Heritage - Saints & Sinners (Official Music Video)

LK

Μαγκούφης.
Staff member
Σήμερα πήγα για smalltalk στο «κιθαρομάγαζο» που συχνάζω και ο εκεί ιδιοκτήτης (κατά βάση πολύ καλός φίλος), πάνω στην κουβέντα μου έδειξε τα παιδιά , τα οποία είναι από Άρτα.

Με ενθουσίασε και ο ήχος και η εικόνα τους.

Χωρίς να είμαι τρελός fan αυτής της σκηνής, δεν μπορώ να μην  παραδεχτώ ότι έγινε εξαιρετική δουλεία σε όλα τα επίπεδα.

Και όλα στην Ελλάδα.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Η stoner γενικα το τελευταιο καιρο ειναι της μοδας και εχει αναδειξει μπανταρες στην Ελλαδα και στο εξωτερικο...και τα παιδια πολυ καλοι!!!

Παρα πολυ καλοι αν και δεν ειναι το ειδος τους της ''αντοχης '' μου (κουραστηκα που τους ακουσα  ;D-ταχυτητα -ενταση -πρεπει να εισαι στην τσιτα με αυτα τα πραγματα ).Παιξιμο αψογο ,φωνη killer ,εξαiρετο clip με τον χοντρο πρωταγωνιστη ..Μπραβο στα παιδια .

Η σκηνή με τον πρωταγωνιστή ήταν πολύ cliché….παρ’ όλα αυτά ήταν τόσο τέλεια γυρισμένη που με ενθουσίασε.  ;D

Το video για το μουσικό style είναι αυτό ακριβώς που πρέπει και σε αισθητική και σε τεχνική.

Αν με χάλασε κάτι (λεπτομέρειες βέβαια), είναι το παίξιμο του drummer.

Δεν είχε θεατρικότητα, νεύρο, ……να το "χορέψει" το κομμάτι, για να το απογειώσει. Το παιδί έπαιξε , όπως ακριβώς θα το έπαιζε στο studio….αλλά εδώ είναι video clip. ;)

Τεσπα….ένα ελαφρυντικό του δίνω, το ενδεχόμενο να μην άκουγε καλά το playback αν βαρούσε πιο δυνατά και φυσικά δεν έλεγε να βγει με ακουστικά.  

Αγαπητε ΣΚΗΝΟΘΕΤΑ συμφωνω  ;D Την φορα που θα γραψουμε τα δικα μου βιντεοκλιπ θα με βγαζεις με περουκα αυτοκολλητη για να μην φευγει απο το θεατρο-κτυπημα πανω στα ΤΟΥΜΠΑΝΑ ολε!! ολε!! ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΤΡΕΛΛΑ  ;D

ON TOPIC .Πιστευω οτι ο ντραμμερ ειναι και συνεσταλμενος εκεινος που κουβαλαει πολλα κιλα (οχι δεν ειναι ο χοντρος  ;D) τρελλα (και καλα κανει ) ειναι ο τραγουδιστης ..killer voice & face too !!!

pericles είπε:
Αγαπητε ΣΚΗΝΟΘΕΤΑ συμφωνω  ;D Την φορα που θα γραψουμε τα δικα μου βιντεοκλιπ θα με βγαζεις με περουκα αυτοκολλητη για να μην φευγει απο το θεατρο-κτυπημα πανω στα ΤΟΥΜΠΑΝΑ ολε!! ολε!! ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΤΡΕΛΛΑ  ;D

ON TOPIC .Πιστευω οτι ο ντραμμερ ειναι και συνεσταλμενος εκεινος που κουβαλαει πολλα κιλα (οχι δεν ειναι ο χοντρος  ;D) τρελλα (και καλα κανει ) ειναι ο τραγουδιστης ..killer voice & face too !!!
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Ναι, ο τραγουδιστής έχει όλο το πακέτο. ;D

Βρε βρε βρε οι heritage ....τα θυμάμαι τα παιδια , έχουμε παίξει μαζι κανά δυο live το 07-08 με μια μπαντα που έπαιζα τότε τους curf..... Μου άρεσε το clip , πιστεύω πως το σώνει ο χοντρος, γιατι κατα τα αλλα μπορει να είναι καλογυρισμενο (που είναι) αλλα είναι ίδιο με άπειρα clip του είδους. Όσο αναφορα την μουσικη δεν θα την έλεγα stoner .....επίσης δεν μου άρεσε που το μπάσο δεν είναι εκει....και σαν παρουσία αλλα και σαν χαρακτήρα....δέν το ακούω το ricki.... :'(

Σύμφωνο για τον τραγουδιστη έχει ένα coolness ..... ;D

wyndorf είπε:
αλλα είναι ίδιο με άπειρα clip του είδους.
Σε αυτό συμφωνώ….αλλά είναι και η «εύκολη λύση».

Δηλαδή εννοώ βάζουμε την μπάντα σε Live παράταξη και κοπανιούνται. Ασφαλές αποτέλεσμα διαφορετικά αναγκαστικά το επόμενο επίπεδο είναι η υπερπαραγωγή. ;D

Εμένα το μπάσο καλά μου ακούγεται (εννοώ συχνοτικά στο Mix, έχει τον χώρο του) , μάλλον το έγγραψε πενάτο (δεν ξέρω αν ήταν rickenbacker) και θα το ήθελα να το δω και με πένα στο video…δεν ακούμε δα και pattituchi.  ;D

Ίσως ένα πιο γρήγορο montage να κάλυπτε κάποια προβλήματα εκρηκτικότητας/ νεύρου, όπως αυτά που επισημάνθηκαν….αλλά από την άλλη μπορεί να ζάλιζε και να έκαμνε το στομάχι μας να γυρνά, όπως τα λούνα πάρκ στις ταινίες του Hitchcock.  ;D

Πάντως, το video ειδικά , είναι σεμιναριακό για το είδος (industry standard)  ;D

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Άψογοι :D :D :D

Ανεβάζω και κάποιους δικούς μας σε παρόμοια φάση

(στα τύμπανα είναι ο κτιστακης έχει βάλει την ροκοπειρατική στολή του) 

@ Theod

Πολύ καλό και αυτό!

Θα έλεγα ότι το Heritage είναι πιο «κινηματογραφικό», fincher –ίζει επικύνδυνα το video.

To master reset πιο «θεατρικό»

Το ίδιο (πολύ καλό) pattern κατά τα άλλα με την μπάντα.

Εδώ νομίζω καλείται να διαλέξει πλέον ο καλλιτέχνης.

Όταν είναι δε και πρώτη δουλειά (ή από τις πρώτες) είναι μεγάλη η πρόκληση , το δέλεαρ να δείξεις το πρόσωπο σου , τη μούρη σου. ;D ;D

Και για λόγους ματαιοδοξίας, αλλά και για πρακτικούς…να σε μάθει ο κόσμος.

Και αν δείξεις τη μούρη σου …τι θα κάνεις;

Μουσικός είσαι , το όργανό σου θα βαράς. ;D ;D ;D

Από την άλλη αν δεν έχεις τέτοια θέματα…..the sky (and the budget ) is the limit.

Μπορείς να κάνεις και ταινία μικρού μήκους.

'H να κάνεις ένα girl panic (αν είσαι duran-duran) ή ένα freedom (αν είσαι ο George)…..αλλά αυτά είναι άλλα κυβικά.  :P ;D ;D

Άρα κλείνοντας, το θεωρό θεμιτό….λογικό….και όμορφο ……τα 2/3 των πλάνων σου να δείχνουν την μπάντα….να παίζει (να παίζει για video όμως…όχι όπως στο studio/ εκτός αν μιλάμε για καλλιτεχνική βιντεοσκόπηση της ηχογράφησης) .

Αυτά  ;D ;D ;D

THEOD είπε:
Ανεβάζω και κάποιους δικούς μας σε παρόμοια φάση
Πολύ καλοί τα παιδιά- αν και μου πάνε προς System Of A Down και όχι τόσο stoner.

Και οι Heritage αξιολογότατοι- μου trashισαν λίγο παραπάνω για να είμαι ειλικρινής.

Βέβαια (αν και δεν είμαι κοντά με το στιλ) συνεχίζω να θεωρώ ότι η πιο ολοκληρωμένη εγχώρια μπάντα που έχω δει/ακούσει από αυτό το είδος είναι αυτά τα παλικαράκια (χωρίς φυσικά αυτό να μειώνει τις αξιόλογες προσπάθειες των άλλων παιδιών)

@ Terry

Κοίτα από άποψη ήχου…..οι Planet of Zeus   είναι πολύ πιο κοντά και στα ακούσματά μου.

Το video τους όμως δεν μου άρεσε τόσο.

Εξηγούμαι:

Εννοώ τα πλάνα της μπάντας.

Πρόκειται για «soundtrack» σε ταινία μικρού μήκους , γυρισμένη από Έλληνα σκηνοθέτη, στις Η.Π.Α. .

Τα πλάνα της ταινίας ….είναι καταπληκτικά.

Τα πλάνα όμως της μπάντας….πέραν ότι τα θεωρώ λίγο ανακόλουθα με το video…πιστεύω ότι υστερούν κατά πολύ από αυτά των Heritage….και σε φωτογραφία και σε σκηνοθεσία….και σε μοντάζ.

Στα + όμως των planet…το performance της μπάντας , που είναι πιο πώρωση.

Όπως και να έχει μιλάμε πάντως για τρεις πάρα πολύ καλές δουλείες…και μόνο ενθαρρυντικό μπορεί να είναι αυτό.

Καταπληκτικο βιντεο,δεν εχει να ζηλεψει τιποτα απο επαγγελματιες του εξωτερικου!

Πολυ ωραια μπαντα,μπομπα φωνη!

Για μενα το γεγονος οτι καποια παιδια,στην πεθαμενη επαρχια,κανουν αυτο που αγαπουν παιζοντας ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ,σ ενα στυλ που δεν εχει τυχη στην Ελλαδα αλλα αυτο γουσταρουν,ειναι απο μονο του αξιο θαυμασμου.Και τα οπτικοποιουν κιολας με επαγγελματισμο και αναλογη αισθητικη.

Μπραβο τους που αντιμετωπιζουν το παθος τους με σοβαροτητα και μερακι που θα ζηλευαν πολλοι εγχωριοι ελληνοφωνοι καλλιτεχνες που εχουν αρκεστει στην επαναληψη και την ιδια κουρασμενη συνταγη εδω και χρονια.

RESPECT.-

freerock1974 είπε:
στην πεθαμενη επαρχια,

ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ

που θα ζηλευαν πολλοι εγχωριοι ελληνοφωνοι καλλιτεχνες
Αυτές είναι τρεις φράσεις κλειδιά, που περιγράφουν ακριβώς την κατάσταση.

Στην τελευταία μόνον θα προσέθετα τη λέξη "εγχωριοι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ελληνοφωνοι καλλιτεχνες"

Εμενα αυτοι ειναι οι αγαπημενοι μου. Παλιοι φιλοι και συμπαιχτες (μ εφαγε η ατιμη η "ξενιτια")

Δυστυχως, δεν εχουν βιντιο με μποτες σπηρουνια και καυτες σελες

Μπράβο στα παιδιά και +1 σε ό,τι είπε ο Σταύρος.Respect μόνο και μόνο για το μεράκι τους,σε μια χώρα "δύσβατη" για το είδος :)

Να πω σε αυτό σημείο κι εγώ τη γνώμη μου επειδή παρακολουθώ πολύ την σκληρή/ή μη εγχώρια underground σκηνή . Αξιόλογες μπάντες υπάρχουν.Τρομερές παραγωγές επίσης υπάρχουν .Μουσικάρες επίσης υπάρχουν μέσα σε αυτές τις μπάντες. Τέλος,σε πολλές από αυτές τις μπάντες διακρίνω μεράκι και κ@ύλα (ξέρετε πώς το εννοώ),το οποίο είναι και το ζητούμενο  :) Αυτό που ΔΕΝ διακρίνω όμως είναι το "κάτι διαφορετικό". Δεν διακρίνω ιδέες που θα με κάνουν να μου καρφωθεί το όνομα της αντίστοιχης μπάντας στο μυαλό.Δεν διακρίνω κάποιο distinctive ύφος που θα κάνει τον χορτασμένο από rock μουσικές δυτικό ακροατή να γυρίσει το βλέμμα του προς την ελληνική μπάντα που του έριξε το σαγόνι στο πάτωμα με τη μουσική της.Ακούω τρομερά παιξίματα κι εκτελεστική δεινότητα,ακόμα ακούω και φωνάρες,ΑΛΛΑ όλα αυτά πάνω σε τετριμμένες ,κακά τα ψέματα ,μουσικές φόρμες .Και αν όχι τετριμμένες τότε σίγουρα "ξανακουσμένες" από δυτικές μπάντες στο παρελθόν.ΞΕΚΑΘΑΡΑ , το αγκάθι το εντοπίζω στον τομέα "σύνθεση"/"φαντασία" .Ήταν απλά κάποιες σκέψεις μου.Σε καμία περίπτωση ΔΕΝ κράζω τους συντοπίτες μου,προς θεού(με μικρό) .Πίσω από όλα αυτά δεν έχω εξετάσει το σημαντικότερο παράγοντα που αν τον εξετάσω τότε  όλα τα παραπάνω ίσως και να μην έχουν σημασία. Ο παράγοντας είναι ο εξής απλός : "Το σημείο αφετηρίας και ο στόχος της κάθε μπάντας" Δηλαδή : Τα παιδιά γράφουν τη μουσική τους με στόχο ξεχωρίσουν σε παγκόσμιο επίπεδο και να το κάνουν for a living ,ή απλά εκφράζονται και κάνουν το hobby τους ?  :) Αυτά τα ολίγα,εντελώς αυθόρμητα και με την όποια εμπειρία μπορεί να έχει ένας ..πιτσιρίκος της ηλικίας μου  :D

Τέλος να παραθέσω 2-3 ονόματα που σίγουρα μου τράβηξαν την προσοχή σε εγχώριο επίπεδο και ακούω ΦΡΕΣΚΑ πράγματα στις δουλειές τους

1) Spyros Charmanis

2) Άγνωστοι παντελώς,από Πάτρα και διαλυμένοι πλέον. Satyagraha

4)Intravenus

Vasmar είπε:
Αυτό που ΔΕΝ διακρίνω όμως είναι το "κάτι διαφορετικό".
Θα σταθώ σε αυτό.

Χωρίς να διαφωνώ σε όλα τα άλλα που λες.

Πιστεύω ότι η μουσική δεξιότητα είναι (και) πολιτισμική/ βιωματική.

Αν πάρω οποιουσδήποτε Έλληνες (που έχουν κάποιες βάσεις) …είτε από την Άρτα , είτε από τα Γιάννενα είτε από οπουδήποτε και τους αφήσω για κάνα χρόνο στο L.A. και καταφέρουν να το νοιώσουν φυσικό τους περιβάλλον , είμαι 100% σίγουρος ότι θα αλλάξει εντελώς η μουσική τους.

LK είπε:
Θα σταθώ σε αυτό.

Χωρίς να διαφωνώ σε όλα τα άλλα που λες.

Πιστεύω ότι η μουσική δεξιότητα είναι (και) πολιτισμική/ βιωματική.

Αν πάρω οποιουσδήποτε Έλληνες (που έχουν κάποιες βάσεις) …είτε από την Άρτα , είτε από τα Γιάννενα είτε από οπουδήποτε και τους αφήσω για κάνα χρόνο στο L.A. και καταφέρουν να το νοιώσουν φυσικό τους περιβάλλον , είμαι 100% σίγουρος ότι θα αλλάξει εντελώς η μουσική τους.
100% σύμφωνος .Αν δεν έγραφα τόσο αυθόρμητα,θα είχα συμπεριλάβει και αυτόν το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟ παράγοντα στο post μου  :) Παράλειψή μου,όπως και πολλά άλλα!

Trending...

Νέα θέματα

Back