japan & korea εχετε να προσθεσετε κατι;Ευχαριστω για τις αποψεις σας...Δεν θελω να δινω αργοτερα κι αλλα χρηματα για μαγνητες  :-\
Τότε σε βλεπω για τη Jackson. Είναι και πανέμορφη αυτή που παρέθεσες το λίνκ... ;)

greg-rat είπε:
Χα... Καλά... Θα τα δώσεις έτσι κι αλλιώς. Πίστεψε με... Αλλά αφού το έχεις αποφασίσει, από εμάς τι θες; Να σου επιβεβαιώσουμε την επιλογή;

Ποιος ο λογος να δωσω κι αλλα χρηματα...Το σιγουρο ομως ειναι οτι ibanez και κορεα δεν παει...(προσωπικη αποψη) και για αυτο το λογο λεω περισσοτερο να παω σε jackson

Αφού η προσωπική άποψη σου είναι αυτή, ποιος ο λόγος να μπαίνεις σε ψευτο-διλήμματα ;

Οχι απλα επειδη το λες με σιγουρια οτι ''ετσι κι αλλιως θα δωσω...'' Για να το λες κατι θα ξερεις...σωστα;Αυτα συνηθως τα λεει ενα φανατικος ibanezakias  :) Αιτιολογησε μου σε παρακαλω την απαντηση σου...(φιλικα παντα)

Δεν είμαι φανατικός αλλά θεωρώ ότι οι Ibanez είναι πολύ καλές κιθάρες. Γι' αυτό άλλωστε και έχω αγοράσει μία.

Όσο για τους μαγνήτες: μιλάμε για κιθάρες που δεν έχεις καν πιάσει. Πώς θα ξέρεις ότι η μία σου κάνει και η άλλη όχι; Όσον αφορά στον ήχο, πιθανότατα δεν θα σου κάνει καμία γιατί τον ήχο του ο καθένας τον έχει στο κεφάλι του και είναι μάλλον απίθανο η κιθάρα να σου ρθει ηχητικά όπως ακριβώς την περιμένεις. Έτσι τα σκάμε στις εταιρείες που κατασκευάζουν μαγνήτες (και φυσικά όλα τα άλλα σχετικά) για να έρθουμε όσο πιο κοντά γίνεται. Στο λέω εκ πείρας.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
επαυξάνω για IBANEZ...Έχω μια S 270 μοντ..2000 έβαλα και DUNCAN J/B & 59 και μιλάμε ΠΥΡΑΥΛΟΣ το εργαλείο....δεν έχω κάτι με τις Jakson τις εκτιμώ αλλα θεωρώ πιο προτοποριακά τα εργαλεία της ΙΒΑΝΕΖ και πιο φρέσκα+καινοτόμα...playability etc...αλλα τι να λεμε εμεις...ΕΣΥ αποφασιζεις..και οχι με βάση την ομορφιά προς Θεού!!!

Trending...

Νέα θέματα

Back