Ήχος Gilmour

Lampiris

Της παρέας
Μήπως κάποιος γνωρίζει τι ενισχυτή και τι πετάλια χρησιμοποιεί ο David Gilmour για να προσπαθήσω να φτιάξω κάποιον παρόμοιο ήχο στην Strat μου?Ή εάν γνωρίζει κάποιο Link για να πάρω πληροφορίες?

Ξέρω πώς ο ήχος του δεν είναι ίδιος ακριβώς σε όλα τα κομμάτια των Pink Floyd αλλά όλοι ξέρουμε τον χαρακτηριστικό ήχο του Gilmour.

Δυστυχως η τραγικη αληθεια ειναι οτι βασικος υπευθυνος για τον ηχο του ειναι τα..χερια του & αυτα δυστυχως & παλι δεν πωλουνται πουθενα....

Παντως χονδρικα παιζει με πεταλια της "σειρας" κυριως BOSS,ΙΒΑΝΕΖ (αυτος δεν τα σνομπαρει οπως καποιοι..."ειδικοι"( ονοματα δε λεμε καταστασεις δεν θιγουμε.. :lol: :lol: ) ) & ενισχυτες HIGHWATT μεσα απο καμπινες WEM,MARSHALL & LESLIE...

o βασικος "χρωματιστης" του ηχου του εδω & χρονια ειναι ομως ενας προενισχυτης μπασου ALEMBIC.

D.Gilmour_Pink%20Floyd%20

party0038.gif

Δυστυχως η τραγικη αληθεια ειναι οτι βασικος υπευθυνος για τον ηχο του ειναι τα..χερια του & αυτα δυστυχως & παλι δεν πωλουνται πουθενα....
αν και υπο αλλες συνθηκες θα θεωρουσα την παραπανω αποψη υπερβολικη, ο Gilmour ειναι η τρανη περιπτωση κιθαριστα οπου ο ηχος βγαινει στο 99% απο τα χερια του. με οτι κιθαρα και να εχει παιξει, στα αυτια μου το αποτελεσμα φαινεται ιδιο.. :roll:

παιζει με πεταλακια της σειρας(και πολλα rack οπως βλεπεις) τα οποια ομως ειναι καρα-custom απο τον P.Cornish κυριως για μειωση του θορυβου..........δεν εχει ενα rig μονο.....κατα καιρους αλλαζει συνεχως.......αν θες να εχεις ενα πληρεστατο οδηγο τοτε www.gilmourish.com..........

Iδου και μερικες φωτογραφιες προν τερψιν και συμμορφωση...........

Woodwork-21.jpg

gilmour.jpg

SN-0595-Complete-Front.jpg

aboutface_rig_hires.jpg

παιζει με πεταλακια της σειρας(και πολλα rack οπως βλεπεις) τα οποια ομως ειναι καρα-custom απο τον P.Cornish κυριως για μειωση του θορυβου..........δεν εχει ενα rig μονο.....κατα καιρους αλλαζει συνεχως.......αν θες να εχεις ενα πληρεστατο οδηγο τοτε www.gilmourish.com..........
Iδου και μερικες φωτογραφιες προν τερψιν και συμμορφωση...........

Woodwork-21.jpg

gilmour.jpg

SN-0595-Complete-Front.jpg

aboutface_rig_hires.jpg
μη φοβασαι ξερω πολυ καλα με τι παιζει ..(εχω γνωρισει στην Αγγλια τον ιδιο τον Cornish και μου ανοιξε τα ματια γυρω απο πολλα θεματα,ειδικα τον μυθο του true by pass,το οποιο ο ιδιος μισει....)

η "ψυχη" των περισσοτερων πεταλιων του Cornish ειναι απλα πεταλακια BOSS τα οποια τα μετατρεπει,τα πεταλια ομως του Gilmour τα οποια ειναι μεσα σε casings BOSS ειναι stock (αλλο αν τρεχουν μεσα απο buffers).

δες για περισσοτερα εδω

http://www.petecornish.co.uk/

Η ουσια του θεματος ειναι οτι χρησιμοποιει παρα πολλα στοκ πεταλακια του εμποριου (& δεκα ψυγεια με rack mounted εξοπλισμο βεβαια..) ενω θα μπορουσε καλιστα να χρησιμοποιει μπουτικ πεταλια αν ακουγε καποια ποιοτικη διαφορα...... :wink:

Παιδιά ένας-ένας μην βαράτε όλοι μαζί.

Έκανα αυτή την ερώτηση γιατί πρόσφατα αγόρασα το Line6 PODxt Pro το οποίο είναι φοβερό εργαλείο αλλά οι preset ήχοι του είναι γαι να τους κλαίνε οι ρέγγες.

Επειδή μου δίνει την δυνατότητα να επιλέξω απο μια σειρά ενισχυτών,προενισχυτών,καμπίνες,πετάλια,και FX και επειδή αγόρασα και την αναβάθμιση με τα Model Packs πιστεύω ότι μπορώ γνωρίζοντας περίπου τι χρησιμοποιεί ο Gilmour να φτιάξω κανα δυό ήχους που να πλησιάζουν.Τα δάχτυλά του δεν πλησιάζονται με τίποτα.

http://line6.com/podxtpro/

http://line6.com/podxtpro/amps.html

http://line6.com/podxtpro/effects.html

http://line6.com/modelPacks/podxt.html

Απο ενισχυτες θα βαλεις το μοντελλο Hiwatt& 1973 Custom 100

απο εφε τα εχει σχεδον ολα (θα χρειαστεις οπωσδηποτε compression πριν απο ολα τα εφε)

η πιο "κοντινη" καμπινα σε αυτη που χρησιμοποιει ο Gilmour ειναι η

4x12 1978 Marshall& with stock 70s (αν και διαφερει μια και του Gilmour εχουνε 100αρια alnico Fane)

Lampiris, λογικά υπάρχουν site με patches για το pod, οπότε όλο και κάτι θα βρεις για gilmour :wink:

κατά τάλλα, η προσωπική μου άποψη είναι να προσπαθήσεις να καταλάβεις σιγά σιγά λίγο καλύτερα τη δυναμική των ρυθμίσεων του pod ώστε να μπορείς σταδιακά να φτιάχνεις μόνος σου αυτό που θες κατά βούληση, θα σου λυθούν τα χέρια με τον καιρό

θα 'θελε κάποιος να "αναλύσει" τον ήχο που βγάζει στο υπέροχο σόλο μετά το another brick in the wall (και πριν το mother do you think....)?

πχ. ποιός μαγνήτης παίζει, ποιοί τύποι εφέ συνδυάζονται ; αυτό φαντάζομαι θα βοηθήσει κάποιους λιγώτερο έμπειρους να προσεγγίσουν τον ήχο με τα δικά τους εφέ

πχ. ποιός μαγνήτης παίζει' date=' ποιοί τύποι εφέ συνδυάζονται ; αυτό φαντάζομαι θα βοηθήσει κάποιους λιγώτερο έμπειρους να προσεγγίσουν τον ήχο με τα δικά τους εφέ[/quote']

Kάτσε να πάρω ένα τηλ τον David να τον ρωτήσω! :lol: :lol: :lol: :lol:

δεν ξέρω αν σε πρόλαβα...

πες του να αδυνατίσει λίγο, κρίμα είναι να βλέπεις ένα μπουνταλά να παίζει τόσο καλή κιθάρα... :?

θα 'θελε κάποιος να "αναλύσει" τον ήχο που βγάζει στο υπέροχο σόλο μετά το another brick in the wall (και πριν το mother do you think....)?
πχ. ποιός μαγνήτης παίζει' date=' ποιοί τύποι εφέ συνδυάζονται ; αυτό φαντάζομαι θα βοηθήσει κάποιους λιγώτερο έμπειρους να προσεγγίσουν τον ήχο με τα δικά τους εφέ[/quote']

ANOTHER BRICK IN THE WALL 2

studio

Stratocaster

Gibson Les Paul (solo)

- rhythm (bridge pickup); clean signal into mixing desk (double track)

- rhythm/melody & fill-ins (bridge pickup);Big Muff and Phase 90 (rate 10%)

- solo (neck pickup); clean signal heavily gated/compressed into the mixing desk, then fed through a Mesa/Boogie amp and back into the mixing desk

itΆs reported that David used the 1954 #0001 Stratocaster on rhythms parts

live

Stratocaster

Gibson Les Paul, neck pickup

- rhythm/lead; Dynacomp, Colorsound PB and Electric Mistress

Gilmour changes guitars during the last chorus and use the Les Paul on the solo

Επανέρχομαι πάλι αφού βρήκα λίγο χρόνο και έψαξα το POD XT έφτιαξα έναν ήχο που μου ακούγεται "καλά".Προς θεού μην κρίνετε το παίξιμό μου δεν είμαι και κανένας σολίστας απλά αυτοδίδακτος είμαι και ψάχνομαι.

Ακούστε αυτό και περιμένω την γνώμη σας...

http://rapidshare.com/files/2473206/Gilmour_Like.mp3.html

Trending...

Νέα θέματα

Back