Ειναι,απλα θελει γνωσεις και ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ;DΑλλά τελικά είναι δυνατόν ο συνθέτης-μουσικός-ενορχηστροτής να καταφέρει να κάνει και την μίξη;
Ασε που οι περισσοτεροι μηχανικοι ηχου που εχω γνωρισει στη ζωη μου ηταν ετσι κι αλλοιως ΜΟΥΣΙΚΑΡΕΣ....
Ειναι,απλα θελει γνωσεις και ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ;DΑλλά τελικά είναι δυνατόν ο συνθέτης-μουσικός-ενορχηστροτής να καταφέρει να κάνει και την μίξη;
Σπύρε, δηλαδή όπως το θέτεις πρέπει και γω να ντρέπομαι που δεν παίζω ούτε γράφω μουσική όπως εσύ και να μην τολμήσω ποτέ να ανεβάσω clipακι?... (ρητορική η ερώτηση κι έκαστος εφ' ω ετάχθη)... 8) ;DJazzjoker είπε:Προσωπικά ντρέπομαι να παρατίθενται...
στο μυαλό μου είσαι ως διάθεση...Πάντως μια πολύ ενδιαφέρουσα, κατ' εμέ, προσθήκη στην κουβέντα, θα ήταν μια δεύτερη δική σου παραγωγή στο στούντιο, χρησιμοποιώντας εννοείται τον ανάλογο εξοπλισμό. Εκεί θα είχαμε και την παράμετρο αυτού που "και ξέρει τι κάνει και διαθέτει και τον ενδεδειγμένο εξοπλισμό". Προσωπικά θα ήθελα πολύ να ακούσω και να καταφέρω, αν μπορέσω, να διακρίνω τις ποιοτικές διαφορές μεταξύ των δύο (δικών σου πάντα) παραγωγών και κατόπιν να κουβεντιάσουμε τι και πώς και γιατί.
Το 'χω πιάσει το σκεπτικό σου.Αλλά...npap είπε:τελικά πρέπει οι αναβαθμίσεις να γίνονται με κύριο γνώμονα την αντικειμενική δυνατότητα αξιοποίησης τους?…
Σε ένα live που δωσαμε στο soundcheck ηταν ενας ηχολήπτης και επειδή τον κουρασαμε με τις εντασεις μας, μας πηρε όλα τα οργανα ένα ένα, ντραμς, μπασο, κιθαρες, και επαιξε παπαδες σε όλα all the while μιξαροντας τελεια για τον χωρο...Superfunk είπε:Ασε που οι περισσοτεροι μηχανικοι ηχου που εχω γνωρισει στη ζωη μου ηταν ετσι κι αλλοιως ΜΟΥΣΙΚΑΡΕΣ....![]()
Παντου συμβαινει αυτο.nektarios είπε:Κάτι που ΔΕΝ συμβαίνει δυστυχώς στην Ελλάδα είναι η συστηματική συνεργασία της μπάντας
ή του παραγωγού με έναν μηχανικό ήχου ή με ένα επαγγελματικό στούντιο.
Δεν νομιζω οτι ο στοχος του npap ηταν να βγαλει ακρη σε αυτη την "παλια θλιβερή ιστορια".Νpap δεν βγαίνει άκρη, παλιά θλιβερή ιστορία.
Νεκτάριε, παιδιόθεν ανήκα στην σχολή των αισιόδοξων υποστηρίζοντας την άποψη ότι, ναι μεν ο απαισιόδοξος κατά κανόνα επισημαίνει μια μίζερη πραγματικότητα, αλλά μόνο ο αισιόδοξος μπορεί (έστω και κατά τι) να την αλλάξει...nektarios είπε:Νpap δεν βγαίνει άκρη, παλιά θλιβερή ιστορία.
αν μέσα από αυτή την χρήσιμη κουβέντα που αναπτύχθηκε εδώ, κάποιοι απέκτησαν μια καλύτερη "άμυνα" απέναντι στην λερναία audio αρβύλα, πέτυχα τον στόχο μου (που δεν κατάφερα στο ελάχιστο -πλην εξαιρέσεων- τα 10 χρόνια της θεωρητικής συμμετοχής μου εδώ)...Απλα αποδεικνυει εμπρακτως οτι κατα καιρους, δειλα, εχει ειπωθει.![]()
Δια της επαναληψεως npap, δια της επαναληψεως. Αν λαβεις υπ οψιν σου την διαρκειαnpap είπε:αν μέσα από αυτή την χρήσιμη κουβέντα που αναπτύχθηκε εδώ, κάποιοι απέκτησαν μια καλύτερη "άμυνα" απέναντι στην λερναία audio αρβύλα, πέτυχα τον στόχο μου (που δεν κατάφερα στο ελάχιστο -πλην εξαιρέσεων- τα 10 χρόνια της θεωρητικής συμμετοχής μου εδώ)...
ποιο το νόημα; μίξαρε τέλεια για το χώρο αλλά όχι για τις δικές σας δυναμικές. Λέω εγώ τώρα ο τελείως άπειροςΚουφη Λεοπαρδαλη είπε:Σε ένα live που δωσαμε στο soundcheck ηταν ενας ηχολήπτης και επειδή τον κουρασαμε με τις εντασεις μας, μας πηρε όλα τα οργανα ένα ένα, ντραμς, μπασο, κιθαρες, και επαιξε παπαδες σε όλα all the while μιξαροντας τελεια για τον χωρο...
ΑΑααα... Εσεις εισαστε... Μααστα... 8) ;DΚουφη Λεοπαρδαλη είπε:Σε ένα live που δωσαμε στο soundcheck ηταν ενας ηχολήπτης και επειδή τον κουρασαμε με τις εντασεις μας, μας πηρε όλα τα οργανα ένα ένα, ντραμς, μπασο, κιθαρες, και επαιξε παπαδες σε όλα all the while μιξαροντας τελεια για τον χωρο...
Όχι, μια χαρα μας μιξαρε, το θεμα είναι πως μας ελεγε "παιξε φουλ ενταση" και επαιζε ο άλλος pianissimo, ο ντραμμερ δεν ειχε κουρδισει τα τυμπανα του και τετοια. Σε 2 λεπτα μας "κανονισε".ipbass είπε:ποιο το νόημα; μίξαρε τέλεια για το χώρο αλλά όχι για τις δικές σας δυναμικές. Λέω εγώ τώρα ο τελείως άπειρος
Είμασταν που να μην ειμαστε, με Groovies στο ονομα, χωρις groove στην χαρη.. ;DΑΑααα... Εσεις εισαστε... Μααστα... 8) ;D
JohnGam είπε:Τελευταίο και καλύτερο.
Γιατί είναι τόσο διαφορετικές οι εντάσεις μεταξύ των δικών σου μιξ;
δυστυχώς η "ένταση" δεν έρχεται "αναίμακτα"... απαιτούνται (ανάλογα την περίπτωση και το είδος μουσικής φυσικά) "θυσίες" στην δυναμική περιοχή αλλά και την παραμόρφωση (που εν πολλοίς εκλαμβάνεται ως "σκληρότητα" στον ήχο)...σε αυτή τη μίξη, η βασική προσπάθεια δεν ήταν μόνο να "καθαρίσει" παραδειγματικά το αρχικό, αλλά πλέον αφού είχα πιο εμπεριστατωμένη άποψη για το θέμα, μου δόθηκε και μια ευκαιρία ώστε να αντισταθώ στις "ευκολίες" της ταχύτητας, ψάχνοντας λίγο την χρυσή τομή μεταξύ "εντυπωσιασμού" και "καλού ήχου" (μακρυά φυσικά από τον loudness war) σε μια "παραγωγή" στα όρια αυτού του εξοπλισμού...
πιστεύω, ότι οι διαφορές στις 3 αυτές εκδοχές (μην ξεχνάτε να τις ακούτε συγκριτικά στις ίδιες εντάσεις), είναι πλέον ικανές για κουβεντούλα και σε παράλληλα θέματα πλην του αρχικού...
https://app.box.com/s/tnm1k69zcw8yafoh4mrb5mlf5j23yudn