Χαιρετώ όλα τα παιδάκια
. Θα μοιραστώ τον έντονο προβληματισμό μου σε ένα ίσως απλό θέμα. Δεν μπορώ να αποφασίσω-καταλάβω ποιος ειναι ο σωστός και πιό λογικός τρόπος να διατηρήσεις έναν μόνιμο "προσωπικό ήχο". Έναν ήχο που θα έχεις βρει μετά απο ώρες ψαξίματος στο σπίτι με τον εξοπλισμό που διαθέτεις, αλλα δεν θα αναγκάζεσαι να τον 'αφήσεις' μόλις βγεις απο την εξώπορτα. Η άλλη προσέγγιση του θέματος θα μπορούσε να έιναι η εξής. Πως θα γίνει να μην αντιμετωπίζω 10 διαφορετικούς ενισχυτές με 10 διαφορετικά Panel ρυθμίσεων ο καθένας, κάθε φορά που βρίσκομαι σε διαφορετικά studio, προβάδικα και liveάδικα. Είναι τραγικό και χρονοβόρο να πρέπει να εξοικείωνομαι με τις ιδιαιτερότητες κάθε ενισχυτή και πέρα απο το άγχος, ποτέ δε θα καταλήξω στον ήχο που μου αρέσει να ακούω όταν παίζω (βλέπε 'προσωπικός ήχος ' στο σπίτι,παραπάνω).
Ποια όμως είναι η λύση? Τρεις πιθανές που έχω εντοπίσει είναι η χρήση κάποιου equalizer pedal, μίας μόνιμης και ευκολομεταφερόμενης κεφαλής ενισχυτή μπάσου ή η χρήση προενισχυτή με πιθανότερη επιλογή το Microbass2 της EBS
( http://www.ebs.bass.se/2007/microbass.htm )
Ειμαι όμως αρκετά ασχετος με το θέμα και έτσι χρειάζομαι τις έμπειρες απόψεις σας. Είναι κάποια απο αυτες τις λύσεις ο σωστός δρόμος για δημιουργία και πειραματισμό στην έυρεση προσωπικού ήχου και η λύση για μόνιμη χρήση του όπου κι αν πάω? Υπάρχει κάτι άλλο που μου διαφεύγει? Και βασικότερο απο όλα. Θα με αφήνουν να χρησιμοποιώ κεφαλή μπάσου ή τον προενισχυτη της EBS χωρις να στραβομουτσουνιάζουν οι ηχολήπτες?
Ευχαριστώ που διαβάσατε μέχρι εδώ! Παρακαλώ απαντήστε μου εαν γνωρίζεται κάτι πανω σε όλα αυτα
Να'στε καλα.
Ποια όμως είναι η λύση? Τρεις πιθανές που έχω εντοπίσει είναι η χρήση κάποιου equalizer pedal, μίας μόνιμης και ευκολομεταφερόμενης κεφαλής ενισχυτή μπάσου ή η χρήση προενισχυτή με πιθανότερη επιλογή το Microbass2 της EBS
( http://www.ebs.bass.se/2007/microbass.htm )
Ειμαι όμως αρκετά ασχετος με το θέμα και έτσι χρειάζομαι τις έμπειρες απόψεις σας. Είναι κάποια απο αυτες τις λύσεις ο σωστός δρόμος για δημιουργία και πειραματισμό στην έυρεση προσωπικού ήχου και η λύση για μόνιμη χρήση του όπου κι αν πάω? Υπάρχει κάτι άλλο που μου διαφεύγει? Και βασικότερο απο όλα. Θα με αφήνουν να χρησιμοποιώ κεφαλή μπάσου ή τον προενισχυτη της EBS χωρις να στραβομουτσουνιάζουν οι ηχολήπτες?
Ευχαριστώ που διαβάσατε μέχρι εδώ! Παρακαλώ απαντήστε μου εαν γνωρίζεται κάτι πανω σε όλα αυτα