hardtail σε tele

funkysoul

Παλιά καραβάνα
μετα απο αρκετο καιρο που εκανα την τελε μου και ακομη δεν μπορω να ''μαθω'' τον κατω μαγνητη και απλα καταληγει αδουλευτος.

και μιας και δεν θελω να παω σε 2πλο ή Quarter Pound αφου θεορω οτι οσο πιανει ο μαγνητης πανω στο σιδερο της γεφυρας θα ξυριζει οσο να'ναι και λεω να αλαξω γεφυρα.

ποια ειναι η αποψη σας οσοι το εχεται κανει και αν τεληκα θα ειναι αλλος ο ηχος της θεσης?

Η προσωπική μου γνώμη (έχοντας και αρκετές διαφορετικές κιθάρες), είναι ότι ο bridge είναι γενικά "δύσκολος" μαγνήτης. Δεν μου αρέσει σε καμμία κιθάρα μου, ούτε και στην Gibson...οι μοναδικοί μαγνήτες που ο bridge είναι απολαυστικός, είναι οι bare knuckle της Tele μου, φοράει βέβαια Fishman bridge, αλλά είμαι σίγουρος ότι τη διαφορά την κάνουν οι μαγνήτες.

Δεν έχω καμμία τεκμηρίωση γι αυτά που σου λέω, μόνο υποψίες.

οκ ναι ειναι δυσκολος αλλα ας μας πει καποιος που το εχει κανει αν τεληκα αλλαζει κατι,

ε δεν μπωρει,αλλο καρφομενος στο ξυλο και αλλο στο σιδερο ε?

και για να αποφυγουμε τα too much schaller του καλο προαιρετου ksekourdistou  :) λεμε για απλα πραματα  

http://cgi.ebay.com/BRIDGE-CHROME-Hardtail-Thru-The-Body-NEW-FREE-SHIPPING_W0QQitemZ140392204081QQcmdZViewItemQQptZGuitar_Accessories?hash=item20b0070731

και εγω λεω οτι κατα 90% σου φταιει ο μαγνητης! δηλαδη δεν ακους αυτο που θα ηθελες! βαλε διπλο η καποιον πιο hot ;) ή παιξε και με το υψος του!

βγαλ τον και καρφωσε τον στο ξυλο! δε νομιζω να αλλαξει κατι τοσο τραγικα!

διαφωνω με το musician!  ;D

funkysoul είπε:
...και μιας και δεν θελω να παω σε 2πλο ή Quarter Pound αφου θεορω οτι οσο πιανει ο μαγνητης πανω στο σιδερο της γεφυρας θα ξυριζει...
Tο αν θα ξυριζει μπορεις να το ελεγξεις με τι τιμη ποντεσιομετρου/πυκνωτη αλλα και τι μαγνητη θα βαλεις. Σιγουρα υπαρχουν παρα πολλες επιλογες.

Επιλογες πολλες υπαρχουν και στις γεφυρες, εγω θα κοιταγα Gotoh και Hipshot αλλα εκει πρεπει να υπλογισεις πολλα πραγματα οπως το αν η καινουρια γεφυρα θα προσαρμοστει πανω στις στυπες της παλιας ή θα πρεπει να τις κλεισεις και να ξανατρυπησεις. Επισης πρεπει να ξερεις τι spacing θελεις να εχει η καινουρια γεφυρα.

Τελος υπαρχει η λυση να κοψεις τη γεφυρα που εχεις τωρα και ο μαγνητης να παταει μονο στο σωμα της κιθαρας.

mariopol είπε:
και εγω λεω οτι κατα 90% σου φταιει ο μαγνητης! δηλαδη δεν ακους αυτο που θα ηθελες! βαλε διπλο η καποιον πιο hot ;) ή παιξε και με το υψος του!

βγαλ τον και καρφωσε τον στο ξυλο! δε νομιζω να αλλαξει κατι τοσο τραγικα!

διαφωνω με το musician!  ;D
με το υψος το παλεψα οσο να'ναι αλλα η ιδιοσυγκρασια του ιδια αλλα η ιδεα του καρφοματος με ψηνει

(ναι και εμενα μου ηρθε καπος)

Tο αν θα ξυριζει μπορεις να το ελεγξεις με τι τιμη ποντεσιομετρου/πυκνωτη αλλα και τι μαγνητη θα βαλεις. Σιγουρα υπαρχουν παρα πολλες επιλογες.
)
το pot ειναι 250αρι τωρα ο πυκνωτης δεν ξερω,

επιδη ολοι λετε για αλλαγη μαγνητη,λες να εχεται δικιο?

Επιλογες πολλες υπαρχουν και στις γεφυρες, εγω θα κοιταγα Gotoh και Hipshot αλλα εκει πρεπει να υπλογισεις πολλα πραγματα οπως το αν η καινουρια γεφυρα θα προσαρμοστει πανω στις στυπες της παλιας ή θα πρεπει να τις κλεισεις και να ξανατρυπησεις. Επισης πρεπει να ξερεις τι spacing θελεις να εχει η καινουρια γεφυρα.

Τελος υπαρχει η λυση να κοψεις τη γεφυρα που εχεις τωρα και ο μαγνητης να παταει μονο στο σωμα της κιθαρας.
το spacing θα ειναι κλασικο 10,5

ναι το να κοψω ειναι κατι μαλλον εφικτο και οχι πολυεξοδο.ρε λες??βλεπουμε

Τι είναι η Τέλε σου; Έχεις καμμιά φωτο;

με p90 σε μεγεθος hum

και την σκευτομαι πχ σαν την λευκη παρακατω

kjkgfy.JPG

02172007_08-37-14.jpg

Έχεις υπόψη σου τον ήχο που βγάζουν άλλοι με το bridge σε τελε; Πολύ παίζουν country τερμα πριμα, ο οποίος θεωρείται και αντιπροσωπευτικός ήχος τελε, αλλα εμένα δε με συγκινεί. Δεν είναι βέβαια ο μόνος ήχος που μπορείς να βγάλεις...

Εσύ τι παίζεις; τι ήχο θέλεις να βγάλεις;

υπάρχουν αρκετά να δοκιμάσεις, όπως να κλείσεις σχεδόν τελείως το tone, να αλλάξεις ρυθμίσεις στον ενισχυτή...

οχι δεν εχω και αυτο ψαχνω να μαθω αλλα αντιθετος πιστευω οτι ισως μου κοψει πριμα οπως αναφερω και στην αρχη

funkysoul είπε:
...

και την σκευτομαι πχ σαν την λευκη παρακατω
Έτσι είναι η δική μου τελε (αλλά με vintage σελάκια).

Θεωρώ όμως ότι απλά βιδώνοντας το μαγνήτη στο ξύλο θα πάρεις ασήμαντες διαφορές σε σχέση με αυτές που θα πάρεις αν αλλάξεις μαγνήτη.  :)

Δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος να πειράξεις την κιθάρα.

Πιστεύω πως και μόνο με αλλαγή μαγνήτη θα βρείς αυτό που θέλεις.

Αλλά αυτά δυστυχώς είναι ακριβά σπορ...

Αν σε παίρνει οικονομικά προτείνω για δοκιμή τα εξής:

Για αυθεντικό Τέλε ήχο ΧΩΡΙΣ πολλά πρίμα/ξυρίσματα και αρκετό όγκο>

>Don Mare or Fred Stuart

Γιά κάτι πιό δυνατό/μοντέρνο με γκάζια>

>Harmonic Design Super 90

funkysoul είπε:
εκει παει
-1

πολλοι παίζουν μόνο με τον πανω κι άλλοι μόνο με τον κάτω :) αν δεν χωνεύεις την κάτω θέση θα πετάξεις τα λεφτά σου (εκτός αν βαλεις π.χ. κανονικό διπλό)

μην αγχώνεσαι οι τζαζίστες της τελε (Green, Bickert) παίζαν μόνο με τον πάνω (που συνήθως ήταν και διπλός)

πολλοί παίρνουν ES175 και δεν παίζουν ποτέ με τον κατω

μπορεί σε άλλη φάση της ζωής σου να σου βγει

αν είχα μόνο μια τελε με τον πανω δε θα μου έλειπαν και πολλά

αφου θεορω οτι οσο πιανει ο μαγνητης πανω στο σιδερο της γεφυρας θα ξυριζει οσο να'ναι και λεω να αλαξω γεφυρα.
λαθος νομιζεις,ισα ισα η τοποθετηση πανω στη γεφυρα (δεν μας ειπες τι τελε εχεις βεβαια) μονο καλο θα κανει στον ηχο σου (ειδικα αν ειναι μαγνητικη ,οπως βλεπω οτι ειναι,γλυκαινει τον ηχο).

δεν ξερω αν ο πισω μαγνητης σου εχει bridge plate (δεν μας ειπες ποιος μαγνητης ειναι) ,αν δεν εχει η τοποθετηση ενος bridge plate θα παχυνει τον ηχο.

αλλοιως υπαρχουν δεκαδες μαγνητες που εχουν περισσοτερα μεσαια .

μια καλη και φτηνη λυση ειναι αυτος

http://www.tonerider.com/pickups/telepickups.html

ο πισω μαγνητης ΕΙΝΑΙ η ΤΕLΕ αλλωστε,μη το ξεχνας αυτο (δεν βλεπω το λογο καποιος να αγορασει τελε αν δεν του αρεσει ο πισω μαγνητης)

(hot classic)

partcaster ειναι mighty mite swamp ash και maple/rosewood με tonerider vintage plus bridge και rebel 90 neck επισης tonerider και wilkinson bridge.

οχι δεν εχει bridge plate και θα ειναι η πρωτη δοκημη που θα κανω

γνωριζω οτι τελε χωρις τον κατω δεν ειναι τελε και γιαυτο τον εβαλα απο την αρχη πανω

Παρόμοια θέματα

Trending...

Νέα θέματα

Back