Κοίτα, αυτοί δεν είναι σοβαροί λόγοι. Το να βαριέσαι να στήσεις ένα άλλο σύστημα, δεν είναι σοβαρός λόγος, ούτε φυσικά τα τσάμπα ανταλλακτικά.
Σοβαρός λόγος είναι να θεωρείς ότι το καινούργιο σύστημα δεν έχει να σου προσφέρει κάτι το ουσιαστικό. Να καλύπτει δηλαδή τις ανάγκες σου το παλιό σύστημα. Αυτό μάλιστα, είναι ένας ΤΕΛΕΙΟΣ λόγος. Και αυτό είναι πιθανό, αν χρησιμοποιείς το PC σαν το τετρακάναλο που έβαλες φωτογραφία. Τι να κάνεις τον οχταπύρηνο, αν απλά γράφεις μερικά audio track, και τα μιξάρεις υποτυπωδώς.
Από εκεί και πέρα, υπάρχουν και άλλες ανάγκες, και άλλες audio εφαρμογές, που απαιτούν πιο σύγχρονους υπολογιστές. Ειδικά τα vst συνθια, αυτά τα 18 χρόνια που μεσολάβησαν από το 2004 έχουν κάνει ΤΕΡΑΣΤΙΑ άλματα, μιλάμε για έτη φωτός διαφορά στις δυνατότητες και τον ήχο. Και φυσικά και άλλα πράγματα το ίδιο. Αν δεν σε συγκινούν τα νεότερα software, πολύ καλά κάνεις και δεν αναβαθμίζεσαι. Το software πάντα ήταν το κίνητρο αναβάθμισης, είτε μιλάμε για audio, είτε για παιχνίδια, είτε για οτιδήποτε. Και εγώ άλλωστε αν δεν υπήρχαν πιο πρόσφατα vst, με παλιό PC θα ήμουν, γιατί όχι.
Αλλά να μην αναβαθμίσω επειδή βαριέμαι, ε όχι. Δέκα φορές σερί θα έκανα φορματ αν χρειαζόταν, δέκα φορές χωρίς πλάκα, γιατί το σύστημα που έχω τώρα σε σχέση με αυτό που είχα το 2004 δεν είναι απλά 10 φορές καλύτερο, αλλά στη 10η δύναμη. Ποιοτικά και ηχητικά καλύτερο, όχι μόνο ποσοτικά.
Καταρχας δεν προσπαθω να σε πείσω για κάτι,
Κουβέντα κάνουμε.
Για εμένα όλα αυτα που είπα, είναι ΣΟΒΑΡΟΙ λόγοι.
Ακόμα και το "βαριέμαι" και το "τσάμπα ανταλλακτικα".
Το audio PC μου με ΥΠΕΡΚΑΛΥΠΤΕΙ, και δεν θα ρίσκαρα να μην τρέχει κάτι σε ένα νέο.
Σαν τετρακάναλο ΔΕΝ το χρησιμοποιώ , έχω πολλά περιφερειακά hardware και PCI καρτες ήχου/ controllers που (σίγουρα- έχω 30 χρόνια εμπειρία σε στήσιμο pc - το ξέρω δεν χρειάζεται να το δοκιμάσω ) θα έχουν ασυμβατότητες με νέο pc (και με νεο hardware και με νέο software) .
Τα vst που έχω (και είναι πάρα πολλά......θέλει 2 μέρες στήσιμο το pc μετά από format) επίσης με υπερκαλύπτουν.
Επίσης δεν έχω μόνο audio pc.
Και από έδω αρχίζει όλη η ιστορία....
Έχω και photography dedicated pc, και video editing pc, και pc για το γραφείο........και άλλα30 (vintage) που πρέπει κατά καιρούς να "ανάβω" , να λειτουργώ και να συντηρώ.......οπότε ούτε χρόνος υπάρχει (
αν είχα ένα μονο pc , ok) και φυσικά τα τσάμπα ανταλλακτικά, από όπου μπορώ να κόβω, κέρδος είναι.
Δεν ξέρω τί εμπειρία έχεις με vintage μηχανήματα εν γένει, όχι μόνο pc, αλλά είναι πολύ time consuming και πολυδάπανα.
Να σου μιλήσω για 9 vhs vcr που έχω να συντηρώ.
Για 15 κασσετόφωνα;
Για 3 πομπινόφωνα;
Για 4 πικαπ;
Μόνο τους ιμάντες να αλλάξεις από αυτά είναι τρελό κόστος
Θα σου αναφέρω απλά πράγματα επίσης , να αλλάζεις πυκνωτες σε όλα αυτά, ξέρεις πόσο στοιχίζει;.
Για 20 μικροφωνα
Για 5 ενισχυτές ήχου (πυκνωτές κλπ).
Για 4 ενισχυτες μουσικων οργανων (λάμπες) .
Για synths....για τυπμανα (δερματα κ.λ.π)
Για κάμερες παλιές και νέες, video και φωτογραφίας.....
Για να μην μιλήσουμε για "σοβαρά ανταλλακτικά".
...τις χορδές μόνο να αλλάξω από τις 14 κιθάρες μου , θέλω ενα μισθό.....
Έλα μετά να μου πεις αν δεν είναι σοβαρός λόγος ακόμα το να βρώ και μια τσάμπα ram........έστω.